ALLA MUSLIMER ÄR INTE TERRORISTER MEN ALLA TERRORISTER ÄR MUSLIMER!

Gripna personer efter försöken till terrorbomber i London och Glasgow.

I svensk media har jag inte sett några foton utan dessa finns i andra länders media men här är ett litet smakprov.Muhammed AshaMarwa Asha
Muhammed Asha                                     Marwa Asha

Bilal AbdullahSabeel Ahmed
Bilal Abdullah                           Sabeel Ahmed

Muhammed Haneef 
Muhammed Haneef, gripen i Australien.

Hur kan någon påstå att islam är en fredlig religion efter alla terrorattacker som genomförts.

Citerat från Kurt Lundgrens blogg

"Den modernt tolkade islamismen är en ond idelogi; den har sina rötter i Koranen, som ger rätt att döda otrogna. Den syftar till att skapa ett muslimskt kalifat, vilket skulle återföra mänskligheten till kamelstadiet."

"Finns det ett hemligt EU-lexikon, en kod, som förbjuder regeringar att i samband med terrorattentat nämna ord som muslim, islam och fundamentalism."


Trots allt som hänt i världen fortsätter det att välla in muslimer till Sverige, flera tusen varje månad. Jag är helt övertygad om att detta kommer leda till terrorattentat i Sverige och det kan ske vilken dag som helst.
Det är dags att kräva ett totalstopp för denna invandring!

Besök även min hemsida.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hur kan någon påstå att kristendomen är en fredlig religon med allt skit som gjorts i dess namn?

2007-07-05 @ 18:56:21
Postat av: Roger

Undrar ju lite kort om vad som i bilderna kan tolkas till Islam. Ja kvinnan har en slöja på sig. Men de andra, på vilket sätt kan du genom bilderna se att de är muslimer? Har muslimer ngn form av hemlig kod som du lärt dig tolka? Är det som så att du verkligen "vet" att alla som heter Muhammed är terrorister? Vill gärna veta varifrån du får all din kunskap rörande detta isåfall. Kan vara bra att veta om man vågar hälsa på någon från ett annat land, så man inte får en självmordsbombare över sig. Det vore
väldigt dumt det.
Undrar eg hur lagligt detta är att hänga ut personer. De är inte dömda för något. De är misstänkta. Det vore isåfall ok att hänga upp lappar med din bild och varna för sexualförbrytare. För det finns många i din åldersgrupp.

2007-07-05 @ 19:29:04
Postat av: Anonym

Det är ju bra att vi i Europa genomfört så fredliga saker som tex korstågen. Det är verkligen ordning och reda på oss kristna här. För att inte tala om den otroligt goda och kristna nationen Usa. Som via religion, och fredliga soldater kramar sig fram i världen. Hurra!!!!

2007-07-05 @ 20:17:50
Postat av: Magnus Andersson

[Utan namn]2007-jul-05 @ 18:56:
Vänstersociologen, filosofen och ateisten Jürgen Habermas:
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter."
-
-
[Utan namn]2007-jul-05 @ 20:17:
Korstågen följde på en islamisk expansion genom våld. Utan dem hade vi nog Europa redan varit islamiskt.
-
-
Roger: Det är bara att kolla vad de har gjort och vilka motiv de som utförde det hade.

2007-07-05 @ 21:48:48
URL: http://magnusorerar.blogspot.com
Postat av: Maria

Att vara muslim och troende är en sak, att bära ett "muslimskt namn" och förvränga islam så att det passar ens syfte (terrorism) det är ngt helt annat! De som förstår islam vet detta, men tyvärr kommer feltolkningar och fördomar om islam aldrig att försvinna. Som profeten Muhammed själv sa att islam skulle bli en av de mest hatade religionerna i världen så blev det också så! han sa också att islam kommer bli som ett "glödande" kol, omöjligt att hantera för de som faktiskt är riktigt troende muslimer och fredliga! Och visst blev det så, med terroristerna som förstör för ca 1 miljard av muslimer eftersom väst förknippar islam med terrorism. Och komma dragandes med koranen som ngt ont funkar inte så bra, kolla bibeln och det står nästan exakt är samma saker där....men det är det ju så klart ingen nämner ngt om kristendomen dock....jag menar hur kan ngt i "väst" vara fel??

