MUHAMMEDKARIKATYR OCH VERKLIGHETEN


KARIKATYR

70599-35

VERKLIGHETEN

70599-33

Muktar Said Ibrahim, Yassin Omar, Ramzi Mohammed and Hussain Osman

De försökte bomba 3 tunnelbanetåg och en buss i London.

I förra veckan dömdes de fyra män till 40 års fängelse vardera för försök till terrorbomber i bland annat tunnelbanan i London. Två andra män kommer att ställas inför domstol senare misstänkta för samma brott.


70599-34 
Manfo Kwaku Asiedu and Adel Yahya

I svensk media har detta nästan inte omnämnts och definitivt inga foton och namn har funnits i media.
I svensk media benämns de endast som fyra män.


Är det någon som tvivlar på att det är muslimska terrorister? I varje fall inte jag.


Kommentarer
Postat av: Per Petersson

Jag ser ingen skillnad på karikatyrerna & dom verkliga. Alla ser lika arga ut.
Dom gossarna har säkert stora problem.
Eller vad tror ni?

2007-07-16 @ 19:50:04
Postat av: Göran

"Sådan herre, sådana hundar".

2007-07-17 @ 00:45:26
Postat av: Per Petersson

Och då ska du veta Göran,att för egen del så har jag en jättesnäll stor jycke. ;-)
Stå på er alla i Kalmar med omnejd & va glada att ni har Thoralf i politiken.
Med sunt förnuft så ordnar det sig,det har nog Thoralf.
Har aldrig träffat Thoralf men hoppas att det sker en dag.

2007-07-17 @ 01:32:36
Postat av: K

Haha patetiskt. Det talas om yttrandefrihet men det där är inget annat än hyckleri som går emot religionsfriheten.
Lycka till med er smutskastning, tillslut kommer ni ändå att få vad ni förtjänar
Vh

2007-07-18 @ 02:59:26
Postat av: Roger

haha. Nu kom jag på det hela. Denna blogg är egentligen skrivet för ett barnprogram. Upphovsmannen/männen måste jobba som manusskrivare, för så urbotat dumt och
naivt saker är här, så kan det inte vara annat än ett stort skämt allting.

2007-07-18 @ 13:01:24
Postat av: Thoralf A

Roger, ingen bryr sig om dina kommentarer.

2007-07-18 @ 14:07:09
Postat av: Per Petersson

Kul att du Roger ser det som ett skämt.Hoppas för din skull du tycker det är roligt att brottsligheten är hög bland våra gäster i landet,typ våldtäkt,rån mot åldringar & allt annat som media inte vågar skriva fullt ut om.

2007-07-18 @ 23:44:54
Postat av: Roger

Per:
kan inte se det hela som ett skämt. När en vuxen folkvald person sitter och provocerar likt en fjortis för att spä på sina egna fördomar.
Förstår inte hur du kan få en karikatyr till brottlishet rörande invandrare.

2007-07-19 @ 21:20:25
Postat av: Per Petersson

Har du Roger någon bra lösning på problemen bland våra gäster? Ska vi ge dom mer bidrag eller fortsätta tiga ihjäl problemet?

2007-07-19 @ 22:33:16
Postat av: Roger

Ja Per ,jag Roger har massor av alternativ, som du Per kanske får ta del av nån dag. Denna blogg är fel ställe för det hela Per, jag Roger hoppas att du Per har överseende med detta.

2007-07-19 @ 22:59:57
Postat av: Thoralf A

Roger, nu var du riktigt rolig igen. Du säger att du har massor av alternativ men vill inte nämna något. Väldigt trovärdigt!!
Lika roligt som när du skrev följande
"Du har valt detta ,min uppgift som medborgare är att syna dig så mkt det bara går. Jag kommer sitta som en igel på dig tills nästa val. Det är min demokratiska skyldighet. Gör jag likadant emot andra politiker i Kalmar. Det kan du ge dig fasiken på att jag gör. Ingen kommer unden mig. Politiker ska ifrågasättas och ständigt granskas."
Och sedan följande när jag undrade vilka andra bloggar du granskade.
"Nej du har aldrig sett mig i några andra bloggar. Det kommer du nog aldrig heller att få göra."
Omoget Roger, kliv ur sandlådan!

2007-07-20 @ 09:33:10
Postat av: Roger

Thoralf:
Fascinerande hur du tar saker ur dess helhet och skapar saker som inte finns. Varför skriver jag inte i deras bloggar. Jag gav dig svaret , men här väljer du att inte skriva det. Du är en märklig liten man, som skapar en egen verklighet.Ditt beteende påminner mer och mer om en person som skulle behöva väldigt mycket samtalsterapi.
Detta forumet är alldeles för litet för att presentera de tankar jag har kring invandringen. Kan ge dig en sak, som alla mina ideer bygger på. Det är att inte se saker som ett hot eller ett problem. Det gör resten av processen mycket enklare, och man slipper se hotbilder, och bli arg på saker och ting.

