MEDIA MÖRKAR SVERIGEDEMOKRATERNAS OPINIONSSIFFROR.

I dagens opinionsundersökning från SIFO saknas SD siffror i alla medier utom en tidning. Jag började mitt sökande efter SD:s siffror på Text-TV hos SVT och TV4 men det gav inget resultat. Sedan fortsatte jag på internet med Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och SydSvenskan men ingen av dessa rikstidningar uppgav SD:s siffror. Till slut hittade jag det i Skånska Dagbladet. 3,4 procent till SD. Att det var en tidning från Skåne var ju i och för sig ingen överraskning.
Återigen en uppgång och vi närmar oss alltmer riksdagsspärren.

Media har tydligen numera en taktik att inte uppge Sverigedemokraternas opinionssiffror för sina läsare. En strategi som i mina ögon är ganska naiv, för att inte säga rent idiotisk. Dessa tidningsmurvlar tycks tro att den svenska läsaren är rent ut sagt dum i huvudet. Eller jag kan likna deras strategi vid strutsen, att stoppa ner huvudet i sanden och låtsas som om ingenting har hänt. Att någon som mediaansvarig tror att denna taktik kan hindra SD:s fortsatta framgångar är nog inte riktigt kvalificerad för sitt jobb.

De personer som kan tänka sig rösta på SD blir bara irriterade på dessa medianissar som försöker dölja sd:s framgångar i opinionsundersökningarna. Och de som redan röstar på SD är redan så luttrade att det inte bekommer dom ett dugg utan snarare stärker dom i sin övertygelse om att SD är det rätta partiet.

För cirka ett år sedan var det opinionsinstituten som hade diverse regler för att vissa SD:s siffror i deras undersökningar men nu är vi så stora att dessa regler inte längre kan stoppa oss. Och att göra om reglernas går ju inte för då skulle även Kristdemokraterna och Vänsterpartiet drabbas.

SCB:s undersökning som presenterades i veckan har tidningen Östran tydligen granskad lite noggrannare och kommit fram till att övriga partier i Kalmar Län ökat från 0,7 till 3,7 procent på ett år. Östran gör bedömningen att det till övervägande delen beror på SD:s framgångar i länet och det känns ju jättebra.
Det stärker oss alla i vårt arbete för ett bättre Sverige.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sedan vill jag inte undanhålla er följande lilla skämtteckning.

image19

Byt färg på hundarna och fundera på hur man skulle uppfatta det.

Kommentarer
Postat av: Göran

Det är bara att GRATULERA! GP(Göteborgsposten) publiserade också undersökningen.
Kämpa På!

2007-06-18 @ 01:12:20
Postat av: Per Petersson

Jodå,strutsmentalitet hos våra politiker har vi mycket av. Stå på dej Thoralf.
Ps.
Jag har en "nästan" politiskt korrekt vovve,mycket brunt & svart med lite inslaf av vitt men han skäller om man säger taliban(Sant).
Ds.

2007-06-21 @ 02:32:55
Postat av: Roger

Det är väl egentligen ingen nyhet detta? Eftersom SD idag INTE är en avgörande faktor på ngt sätt i det demokratiska systemet, så finns det ingen anledning för media att ta upp ngt så litet. Den dagen då ni befinner er i en dialog på en högre politik nivå, då kan det finnas ett allmänintresse i det. För det är det som media eg handlar om, allmänintresset. MÅnga med mig, finner inget som helst intresse i er "lek". Så varför skulle media skriva om er?
Om ni kunde lära er att föra en vettig agenda. Då skulle jag, och många andra medvetna ta er på större allvar. Detta skulle media märka, och ni skulle få ett större utrymme för era ideer.

