Ompröva alla uppehållstillstånd för irakier.

Sverige har världens mest naiva myndigheter!

Sverige översvämmas av irakiske medborgare som söker uppehållstillstånd i landet.  Närmare 50 procent av alla irakier som söker sig till västeuropa söker sig till lilla Sverige eller närmare 9000 personer under 2006. Siffrorna för Norge var ca 800, Danmark ca 450 och Finland ca 200 och det är inte bara antalet som är den stora skillnaden utan även det faktum att våra grannländer i stort sett endast beviljar tillfälliga uppehållstillstånd medan Sverige beviljar permanenta uppehållstillstånd på löpande band.För några veckor sedan avslöjades att Irakiska ambassaden i Stockholm utfärdad ca 26000 falska irakiska pass som används vid bland annat ansökningar om asyl i Sverige och Norge. Dessa pass har i stor utsträckning utfärdats till personer från andra länder än Irak. Nu framkommer också uppgifter om att det sker en stor handel med svenska pass bland irakier som fått svenska pass. Ett svenskt pass kan köpas för  1000 dollar. Enligt Dagens Nyheter (3 mars) har rikspolisstyrelsen känt till detta under flera år men har ändå ingen uppfattning om hur omfattande det är. Det är fullkomligt obegripligt att ett land kan vara så slappt med sina viktiga samhällsfunktioner som Sverige!

Irakier (och andra), som fått svenskt medborgarskap säljer sina pass både en, två och flera gånger till landsmän - och andra än landsmän - som kommer in i Sverige på det sättet. Alla dessa felaktigt, på falska grunder utfärdade irakiska pass och all denna handel med sina pass som irakier och andra med svenskt medborgarskap ägnar sig åt gör alltså att vi nu faktiskt inte har den minsta aning om vilka människor som befinner sig i vårt land och om de har skäl att vara här och skäl att beviljas asyl. Migrationsverket och Polisen har med andra ord inte klarat sina uppgifter.

Därför måste alla permanenta uppehållstillstånd som utfärdats sedan 2005 för irakier omprövas.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Undrar vad det är för människor som jobbar på våra myndigheter. Det måste vara något systemfel när ingen tar ansvar. Människor måste ta personligt ansvar och inte se genom fingrarna på bedrägerierna.

2007-03-11 @ 09:28:26
Postat av: Knute

Hej igen, det var jag som skrev föregående kommentar.

Jag funderar på om det egentligen är bra att kommunerna får statsbidrag för att ta emot flyktingar. Är inte det en lönande affär för den kommunala ekonomin? Men inte på lång sikt eftersom de hamnar i livslångt socialbidragsberoende. Invandringsindustrin är en självförstärkande process som sågar av grenen som samhällsekonomin sitter på.

2007-03-11 @ 09:36:31
Postat av: Knute

http://everykindapeople.blogspot.com/

2007-03-11 @ 09:37:55
URL: http://everykindapeople.blogspot.com/
Postat av: horoskop

Konstigt att detta inte uppmärksammats mer.

2011-08-13 @ 23:55:33
URL: http://www.horoskop.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0