ASYLSÖKANDE TILL NORDEN

Jag tänkte här ge er lite statistik om asylsökande som sällan förekommer i svensk media.. Det vi väldigt sällan eller aldrig ser är hur många asylsökande som kommer till våra nordiska grannländer. De flesta vet nog att det är mindre än till Sverige men att skillnaden är så våldsam är det nog inte så många som vet.

Om vi först tar asylsökande under perioden januari - maj 2007.

Sverige       ca 14850 personer.
Norge         ca   1930 personer
Danmark      ca  820 personer
Finland         ca  450 personer

Som alla ser är det osannolikt många asylsökande till Sverige. Om vi slår ihop Norge + Danmark + Finland blir det endast ca 3200 personer medan Sverige ensamt har närmare 15 000 asylsökande.
Jag finner det helt sanslöst att ingen av riksdagens 349 ledamöter reagerar på detta.

Om vi tittar närmare på vilka länder de asylsökande kommer ifrån ser det ut på följande sätt under perioden Jan - juni 2007

Irak                  9321
Somalia         1531
Serbien          1024
Afghanistan     336
Iran                   206
Eritrea              362
Libyen              259
Statslösa         566
Övriga             1765

Övriga muslimska länder som Algeriet, Burundi,Egypten o.s.v.  ca 600

Som alla kan se kommer ca 80 procent från muslimska länder.

Sedan har vi de så kallade ensamkommande barnen som jag föredrar att kalla ensamkommande unga muslimska män.  Läs gärna följande artikel i sydsvenskan och bedöm själva om ni kallar detta för ensamkommande barn. Nej, detta är ungdomar som kommer hit som ankare för att sedan resten av familjerna skall kunna komma på ett smidigt och smart sätt. Våra styrande politiker har dock inte förstått det ännu.

Hur ser då statistiken ut i norden januari - maj 2007

Sverige         526 st
Norge           109 st
Danmark        39 st
Finland           28 st

Samma visa även här!!

Det är dags att ändra på våra regler eller kanske dags att följa de regler som redan finns för att minska antalet asylsökande till Sverige och få ner det till samma nivå som våra nordiska grannländer eller ännu lägre.

Kommentarer
Postat av: Roger

Du är lite vag. Är det enbart muslimer som ska stoppas inträde i landet. Din argumentation verkar ju tala för det. Vad är då anledningen till att stoppa just muslimer?

2007-07-10 @ 02:29:10
Postat av: lärare

Roger: DN:s Hanne Kjöller:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=577&a=667792
"Någon gång, någonstans måste Sverige i likhet med andra västländer försöka besvara frågan vad vi ska göra med konventionsflyktingar som inte kan avvisas men som aldrig kommer att bli några demokrater, utan som tvärtom använder västvärldens frihet för att planera och organisera andra människors ofrihet. [När de] med hänvisning till Genèvekonventionen och risken för tortyr i hemlandet vill slå ned sina bopålar i den svenska myllan?"
Betänk att det är vår egen frihet som, om du inte märkt det ännu, i västvärlden i dag i högsta grad muslimer vill åt.

2007-07-10 @ 06:26:13
Postat av: Johan Gustavsson

Det är helt otroligt detta land! Världens dummaste land. Att ständigt vara tvunget att hjälpa allt och alla(förutom oss själva), för det är ju vi Svenskar som bär skulden för allt ont på denna jord. Det är kaos vi förtjänar. Ett idogt arbete förs för att visa oss Svenskar hur hemskt det är ute i världen, bygga upp skuldkänsla, skapa en oro så stor att man blir paralyserad. Man tänker inte på hur ens egna land förvandlas allt mer till ett annat än Svenskens!