2007-07-05 @ 23:11:20
Postat av: Thoralf A

Roger, det är bara att läsa vad som skrivs i media. Till och med i svenska media kan du hitta mycket om dessa personers bakgrund och religion men du blundar för allt. I svensk media hittar du inte namn på så många ställen men läser du engelsk, australiensk eller indisk media hittar du desto mer.
Vill du hänga ut sexualförbrytare är det nog mer lämpligt att du hänger ut någon invandrare för de är mest representerade av våldtäktsmännen enligt BRÅ Brottsförebyggande rådet. Risken är 5 ggr större att invandrare pegår sexualbrott än en etnisk svensk.
Vad tror du det beror på?
Kan det vara vissa invandrargruppers kvinnosyn!

2007-07-05 @ 23:19:31
Postat av: Magnus Andersson

Maria: Jag rekommenderar boken "The Politically Incorrect Guide to Islam" av Robert Spencer. Att Bibeln och Koranen är lika är en gigantisk myt. Jag har läst Bibeln och bläddrat i samt läst delar av samt litteratur om Koranen. Jag har lite svårt at förstå vad du avser med att islam skulle bli glödande kol som inte skulle gå att hantera för dem som är troende muslimer? Specificera vad du avser! Och för övrigt är påståendet en självmotsägelse. Islam är troende muslimer per definition; kan ju inte stå i motsättning till varandra. (För motsättning krävs för övrigt två läger, och det är detta du måste ha med i specifikationen, men även vilka ord från Muhammed som du avser.). I Storbritannien är det förresten en skrämmande stor andel muslimer som har förståelse för 7/7-London-bombarna och 4 av 10 vill leva under ganska strikt islamisk sharia. Det räcker förresten att se på hur det ser ut i den islamiska världen och i fråga om rättigheter (religionsfrihet och otaliga aspekter av humanism) jämföra med västvärlden.
Men du kan också läsa Bat Ye'ors bok "Eurabia", om hur islamiska regimer i dagens historieböcker (men inte i äldre historieböcker) beskrivs i förskönande ordalag. Sanningen är att infidels förtryckes hårt där islam styrde i Europa. Hon intervjuades förresten häromdagen här:
http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2007/07/bat-and-me.html

2007-07-05 @ 23:56:27
Postat av: Göran

"En primitiv religion för primitiva människor".

2007-07-06 @ 01:17:38
Postat av: Tony

Göran: Du menar kristendomen eller hur?
För övrigt har jag svårt för alla typer av religioner, men svårast för gnälliga gubbar som hetsar mot andras tro.
Är det inte dags att släppa religonen? Hur modernt är det och springa runt och tro på spöken, alver, vättar och skogstroll?

2007-07-06 @ 15:16:26
Postat av: Magnus Andersson

Tony: "För övrigt har jag svårt för alla typer av religioner, men svårast för gnälliga gubbar som hetsar mot andras tro."
-
Är det du kallar hets mot tro kritik mot den som i dess länder hänger homosexuella människor? Det är inte gnälligt att kämpa mor det, va?
-
Är det någon som är gnällig mot religion är det du. Du drar nämligen all religion över en kam. Men du bryr dig inte om det nedan händer, d v s om religionen som i dagens tappning är omänsklig får inflytande och tar över i länder. Det är oansvarigt att inte bry sig om det .. oansvarigt ur en rent mänsklig synpunkt.
-
Om invandringspolitiken är oförändrad kan alltså antydda religion (islam) få i majoritet i länder i västeuropa. Det medges t o m av politiker i länder i västeuropa som ansvarar för denna politiken men som samtidigt välkomnar en sådan religiös majoritet.
-
Apropå ditt (okunniga och därför gnälliga?) dissande av kristendomen som värre än islam, så kan jag t ex igen hänvisa till Haberamas (men det finns otaliga andra ateistiska forskare som anser att kristendomens utveckling i väst är avgörande för vår humanistiska och demokratiska civilisation i väst).
-
Habermas:
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter."

