Osman Yasin Ahmed

Idag (24 mars) råkade jag lyssna på programmet konflikt i P1. Hela programmet handlade om Osman Yasin Ahmed som sitter fängslad i Addis Abeba sedan han tillfångatogs när han försökte fly från Somalia i slutet av december.
Programledaren Saam Kapadia vinklar programmet till en riktig snyfthistoria om en totalt oskyldig Osman som drabbats av Etiopiens arme understödda av ?satan? USA. I programmet ställs inte en enda kritisk fråga till alla personer som intervjuas. Vilken katastrofal journalistik! Eller är det den svenska politiska korrektheten som förhindrar dessa frågor. Jag tror inte att Osman är något helgon utan snarare motsatsen!!

Lite fakta om denne Osman Yasin Ahmed.
Han sökte asyl i Sverige 1990 och fick svenskt medborgarskap för sex år sen. Han har två fruar, en i Sverige och en i Somalia. Med sin fru i Sverige har han lyckats få sex barn och med sin fru i Somalia har han minst två barn, varav det yngsta endast skall vara ca 7 månader enligt media, vilket innebär att han återvänt till Somalia vid flera tillfällen.För det första varför återvänder han till landet han flytt från! Han har återvänt till Somalia vid ett flertal tillfällen innan det senaste då han skaffat sig både en ny fru och två barn. Undrar om det svenska samhället även betalar barnbidrag för dessa? Enligt media finns även hans yngre bror och fler familjemedlemmar i Sverige. Undrar hur stora dessa familjer blivit och hur många fruar hans bror har lyckats med. Bigami är faktiskt ett brott i Sverige! Men i dessa kretsar är det väl sharialagar som gäller och står över svensk lag. 

Jag är fullständigt övertygad om att denne 39-årige Osman Yasin Ahmed har deltagit på islamisternas sida i kriget i Somalia och kände sig tvingad att fly när de Etiopiska styrkorna besegrade islamisterna i slutet av december. De enda som flydde från Somalia och hade anledning att fly i detta läge var de som stött de islamistiska domstolarna som styrt i Mogadishu under det senaste halvåret. Varför flydde Osman annars?Enligt min uppfattning har den som sökt asyl i Sverige och fått permanent uppehållstillstånd i landet ingen rätt till fortsatt uppehållstillstånd när man återvänder till det land man flytt från för att delta i krigshandlingar. I detta läge måste vi som nation kunna dra in medborgarskap och utvisa personen i fråga.I de flesta fall behåller asylsökande personer sitt ursprungliga medborgarskap när de även får sitt svenska medborgarskap och det förenklar egentligen Sveriges situation vid såna här tillfällen. Enligt lagboken och som även migrationsverket upplyser alla asylsökande om gäller följande:

Bara den som endast har svenskt medborgarskap kan räkna med fullt svenskt rättsskydd utomlands. Den som även har ett annat medborgarskap än svenskt betraktas nämligen i det andra landet som medborgare endast där. Sverige har då små möjligheter att hjälpa personen om han eller hon råkar illa ut. 

Detta är något som svenska myndigheter borde vara mycket hårda på och tillämpa i fallet Osman Yasin Ahmed. Osman har återvänt till Somalia med full vetskap om situationen i Somalia och med stor sannolikhet stridit på islamisternas sida och därför har Sverige ingen skyldighet att lägga några resurser för att han skall kunna återvända till Sverige. 

Att man i Sveriges Radio P1 utelämnar så många fakta i fallet Osman Yasin Ahmed är beklämmande men det bara bekräftar bilden av media som inte vågar ifrågasätta och kritisera muslimer och islam. Eller ännu värre redan styrs av personer med dessa värderingar.     

Kommentarer
Postat av: Göran

Och vansinnet fortsätter i galopperande takt.
Nästa man till rakning är nu en "svensk"-libanesisk urtidsmänniska, följdriktigt utrustad med svenskt pass och livstids gratis försörjning av Die dummen Schweden. Se Gudmundssons blogg_
http://gudmundson.blogspot.com/2007/03/svensklibanes-terrormisstnkt-i-tyskland.html

2007-03-26 @ 01:08:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0