2007-07-10 @ 10:08:37
Postat av: Roger

lärare:
Nu är det ju inte som så att samtliga muslimer begår terroristhandlingar. Det är ett antal fundamentalister, som fått för sig att de handlar i Guds namn. Att kalla dessa människor muslimer är inte rättvist emot Islam. Koranen talar på flera ställe om att ingen muslim ska använda våldshandlingar. Då man som muslim får använda våld emot en annan människa, är då man angrips och tvingas försvara sig. Finns inget i Koranen som talar för att sanna muslimer ska använda våld. De fraser som många kastar fram är fragment av texter i koranen. Det finns inget i koranen som förespråkar de terrorhandlingar.
Det är en stor skillnad på dom fundamentalister som säger sig verka i Guds syfte, och de troende som uppenbarligen är en väldigt massa många. Om man ska lyssna på de med islamfobi så är alla muslimer självmordsbombare och de hatar alla i västvärlden. Om så vore fallet, så borde de väl isåfall bombat sönder oss alla, flera gånger om, med tanke på
hur många de är.
Det är inte religionen som är en fara. Det är dess fundamentalister och deras skeva tolkningar av läran som är farlig. Att fördöma Islam på grund av extremister vore som att fördöma kristendomen på grund av Knutby-incidenten.
De orättvisor som vi i väst skapat de senaste 100 åren i Afrika och Mellanöstern, är en stor anledning till att saker spårar ur. Vi har exploaterat dessa människor på alla sätt vi kan, för att höja vår egen välfärd.
Det är de sociala orättvisorna vi måste agera emot för att komma tillrätta med problemen med bla fundamentalister.
Vi har en frihet och en demokrati, den är till för alla. Bryter man emot reglerna i en demokrati, får man oftast ett straff, som tex fängelse. Vilket en väldigt massa människor får med.
Johan Gustavsson:
Att hjälpa människor i nöd, ser jag inget fel med. Du hade nog själv velat ha en fristad i händelse av ett katastrof som varit förödande för dig och din familj. Sverige hjälper många, även sitt egna folk. På vilket sätt får inte du tjänster från samhället som du ska ha? Och har Sverige på ngt sätt blivit mindre Svenskt sen massmedia började producera en massa nyheter om muslimer?

2007-07-10 @ 11:13:11
Postat av: Anonym

Roger, om du inte ser vem det är som försöker förändra människors frihet med hjälp av terrorattentat och hot och till på köpet gör det i islams namn så är du nog inte riktigt upplyst om vad som händer idag.
Ja, Roger jag vill stoppa eller minska invandringen till ett minimum från kulturer och religioner som skiljer sig från våra värderingar på ett avgrundsliknande sätt.
Jag vill skydda mina barn, barnbarn o.s.v. från dessa tokigheter och istället värna om vår egen kultur och värderingar som jag anser är humana och riktiga i jämförelse med hur det ser ut i en majoritet av de muslimska länderna.
Detta gör jag bäst genom att vara aktiv Sverigedemokrat för det finns inget annat alternativ i Sverige.
I Kalmar har vi ju Oxhagsmordet som begicks av en 31-årig algerier med avvisningsbeslut på sig. Denna 61-åriga kvinna hade levt om denne algerier hade utvisats enligt det beslut som fanns. Kvävning och 22 knivhugg!
Hur kan du blunda för allt våld och brott som begås av i väldigt stor utsträckning av män från just den muslimska världen. Det är klart att dessa muslimska män vill ha sharialagar, vid en våldtäkt är det hu i princip endast kvinnan som straffas och det ofta med sitt liv medan mannen ofta går fri.
Tack och adjö Roger och lycka till med dina muslimska värderingar som sharialagar och liknande.

2007-07-10 @ 11:14:35
Postat av: Thoralf A

Missade att sätta ditt mitt namn i mitt svar till Roger.

2007-07-10 @ 11:18:35
Postat av: Thoralf A

Roger, jag har varit i Mellersta Östern som FN-soldat och jag vet vilket hat det finns mot den israels befolkning. Självklart blir inte alla självmordsbombare men jag kan lova dig att en väldigt stor andel av den palestinska befolkningen inte klagar varje gång det händer.
Du koomer kanske ihåg bilderna som kablades ut efter den 11 september där jubblande muslimer firade dessa terrorattentat. Media censurerade dessa bilder ganska fort men det ger ändå en bild av vilket hat det finns mot västvärlden i dessa länder.
I England gjordes också en undersökning efter bomberna i London och den visade att väldigt många av muslimerna i England inte tog avstånd från dessa terrordåd.
Roger läs även de delar av koranen som säger helt andra saker och som många försöker få dig att lyssna till i kommentarerna på denna blogg.
Tack och adjö Roger!
Håll dej i fortsättningen till likasinnade vänsteranhängare och deras bloggar.

