KAN INTE ÄVEN DETTA KALLAS OIKOFOBI

Sedan företaget Ericsson lämnade den kritiserade kvartalsrapporten där kvartalsvinsten sjunkit med 37 procent har mediadrevet gått mot Ericsson och VD Carl-Henrik Svanberg.


Ericsson är Sveriges största företag med en beräknad omsättning 2007 på ca 190 miljarder kronor och med en beräknad vinst på 30 miljarder kronor under samma tid.

Finns det något svenskt företag som slår detta?

70599-18970599-18970599-189


Nu anklagas Svanberg för att företagets värde närmare halverats på börsen under den senaste månaden.

I själva verket är det faktiskt media som skapad stora delar av denna situation genom sina maximalt överdrivna artiklar och inslag eller det så populärt kallade mediadrevet.


70599-190
Carl-Henric Svanberg

Jag undrar om inte även detta är ett utlopp för den oikofobin (nedvärdering av den egna nationen och dess kultur) som råder i landet Sverige.

I detta fall handlar det om nedvärderingar av svenska företag.

Det naturliga borde ju vara att istället backa upp vår svenska företag. Svenska företag ger alltid mest jobb i Sverige och det borde vara en ledstjärna även för media men de verkar hellre vilja driva de svenska företag ut ur landet.


JAG BARA KÄNNER EN STOR FÖRUNDRAN OCH SKAM ÖVER DEN SVENSKA MENTALITETEN.


Kritisera allt som är svenskt och upphöj allt utländskt till skyarna, tycks vara det som gäller. Är det bara jag som reagerar på denna dårskap.


P.S. Jag tror det är julrea på Ericssonaktier idag, mitt råd är köp! Kurs just nu 14,67 kronor.


Kommentarer
Postat av: Lennart svensson

Om det finns ett obetydligt fel på en Volvo eller SAAB så blir det svarta rubriker i massmedia som om ett tredje världskrig brutit ut. Det finns inget mera svenskdestruktivt i det här landet än massmedia helt i linjer med Mona Sahlin o Reinfelds uttalande om den svenska kulturen som inte var värt ett ruttet lingon.Jag är glad att ja är svensk sjöng Birgitta Andersson på det homogena 60 talet fjärran från allt mångkulturrellt dravel.

2007-11-23 @ 17:00:26
Postat av: Mattias BJ

Trots att många jättar på OMX börjar se allt billigare ut så skulle jag vara väldigt varsam med att gå in med kapital för stunden, vill nog inte kalla det julrea även ifall p/e talen har sjunkit ner. När rapportfloran återigen har minskat så blir det en hel del makroekonomi, finns betydligt mer potential i många småbolag som har fått ta allt för mycket stryk eller fått stå tillbaka då börsen varit sur senaste tiden.

I mina ögon så är Betsson en bättre julklapp! Vinsten för Betsson för 2007 ser ut att hamna på 4,75-5,45 (troligtvis i det övre spannet med tanke på Q3). Det ger ett p/e tal på 14,25-12,42 justerat för kassan och då har bolaget en extremt hög tillväxt med goda marginaler(30%). Nämnas kan även att bolaget är helt skuldfritt och att bolagsstämman antagit ett extremt aktieägarvänligt beslut om att 75% utav vinsterna skall skiftas ut till aktieägarna. Det ger en direktavkastning i dagsläget på 4,95-5,7%.

2007-11-24 @ 13:56:10
URL: http://mattiasbj.blogspot.com
Postat av: Thoralf A

Tack för tipset Mattias.

Jag tror ändå att det varit en onaturligt stor överreaktion på Ericssons aktiekurs och att en uppgång på 10-20 procent kan ske på väldigt kort sikt.

2007-11-24 @ 20:59:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0