2007-06-21 @ 09:26:53
Postat av: Thoralf A

Roger
Jag blir inte förvånad över din politiskt korrekta kommentar. När ett parti bara är några få tiondelar från att nå fyra procent spärren till riksdagen kallar jag det för allmänintresse. Likaväl som att det är av allmänintresse när ett riksdagsparti hamnar några tiondelar under riksdagsspärren.
Roger, sedan kommer det riktigt hårresande från din sida, jag citerar "Om ni kunde lära er att föra en vettig agenda."
Du menar samma typ av agenda som övriga riksdagspartier! Försök och tänk efter lite Roger.
Vi för den agenda som känns rätt för oss! Och kommer aldrig ändra agenda för att det skall passa politiskt korrekta som dig.
Med den "mångkulturella" utvecklingen som råder i Sverige idag kommer vi snart befinna oss i en dialog på en högre politisk nivå, det kan du vara säker på Roger utan att vi ändrat vår agenda.
Det bevisar moderaternas utspel i helgen om ändrade regler för anhöriginvandring och var så säker på att det kommer mer.
Man kan ju tro att moderaterna läst sverigedemokraternas invandringspolitiska program och plockat delar av detsamma.

2007-06-21 @ 10:44:43
Postat av: Roger

det jag menar med att föra en vettig agenda, är ju att föra ett ämne framåt som berör och påverkar de som lever här i landet. Att du har skräck för slöjor, eller pissar på dig av fördomar när en mörk person närmar sig. Det är ju knappast ngt som jag eller många
anser vara en politisk fråga. Det som skrämmer dig, och är din hotbild, finns ju inte hos en större del av befolkningen. Att du ska göra din och eras talan är absolut självklart. Men när era argument är lika intressanta som en pottränande 3 åring, då faller ni utanför all form av mänsklig , och samhällsanalytisk närvaro.
Fortsätt göra ett till offer och martyrer i media, ni bränner bara på er egen skit och skapar mer monster. Att resten av oss "Svenskar" garvar lite lätt bakom er rygg, och skakar av er, ja...Det beror på..Att ni är ungefär lika intressanta som...En pottränande 3åring.
Ha en underbar midsommar.

2007-06-21 @ 16:20:33
Postat av: Anonym

Finner det intressant att SD endast hittar stöd för sina åsikter i tecknade serier... Detta stödjer Rogers tankegångar ang. 3-åringar.

2007-06-21 @ 17:55:28
Postat av: Thoralf A

Roger, den "hotbild" jag upplever kommer fler och fler uppleva om inte vår invandringspolitik förändras.
Jag tycker du verkar vara väldigt naiv. Vad har du för erfarenhet av andra kulturer? Har du jobbat i något annat land än Sverige? Eller inskränker sig din erfarenhet till en charterresa till Turkiet.
Jag är mycket bekymmrad för den utveckling som råder i Sverige idag, där mängder av personer från muslimska länder kommer till Sverige med falska ID-handlingar om de över huvudtaget har några ID-handlingar. Vi har inte någon aning om vilka vi släpper in i landet.
Våra nordiska grannländer har insett vad det handlar om och skärpt sina regler men inte Sverige och detta kommer ge stora negativa konsekvenser i vårt samhälle i framtiden, var så säker.

2007-06-21 @ 22:59:24
Postat av: Roger

Berätta gärna för mig om faran med de människor som bär slöjor. På vilket sätt är de ett direkt hot emot ditt liv? Kommer de ta din Svenska kultur? Dina tro, kristendom, Asa? Kommer de ta ditt jobb, stjäla dina pengar genom högre skatter? Kan räkna upp många fler saker. Men det är bättre att du får berätta om alla dessa faror.
Min erfarenhet av andra kulturer är mycket stor. har jobbat över hela världen, med alla sorters människor. Min sociala krets består av allt ifrån människor som förespråkar slöja, till män som rakar skallen, och tror på Tor. Jag ser inget som helst hot med ngn av dom. har heller aldrig känt mig hotad när jag befunnit mig utomlands. Ärligt talat så känner jag mig mer hotat en Lördagkväll på Larmtorget, då Svenska "kristna" ungdomar driver mellan krogarna.
Vad är det är så negativt med dessa människor som kommer till Sverige? Är det blandandet av kulturer du är emot? Att vi kan få kunskap via andra, och att vi kan ge kunskaper? Att de kostar pengar? Ja, som jag skrev ovan. Beskriv allting, och väldigt gärna denan fientlighet emot Islam. Lyssnar man på dig, så verkar det ju som om våra gränser dränks i personer iklädda slöjor som vill hit för att leva på bidrag.