2007-07-07 @ 00:12:09
URL: http://magnusorerar.blogspot.com
Postat av: Tony

Tror inte den kristne godingen Åke Green skulle tveka fem minuter att hänga en homosexuell. Sverigedemokrater har för övrigt ingen stor trovärdighet av att värna homosexuellas rättigheter. Hyckla inte.
För övrigt, var försvarar jag illdåd och trakasserier? Och nej jag försöker inte måla ut kristendomen som ännu värre, men det verkar gå förbi ert förstånd att kristna inte är felfria.
Dessutom, Ja ni hetsar, jagar och hänger ut invandrare och speciellt muslimer. SD-kurirens subjektiva nyhetsrapportering är ett bra exempel på det. Att SD:are inte har respekt för andra religioner är "rita mohammed"-kampanjen ett bra exempel på.

2007-07-07 @ 11:59:04
Postat av: Magnus Andersson

Tony: "Tror inte den kristne godingen Åke Green skulle tveka fem minuter att hänga en homosexuell."
-
Vet du, Tony, det tvivlar jag på mycket goda grunder på! Det hängs inte homosexuella i något kristet land på jorden, hur många "Åke Grenar" där än finns.
--
--
Tony: "Sverigedemokrater har för övrigt ingen stor trovärdighet av att värna homosexuellas rättigheter."
-
Eh? Vadå???
--
--
Tony: "Hyckla inte."
-
Sluta dumma dig.
--
--
Tony: "För övrigt, var försvarar jag illdåd och trakasserier?"
-
Var har jag skrivit att du försvarar det? Men eftersom du uppenbarligen tror/påstår det det så ligger det väl indirekt något i din fruktan för att jag skulle ha gjort det, eftersom du menar att en religion som står för illdåd är bättre än kristendomen.
--
--
Tony: "Och nej jag försöker inte måla ut kristendomen som ännu värre"
-
Okej, jag borde ha skrivit: ..ditt (okunniga och därför gnälliga?) dissande av kristendomen som lika dålig som islam. Förlåt Tony.
--
--
Tony: "men det verkar gå förbi ert förstånd att kristna inte är felfria."
-
Så pass! Låt höra!
--
--
Tony: "ni hetsar, jagar och hänger ut invandrare och speciellt muslimer. SD-kurirens subjektiva nyhetsrapportering är ett bra exempel på det."
-
Vissa enkilda muslimer har "hängts ut", t ex Mahmoud Aldebe när han föreslog att sharialagar ska införas i Sverige. Sådant nämns kanske regelmässigt i SD-Kuriren än i andra tidningar, men det är väl ganska naturligt. Iofs tror jag att även andra tidningar tar upp det, och att lilla SD-Kuriren missar en hel del. För övrigt kritiseras religionen islam och inte enskilda muslimer.
--
--
Tony: "Att SD:are inte har respekt för andra religioner är "rita mohammed"-kampanjen ett bra exempel på."
-
Det fanns en del muslimer som ansåg att man skulle rita Muhammedteckingar för att bemöta. T ex en journalist som uttalade sig i Metro samt Dilsa Demirbag-Steen, men även flera andra. I Frankrike gjordes något liknande av intellektuaella samt publicerades en till bild i Le Soire. Allt detta eftersom ståhejet och kraven på censur hotade vår frihet i väst.
Arr ha respekt för religioner oavsett om de har som absolut mål (totalitärt) att omforma våra friheter till något annat är lite svårt; relativismen fungerar inte i praktiken.
-
Religioner måste för övrigt få kritiseras -- det är en grundbult för ett fritt demokratiskt samhälle.
--
--
--
--
Ett litet tillägg, beträffande Muhammedkrisen och medier. I ett CBN News-reportage tidigt i år handlar det om Muhammedkrisen, och där sades av uppenbarligen initierade journalister: "Western Europe and Britain may have to choose between political correctness and the survival of its civilization".
-
Se det här!:
http://magnusorerar.blogspot.com/2007/02/tecken-p-uppvaknande.html
-
Även CNN och ett antal andra nyhetskanaler har haft liknande kritisk bevakning av islam och muslimer i väst. Jag kan ge massvis av bra exempel på saklig och relevant sådan rapportering. Säg bara till. Det är viktigt, just för att islam på lite sikt innebär en utmaning och ett hot mot våra fria samhällen.

2007-07-07 @ 13:06:23
URL: http://magnusorerar.blogspot.com
Postat av: Magnus Andersson

Jag borde kanske ha tillagt att inte vare sig kristendomen eller någon kristen säger att homosexuella ska straffas med döden. I islam föreskrivs det dock och några islamiska länder tillämpar det samt att även en del muslimer -- ofta mer strängt religiösa --
i väst anser att sådan bestraffning är riktig.
-
Detta tillägg som motvikt till den så vanliga förekommande men billiga mytbildning Tony här bidrog till genom att måla ut Green som accepterandes mord av homosexuella.
-
Snacka om att svartmåla och hyckla förresten!

