INSÄNDARCENSUR

I de senaste inläggen har det handlat mycket om valet i Danmark men idag återvänder jag till lokal nivå i Kalmar.

Min insändare till Östran angående att Nybro kommun nekar sd partistöd var tydligen en känslig sak för tidningen. Jag har varit med om att tidningar stryker delar av en insändare men att man även flyttar om stycken och byter ut ord i insändare och ersätter med andra har jag aldrig varit med om. När sedan tidningen ändå skriver mitt namn under insändaren undrar man hur det står till med yttrandefriheten och moralen på tidningen Östran.


Mitt citat av paragraf 10 i kommunallagen strök tidningen helt och hållet vilket tyder på en sällsam brist på respekt mot den lag jag åberopar i min insändare och som hela min insändare bygger på.

Tydligen vill inte Östran att deras läsare skall läsa denna paragraf för då blir det uppenbart eller mycket uppenbart hur de styrande partierna i Nybro missbrukar sin maktställning.


Ett annat exempel är följande mening  

"I Nybro kommun har tydligen inte sverigedemokraternas väljare samma värde som t.ex. en socialdemokrat eller centerväljare."

Denna mening ändrar tidningen till följande

"I Nybro kommun har inte sverigedemokraternas väljare samma värde som andra."


Anledningen till att jag väljer att nämna socialdemokraterna och centern är att det just är dessa partier som är störst i Nybro kommun och ligger bakom beslutet att neka oss partistöd.


Här kommer min insändare som den skickades till Östran.


De partier som sitter i kommunstyrelsen i Nybro är också de som ofta påtalar alla människors lika värde men det är tydligen bara när det passar deras egna syften. I Nybro kommun har tydligen inte sverigedemokraternas väljare samma värde som t.ex. en socialdemokrat eller centerväljare. Någon annan slutsats går inte att komma till efter kommunstyrelsens beslut att neka sverigedemokraterna partistöd trots att vi erhöll ett mandat i valet till kommunfullmäktige 2006, alla övriga partier erhåller partistöd baserat på antal mandat i kommunfullmäktige.


Det beslut om lokala regler för partistöd som Nybro kommun fattade den 27 november 2006 har endast ett verkligt syfte, nämligen att förhindra att något partistöd betalas ut till Sverigedemokraterna. De nya lokala reglerna har inget stöd i kommunallagen utan snarare strider de i vissa avseenden mot kommunallagen. 


I kommunallagens paragraf 10 står det däremot följande.

"Fullmäktige skall besluta om partistödets omfattning och formerna för det. Stödet får inte utformas så, att det otillbörligt gynnar eller missgynnar ett parti."


Det beslut som kommunstyrelsen i Nybro fattat innebär att Sverigedemokraterna otillbörligt missgynnas. Nybro kommuns väljare gav sverigedemokraterna ett mandat i kommunfullmäktigevalet och detta borde de styrande partierna i Nybro respektera och därmed ge SD samma förutsättningar gällande partistöd som alla andra partier i kommunfullmäktige.

Ytterst handlar det om att värna demokratin i vårt land men tyvärr har kommunstyrelsen visat prov på ett dåligt omdöme i och med sitt odemokratiska beslut.


Så här såg min insändare ut när den publicerades i Östran den 7 november.


De partier som sitter i kommunstyrelsen i Nybro är också de som ofta påtalar alla människors lika värde. Men det gäller  tydligen bara när det passar deras egna syften.

I Nybro kommun har tydligen inte sverigedemokraternas väljare samma värde som andra.

Någon annan slutsats går inte att dra efter kommunstyrelsens beslut att neka sverigedemokraterna partistöd trots att vi erhöll ett mandat i valet till kommunfullmäktige 2006.

De nya lokala reglerna har inget stöd i kommunallagen utan snarare strider de i vissa avseenden mot kommunallagen.

Reglerna syftar bara till att förhindra att partistöd betalas ut till Sverigedemokraterna.

SD borde ges samma förutsättningar gällande partistöd som alla andra partier i kommunfullmäktige.

Ytterst handlar det om att värna demokratin i vårt land. Men tyvärr har kommunstyrelsen visat prov på ett dåligt omdöme i och med sitt odemokratiska beslut.


Jag skickade även insändaren till Kalmar Läns Tidning/Nybro Tidning där den publicerades utan ändringar. Även Barometern publicerade den med en mindre strykning i näst sista stycket.

ATT ÖSTRAN ÄR EN SOCIALDEMOKRATISK TIDNING FÖRSTÅR NOG ALLA!


Kommentarer
Postat av: Magne

Man häpnar! Tyvärr är man inte förvånad..

2007-11-16 @ 01:13:50
Postat av: AW Svensson

Lite har man väl lärt sig av DDR ( Deutsche (O) demokratische Republik), man är väl inte helt obildbar bara för att man är odemokratisk.

2007-11-16 @ 10:24:24
Postat av: HeinrichVonOben

Det här är för fan inte sant. Snälla, säg att du skojjar. Jag blir rädd in i själen, på riktigt. Och dessa medier ska vi lita på?

2007-11-16 @ 10:38:20
Postat av: Snurre Sprätt

Stackars lille Thoralf :-(

2007-11-16 @ 14:34:08
Postat av: aw svensson

Vilken personkännedom att välja ett så passande namn Snurrig Sprätt.

2007-11-16 @ 14:46:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0