COOP I KALMAR SATSAR PÅ HALALKÖTT

COOP KALMAR

COOP i Kalmar satsar på halalslaktat kött. COOP har infört något som man kallar mångkulturellt sortiment och som innehåller ca 300 produkter. Sortimentet är framtaget i samarbete med invandrarföreningar.

I Kalmar ser det ut så här i COOP:S stormarknad.
Halal

COOP har tydligen inlett ett samarbete med Qibbla Kött som marknadsför halal slaktat kött.

Halalslakt innebär att en muslimsk funktionär, under rabblande av böner till Allah, med en halvmeterlång kniv skäktar, dvs skär av djurets matstrupe, luftstrupe och halspulsåder. Religionen kräver att djuret är helt obedövat. Tanken är att djuret sedan ska förblöda och avlida. I verkligheten inträffar döden först efter en utdragen dödskamp, där djuret vinglar omkring på det blodiga golvet i slaktlokalen under förfärliga smärtor och dödsångest.

Om du inte riktigt har förståt vad detta innebär kan du titta på följande film som tagits av djurrättsaktivister på ett slakteri. Men du får inte vara för känslig för att titta på den, den är mycket skrämmande. Se film här

Jag anser att halalslaktat kött bör förbjudas i Sverige, även import av halalslaktat kött bör inte vara tillåtet.

Jag uppmanar också alla att sluta handla hos COOP och skicka också ett mail till informationschefen om att ni slutat handla i deras butiker på grund av att de marknadsför halalslaktat kött.
[email protected]

Läs gärna också Richard Jomshofs blogg om halalslakt på följande länk.

Besök också gärna min hemsida


Kommentarer
Postat av: Göran

Gott initiativ Thoralf. Mail skrivet enligt order:-))

2007-06-26 @ 03:13:44
Postat av: Roger

Lite saker om slakten
"Dessutom måste djuret vara bedövat och för att ta så stor hänsyn som möjligt till djuret ser vi till att det varken är hungrigt eller törstigt före slakt."
Källa:http://www.qibblahalal.se/
Hmm, detta låter ju nästan lite vettigare än slakten på Scan. Jobbade där då jag var yngre. Grisarna kväver vi, skär sen halsen av dom. Korna stressar vi upp, sen får de en kula i pannan. Mot fåren är vi nästan ännu grymmare. Med en tång emot tiningen så skickar man 20.000 volt (Har för mig att det var så mkt) genom hjärnan, och mer eller mindre smälter den. Många som jobbade på Scan tyckte det var god underhållning att hålla tången länge nog så att det började röka ordentligt och bubbla ur näsborrarna på
fåren.
Visste faktiskt inte att Islam kräver att djuren ska vara bedövade innan man påbörjar slakten. Så långt har vi inte ens kommit inom Svensk slaktindustri.

2007-06-26 @ 06:39:23
Postat av: Thoralf A

Roger, du måste vara en fantastisk människa som jobbat på alla ställen som tänkas kan. Du har samtidigt erfarenhet från i stort sett hela världen också. Kunde vara på sin plats att du lägger upp din CV i ditt nästa inlägg.
Du förordar tydligen halalslakt före den slakt vi bedriver i Sverige!
Islam kräver INTE att djuren skall vara bedövade innan slakt utan det är en lag i Sverige.
Eftersom företaget Qibbla importerar stora delar av sitt kött vet vi med andra ord inte om halalslaktat kött som säljs i Sverige är slaktat med bedövning.
Jag skall skicka ditt inlägg om Scan vidare till informationsavdelning och se vad jag får för svar.

