BAROMETERN MÖRKAR OM ÖKAD "FLYKTINGMOTTAGNING".

Barometern valde att inte referera de delar av kommunfullmäktigemötet i Kalmar den 28 maj där sverigedemokraterna var med i debatten.

I frågan om Salvestaden redovisades alla partiers hållning utom sverigedemokraternas. SD yrkade bifall på kommunstyrelsens förslag om försäljning, vi stödde alliansens om granskning av Salveaffärerna och vi stödde folkpartiets förslag om att avsätta Salvestadens styrelse.

Det mest anmärkningsvärda i Barometerns artikel är dock att man inte nämner ett enda ord om debatten och beslutet om att öka flyktingmottagning i Kalmar med ca 300 procent. Sverigedemokraterna motsatte sig detta beslut vilket vållade en ca 1 timme lång debatt. Sverigedemokraterna anser att ökad flyktingmottagning ger stora kostnadsökningar för kommunen inom framförallt skolan och de bidragssystem som kommunen ansvarar för. Utan tvivel är flyktingmottagningen en av orsakerna till diskussionen om att höja kommunalskatten. Trots den svåra bostadssituationen anser kommunen att det inte är något problem med att använda ca 50st lägenheter/år till dessa flyktingar. Även arbetsmarknadssituationen i Kalmar gör det svårt att ta emot flyktingar. I kommunen finns nästan 2000 öppet arbetslösa eller i åtgärdsprogram enligt AMS och då riskerar nya flyktingar hamna i ett bidragsberoende under lång tid.

Av de flyktingar som kom 2003 till Kalmar är fortfarande ca 55 procent bidragsberoende idag enligt invandrarservice i Kalmar.

Ingen av de andra partierna hade någon som helst förståelse för våra argument och i den efterföljande voteringen fick SD inget stöd av någon annan ledamot.

Även vår motion om insynsplats i kommunstyrelsen röstades ner efter en votering.

Allt detta avstod Barometern att skriva om, även i den faktaruta om KF fanns det felaktigheter som att antalet voteringar var 2st när det i verkligheten var 4st.


Jag kan bara konstatera att Barometern försöker undanhålla sina läsare beslutet om ökad flyktingmottagning.


Bedrövlig bevakning och journalistik, Barometern!

O.B.S.  Den 1 juni publicerade Barometern en artikel om debatten i kommunfullmäktige om ökad flyktingmottagning, fyra dagar efter mötet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0