2007-07-10 @ 11:28:16
Postat av: Thoralf A

Bara en liten fråga Roger.
Kan du ge exempel på vad den muslimska världen har bidraget med för positiva uppfinningar eller andra innovationer under låt säga de senaste 50-100 åren.
Allt du hänvisar till är i många fall mer än 1000 år gammalt och tyder snarare på att islam och profeten Muhammed har förlamat hela den muslimska världen.
Detta hoppas jag blir ditt sista inlägg på min blogg.

2007-07-10 @ 11:37:58
Postat av: Roger

Jo det är inte vidare svårt att ta fram något sånt. Bara för att nämna en sak, så kan jag ta upp är vad som sker i Libyen.Det största miljöproblemet är bristen på färskvatten. Världens största vattenprojekt är under uppbyggnad. Man ska pumpa upp vatten från stora reservoarer, aquiferer, under Sahara och ut till städerna vid kusten, kallas för "konstgjorda floden" Den stora konstgjorda floden är ett spektakulärt projekt som påbörjades i Libyen
i september 1984. Det är "Pipelines floden?, som ibland kallas för "världens 8:e
underverk".
Syftet med denna konstgjorda flod är att masstransportera vatten från Kufraoch
Sareer-bäckenen under jordytan till den koncentrerade kustbefolkningen i
Benghazi, Sirte och Tripoli. När arbetet avslutas kommer det enorma nätet av
pipelines att vara omkring 3 380 km långt.
Två speciella rörfabriker byggdes i regionerna Brega och Sareer för att leverera
det stora antal betongrör som projektet krävde. Rören varierar i vikt mellan 73
och 78 ton, har en diameter på 4 meter och är 7,25 meter långa. Århundradets
projektet omfattar tre faser. Den första är att lägga pipelines från Tazerbou och
Sareer i söder till Adjedabia i norr. Den andra fasen är att leverera 2 miljoner
kubikmeter vatten per dag från brunnarna i Fezzan-regionen samt en halv
miljon kubikmeter från två fält i Hasawna-bergen. Den tredje fasen ska pumpa
ytterligare 1,68 miljoner kubikmeter vatten till de första två faserna.
Det är idag det "tuffaste" projekt ingenjörer stått inför. En annan vattenrelaterad bedrift, är i Egypten, där man börjat bevattna och skapat odlingsbar mark i öknen. Man odlar bla vindruvor där. Fanns att läsa om i Vetenskapens värld för ngt tag sedan. Ska se om jag hittar numret. Så kan du få det tillsammans med Dvdskivan jag lovat dig
Jo mkt av det jag hänvisar till sträcker sig bakåt i tiden. Det gör väl knappast kunskapen mindre aktuell, eller? Om du satte dig ner någon dag, studerade lite historia, om vad som skett i världen, så skulle du snabbt se varför det ser ut som det gör i muslimska länder. Eller flåt. Saker som hände igår, spelar ju inte ngn roll idag. För det är ju så du tänker.
Jag har all rätt att kommentera din blogg. Du är en politiker i min kommun. Vågar du inte ta "snacket" med medborgarna, så kanske du skulle avgå från din position. Du är invald med demokrati, och ska då med agera för och med demokratin. Eller är det som så att du vill avskaffa den? Oliktänkare har inget i Sverige att göra?