2007-06-26 @ 08:34:26
Postat av: Roger

Nej jag förordar inte den formen av slakt. Men dock så ville jag tar reda på lite mer om det. Du påstod en sak. Jag sökte vidare i saken. Den formen av bedövning djuren får är en naturlig reflex som uppstår i kroppen då man snittat djuret. Läste lite snabbt om det här, http://www.sourze.se/default.asp?itemId=10532715
Sen står det ganska mkt i Koranen om just hur slakten ska genomföras. Djuren får inte stressas bland andra djur, och djuret ska vara fullt friskt osv. Läs själv så får du se vad som står där.
Egentligen så är jag emot all form av industriell form av slakt, så jag finner denna industri smått osmaklig, oavsett vart den bedrivs, eller under vilken religion. Det händer att jag äter kött, men det är väldigt sällan.
Visst får du skicka vidare till Scans informatinsavdelning. Dock är det många år sedan jag jobbade där 89-91, började på boskapsslakten, gick sen vidare till svinslakten. Kan tänka mig att många
över 30 jobbat på Scan, och de kan nog berätta en del historier som en del människor skulle finna lika skrämmande som den film du hänvisar till. Så det finns många som kan berätta om griskarusellen som man för in grisar i, de förs ner i en trång "vagga", varpå man tar bort det omkringliggande syret, grisen hängs sen upp via ett bakben upp på ett band. Grisen skickas till en person som med ett knivliknande föremål penetrerar halsen och suger ut blodet. Sen skickas grisen vidare till ett varmt bad, förhoppningsvis har då grisen avlidit innan den faller ner där. Be om ett studiebesök på scan så kan du själv få uppleva industrin. Kan vara lärorikt för dig.
Inte för att jag förtår vad min Cv skulle göra för nytta här, erbjuder du mig jobb?

2007-06-26 @ 09:27:33
Postat av: Jorma

Roger, att det fortfarande är dåliga förhållanden inom Svensk slakt och än värre inom EU, ursäktar väl knappast att vi ska göra det till ett rent djurplågeri?
Att tex anse motstånd emot halalslakt och andra djurplågerier som främlingsfientligt (läs Martin Tunström SSU i Hbg) har väl sällan skådat lågt politiskt värde, eller hur?
Att barbarier fortfarande används flitigt inom bla Islam bör inte rättfärdiggöra djurplågerier i ett civiliserat land som Sverige. Detta ser jag som enbart röstfiske ifrån vänsterns håll.
Thoralf, mail är skickat även ifrån mej! En samlad kritik emot djurplågeri som halalslakt, ger bäst effekt. Svenska folket måste ta avstånd barbariska influenser, trots mångkulturisternas ivriga försök att påtvinga oss detta emot vår vilja.

2007-06-26 @ 15:59:53
URL: http://jormas-sd-blogg.blogspot.com/
Postat av: Göran

"Roger": Förstår mig ej på ditt babbel? Har du gått på dom muslimska lögnerna (tagyja?). Har du tittat på filmen???? Bedövade, naturliga reflexer--jo jag tackar! För ävrigt hänvisas till "Jormas" eminenta postning.

2007-06-27 @ 02:44:02
Postat av: Thoralf A

Roger, hör du inte hur dumt det låter med att djuren blir bedövade genom att halsen skärs av.
På den länk du hänvisar till finns följande.
"I enlighet med islam så ska slakten ske utan bedövning och ett snitt skärs i en obruten rörelse. Kniven kontrolleras före och efter varje slakttillfälle, den måste vara i sitt skarpaste skick. Djuret måste vara friskt, utan skador och behandlas medlidsamt och vänligt. Slaktaren är en vältränad muslim som med ögonkontakt utför slakten samtidigt han uttalar "I Guds namn, Gud är större" [Bismillah, Allahu Akbar]. Man skär av matstrupen, luftstrupen och halspulsådrorna utan att ryggmärgen skadas. Enligt Dr Majid Katme [Brittiska muslimska rådet] så förlorar djuret så mycket blod på snabb tid att det blir blodförlust i hjärnan. Detta skapar en naturlig bedövning. Slakten avklaras snabbt och smidigt. Viktigt är dessutom att djuren inte får se ett annat djur dö. Detta pga att djuret inte ska känna sig stressad inför slakten."
Du är nog ganska ensam om att kalla detta en naturlig reflex och bedövning. I den film som jag länkar till har jag svårt att se några kopplingar till den hänsyn som muslimer som utför halalslakt skall ta.

2007-06-27 @ 09:43:46
Postat av: Roger

Den form av slakt de gör är uppenbarligen teknisk svår. Det som filmerna visar är incidenter. Om man ser
så "ramlar" det ur ett flertal kreatur som uppebarligen är avlidna, då de inte rör på sig. Liknade saker som visas i den filmen upplevde jag själva många ggr på Scan här i Kalmar. Det var ganska vanligt att man missade hjärnan, sköt snett osv. Detta resluterade i att kon ibland ställde sig upp, hände även att de rusade iväg i panik genom slakteriet.
Det finns massa andra filmer från slakterier, där slakt sägs genomföras på ett bra sätt. Även här ser man misstag som leder till onödigt lidande för djuren.
Som jag sagt innan är jag egentligen emot all form av industriell slakt av djur. När man gör en industri av det, så skapar man en situation som inte är bra för djuren. Jag hoppas att du kommer att föra en likande kampanj emot Svenska slakterier, för du strävar väl efter att vara konsekvent i din politik?
Eller är det egentligen bara som så att du är emot slakten för att det är en sed från Islam?