2007-06-22 @ 06:56:13
Postat av: Thoralf A

Det tycks som du och jag lever i två
helt olika världar.
För min egen del räcker det med att läsa dagstidningarna och se på nyhetsprogrammen i TV för att uppleva den hotbilden som islam och fundamentalistiska muslimer innebär. Våra media är ju fyllda med dessa självmordsbombare varje dag och det är väl inte en fråga om utan när detta även inträffar i Sverige.
I förhållande till sin folkmängd är Sverige det land med störst andel muslimer i hela västeuropa. Då är det naivt att tro att vi kommer vara undantagna dessa muslimers illdåd. Där har du en anledning till att jag upplever ett hot från dessa grupper.
Jag gjorde för övrigt FN-tjänst i mellersta östern 1978 och lärde mig en hel del om situationen där och det otroliga hat som redan då existerade mot israel och västvärlden. Och detta har inte blivit mindre sedan dess.
Jag anser att Islam med dess sharialagar är babariska och inte hör hemma i ett modernt samhälle men den uppfattning tycks du Roger inte dela. Men i Smedby kanske det mångkulturella samhället fungerar trots att diverse rapporter säger motsatsen.
Angående din kommentar om våldet i stan om nätterna så tycks du anse att det enbart är som du skriver "kristna" ungdomar som driver omkring. Den bilden är du nog ganska ensam om. Jag och många andra har en annan upplevelse av att det även är invandrargäng som driver omkring och bara är ute efter att ställa till bråk, vilket det finns mängder av bråk som bekräftar.
Läs lite statistik från BRÅ så kanske också du kan läsa dig till att det är fem gånger vanligare att män från mellersta östern eller nordöstra Afrika begår våldtäkter i Sverige. Detta har med stor sannolikhet att göra med den kvinnosyn som finns inom Islam där kvinnan inte är likställd med mannen men detta kanske är något som du Roger samtycker till. Det kvinnoförtryck som råder inom islam är ytterliggare en anledning för mig att motverka islams utbreddning i Sverige och Kalmar.
Angående bidrag kan jag nämna för dig att så kallade flyktingar som Kalmar tog emot 2003 är fortfarande idag 2007 hela 55 procent beroende av försörjningsstöd. Siffrorna kommer från Invandrarservice i Kalmar om du vill kolla det.
Detta är tyvärr den verklighet som du Roger gör allt för att blunda för.