2007-07-07 @ 13:20:56
URL: http://magnusorerar.blogspot.com
Postat av: Magnus Andersson

(Rättelse: Det var inte Le Soir utan magasinet France Soir som publicerade en bild till på Muhammed i syfte att avdramatisera Muhammedbilder samt försvara yttrandefriheten.)

2007-07-07 @ 13:42:10
URL: http://magnusorerar.blogspot.com
Postat av: Roger

Postat av: Göran
"En primitiv religion för primitiva människor".
Jo, att komma på saker inom matematik, kemi, fysik, lyrik, lägga vetenskapliga grunder, det är verkligen primitivt det.
För lite kunskap kring Islam, korstågen osv. Så borde visa av er skaffa lite vetande kring detta. Kan starkt rekommendera Terry Jones serie om korsriddarna. Ger en lite annan vinkel på det hela.
Men jag tror ju inte att ngn av er som spyr galla över saker ni inte förstår skulle våga ta del av annat än det som passar er skapade bild av verkligheten. Vissa av er här måste leva ett väldigt instängt liv, fulla av rädsla och fördomar. Vet inte längre om jag ska tycka synd om er, eller garva åt er idioti.

2007-07-07 @ 16:46:07
Postat av: Roger

http://www.imdb.com/title/tt0111931/
In this series, Terry Jones presents the recounting of the religious wars for control of the "Holy Lands" waged by Christian Europe against the Islamic world. In addition, Terry Jones recreates specific aspects of those events by exploring the lives of pivotal figures, the technology and the politics of the era. Furthermore, Terry Jones also shows how these acts of religious bigotry at its worst have led to many of the political and ethnic problems we have today.
(1995)
Finns självklart en massa mer att se om Islam och kristendomen genom tiderna.

2007-07-07 @ 17:48:39
Postat av: Thoralf A

Roger, det är faktiskt år 2007 och ganska svårt att jämföra med något som hände för 500-1000 år sedan, eller något som hände för 100 år sedan. Även de muslimska länderna har ju följt med i den tekniska utvecklingen med b.a. TV och datorer o.s.v.
Men i och för sig verkar det som många muslimska länder eller delar av dess innevånare inte utvecklats sedan dess. Utan verkar vilja införa babariska lagar och seder.
Du får gärna försvara deras handlande för det är ditt eget ställningtagande. Jag tycker dock att det dåligt av dig att nedvärdera alla med andra åsikter samtidigt som du vill framställa dig själv som någon med de bästa pch riktiga kunskaperna. Besserwisser, brukar det kallas! Ingen respekt för andas åsikter

2007-07-07 @ 20:03:05
Postat av: Magnus Andersson

Roger: "komma på saker inom matematik, kemi, fysik, lyrik, lägga vetenskapliga grunder"
Vad syftar du på? Ge exempel så ska jag nog med fakta kunna få rätsida på den islamhyllande myt du gått på (för detta är ett extremt mytspäckat ämne!). Att det där är myter erkänner förresten även Irshad Manji, men hon är väl höger för dig, eftersom hon anser att civilisationen hotas av dagens mainstream islam och islamism.
Kommer du inte med exempel får jag väl själv förklara en del, men det brukar ju vara så i debatter att den som påstår något först lägger fram det.
Du väljer en bok av en typisk skådespelare (f d Monthy Pyton) barnboksa samt populärvetenskaps-författare som rekomendation för att skafaf sig kunskap i ämet?!? Är du inte klok! Dessutom är han ju typisk kristendomsbashare och för säkerhets skull även islamkramare, så han har förstås både gedigen kunskap och saknar distraherande politisk bias i sin barnb... populärvetenskapliga bok.
Jag har läst historia på universitet samt skaffar mig information från olika källor på olika håll. Du läser Terry (som inte ens är skolad i islam) och vad mer(?) samt tycker synd om oss. Det var ju fint...
Men vad hade du för exempel. Du får gärna även ta upp korstågen. Jag lovar och tror att jag sakligt ska kunna bemöta det mesta som du har.