2007-07-20 @ 11:17:35
Postat av: Thoralf A

Roger, det går inte att ta dig på allvar längre. Du verkar leva i din egen fantasivärld.

2007-07-20 @ 15:53:54
Postat av: Per Petersson

Nja Roger,jag vill nog ha del om hur du ska lösa problemen här på denna blogg då det är fler än jag som är otroligt nyfikna på dina ideèr.

2007-07-20 @ 16:43:33
Postat av: Dumle

Roger:
Intressant angreppssätt du har när det gäller att förbättra samhällets alla missförhållanden. Det gäller bara att "inte se saker som ett hot eller ett problem".
Det löser ju allt. Ser man inga problem eller hot, finns det heller ingen anledning att lösa dom. Klart som korvspad.
Ett tips när det gäller de väldigt konkreta hoten från islamister världen över är att läsa på lite om deras värderingar. Om nu Allah tydligt förespråkar vissa saker blir det svårt som kalmarbo att försöka prata dessa till rätta. Eller är det kanske så att allt är förhandlingsbart i din värld? Har du några benhårda principer för vilka värderingar vårt samhälle skall byggas på?

2007-07-21 @ 20:28:21
URL: http://skafferitrollen.blogspot.com/
Postat av: Roger

Dumle:
Att se saker från andra vinkar än hotbilder, som de flesta i denna bloggen gör, finner jag otroligt oroande. Det sättet det argumenteras på påminner allt för mycket om vad den "extremkristna högern" agerar på
i USA. Tyvärr har deras sätt att se verkligheten på, smittat sig överallt känns det som. Att jag inte väljer att se Islam som ett hot gör inte att jag ignorerar de problem som finns kring religionen, eller andra tankesystem.
Jag har aldrig haft några som helst problem med några praktiserade muslimer, eller andra troende. Vad kan det bero på? Att jag sviker mina egna ideal och tankar? knappast! Jag är den jag är, finns inget som kan ändra på det. Dock kan jag få en större bild av saker och ting, bla genom att ta del av hur andra tänker och fungerar. Jag har valet när jag ställs inför ngt, att antingen acceptera, eller stöta bort det. Bara för att det i den muslimska kulturen finns saker som jag inte förstår mig på, så har ju inte jag rätten att förbjuda dom att göra det. Vi i "väst" har utvecklats åt ett håll mycket pga industrialismen, andra delar av världen har inte nått eller kommer inte heller få möjligheten att utvecklas till ngt likande som industrialismen. Anledningarna är många, religösa skäl, resursskäl, och många ggr tyvärr den största anledningen. Förtryck. Antingen från ett industriland, eller av dåliga ledare i landet.
Principer för samhället, ja eg skulle man nog kunna påstå att jag har en kristen värdering kring saker och ting. Men jag är inte det minsta kristen. Har inte ens en kristen tradition, firar inte jul, påsk osv. Men ändå så tillämpas regler på mig som sägs vara krista. Som tex. Du ska inte döda. Detta är ngt som är en lag från gud. Det fanns lagar innan de 10 budorden bars ner från berget. Men lite slarvigt så kallas det att vi har en kristen tradition i vårt rättssystem. Mina principer, min Utopi kring ett samhälle, ja du. Jag önskar att saker var så enkelt som Noam Chomsky vill ha det, via förnuft. Men det kommer nog att få vara på papper och i tanken länge till. jag läser mycket om Islam. Både den negativa och positiva delen av det hela. Det är inte islam i sig som är en fara. Det är återigen (börjar bli tjatigt) ett antal människor som dragit religionen till dess yttersta kant. Varför har det då blivit så? Finns många svar på det. Det är skamligt och skrämmande att extremister, oavsett tankesystem våldtar sin egna tro. Går detta att lösa? Jag är rädd för att konflikten med tex extrema islamister kommer att ta väldigt långt tid att lösa. För deras kamp bottnar i många hundra års historia.