2007-06-22 @ 09:57:44
Postat av: Roger

Nu slog du nog huvudet på den berömda spiken. Skilda världar. Om du än inte upptäckt det så gör nog de flesta människor det. Hur vår perception fungerar, och hur intryck tolkas är unikt för varje människa. Visst har vi vissa gemensamma nämnare, som ni tex, som kallar er för Sverigedemokrater. Kan gå långt in på detta. Men total meningslöst, det skulle inte leda nånstans. Av den enkla anledning att vi alla tolkar saker väldigt olika.
Du som gjort Fntjänst borde ha en större insikt än många andra, om vad konflikten i mellersta Östern bottnar i, och vad för Västerländska våldtäkter skett där nere, eller är allt där nere Islams fel?
Nej Shairalagar har inget att göra i Svensk lagstiftning. Tror inte heller att det ens finns förslag från ngn att heller införa dom. Finns inte ens någon intresseorganisation inom riket som aktivt jobbar för att införa Sharialagar.
Det finns ngt som heter lagrådet som vakar över den Svenska lagen, och de gör sitt bästa för att hålla lagar och regler moderna. Har inte hört från från dem
att Shairalagar skulle införas. Sen undrar jag om du läst alla sharialagarna, och koranen? Eller är du lika slapp som de flesta och bara gottar dig i saker som avviker från vår kultur.
Efter samtal med polisen i helgen så kunde inte de finna några som helst bevis för brott som skett under Sharialagarna i Smedby, eller ens i hela Kalmar. De försäkrade mig med om att de inte heller sett några Kameler, eller kvinnor i slöjor som är villiga att begå bombdåd. Jag känner mig trygg. Men de lovade att återkomma till mig i veckan, för de fann mina frågor intressanta. Dock hade de tvingats avbryta ett par fester, plocka upp berusade 14 åringar, plåstra om en och annan tjej som åkt på däng av sin pojkvän. Märkligt nog så var alla Svenskar. Men klart, det var ju midsommar. En stor tradition i Sverige, så då är det väl lite ok att piska på sin tjej, supa sig dyngrak så man somnar ute, eller försöka bränna ner sin trädgård för att man blir arg i en diskussion runt sillbordet. Är det detta unika Svenska du så hårt förespråkar?
Visst sker det våldtäkter och brott. Detta är inte ngt som enbart muslimer pysslar med. Det hoppas jag att du är medveten om?
Mkt möjligt att din statistik stämmer. Men jag blir lite fundersam om varför det är så. Under alla de år jag tex jobbat inom restaurang, så har inte jag, eller ngn av mina kollegor sett en Svensk kvinna bli våldtagen av en utlänning inne på en krogtoalett. De 30 tal försök till våldtäkt jag stoppat, har i alla fall, varit vita män, med kristna traditioner (Vi är kristna i Sverige.) i 20 årsåldern, med otroliga mängde alkohol i kroppen. Men det är kankse lite ok att begå lite våldtäkt som Svensk, för det är inte samma sak, vi kopulerar för att säkerställa kulturen? Sen är de lite berusade med, det kanske är ännu mer ok att förgripa sig på ngn?
En annan sak jag finner väldigt märkligt är just detta med polisingripanden bland Svenskar och ickeSvenskar.
Då jag bodde i Tensta ett år så såg jag poliser hela tiden, överallt. Dom var som gamar som kretsade kring sitt offer. De gånger jag personligen såg polisen ingripa var bla en gång då en person stulit en cykel. 4 polisbilar satte efter personen, 4 poliser brottades senare med mannen, som fick handfägsel och en vädligt brysk behandlig. 4 polisbilar efter en man som stulig en cykel, är inte detta en anings slöseri med resurser?
Lite senare flyttade jag till Vaxholm, mkt fin liten "by". Här såg jag polisen en gång på 1 år. De 2 stod nere vid hamnen och åt hamburgare. Den tiden jag bodde där så kan jag säga att så nära brottslighet har jag aldrig varit i hela mitt liv. Hembränning, svartbyggen, svart arbetskraft, narkotikasmuggling, alkoholsmuggling,båtfylla, bilfylla, ett antal misshandlar, ett antal försök till våldtäkt, försök till våldtäkt på underårig, pirakopierng, momsfiffel. Allt detta skedde helt utan ingripande från polisen. Hur är nu detta möjligt? Är det lite ok att begå brott så länge du är Svensk?
Jag har bott många år mitt inne i centrala Kalmar, mitt på Storgatan. Den enga gång jag eg sett invandrargäng driva omkring i stora klungor där. Det är då en turistbuss stannat och släppt av ett gäng pensionärer. Vilket land de kommit ifrån har aldrig varit intressant för mig del. Men det kanske är dessa som skrämmer dig. Jag vet att äldre människor kan se lite skrämmande ut med sina rynkiga ansikten, och de kan vara irriterande för att de rör sig sakta. Men de är knappast farliga dessa utläningar. Jag lovar.
Att det finns saker som skiljer sig hos oss människor, är just det som gör oss otroligt unika. Vissa väljer att se saker som ett hot, andra som en tillgång, eller så kan man helt ignorera saker och bosätta sig i Norrland under en gran. Jag för min egen del skulle finna mitt liv otroligt jobbigt om jag skulle behöva finna troll överallt. Jag tror nästan man skulle bli en anings paranoid.Ett av de första tecknen på att man är paranoid är att man ser faror, och känner sig hotad. Du kankse behöver prata med någon?
Avslutningsvis så hörde jag en bra sak under min uppväxt. "Troll spricker i solsken"
Du kankse skulle ta och ta ut dina nojjor i solskenet.
Vad är det som gör dig så Svensk? Vad i den Svenska kulturen är ditt Utopia?