2007-06-27 @ 10:52:17
Postat av: Anonym

"Roger": Ge dig nu, ty dina bortförklaringar ter sig allt mer krystade. Kan du för mig förklara VARFÖR HALALSLAKT ÄR FÖRBJUDEN ENLIGT SVENSK LAG!!??
Är det enkom för att det är en "sed från Islam" och alla vi vita stygga svenskar är så RASISTISKA, eller kan det mot all förmodan finnas andra adekvata skäl??
"Tekniskt svår slakt", "Ramlar ur uppenbarligen avlidna" mm----skärp dig!
Kan för övrigt meddela dig Thoralf att mailväxling med COOP är inledd men tyvärr närmar dom sig med stormsteg "Rogers" låga argumentationsnivå vilket lär tyda på en tilltagande desperation.
Kämpa På!

2007-06-28 @ 03:22:12
Postat av: Jorma

Roger din beskrivning utav någon enstaka händelse inom Svenska slakterier är inte vad jag sätter mej emot. Utan snarare bör dessa överses mera med tex oanonserade besök utav vederbörande myndighet. Men för detta så behöver vi ju inte utsätta djuren för systematiskt djurplågeri i mångkulturens namn. Speciellt inte där olika förespråkare ifrån regeringspartierna påstår att detta skulle vara främlingsfientligt. Vad det gäller om detta skulle vara enbart för att detta är en "sed" inom islam så är du helt fel ute Roger!! Många anklagar Sd för att vara alldeles FÖR Pro-judiskt i Israelfrågan. Även inom Judendom utförs väl så liknande djurplågerier. Så den tesen håller inte i detta, utan detta är något som är partiöverskridande. Att det sedan är Sd eller pro-sd folk som vågar fördömma dessa djurplågerier bottnar snarast i att Sd behöver inte slicka bakdelar på andra partier. Sistnämda är väldigt förekommande inom riksdagspartierna. Speciellt i invandringsfrågor, detta tror jag Josefsson visade i sitt program för några år sedan. Där såg vi att det sades en sak utåt med kameran på och en annan sak när den var avstängd. Tragiskt i Josefssons program var det att det var ur blodfärgat röd synvinkel, väl anpassat till dagarna innan valet. Förövrigt så kan man använda sej utav samma metoder som facket, man kan trycka upp känslig information om denna barbariska slakt och dela ut till folket utanför Coop-ingångar...litet tips :)

2007-06-28 @ 15:35:36
URL: http://jormas-sd-blogg.blogspot.com/
Postat av: Dumle

Roger:
Många svenskar protesterade mot norrmännens klubbning av sälungar också, trots att detta knappast är en islamsk sed.
Protesterna kommer sig naturligtvis av att muslimers och judars religiösa slaktmetod är ovärdigt ett land som ser till djurens bästa. Som föregående talare säger borde eventuella missförhållanden på svenska slakterier kunna rättas till av fler och bättre kontroller, men svenska slaktmetoder innebär att djuren avlivas mycket snabbt utan chans att känna smärta eller uppleva dödsångest. Jag förstår bara inte hur du kan förvara halal- och koscherslakten.

2007-06-29 @ 11:07:27
URL: http://skafferitrollen.blogspot.com/
Postat av: Roger

Nu förstår jag inte hur ni här kan få det till att jag försvarar halaslakten. Jag har ett flertal ggr sagt att jag är emot all form av slakt. Men den biten har vissa av er helt missat verkar det som. Det som skett är att en person påstått och kastat ur sig "fakta". jag vill då ta reda på mer om saken, för att se om saker som påstås är sant eller inte. Som jag ser det så är det ingen som helst skillnad på det som sker i Svenska slakterier, eller när de utför Halaslakt, båda sätten är i min mening lika grymma emot djuren.

