JOURNALISTKÅREN I KALMAR ETT GÄNG FEGISAR?

Är journalisterna i Kalmar läns tidningar som Barometern/OT och Östran/Nyheterna ett gäng fegisar som springer ägarna och de styrande politikernas ärenden? Ja, det kan man verkligen undra!


Det finns förstås ett lysande undantag, Kurt Lundgren på Kalmar Läns Tidning men för övrigt är det skralt med den undersökande journalistiken.


Sedan början av februari har AFA Dackebygd ägnat sig åt sin antidemokratiska verksamhet och attackerat Sverigedemokraters lägenheter med fönsterkrossning och klotter. Även folkpartiet och kristdemokraterna har fått sina partilokaler vandaliserade med fönsterkrossning. Det har uttalats hot på deras hemsida och hot har även kommit på mail. Totalt är det fönsterkrossning vid minst fem tillfällen och annan skadegörelse vid flera tillfällen. Det finns minst 10 polisanmälningar mot AFA på bara några få månader.

Fönster krossat i min lägenhet.
image20


Vad gör då våra journalister? Inte ett dugg vill jag påstå! 

Är dessa journalister rädda för att AFA ska angripa deras hem med fönsterkrossning eller annan skadegörelse om de skriver kritiska artiklar om AFA. Ja, det varkar som det är så.
Jag anser att dessa journalister har ett stort samhällsansvar att tvinga fram dessa mörka krafter ur sina grottor så att allmänheten får en möjlighet att se deras fula trynen.

Efter den senaste attacken mot mig och kristdemokraternas partilokal natten mot nationaldagen kunde man läsa följande på AFA Dackebygds hemsida.
"Hos Kalmars kommunister blir ni aldrig legitima eller bortglömda. Ni är ett hot mot vår klass och behandlas därefter."   Läs på AFA Dackebygds hemsida
Just det Kalmars kommunister, är inte det vänsterpartiet? Eller som det var tidigare vpk (vänsterpartiet kommunisterna).


Jag skulle rekommendera journalisterna att börja prata med vänsterpartiet (kommunisterna i Kalmar) och dess ungdomsförbund Ung vänster och vad de anser om AFA Dackebygd eller om de till och med har ett samarbete med AFA, vem vet. Det skulle vara intressant att höra vad t.ex. Leila ben Larbi i Kalmar anser om AFA Dackebygd.

Enligt uppgifter kommer grupperingen AFA från Ung vänster och skulle kunna kallas för vänsterpartiets militanta gren. Att vänsterpartiet har diverse problem med demokratin kunde vi ju höra när Lars Ohly uttalade sig i TV efter att Mona Sahlin och Jimmie Åkesson debatterat i TV under våren.


Med tanke på de uttalande och insändare som vänsterpartiets företrädare Bertil Dahl och Birgitta Axelsson Edström gjort om Sverigedemokraterna i Kalmar och mig personligen kan de inte stå särskilt långt från AFA Dackebygds åsikter om sverigedemokrater.

När polisen griper någon ur AFA Dackebygd kommer jag inte bli förvånad om det visar sig ha kopplingar till vänsterpartiet i Kalmar län.


DET ÄR DAGS ATT BÖRJA JOBBA NU JOURNALISTER!

Motdemonstranter i Nybro 2006. AFA-aktivister?
Nybro 2006 sep.


Jag anser också att dessa journalister borde granska polisens arbete med att hitta dessa AFA-ligister. Hur stora resurser avsätter polisen för att lösa dessa brott? Hur långt har polisen kommit med de fotografier, signalement, DNA och fingeravtryck o.s.v. som finns på misstänkta personer?

Men i vårt samhälle verkar det bara som polisen skall granskas av journalistkåren när det är politiskt korrekt och det är det tydligen nästan bara när någon "trampat en invandrare på tårna".


Tyvärr är väl detta inget att förvänta sig av vänstertidnings Östran/Nyheternas journalister, de kanske till och med tillsammans med ledarskribenten Rolf Asmundsson applåderar i sina kryp in varje gång vi sverigedemokrater angrips av dessa AFA-ligister.

När Östrans journalist Karin Asmundsson skrev om AFA:s attacker under våren skrev hon det i sådana ordalag att AFA till och med citerade henne i sina erkännanden och stoltserande över sina brott, vilket jag finner mycket beklämmande.


Nej, det är nog dags att ni journalister nyktrar till och ser hur verkligheten ser ut och drar ert strå till stacken för att försöka stoppa dessa odemokratiska krafter i samhället. Ett studiebesök hos Kurt Lundgren kanske vore en bra början.


