Asylsökande semestrar i hemlandet medan de väntar på uppehållstillstånd

Detta är kopierat från MFO (Medborgarnas Flyktingombudsman)


Hälften - eller fler - av de människor från norra Irak med tillfälliga tillstånd, som söker asyl i Sverige, reser till hemlandet och stannar där kortare eller längre tid (ofta flera månader) medan de väntar på svar på sin asylansökan.

Detta är väl känt av Migrationsverket, om migrationsministern känner till det, vet jag inte.

Det ter sig synnerligen märkligt - och som ett klart missbruk av asylrätten - att människor tar sig hit, d.v.s. helt enkelt ordnar en egen emigration till Sverige. Att de tillåts missbruka asylsystemet genom att hävda att de behöver skydd här och omöjligt kan återvända till sitt hemland och samtidigt reser till just detta land på semester i månader medan de väntar på att få uppehållstillstånd av skyddsskäl i Sverige! Skickar Migrationsverket deras dagersättning till adressen i hemlandet ? Eller går pengarna till den svenska adressen?


Någonstans måste väl ändå en gräns gå för svensk blåögdhet? Någonstans måste väl en gräns gå för hur mycket Sverige låter sig utnyttjas och förlöjligas. Har inte den gränsen sedan länge passerats när asylsökande, som hävdar skyddsbehov och påstår sig omöjligt kunna återvända till sitt hemland, reser dit med direktflyg från Stockholm och Köpenhamn? Den rätt till asyl som alltid framhålls som en mänsklig rättighet - vilket den är och bör vara - ska inte få missbrukas på detta sätt. Att Sverige tillåter det är inte acceptabelt, ur vilken synvinkel man än betraktar det hela. Det gör svenskar misstänksamma och mindre benägna att vilja att ta emot flyktingar och asylsökande. Dessutom - och det är kanske allvarligast - skadar tilltron till asylprocessen och till alla dem som har asylskäl.

Detta är kopierat från MFO (Medborgarnas Flyktingombudsman)

SVERIGE BEHÖVER SVERIGEDEMOKRATERNA NU!


Kommentarer
Postat av: Jorma

Bra grävt Thoralf!!!
Suveränt! Jag lägger ut detta på min blogg också...detta är något som folk definitivt måste få ta del utav.

mvh/Jorma

2007-05-04 @ 22:31:49
URL: http://jormas-sd-blogg.blogspot.com/
Postat av: Göran

Die dummen Schweden i all sin prydo.
Man trodde i sin enfald att botten var nådd för länge sedan men dagligen avslöjas allt mer hårresande fakta om asylskojeriet.
När tom asylkramare som Merit Wager mfl blivit omvända under galgen borde väl dammluckorna öppnas--men ack nej, svensken sussar så sött på den multikulturella kudden (läs krutdurken).

2007-05-04 @ 23:09:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0