2007-06-30 @ 23:36:45
Postat av: Maria Gustafsson

Lite sent att kommentera kanske men jag är bara tvungen! Först och främst måste vi respektera människors religion och tro. Sedan är det så himla ironiskt att människor blir så fruktansvärt upprörda av slakten av djur när vi (speciellt i Sverige) inte tar upp diskutioner om tex folkmordet i Darfur eller om hur VI behandlar varandra. Det kanske låter galet men allt måste ju sättas in i ett perspektiv! Jag skulle vilja påstå att det vore totallt sjukt att försöka förbjuda halal kött i Sverige. Vi måste respektera människors tro och religion, så enkelt är det. Det är knappast klokt att börja ge sig på hur vi behandlar djuren när vi inte ens kan respektera varandra. Bra saker händer, dåliga saker händer, vi dödar djur, djur dödar oss, djur dödar djur och vi dödar varandra. Näringskedjan, krig, överlevnad. Välkommen till livet och låt oss ta itu med de stora problemen istället för att ge oss på muslimers halal kött!

2007-10-03 @ 13:26:01
Postat av: gullan

Men vi måste väl för i helvete respektera djuren!
De känner lika mycket smärta som människor.
Det måste gå före vansinniga religioner

2008-02-12 @ 15:57:44
Postat av: John

Kolla in länken och begrunda!

Postat av: Kom igen

hallå, alla djurälskare.
Det är så här va´.Allt levande känner smärta och ont på nåt sätt.Så sluta anklaga varandra och dra inte religion i detta.Hur fan kan man blanda in religion i djurslakt.En normal människa behöver inte nån helig bok för att fatta att man känner ont,rädsla eller dödsångest när man slaktas,får stryk o.s.v.Ni får ursäkta men han med inlägg mot Coop Forum är ute och cyklar.Man ser klart och tydligt att han inte gillar Islam.Jag gillar att Roger försökte att ta reda på lite mer om halalslakt.TRO INTE NU ATT JAG STÅR PÅ HANS SIDA NU!Det ska vara så.Man ska inte hoppa......Läs för fan NI HAR JU INTERNET.

2008-03-04 @ 18:58:08
Postat av: Rebecca

För det första behandlas inte djur som dödas i Agri processorn med något bedövande medel, de blir elektiskt chockade i mulen för att bedöva skrik och rörelse. Sedan hör man tydligt deras skrik och ett skri är inte en dödsryckning eftersom det måste pressas in luft i lungorna, stämbanden vibrera och luft pressas ut. Nej, dessa kor är inte behandlade på något sätt för att det stör religionens regler. När arbetarna skvätter upp blod i ansiktet på kreaturen dränks det i blod, även när det hänger upp och ner drunknar de i sitt eget blod.

Postat av: Anonym

Självklart borde Hala-kött förbjudas - liksom all annan form av djurplågeri. Du är kanske medveten om att kosherslakt innebär "...att boskap och fjäderfä utan bedövning avlivas genom att matstrupen, luftstrupen och halspulsådern skärs av."

Äter du kyckling och ägg? Då kanske du ska ta dig en funderare om du nu värnar så mycket om "hala-djuren"..."Efter ca 35 dagar transporteras kycklingarna till ett slakteri. Då har de nått en vikt på 1,5-2 kilo. På slakteriet hängs kycklingarna upp i fötterna, upp och ned vid fullt medvetande, för att sedan bedövas i ett elektriskt vattenbad och därefter dödas genom att halsen skärs upp."Visst är det hemskt med ALL djurplågeri? Eller är det bara de livsfarliga MUSLIMERNA som inte får behandla sina djur på fruktansvärda sätt?

Tur att det finns människor som kan granska kritiskt, som ser igenom er, som ser att er politik enbart är missnöjespolitik! Så länge det finns pålästa människor som inte går på den skitpolitik ni bedriver och inte låter er stå oemotsagda så kommer ni inte vinna makt.

2008-09-08 @ 18:15:02
URL: http://igobananas.blogg.se/
Postat av: valentinobecka

tack för ditt stöd!//ValentinobeckaThank you for your support!//Valentinobecka

Postat av: Berit

Sverige skall vara ett föregångsland när det gäller djuromsorgen och djurskyddet,inget djur i Sverige skall plågas av religiösa skäl!Religion skall inte stå över humant tänkande,speciellt inte då det är destruktivt och obehagligt för våra djur.Islam och judedomen skall inte ha någon påverkan i det svenska samhället!Har man valt att leva här "var så god och ta seden dit ni kommit" istället för att

bara ställa krav och köra över det svenska samhället och de svenska traditionerna!

2009-08-27 @ 09:56:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0