2007-07-10 @ 12:29:53
Postat av: Thoralf A

Roger, att pumpa upp vatten är vare sig en uppfinning eller någon innovation. Bevattning har man klarat av under många tusen år.
Jag har själv besökt Massadaklippan vid Döda Havet och lyssnat och läst om historien om hur människor levede belägrade under närmare 70 år med endast tillgång på regnvatten och överlevde innan de begick kollektivt självmord.
Har du inga bättre exempel eller håller du med om att islam och profeten Muhammed har hållit kvar dessa människor vid värderingar som vi i västvärlden övergav för flera sekler sedan.
Oxhagsmordet?
Roger nu är du väl ute på djupt vatten när du påstår att jag inte vill ta debatten med medborgarna.
Den frågan skall du ställa till i stort sett alla andra ledamöter i KF. Jag är väl en av de få som har både hemsida med gästbok och en blogg där jag kan "käfta" med alla som vill. Kan du göra det som anonym med några andra ledamöter i kommunfullmäktige?
Du hör väl så illa det låter!
Jag ställde upp i valet just därför att jag tror på demokratin och jag agerar helt öppet till skillnad från många på din vänsterkant som maskerar sig när påstår sig "kämpa" för demokratin.
Läs på lite mer innan du kommer med dina obegåvade inlägg.
Ta istället och kritisera de i kf som inte försvarar mig när jag utsätts för diverse terrorattacker och hot från t.ex. AFA.
Hur står det till med deras demokratisyn?
Roger, i en demokrati har jag också rätt att bestämma med vem jag vill debattera med och när jag tycker att det inte ger något längre.
Ibland måste man inse att det inte går att vara överens och acceptera det.
Och till den punkten tycker jag att vi kommit.

2007-07-10 @ 13:01:49
Postat av: Roger

Oj då måste de ingejörer gått på en nit då där nere. Det låter som ett jobb som en vältränad man som du skulle klara av. Du tänker litet min lille man. Visst det handlar om, bevattning, men det är så. eller ähh suck. Det kan inte vara lätt att vara lilla du. För att citera dig själv "Jag anser att vi är rejält utfrysta eller rent ut sagt mobbade" För det är väl så du upplever verkligheten. Alla verkar vara emot dig på ett eller annat sätt. Undrar vad för psykisk åkomma som ligger och bankar innanför skallen på dig. högfungerande autism? Det finns för många gemensamma drag , så jag börjar ju undra lite. Ja det kan vara lågt att attackera så här. Men jag tar mig rätten som du gör, att förnedra, förtrycka, och vara allmänt rutten.
När jag var liten så var en pajad glasruta ett pojkstreck, hur nu detta kan bli en terrorattack finner jag lustigt. Vad är pallning klassat som nu då? Våldtäkt på gröda?

2007-07-10 @ 13:23:55
Postat av: Thoralf A

Roger, när du inte kan svara kommer du bara med påhopp och märkliga liknelser.
Försök att svara som en vuxen eller avstå.

2007-07-10 @ 13:44:38
Postat av: Thoralf A

Förresten Roger, jag undrar hur många ingenjörer från västvärlden som deltar i ditt bevattningsprojekt i Libyen.
För att inte tala om vart all tekniskt material kommer ifrån. Jag är helt övertygad om att svenska företag är inblandade som SKF leverar säkert kullager, ABB är säkert med på ett hörn och kanske till och med Flygt från Emmaboda som tillverkar bland annat dränkbara pumpar också är med i projektet.
Sanningen är ju den att Libyen aldrig skulle klara ett sånt projekt som du beskriver utan hjälp från västvärlden.

2007-07-10 @ 14:01:47
Postat av: Roger

Tjo för block....