2007-07-08 @ 05:48:44
URL: http://magnusorerar.blogspot.com
Postat av: Magnus Andersson

Jaha, det var en TV-film också. Jag kommer nog mest att hänvisa till litteratur, är jag rädd, Roger. Hur gammal är du förresten? Jag vill ju inte vara för hård mot dig...

2007-07-08 @ 05:54:59
URL: http://magnusorerar.blogspot.com
Postat av: Magnus Andersson

Roger: Lustigkurren Terry har ju förresten inte skrivit någon bok, vilket ju är naturligt för en med hans bakgrund. Har mest gjort fiction samt skrivit vänsterartiklar i brittiska vänstertidningar.
-
Har du inga seriösa källor att komma med? (Snälla...) Du får iofs gärna komma med argument från det där TV-programmet också. Går alldeles utmärkt!

2007-07-08 @ 06:08:46
URL: http://magnusorerar.blogspot.com
Postat av: Roger

Magnus
Så du menar på allvar att du inte vet vad Islam har gett till människans utveckling. Herregud, att du inte
har koll på ens det simplaste sakerna som kommit från traditioner av Islam. Jag kan ge dig ett ganska litet men dock otroligt viktigt exempel på vad islam hjälpt till att sprida. Jag hoppas att du sitter ner nu. Är du beredd????
0
Det var bara en liten sak spridits med hjälp av islam. Vill du ha mer fakta om vad de gjort för oss?
Seriösa källor har jag massvis av. Men tyvärr så spelar detta inte ngn roll i din värld. För du är för dum helt enkelt för att ta in annan kunskap än den du vill acceptera. Jag är ganska säker på att du inte ens kommer acceptera att via islams traditioner
fått den lilla, men ack så viktiga nollan.
Sen har Terry skrivit böcker. Dock ej saker som kan tas upp här. Att jag valde att ta hans syn på saker är att han använder en pedagogik som passar för barn under 10 år och även för utvecklingsstörda.
Vilken kategori du, och många här faller under är inte upp till mig att bedöma.
Och Thoralf. Du påstår alltså att orsak och verkan inte är intressant eller ens viktigt? Jag nedvärderar ingens åsikter eller kunskaper. Men har folk fel, är det min demokratiska skyldighet att agera. Påstår du tex att en gul boll är röd. Visst det ha du all rätt att tro. Men jag kommer göra vad jag kan för att hjälpa dig i ditt handikapp, så att du nån dag ser den rätta färgen.

2007-07-08 @ 12:20:03
Postat av: Roger

För att fördjupa lite, och för att förhindra förvirring. Nollan spreds till västvärlden med hjälp av islam, även annan matematisk kunskap. Nollan tros ha sitt ursprung från indien men det finns 3 olika ideer om det
"Siffran 0 och därmed positionssystemet sägs ha uppfunnits inom tre kulturer. Först ut verkar Kina ha varit, dock utan att verkligen räkna med talet. De nästa två var Indien samt mayacivilisationen i nuvarande Guatemala, södra Mexiko och norra Honduras. Av dessa tre var det enbart mayakulturen som räknade med noll och använde negativa tal. Maya använde talen i sin komplicerade mayakalender.
Europa och västvärlden har
fått nollan från Indien. Kunskapen och tanken på noll spreds först till arabernas högkultur och därifrån vidare till Europa. Noll heter för övrigt "Sifr" på arabiska vilket är ursprunget till ordet "siffra"."

2007-07-08 @ 12:33:02
Postat av: Jorma

Till Roger, det känns väldigt torftigt och löjeväckande när du drar upp korsriddares tåg emot islam!
Rent ut sagt så är det både patetiskt och infantilt då detta inträffade mellan år ca1000-1200. Har du inga mordernare jämförelser att komma med?
Att sen sitta och jämföra var siffror kommer ifrån i jämförelse med islams terrordåd utav idag är även det patetsikt.
Då kan jag upplysa dej om att orden tjej, rackare, lovor, mammut osv osv osv är ord som kommer ifrån mitt folk som är resandefolket. Samma folk som förmodligen dina föräldrar kallade för tattarjävlar.
Gjorde dessa ord mitt folk per automatik till svenskar fast dom funnits här sedan 1529? Nejdu! dom flesta utav oss har allt fått kämpa för att kunna ha det vi har idag. Många föll ner i träsken med missbruk och kriminallitet, andra döljer än idag sitt ursprung, eller som jag...jag är lyckligt lottad att min gren utav släkten är blonda och blåögda. Och varför nu detta med att dölja sitt ursprung än idag? jo så är det för dom äldre då dom fortfarande är livrädda för socialdemokratin och deras rashygieni som fördes förr. Då undrar du varför jag som tattare är pro-sverigedemokrat säkerligen? jo därför att Sd har samma syn som jag...och Sd är utav idag inga rasister som medier och vänstern vill påvisa. Dessutom så är Sd inte emot folk med annat ursprung utan vill snarare att folket som kommer som flyktingar skall anpassa sej efter våra svenska normer vi har. Är detta så förfärligt? När det sen kommer till att strypa inflödet utav lyckosökare som enligt PK ska kallas för arbetskraft eller anhöriginvandrare så är jag helt överens med SD!