2007-07-21 @ 21:23:16
Postat av: Dumle

Roger:
Äntligen lite vettig argumentation. Håll denna mer sakliga stil och det skall bli en fröjd att debattera med dig. Men dina argument bygger på en mängd missuppfattningar som jag skall försöka rätta till.
1) Jag har inte heller haft några problem med muslimer i min närhet, men detta säger ingenting om religionen islam. Hade du och jag levt i 1930-talets Tyskland hade vi knappast kunnat undgå att umgås med människor med en nazistisk övertygelse. Självklart fanns det en stor mängd hyggliga tyskar även på 30-talet, men vi kan knappast analysera nationalsocialismen som ideologi utifrån det. Människor med muslimsk uppväxt kan naturligtvis bli hyggliga människor också, men inte pga av islam utan TROTS islam. Islam som ideologi anser inte att män och kvinnor skall ha lika rättigheter. Kvinnan är av naturen underordnad. Så säger Gud. Islam kan inte tillåta religionsfrihet -Allah förbjuder detta. Islam har inget universell människovärde, ditt värde som människa beror på din tro. Islam tillåter inte kritik eller ifrågasättande - Allah förbjuder detta.
Detta gör själva religionen till huvudproblemet. Våldet och förtrycket i muslimska länder (och terrorismen) utanför är religiöst motiverat. Om inte muslimer med en icke-våldsagenda vågar ta debatten med de mer fascistiskt sinnade kommer islam aldrig att utvecklas liksom kristendomen gjort.
Dina tankar om förnuft kan tyckas vettiga, men människors förnuft grundas på ens värderingar. Mina och dina tankar om förnuft är helt olika dem som ser Koranens budskap som livets väg.
Den väg vi måste gå är att fortsätta hålla benhårt på de universella värdena i FN-s mänskliga rättigheter. Lika rättigheter oavsett kön. Religionsfrihet och yttrandefrihet ger demokratiska stater som ger en stabilare och bättre värld. Vissa värden och principer är bättre än andra. Frånvaron av dessa skall vi naturligtvis våga kritisera. Om islam tillslut tvingas genomgå samma Upplysning som kristendomen gjorde på 1700-talet kommer "förnuftet" att segra. Men vem vågar snart ifrågasätta våldsinnehållet och det sjuka kvinnoförtrycket från Koranen och Muhammed om svaret kan bli din egen död. Då har våldets ideologi vunnit. Vill vi ha det så?
Allt du behöver veta om islam finns på:
http://skafferigodis.blogspot.com/
MVH Dumle

2007-07-22 @ 10:43:08
URL: http://skafferitrollen.blogspot.com/
Postat av: Benito

Postat av: K
SVAR TILL: Haha patetiskt. Det talas om yttrandefrihet men det där är inget annat än hyckleri som går emot religionsfriheten.
Lycka till med er smutskastning, tillslut kommer ni ändå att få vad ni förtjänar
Vh

Hur resonerar en spoling som du ? Vad är det du kallar smutskastning, att lägga fram fakta ? Islam är en gammalmodig religion som inte fungerar i det här samhället bevisligen. Varför får man inte anklaga deras stora ledare eller avrita honom när muslimerna spränger sig själva i luften för Allahs skull. Detta målar ju upp en bild för oss icke muslimer att Muhammed eller Allah måste vara en person som förespråkar våld mot andra religioner. Man skapar sig en bild i huvudet av ledaren och den kan mycket väl se ut som bilden ovan. Jag anser att det är muslimernas eget fel att man kränger deras religion, dom inser själva att dom bryter mot allahs ideologi och tar ut ilskan över oss västerlänningar. För att än en gång göra det som muslimerna är bäst på, skapa intriger.

2007-10-12 @ 22:40:41
Postat av: per peterson

de alla hade inga rätt trots jag är muslim!!!!!!!!

2007-12-29 @ 21:11:08
Postat av: Anonym

Vill bara upplysa Per Petersson att efter ett kommatecken så bör det vara ett mellanslag till nästa ord.

2008-02-16 @ 22:05:14
Postat av: Anonym

När jag var liten blev jag stucken av getingar för att vi hade suttit med pinnar och retat upp ett jordgetingbo. Då fick jag lära mig att om man bara ger fan i att reta upp dem så kommer man inte att bli stucken.

Känns som att det vore en bra regel även när det gäller människor i allmänt.

2008-02-16 @ 22:09:22
Postat av: Fredrik

Enligt Thoralfs tes borde kristnas kollektiva identiteter väga över allt annat och tycka precis likadant som Thoralf. Tyvärr gör inte alla det.

Det enda vi kan konstatera av detta är att Thoralf är konstig och annorlunda och inte hör hemma i Västvärlden.

Thoralf: Att packa ihop "muslimer" som en synonym till terrorister är inget annat än okunskap. Liksom att vi i Sverige skulle vara kristna är "bara" 75% registrerade som medlemmar i Svenska kyrkan och att enbart därför att vi är kristna skulle ha samma värderingar och åsikter som, låt oss säga Irland, som är ett bra exempel eftersom de huvusakligen är katoliker.

Här har du, för övrigt, en bild på en dömd IRA terrorist: http://blog.wired.com/photos/uncategorized/marty.jpg

Lycka till med ditt kvasi-vetenskapliga och oseriösa bloggande.

2008-04-01 @ 11:20:13
Postat av: Anonym

ni e horor

2009-05-24 @ 17:32:22
Postat av: Anonym

Idioti från din sida, Roger. Hoppas du kan leva med dina uttalanden..

2010-07-30 @ 13:09:35
Postat av: Toralf

Du ser ju inte så svensk ut Toralf. Tror det finns en invandrare i dina egna rötter :-)

2011-01-04 @ 14:29:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0