TOBIAS BILLSTRÖM

Tobias Billstrom  Migrationsminister Tobias Billström

Vad sysslar migrationsminister Tobias Billström med? Har han tomtar på loftet?I en debattartikel i DN tidigare i vår skriver han tillsammans med Lars Lejonborg och Nyamko Sabuni bland annat följande.


"I samtliga fall kräver vi att alla nyanlända tar sitt ansvar att aktivt delta i SFI, Svenska för invandrare, annars reduceras eller stoppas bidragen. Huvudmålet är att bryta den passivitet som för många präglar den första tiden i Sverige."


Denna del av debattartikeln var det ju inte svårt att instämma i. Det är absolut ett minsta krav att invandrare som söker asyl i Sverige lär sig svenska. Om de inte har ett eget intresse av detta kan en assimilering i vårt samhälle aldrig komma till stånd.

Men tyvärr dröjde det inte länge innan Tobias Billström glömt sin debattartikel i DN och istället kommer ett förslag med raka motsatsen istället!

Bonus till flyktingar.
Personer som lär sig svenska skall istället belönas med extra tusenlappar i bidrag. Inte nog med att de får betalt för att studera svenska, de skall också få en bonus om de också klarar av en viss nivå.

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta. En sak är i varje fall säker och det är att Tobias Billström inte har koll på vad han själv sagt eller skrivit.


Det enda positiva med denna galenskap är att SD med stor sannolikhet får ett antal väljare till den redan växande skaran.


Det finns mer att säga om denne migrationsminister och jag återkommer med mer.


Kommentarer
Postat av: Lasse

Hej Thoralf,
Nu diskuteras det om arbetskraftinvandring. Som jag ser det innebär det att de nu styrande accepterar den höga arbetslösheten bland befintliga invandrare samt andra individer som inte lyckas komma ut på arbetsmarknaden av diverse skäl. Dessa kostnader kommer då bli permanentade i vårt samhällssystem och fördelas på alla nu arbetande medborgare (även arbetsamma invandrare).
Men tyvärr har det ju i vårt land skapats en situation där det är politiskt självmord för en "etablerad" politiker att ställa krav på invandrare och arbetslösa.
Att då ge en belöning till de som lär sig svenska låter för mig mycket märkligt. Det borde vara ett grundläggande krav utan tramsiga belöningar. Belöningen borde istället vara ett bra jobb om individen är beredd att anpassa sig till vårt samhälle.
Hu jedamej vilket system vi har...
Hej då !

2007-07-18 @ 23:28:30
Postat av: Fredrik

En del av problemet är ju att SFI-undervisningen kanske är för dålig. Vet inte så mycket om hur det ser ut överallt men det jag sett är väldigt segt och passiviserande. Jag skulle själv skolkat från sådana lektioner.

2007-07-31 @ 11:11:34
Postat av: Bengtzon

Vad är det här för tjafs?
Det är INTE Billström som föreslagit en SFI-bonus utan Nyamko Sabuni, integrationsministern.
Så varför kör du fram felaktiga uppgifter när vem som helst som läser en svensk dagstidning (hon föreslog det under Almedalsveckan) vet hur det ligger till?
Bengtzon - med koll

2007-08-13 @ 10:19:41
Postat av: Robin Öhrman

Är assimilering av invandrare något att sträva efter?

2008-12-16 @ 04:02:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0