MEN JAG KANSKE STÄLLER FÖR STORA KRAV PÅ ER JOURNALISTER I VÅRT POLITISKT KORREKTA SAMHÄLLE.


RISKEN ÄR JU ATT NI FÖLORAR ERA JOBB OM NI SKRIVER "FEL ARTIKLAR".


Kommentarer
Postat av: Roger

Kan hålla med dig att det som skett är osmakligt.Att försöka hindra någon att föra sin talan är ett grovt brott emot demokratin. Så var lite snälla emot Thoralfs fönster och väggar. Gillar du inte vad han, och hans vänner säger, så finns det andra vägar att gå, än att åverka skador på fastigheter, mailhota osv.
Men en sak jag inte förstår är att du vill åberopa demokratin. Du själv jobbar ju ganska starkt för att motverka vad demokratin är för ngt. Å ena sidan vill du använda demokrati, å andra sidan vill du "dra" ner på den. Jag får inte riktigt ihop detta. Ditt beteende här påminner lite som en trotsig barnunge. Är demokratin enbart till för dig och dina syften? Jag hoppas att du vet vad demokrati egentligen innebär, var den demokratiska traditionen kommer ifrån? Om du inte har denna kunskapen, så kankse du skulle ta en kurs på komvux för att få lite grundläggande kunskper inom samhällsvetenskap. Om det är som så att du bara ignorerar det, och vill styra politik, yttrandefrihet, trosfrågor osv, efter din agenda. Ställ dig då upp och var som en man och säg det. Du skiter sonika i andras rättigheter och skyldigheter. Det är ditt ord som gäller. Du skulle nog få en större respekt om du var ärligare i ditt politska arbete, du skulle nog framstå som mer mogen, och vuxen.
Att som ett barn göra verkligheten svart eller vit som du gör är inte direkt rättvist emot någon. Det påverkar dig uppenbarligen väldigt negativt, eftersom det gått så långt att du verkar paranoid numera, då du bla tycks tro att en här av muslimer alldeles snart kommer att invadera Kalmar och Sverige för att uföra diverse hemskheter. Måste vara jättejobbigt att leva med dessa tankar. Att ett barn kan ha en enkel bild av världen, beror bla på att de inte har så stor vana av den stora världen. De har en begränsad uppfattning om vad som sker omkring dom. Därför kan dialogen mellan en rationell vuxen och ett barn bli vädligt skruvat. Det är just därför vi för en dialog med barn, uppfostrar dom, lär dom att fungera i samhället. Ju äldre man blir, desto mer "lager" får man i sina tankar. Tyvärr så är det för många vuxna som lever i en tankevärld som ett barn där allt är svart eller vitt. Ibland är det pga mental sjukdom, taskig uppfostran, dålig kännedom om verkligheten osv.
Dessa ungdomar som kastar sten emot dig, och inte riktigt följer de demokratiska arbetssätten borde du ta ett redigt snack med. Sitta och gnälla av sig på nätet, och gör allt till en konspiration emot dig och dina vänner leder ingen vart. Du är en vuxen man, kort och gott, "ta dom i örat", för ett uppfostrande samtal med dom. Förklara för dom var respekt är. Allt sånt som man får lära sig genom sina föräldrar via sin uppfostran. Visst kommer de garanterat trotsa dig ännu mer. Men en dag så kommer poletten ramla ner för dom, och de tar ett steg till emot vuxenlivet, och förhoppningsvis ett steg för att föra en dialog med dig.
Och till dessa personer som förstör andras egendom, och skickar mail med elaka ord. Jag stödjer er då jag med vill ha bort rasister från våra gator. Jag vill ha bort all form av orättvisa. Men att agera på ett odemokratiskt sätt gynnar ingen. På ett sätt kan jag förtå er frustration. Demokrati är en seg, långsam och många gånger en omständig process. Men det är det som är styrkan med den. Beslut får inte ske över natten. Demokratin bygger på att människor genom hela samhället arbetar för dess kvarvarande, Samhället och demokratin är i en ständig förändringsprocess. Vi måste alla leva i den, med den för att säkerställa dess existens. Vi skyddar inte vår demokrati genom att bruka våld eller hot. Så skärpning på er.

2007-06-24 @ 18:41:32
Postat av: Rune

Roger skriver:
"Men en sak jag inte förstår är att du vill åberopa demokratin. Du själv jobbar ju ganska starkt för att motverka vad demokratin är för ngt."
---------------------------
Vad menar du Roger?
Thoralf deltar i de allmänna valen, har blivit invald i fullmäktige, försöker på bästa sätt argumentera för sitt partis politik och utövar inget våld. Skulle detta inte vara demokrati? Vad är då i så fall demokrati?
För mig har demokrati alltid inneburit: En man= En röst! Rättighet för varje medborgare att ställa upp i val! Rättighet för varje medborgare att bilda partier! Rättighet för var och en att argumentera för sina åsikter!
Motsatsen till demokrati är att med våld förhindra detta ovanstående.