2007-07-10 @ 20:26:47
Postat av: lärare

Roger: "terroristhandlingar"
Vem har talat om terroristhandlingar? För övrigt babblar du på om allt möjligt som jag inte har skrivit något om, så då får jag völ babbla tillbaka om exakt det du nu plötsligt tar upp.
Här diskuteras inte terrorattentat vad jag vet! Var fjärde muslim i Storbritannien antingen stödde tunnelbanebombarna eller förstod deras syfte. Över hälften av dem tror inte att det var araber som genomförde 911 i NY och 40 procent önskar sharialagar i UK. 60 procent mildare sharialagar. Vill man ha sharialagar anser man att staten och religionen är ett, och det anser alltså ungefär häften av muslimerna i UK och sannolikt ungefär så många även i Europa.
Du känner uppenbarligen inte till koranen. Den är dels full av beskrivningar att islam ska dominera och infidels undertryckas, men även uppmaningar till våld mot infidels som inte konverterar eller accepterar att låta sig undertryckas. Sura 9 vers 5 t ex: "Kill the mushrikeen (pagans, polytheists, kuffar) where ever you find them" är från en sura med mycket våld, och fredliga verser skall enligt ahadith ersättas av mer våldsamma om de står i konflikt med varandra. Att inte först ta till våld står det om, men då står det att man ska erbjuda en ickemuslim att konvertera och om den inte gör det ska den få leva förslavad som dhimmi, men om den inte acepterar detta - att dess religiösa bilder förstörs, att jizya ska betalas, ibland under förödmjukande former o s v - eller om dhimmis försöker omvända en muslim, då ger koranen uttryckligen muslimen rätt att ta tilll våld. Detta är solklart och knappast omstritt (även om några muslimer, troligen en minoritet, antingen inte känner tlil koranen så bra eller bestämt sig för att den inte ska tas bokstavligt, vilket dock torde stå klart i strid mot islams själva lära.
"Om man ska lyssna på de med islamfobi så är alla muslimer självmordsbombare och de hatar alla i västvärlden."
Du hittar på en halmgubbe när du påstår att de som inte är realister om islam, och enligt dig islamofober, tror att alla muslimer är självmnordsbombare. Men det är sant att ungefär hälften av brittiska muslimer säger att de hatar västvärlden.
Vi har väl inte skapat Afrkas fatigdom? Zambia har fått ofantligt mycket bistånd från Sverige men Nordkorea har knappt fått något bistånd, och de var lika fattiga - fattigast i världen - för 40 år sen. Se hur det är i dag. För 20 år sen var Zambia mycket rikare än Botswana, med stora mängder naturtillgångar och utvinning, medan Botswana hade dåliga naturliga förutsättningar med mer karg miljö och färre naturtillgångar. Zambia slog in på socialistisk politik med statlig utvinning och den utvinningen havererade som i Sovjet, medan Botswana satsade på kapitalism och privata företag och är i dag rikare med mer export och import, jordbruk och mycket större inkomster än bördiga och naturtillgångsrika men nu svältande Zambia. Tror du på detta? Tror du kapitalism är avgörande? Det är den. Arabvärlden är rika p g a oljan, men de skapar ingenting. Vi ha inte alls exploaterat fattiga länder, vi har gett dem massvis med bistånd, och i dag menar många, bl a ekonomer från dessa länder att bistånd inte är vad de behöver.
Nåväl, det var en parentes. Att alla som begåt terroristdåd i väst för islams skull är högt utbildade med välbetalda jobb och ordnad situation i övrigt - flera av dem även födda i väst - det tyder vääl inte på att det är fattigdom som är orsaken. Var de nio läkarna dåligt betalda, menar du?
"Vi har en frihet och en demokrati, den är till för alla. Bryter man emot reglerna i en demokrati, får man oftast ett straff, som tex fängelse."
Ja, men i Tyskland förra året vägrade en domare att hjälpa en kvina med skiljsmässa från en muslimsk man som slagit sin fru, med hänvisning till att särbehandla efter muslimek lag. Denna typ av frågor är något som man i exepmelvis den juridiska världen lever med som en konstant press, där inte sällan mångkulturalismens förespråkare i universiteten anser att man ska särbehandla. Ta bara JK som i Uppsala Nya Läns Tidning förra året skrev flera artiklar om att religionen - och som han uttryckligen skrev - islam inte skulle få kränkas. Att man skulle ha regler som stoppade kränkning av just islam.
Hanne Kjöllers synpunkter på islam är alldeles relevanta. Det är en utopi att vi skulle klara att upprätthålla våra lagar i samhället med 10 eller 20 procent muslimer. Det är på många håll ett riktigt stort problem redan i dag, med 5 procent.

2007-07-11 @ 11:57:22
Postat av: lärare

"Men jag tar mig rätten som du gör, att förnedra, förtrycka, och vara allmänt rutten."
Thor-Alf har bara varit hygglig, men nu framstår du som rutten.
"När jag var liten så var en pajad glasruta ett pojkstreck, hur nu detta kan bli en terrorattack finner jag lustigt."
Syftet är inte oviktigt, och på 30-talet kallades det visst, tillsamans med politiska hot, för kristallnatten, även om den jämförelsen kantrar åt en överdrift istället för en underdrift med tanke på vad som fööljde. Dock har SD:are misshandlats svårt. Vad kallade du det för när du var (om du nu faktiskt inte är) liten, Roger? Ett oskyldigt bus-streck? Tja, läs vad du själv skrev om brott och fängelse i ditt svar till mig (även fast jag inte begrep varför du skrev om det, men det var väl iofs relevant m t p mainstrem-, d v s sharia-muslimers syn på juridik).