2007-07-08 @ 13:55:17
URL: http://jormas-sd-blogg.blogspot.com/
Postat av: Jorma

Förövrigt Roger, om du vill påvisa att islam har gett oss siffran 0 vilket jag är tveksam emot då alla rön säjer att denna kommer från Indien, så kan jag visa vad vi får utav islam idag:
http://www.francesfarmersrevenge.com/stuff/archive/oldnews4/nickberg.htm
http://www.badongo.com/vid/300209
http://www.faithfreedom.org/
Vågar du ens se och begrunda dessa länkar?
Ta och fördjupa dej i vad du försvarar och jämför med dina nollor och korsriddare för tusen år sedan!!!

2007-07-08 @ 14:02:52
Postat av: Roger

som jag skrev så ville jag inte säga att islam gett oss nollan, utan hjälpt att sprida denna kunskapen. Jorma måste tydligen missat detta.
Korstågen är av stor relevans för hur saker blivit i världen. På de sättet du tänker så kan vi bortse från andra världskriget med? Det var ju så länge sedan.
Du kan kasta hur många länkar du vill om vad fanatiska personer gör. Men att hävda att det skulle vara sanna muslimer är totalt fel. Det finns dängbollar inom de flesta rörelser som nyttjar religion eller tankar för att ursäkta ett dåligt beteende.
För egen del så bryr jag mig inte om vad folk kommer ifrån, vilken religion de har, vem de har sex med osv osv. Min verklighet består av en massa människor med en massa ideer. En stor del av dessa människor lever under stora orättvisor och förtryck. Att dessa människor begår fruktansvärda saker ter sig inte så mäkligt då de aldrig fått en chans att leva och utvecklas.
Att du är en blond och blåögd person har med allt detta att göra? Att du är tattare..Ehh ska jag säga grattis eller ngt?

2007-07-08 @ 15:01:44
Postat av: Thoralf A

Roger, nu är du verkligen ute och cyklar. Av ditt så fantastiska exempel 0 blir det till slut ingenting. Grattis!!
Men du kanske har fler konkreta exempel. Vi väntar.
Men istället blir din argumentation riktigt låg när du skriver följande "För du är för dum helt enkelt för att ta in annan kunskap än den du vill acceptera" eller när du skriver så här "Men jag kommer göra vad jag kan för att hjälpa dig i ditt handikapp"
Är det någon som behöver hjälp är det nog du Roger.
Varför inte starta en egen blogg eller komma ut i ljuset och inte vara anonym längre, då brukar tonen och språket förändras.

2007-07-08 @ 15:33:24
Postat av: Roger

Jo jag behöver hjälp på många sätt Thoralf. Mest att finna skratt. Därav min närvaro här. jag kan ge många mer exempel på vad som spridits med islam, bra och dåliga. Du kommer få en dvdskiva under sommaren av min med lite material. Jag hoppas du kommer ta dig tid att kika på filmerna. När jag har tid att ordna detta vet kan jag inte svara på riktigt än, men jag kommer personligen att ge den till dig.

2007-07-08 @ 15:45:20
Postat av: Thoralf A

Roger, du får gärna dela med dig av dina kunskaper om islams "förträfflighet" för alla andra läsare av min blogg också.
Jag är övertygad om att de väntar på dina konkreta exempel.
Vi väntar med spänning.

2007-07-08 @ 20:28:36
Postat av: Roger

Förträfflig har jag aldrig påstått att Islam skulle vara. Anser inte ngn religion vara förträfflig.

