Johan Persson till Kina igen.(123 dagar till invigningen!)

Enligt Barometern den 24 maj 2007 skall kommunalrådet Johan Persson (s) återigen åka till Kina för att träffa Fanerduns VD Jinxing Luo. Han skall diskutera Kinas presidents besök i Sverige enligt Barometern, väldigt vad betydelsefull Johan Persson blivit. Jag anser att Kalmar kommun inte skall engagera sig i att en president från ett av det största och mest odemokratiska landet i världen kommer till Sverige. Det har inget med Kalmar kommuns kärnverksamhet att göra Johan Persson.
Men i en liten bisats i Barometerns artikel nämns också att han skall "sitta ner och stämma av vissa bitar" i Kina-projektet med Mr Luo. 

image16

Är det så att kommunledningen också börjat reagera på den låga eller obefintliga aktiviteten vid Snurrom och börjar bli orolig över att projektet inte riktigt håller vad som lovats. Det är ju bara ca 123 dagar kvar till invigningen av etapp 1 av mässhallarna. Jag undrar om inte Johan Persson lägger ut lite dimridåer och det verkliga skälet till besöket i Kina är att diskutera om det är några problem med Kina-projektet. 

Jag är helt övertygad om att vi ganska snart får höra om nya förseningar av bygget, som kommer att skyllas på t.ex. problem med att få hit byggjobbare från Kina eller leveranser av byggmaterial från Kina eller att skulden läggs på de svenska fackförbunden som varit besvärliga för Mr Luo.

Jag blir mer och mer övertygad om att Mr Luo och Fanerdun inte sålt den mängd andelar till utställningshallarna som krävs för att köra igång bygget på allvar. Om Fanerdun hade sålt en majoritet av dessa andelar hade vi med stor sannolikhet redan kunnat läsa om detta i media men Mr Luo vägrar svara på frågor om hur försäljningen går. 

Mr Luo utspel om att Fanerdun satsar 21 miljoner på flygplatsen under 3 år om kommunen kunde hitta privata finansiärer som satsade lika mycket kanske bara var ett medialt utspel för att få rubriker som kunde användas i försäljningssyfte vid marknadsföringen av utställningshallarna i Kina. Vem vet? 

Socialdemokraterna med Johan Persson i spetsen använde Kina-projektet hårt i valrörelsen 2006 och utnyttjade detta maximalt med hjälp av media. 

Om nu Kina-projektet skulle bli ett fiasko och som i så fall skulle innebär att ytterliggare många miljoner kastats bort av kommuninnevånarnas skatteinbetalningar undrar jag om majoriteten i Kalmar s, v och mp inte kommer att få det hett om öronen.  

Fiaskot med Salvestaden finns ju också i färskt minne och har inte nått sin punkt ännu utan kommer att behandlas i KF den 28 maj 2007. Personligen hoppas jag på en oberoende utredning av hur kommunen kunde förlora 20 miljoner kronor av våra skattemedel. Tyvärr kommer väl s, v och mp motsätta sig allt av vad oberoende utredningar som föreslås.  

Det är lätt att granska andra men inte lika roligt att själv bli granskad.
Vissa sanningar kan vara svåra att ta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0