DOM I MÖNSTERÅSMISSHANDEL

Nu har domarna fallit mot de två män som misshandlade en man mitt på dagen i centrala Mönsterås. Jag skrev om detta den 27 oktober i ett inlägg om att etnicitet är tabu i media vid våldsbrott. Det vill säga om du inte är svensk eller av nordisk etnicitet, för då är det inte ovanligt att namnet publiceras i media.

I media har ju namnet på den 18-åring som sköt 8 personer till döds vid en skola i Finland funnits de senaste dagarna. Om personen däremot varit invandrare i Finland är jag övertygad om att vi inte skulle ha fått några uppgifter om namn i media.

Läs artikel i Barometern


De män som dömts för misshandeln i Mönsterås är invandrare eller "flyktingar som sökt skydd i vårt land" men ändå begår de allvarliga brott. I tidningarna får man dock använda sig av sin slutledningsförmåga för att få veta etnicitet men då den ene också dömdes till utvisning ur landet så framgår det dock ändå.


20-åringen Agon Ajeti från Serbien/Montenegro dömdes till fyra månaders fängelse medan 26-årige Josef Abårabia Anid från Algeriet dömdes till sex månaders fängelse och utvisning. De skall också betala 11 000 kronor i skadestånd till den misshandlade mannen. Den som är lite insatt i detta med skadestånd vet att den misshandlade mannen med stor sannolikhet aldrig kommer få något skadestånd.


Josef Abårabia Anid  får dock återvända till Sverige redan i november 2009. Den som har följt med i det så kallade Oxhagsmordet där en man från Algeriet knivmördade en 65-årig kvinna vet att utvisningar till Algeriet nästan aldrig verkställs då Algeriet vägrar ta emot brottslingar även om de är medborgare i Algeriet. Den man som mördade denna kvinna hade ett fyra år gammalt utvisningsbeslut på sig som inte verkställts av svenska myndigheter.


Så med stor sannolikhet kommer denne Josef Abårabia Anid vara ute på gatorna i Mönsterås om ca 5 månader redo att fortsätta med sin brottsliga karriär.


Kommentarer
Postat av: Steen

"då Algeriet vägrar ta emot brottslingar även om de är medborgare i Algeriet."

I Folkrätten står at et loand er
skyldigt at tage imod sine egna medborgere. Derfor bør
Sverige
naturligvis
hota
Algeriet & andre med sanktioner.

2007-11-11 @ 16:00:29
Postat av: Mikael Reichler

Thoralf, dina inlägg skulle kunna ändra nästan hela svneska folkets åsikter om du fick ut alla dessa siffror i media. Bara om det kom ut i Metro skulle många åsikter ändras.

Helt fantastiska inlägg!

2008-03-03 @ 11:57:33
Postat av: xx

du är så jävla dum i huvudet som skriver så som du gör Thoralf du är helt sjuk i huvudet,

men du får skriva så om dig nån dag när någon misshandlar sönder dig

2011-09-17 @ 16:08:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0