2007-07-08 @ 20:54:30
Postat av: Thoralf A

Roger, då kanske du också kan ge några goda exempel på vad kristendomen eller någon annan religion gjort för utvecklingen.

2007-07-08 @ 23:30:40
Postat av: Göran

"Roger": Du blir allt mer patetiskt i dina krystade försök att försvara den perverterade kvasireligionen islam.Öppna dina dhimmifierade ögon och se dig om i världen! Intressant att du tog upp 0:an, men tyvärr så gick du bet även här, men dock har du lyckats med konststycket att framstå som den i särklass största NOLLAN i cyberspace!

2007-07-09 @ 02:31:47
Postat av: Ördög

Det är intressant att se vilka drag i den muslimska världens respektive det "kristna" Europas historia vi enligt PK-ideologerna alltid borde tänka på.
Muslimerna har infört nollan och lärt oss medicin och astronomi. De kristna har dragit på korståg, bedrivit slavhandel, koloniserat och förstört.
Just då det gäller slavar är det märkligt hur vi så snart ordet nämns tänker på negerslaveriet i Amerika. Därnäst kanske på träldomen i det gamla Norden (i alla fall om man läst sin Fridegård).
Men hur många tänker på de tiotusentals européer som hamnade som slavar i det muslimska Nordafrika - från medeltiden ända till 1800-talet? Visste ni till exempel att hundratals islänningar rövades bort av sjörövare från Barbareskstaterna på 1600-talet? Alla klarade sig inte lika bra från galärerna som Röde Orm - eller från haremen ...
Här är en bok om deras öden ... Jag har inte själv läst den, men en mängd recensioner på nätet (googla, googla!) tyder på att den öppnat ögonen hos många.
http://www.amazon.com/Christian-Slaves-Muslim-Masters-Mediterranean/dp/1403945519
Nån som sett boken recenserad på en svensk kultursida? Hö hö hö ... ;o)

2007-07-09 @ 06:07:01
Postat av: Mikael Schulman

Förlåt mina fördomar! Den eminente Johannes Salminen (min granne, nästan!) hade en understreckare i ämnet i Svenska Dagbladet. ("Pantfångar" är en ful finlandism som betyder gisslan, jag är förvånad över att Salminen använder ett så osvenskt ord i en annars briljant text).
http://www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_8539073.asp
Betänk det här stycket:
En fransk invasion måste till 1830 för att de sista kristna slavarna skulle kunna lämna Alger. Bara motvilligt gick de muslimska länderna med på att avskaffa slaveriet, det fanns ju färdigt inskrivet i sharia, den islamiska lagen. "Att förbjuda vad Gud tillåter är", som Bernard Lewis säger, "ett lika stort brott som att tillåta det Gud förbjuder." Till de senfärdigaste hörde Sudan och Mauretanien.

2007-07-09 @ 06:13:15
Postat av: Roger

http://www.1001inventions.com/index.cfm?fuseaction=main.viewSection&intSectionID=309
Här kan ni läsa lite kring om vad för kunskaper muslimerna gett oss.

2007-07-09 @ 08:08:20
Postat av: Roger

Göran:
Förstår inte riktigt vad du är ute efter.Jag säger ju samma sak som Jorma säger. Så då är vi isåfall en nolla från SD, och en nolla till Kalmarit då.
Jag tror ni missade hela den biten där jag presenterade det om nollan och Indien. Vill du har mer information om vad muslimerna gett oss kunskapsmässigt, finns det en bra sajt om det hela
http://www.muslimheritage.com/Default.aspx

2007-07-09 @ 12:59:01
Postat av: Göran

"Roger": Jasså, du och sverigedemokraterna Jorma och Thoralf är överens???, skulle inte tro det. Din dhimmifierade debatteknik är undermålig. Du slänger ur dig en massa dynga till försvar för den perverterade religionen islam och när du blir tillräckligt pressad drar du hux flux öronen åt dig och helt plötsligt är DU överens med dina kombattanter.Nä du. Du är ett riktigt "troll" och troligen också en stor islamofacist!