2007-07-11 @ 12:07:26
Postat av: Göran

Än mer katastrofala siffror från ingen mindre än "Medborgarnas Flyktingombudsman" (Merit Wager) som på äldre dagar tydligen omvänts under galgen:
http://www.mfo.nu/2007/07/11/sektionschef-pa-utlanningsverket-i-finland/

2007-07-12 @ 02:03:43
Postat av: kallebsk

Forsvarsakadeniet har lavet en analyse, der vist meget godt belyser, hvor stor en del af det akademiske/tekniske arbejde a(ra)berne selv står for.
http://forsvaret.dk/NR/rdonlyres/621E15EC-1093-4330-8194-906FE0AE71BF/0/Omr%C3%A5destudie_Libyen_Gruppe_13.pdf
(du bliver nød til at kopiere og indsætte i adressefeltet i din browser)
I øvrigt: Hvorfor er der bulgarske sygeplejerske i Libyen?

2007-07-25 @ 19:57:30
Postat av: Sandra

Du är rasistisk!

2007-08-01 @ 05:47:44
Postat av: Josefin Norén

Jag råkade komma in på den här bloggen och jag kan inte tro mina ögon. Jag är ledsen, upprörd, förvånad och rädd för jag trodde att vi svenskar var smartare och mer lärda än vad ni visat här. Jag blir bestört över hur ni kan vara så kalla inför andra människor? Är inte alla människor lika värda? Vart i världen man än kommer ifrån, vilken hudfärg och vilken religion man tillhör? Det är verkligen sorgligt att någon som ska representera det svenska folket har en så ignorant syn på världen och människor. Jag skäms.
Och jag vill även påpeka att "Thoralf A" och "lärare" har sjunkit mycket lägre i sina uttalanden än "Roger" gjorde. Det var först efter väldigt dumma uttalanden från "Thoralf A" som "Roger" sjönk till er nivå. Och appropå att Libyen inte skulle klara av ett sådant projekt själva, du tror inte att det faktum att de varit kolonialiserade av "den vite mannen" under en lång tid kan ha något att göra med att de behöver hjälp? Det beror inte på att de skulle vara dummare, som du antyder, utan helt enkelt på att de inte haft samma resurser som vi under en lika lång tid. Tänk efter lite innan du öppnar munnen.

2007-10-21 @ 16:39:31
Postat av: NV

"Håll dej i fortsättningen till likasinnade vänsteranhängare och deras bloggar.Detta hoppas jag blir ditt sista inlägg på min blogg."

Hur kan du säga så här till människor på din blogg???Vill du inte ha lite motstånd på din blogg,du är ju en politiker med åsikter,eller? Jag har förstått att du helst vill ha jasgare runt omkring dig och det är ju synd.Hur ska då din bild av världen kunna nyanseras? Dessutom har du ju själv sagt att du INTE tycker om ett förbudssamhälle ,men själv får du censurera som det pasar dig, eller?

Näääe Thoralf, lägg om kurs om du ska låta trovärdig! Om nån här inne är vänsterpartist eller moderat spelar väl ingen roll.Vi lever ju i ett land med rätt till fria åsikte.

2008-01-20 @ 22:48:31
Postat av: Fredrik

Thoralf har visst missat att FN, EU och människorätts- och asylorganisationer inte kritiserar just Danmark, Norge och Finland för att de tar emot för få flyktingar.

Sveriges hantering däremot är inkonsekvent. Handläggning av enskilda asylärenden har tagit över 7 år i specifika fall. Vissa klubbas igenom på rekordtiden - 10 dagar. Samtidigt som vi har den mest humana asylpolitiken har vi också den mest inhumana hanteringen. Elva enskilda prickningar för brott mot FNs konvention mot Tortyr.

Thoralf, du behöver revidera din åsikter.

2008-03-19 @ 11:20:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0