2007-06-24 @ 22:00:00
Postat av: Thoralf A

Roger, precis som Rune skriver så utnyttjar jag mina rättigheter att jobba demokratiskt för mina åsikter och för Sverigedemokraternas politik.
På vilket sätt motverkar jag då demokratin?
Roger, du skriver däremot följande "Och till dessa personer som förstör andras egendom, och skickar mail med elaka ord. Jag stödjer er då jag med vill ha bort rasister från våra gator."
Roger nu vet jag var jag har dej. AFA-sympatisör och inget annat!
Du skriver att jag skall prata med dessa individer men Roger har du inte förstått att dessa individer är anonyma, de lämnar inga visitkort med namn och telefonnummer. Roger du är väl inte så naiv att du tror att dessa AFA-ligister träder fram i ljuset och visar sina odemokratiska fula trynen.

2007-06-24 @ 23:03:07
Postat av: Roger

Du plockade enbart ut det som passade din paranoida värld tydligen. Återigen så handlar du som ett litet barn. Har du läst allt vad jag skrev? Jag håller med i att jag inte heller vill ha rasister på gatorna, men jag accepterar inte alls deras handlingar. Nu skapar du lite av en egen verklighet här, vrider saker för att kunna spä på din ilska och vrede emot människor av
andra åsikter än dina.
Du är vald på demokratisk väg, vilket då med borde innebära att du jobbar för demokratin fullt ut. Annars har du ju egentligen bara utnyttjat folket och helt lurat dom. Du vill begränsa friheter och rättigheter, och
även det fria ordet. Att försöka hindra någon sina friheter,rätten att vara på ett visst sätt , eller
möjligheten att få använda medier att uttrycka åsikter måste väl ändå vara odemokratiskt? Att en politiker som du sitter och hotar med att radera inlägg som du anser inte passar i din politiska debatt är väl ändå inte korrekt. Jag suckar tungt, och ledsamt åt detta agerande från din sida.

2007-06-25 @ 10:01:21
Postat av: Thoralf A

Roger, svara på min fråga vad som är odemokratiskt på min hemsida eller blogg.
Du har säkert följt vad som händer angående Carl Bildts blogg och att han är ansvarig för alla inlägg som skrivs på hans blogg. Alltså skall han ta bort alla inlägg som t.ex. är rasistiska eller kränkande. Detta gäller även mig. Jag tar även bort sånt som jag tycker är osmakligt eller håller en låg nivå. Som tur är har detta bara hänt vid ett par enstaka tillfällen där jag även i några fall gjort en polisanmälan eftersom det handlat om hot mot mig.
Du skriver att jag vill begränsa friheter, rättigheter och det fria ordet. Kan du ge mig några exempel på detta från min hemsida eller blogg.
Stöder du AFA eller inte. Stöder du denna grupp så stöder du självklart deras metoder också för det är ju det enda sättet denna grupp jobbar på. Inte ens media kan komma i kontakt med några av deras företrädare och ännu mindre polisen.
Att du har din verklighet och jag har min verklighet tycks vi i varje fall vara överens om.
Dom ca 1200 personer som röstade på SD i Kalmar har nog en verklighet som i stor utsträckning liknar min verklighet så jag har inte lurat någon.
Men det har nog majoriteten i Kalmar (s, v och mp) gjort när de aldrig nämnde en skattehöjning vid valet 2006 men nu kan det bli en skattehöjning på upp emot 75 öre på varje intjänad hundralapp.
Det kallar jag att lura sina väljare.

2007-06-25 @ 11:20:28
Postat av: Gustafsson i Säffle

På frågan om du "ställer för höga krav på journalisterna", är svaret ett otvetydigt JA. Av de ryggradslösa kretinen är ingen bättring att vänta.
Däremot borde man kunna räkna lite mer på stöd av andra politiker som skulle kunna sätta ett starkare tryck på polisen att hämta in dessa samhällshatare inom den autonoma rörelsen. För det är ingen tvekan om att de måste veta vilka dessa "dackebygdare" är... Småländska autonoma kan inte
vare fler än att SÄPOs Jönköpingsavdelning måste känna deras identiteter. Vad som saknas är ett tryck från politiskt håll på polischeferna att göra sitt jobb och inte bara tillåta dem sitta på sina rövar med det våta fingret i luften och känna av var pk-vindarna blåser för dagen.