2007-06-23 @ 22:04:34
Postat av: Thoralf A

Roger, jag tror inte du och jag kommer längre i vår diskusion. Framtiden kommer utvisa vem som har rätt om islam och muslimer skall uppfattas som ett hot.
Men du borde läsa på lite angående grupper i Sverige som vill införa sharilagar. Ledande muslimer har krävt att sharialagar skall användas för muslimer i Sverige.
De krävde också en del annat i valrörelsen, läs min blogg från april 2006 på följande länk http://thoralfalfsson.webblogg.se/m_042006.html
Jag personligen är till 100 procent övertygad om att det kommer bli diverse problem/upplopp eller till och med terrordåd i Sverige som muslimska grupper kommer ligga bakom.

2007-06-23 @ 23:04:16
Postat av: Anna

Roger kör den klassiska "Två fel gör visst ett rätt, sådeså!".

2007-06-24 @ 17:09:39
Postat av: Roger

Eftersom du inte kan svara på vad det är som du vill försvara, så kan jag inte få ihop vad du anser vara ett hot från den muslimska världen. De kan ju knappast vara ett hot emot dig då du uppenbarligen inte har ngt du vill försvara.
Att muslimer vill värna om sina traditioner har jag inga som helst problem med. Varför skulle inte de få bygga sina mosker för att kunna praktisera sin religion. Till att börja med så har vi religionsfrihet i Sverige, sen är det alltid spännade att ta del av vad andra tänker. Genom att besöka en moske, eller ta en fika med en som är aktiv muslim ger nya tankar, och man får även lära sig delar av historia, som inte lärs ut här i Sverige. man får den andra sidans syn på saken skulle man kunna säga.
Det är lite märkligt att du är så skeptisk inställd till annat än vad som är Svenskt. Du är medveten om vad andra kulturer gett oss genom åren?
sannolikheten att Sharialagar skulle införas i Sverige är nog lika stor som att Elvis skulle spontant återuppstå under min säng. Om du vill så kan jag ta reda på oddsen kring båda sakerna. Är du insatt i vad som krävs för att införa nya lagar i Sverige? Det är inte så enkelt så att man kan skriva ett mail till riksdagen, ställa lite krav och få som man vill. Visst kan man jämka mellan traditioner av annan kultur och Svensk kultur. Vi är väl ändå inga bakåtsträvare i detta landet?
Att få värna om sin tradition, ursprung är en del av de mänskliga rättigheterna. Om det nu står en Moske i Kalmar, på vilket sätt påverkar detta dig? Mosker är otroligt vackra byggnader, har du varit inne i en och njutit av de girih-mönster som finns i dom? Dessa mönster är helt otroliga, och har många matematiska hemligheter.
Vad är problemet med att de skulle få ha egna skolor? Vi har redan privatskolor där tex höginkomstagare placerar sin barn. Vill du förbjuda dom med?
Att de vill undervisas i homogena grupper är väl inte så svårt att förstå.Är du rädd för att de ska utbilda möjliga självmordsbombare där, eller att de pratar hemligheter på ett språk du inte förstår?
Imamutbiuldning, varför inte. Vi har utbildning för präster, så varför inte för Imamer. Sverige kan bli rikare på de sättet. Ju fler som studerar inom högskolan och universitetsvärlden, ju bättre för landet.
Halaslakt, kan ju tyckas grymt. Kan jag hålla med om. Självklart ska inget levande få lida, men här kommer det kulturella krockar in. Här måste man föra en dialog kring saker. Och någon måste börja med att föra den. Man kan tex inte göra som du att bara totalbanna allting och stänga dörren. Det sker dåligt med framsteg då.
Skilsmässobiten, mja varför inte. Är du gift under en viss religion, så är det väl enklast om en representant ifrån den religionen genomför det hela. Vad är problemet?
Självklart ska muslimer kunna få ta ledigt för att praktisera sin tro och seder. På vilket sätt påverkar det dig negativt att en muslim ger sin fredagsbön? Hur många dagar om året har du ledigt för att fira kristna traditioner?
Snacka om att kommunen skulle göra en vinst på att tex en kväll i veckan endast tillåta muslimska kvinnor att besöka badhusen. Kvällstid är det ändå inte speciellt många Svenskar där. Knappt egentligen annars ändå tycker jag. Det är väldigt snålt med Svenskar i badhuset ändå tycker jag. Jag har varit och simmat och tränat i snart 3 månader där. Sällan det är mer än 10-15 personer där inne. Tror aldrig jag sett dig där dock. Så om nu muslimska kvinnor vill ha en dag i veckan. På vilket sätt påverkar det dig? Jag kan säga på ett positivt sätt. I och med att kommunens inrättning får fler besökare, får kommunen en högre inkomst. Och vad kan detta leda till tror du..SÄNKT SKATT FÖR DIG MIN GODE THORALF.
Vi kan nog komma hur långt som helst i detta ämnet. Men det är svårt när du inte svarar på de frågor jag ställer till dig. Saknar du kunskap, drivs du för starkt av dina fördomar så du skulle ställas i dåliga dagar om dina sanna ord kom fram? Är det som så att bor en liten mustachprydd man inom dig med förkärlek för att kasta upp högerarmen, och leva under en masspykos? Om du säger det, så kan vi hjälpa dig. Det finns hjälp att få emot dina paranoia. Samtalsstunder funkar jättebra för många, men ibland så får man ta till mediciner, om det tex är som så att man hör röster och känner att någon utomstående styr en. All hjälp finns att få inom vården. Men då måste man först ta sig dit förstår du. Behöver du skjuts? Du kanske är rädd för att öppna upp dig om dina inre demoner. Ingen fara, oftast så brukar saker bli mycket bättre efter att man pratat om det.
Det är inte religion eller härkomst som gör att människor begår brott. Allt för ofta är det pga social orättvisa. Den mesta kriminaliteten uppstår just pga detta. Människor som kommer hit, ska inte känna sig, eller bli bemäötta som en andraklassesnmedborgare.Det låter fint att alla har samma rättigheter, och skyldigheter. Tyvärr ser inte verkligheten likadan ut. Iställer för att motarbeta människor som vill befinna sig i Sverige av diverse anledningar. Ge dom en chans då. Landet är stort nog för oss alla.

2007-06-24 @ 18:40:36
Postat av: Thoralf A

Roger, dina inlägg tyder på att din människosyn har vissa brister. Jag har inte i något inlägg kritiserat dig och dina itelektuella färdigheter men dina senaste inlägg har varit fyllda av dessa.
När någon tar till den här typen argument finner jag ingen mening i att fortsätta diskusionen.
Ditt senaste inlägg tyder också på en naiv inställning till islam. Ta en stund och tänk över hur det skulle vara om kristna kom till t.ex. Något arabland och ställde samma krav där som muslimer gör i Sverige. Hur tror du det skulle fungera?
Roger, jag tycker du skall besöka andra bloggar där du kan hitta dina gelikar.
Läs gärna min blogg men avstå från att kommentera. Som du vet kan jag plocka bort inlägg men det brukar jag avhålla mig ifrån så långt som möjligt.

2007-06-24 @ 20:50:21
Postat av: Anonym

Diskussionen har verkligen blivit tjatig, men ang. de muslimska grupper som vill införa sharialagar i Sverige (vet inte om det stämmer att de finns) vill jag bara påpeka att det även finns idiotgrupper i Sverige som vill införa både det ena och det andra. Inom Islam finns idioter, precis som det gör inom kristendomen. Jag menar, vad tycker vi "vanliga kristna svenskar" om t.ex. Jehovas vittnen? Vill vi bli dömda efter hur de uppfattar livet?

2007-06-27 @ 15:59:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0