Postat av: Gustafsson i Säffle

Den här "Roger" verkar inte riktigt ha alla muttrar på plats när han skriver: "Dessa ungdomar som kastar sten emot dig, och inte riktigt följer de demokratiska arbetssätten borde du ta ett redigt snack med"
Denna Roger borde USA skicka ner till Bagdad för att "ta ett redigt snack med" de som "inte riktigt följer de demokratiska arbetssätten där". Vilken femstjärnig pajas.
Roger: försök
a n s t r ä n g
dig lite nästa gång du tänker till... Om du lägger manken till riktigt så kan du lyckas tänka klart! Jag tror på dig.

2007-06-26 @ 02:50:42
URL: http://gustafssonisaffle.wordpress.com/
Postat av: Roger

Nu börjar jag bli lite orolig för dig. Kommer du inte ens ihåg vad du skriver i din egna blogg?
"Roger, jag tycker du skall besöka andra bloggar där du kan hitta dina gelikar.
Läs gärna min blogg men avstå från att kommentera. Som du vet kan jag plocka bort inlägg"
Dina alldeles egna ord. För att vara en representant för oss Kalmarbor så har du en väldigt märklig hållning till att bemöta oss. Vi får ta del av dina åsikter, men vi tillåts inte ge våra tankar, sen att du hotar med att radera inlägg i din blogg om det inte passar din politik. Hmm, jag tror inte ens jag behöver skriva vad detta påminner om.
Sen att du mer eller mindre kallar mig dum i huvudet. Det vet i fasiken om det är så passande att en person som sitter i fullmäktige kallar medborgare och personer med andra åsikter för dumma i huvudet. Har "makten" stigit dig åt huvudet redan?
Ja jag stödjer ideen om noll rasister på våra gator. Har aldrig påstått att jag accepterar deras odemokratiska beteende. Vilket jag mkt väl lägger fram med. Att via hot eller våld ge sig på ngn av annan åsikt är kort och gott osmakligt.

2007-06-26 @ 06:54:46
Postat av: Thoralf A

Roger, nu har din fantasi skenat iväg med dig. I mitt senaste inlägg kan jag då inte förstå att jag kallar dig "dum i huvudet".
Roger besvara istället mina frågor i förra inlägget.
Läs inlägget igen så får du svar på varför jag i nödfall är tvungen att radera vissa inlägg.
Kan du också svara på vilka grunder du anklagar mig för att vara rasist!
Svara nu ordentligt i nästa inlägg och kom inte med en massa floskler.

2007-06-26 @ 08:54:26
Postat av: Roger

Du ingriper min intellektuella förmåga i ett av dina svar. det är ganska nedsättande.
Anklagar dig gör jag väl ändå inte. http://sv.wikipedia.org/wiki/Kulturrasism Detta säger väl allt. Eller är det ngt du vill tilägga, eller ta bort?

2007-06-26 @ 09:32:54
Postat av: Roger

Klart underhållande att läsa igenom alla saker här. Finner mer gemensama nämnare. Tex så är vi båda lika dåliga på att stava. =)

2007-06-26 @ 09:53:08
Postat av: Thoralf A

Roger, blev det kulturrasism nu.
Wikipedia:
Kulturrasism är en rasism där man har fördomar om/tycker illa om hela kulturerer. Det består av de två komplexa begreppen kultur och rasism".
Som det framgår i min blogg är jag kritisk mot islam och en del andra företelser från den delen av världen som t.ex. hedersrelaterat våld, ej ett demokratiskt styrelseskick o.s.v. om du med detta menar att jag är kulturrasist så blir jag väldigt fundersam över dina slutsatser.
I så fall innebär det att all form av kritik mot religioner, diktaturer, brott mot mänskliga rättigheter i vissa länder är att betrakta som rasism. Då kommer det att bli svårt att förändra världen, inte ens FN går i så fall fri från kulturrasism.
Vad det gäller att uttrycka sig nedsättande bör du fundera över hur dina egna inlägg ser ut.

2007-06-26 @ 10:35:55
Postat av: Roger

Rasist har jag inte kallat dig heller. Att jag tar fram uttrycket kulturrassist är just att du har en massa fördomar och drar väldigt förhastade slutsatser kring bla muslimers kultur. Jag anser bara att du har lite dålig kunskap kring visa saker, och drar på tok för snabba slutsatser. Är detta att kalla dig för rasist om jag försöker fördjupa din tankegång?
Letade igenom men hittade inte nånstans där jag direkt skrivit till dig att du är rasist, det enda jag finner är att jag håller med om tanken om noll rasister på våra gator. Om du känner dig träffad av att jag och andra stödjer en tanke om nollrasism, så är det ju inte direkt ngt jag kan göra åt detta.

2007-06-26 @ 15:21:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0