2007-07-09 @ 13:44:20
Postat av: Roger

haha Göran, jag tror inte du läst allt som jag hänvisat till. Det enda jag skrev var att jag och jorma båda hänvisade till indien och talet noll. det gör ju knappast att jag kommer överens med allt som SD
står för. Han och jag har båda fallit tillbaks på fakta rörande nollan. Båda har rätt i det om nollan och indien. Som jag ska tolka dig, så har han rätt, men inte jag. Trots att vi använder samma fakta, hänger inte med alls här...
Det som skiljer oss åt, är sättet nollan spreds på. Jag har mina teorier och fakta om det. Han har andra källor än mig.

2007-07-09 @ 14:06:18
Postat av: sofie

Är det ingen som inser att skillnaden mellan islam och kristendomen är att kristendomen inte längre utövas särskilt mycket? Hade vi svenskar (och övriga kristna) hållit på våra kristna traditioner hade kristendomen kanske utvecklats lika dant som islam. Att kalla islam "en primitiv religion för ett primitivt folk" är bara ignorant. Kan det bero på att dessa länder ofta är fattigare och religionen blir det enda som håller dem samman och deras hopp uppe? Att extrema grupper uppstår beror ju snarare på det missnöje och förtryck som råder. Precis som tyskarna reagerade våldsamt och med missriktade hatbrott mot judarna under WW2, reagerar många muslimer mot USA idag. Därmed inte sagt att deras handlande är korrekt, men ur historisk synpunkt inte direkt överraskande!

2007-07-09 @ 21:04:48
Postat av: Roger

Sofie:
Jo du har så rätt i det du säger. Dock så tror jag inte att ägaren till bloggen, eller hans likasinnade ser saker så. Enligt dom så spelar historiska händelser föga roll för hur saker utvecklas i världen.

2007-07-09 @ 21:37:12
Postat av: Göran

"Sofie": Bästa lilla du! Det är en skillnad på ljusår mellan kristendomen och den falska profeten Mohammeds kvasireligion. Vi civiliserade västerlänningar har vid ett flertal tillfällen "moderniserat" det kristna budskapet, men DU har väl inte hört talas om bla Martin Luther?
Islam och dessa anhängare står dock och stampar på samma fläck som för snart ettusenfumhundra år sedan, med katastrofalt resultat. Att därför kalla islam för "en primitiv religion för ett primitivt folk" är därför inte ignorant utan FAKTA!!

2007-07-09 @ 23:39:01
Postat av: Roger

Göran:
När du dömer ut Islam på de sättet du gör, genom att kalla den primitiv, så gör du detsamma med kristendomen. Kristna och muslimer tror på samma gud.De uppfattar gud på olika sätt egentligen bara. Du skulle bli ganska förvånad över likheterna om du tog dig lite tid att läsa en och annan bok.

2007-07-10 @ 01:06:27
Postat av: Göran

"Roger": Sluta NU med dina dumheter! Troligtvis så är jag minst dubbelt så gammal som du så lägg av med dina kindergartenkommentarer! LÄS MITT SVAR TILL "Sofie" enligt ovan! Det enda islam tillfört mänskligheten är död,fattigdom,analfabetism samt jämmer och elände,så denna perverterade företeelse undanber vi oss likt vänsterelement&islamkranare likt dig--Förstått!!??

2007-07-10 @ 10:30:44
Postat av: Roger

Göran:
Jo jag läste ditt nedvärderande svar till henne "lilla du". Skönjar jag en form av taskig kvinnosyn här?
Du får vara hur gammal som helst Göran. Det sägs att med ålder kommer visdom. Vi har precis bevisat att så inte är fallet.
Islam har gett oss lite mer än det du påstår.
Använd länken http://www.1001inventions.com/index.cfm?fuseaction=main.viewSection&intSectionID=286
Så kan du se att de var framstående inom läkekonsten, och lagt grunderna för många ämnen där.
De var även framstående inom astronomi, http://www.islamguiden.com/astronomi.shtml
Ngt jag själv blev förvånad över är att de många många är innan våra matematiker, hade en teori om att universum expanderar. Så helt knasiga kan dessa människor inte varit.
Vad har du själv kommit med kunskapsmässigt? Att gnälla och vara arg ger inte så mycket till verkligheten.

2007-07-10 @ 11:23:01
Postat av: Roger

Taget från http://islamiskt.blogspot.com/
Den islamistiska terrorismens verkliga orsaker
Det är ett par punkter jag skulle vilja kasta ljus över vad gäller den terrorism som utförs av den islamistiska och muslimska terrorismen i Allahs namn och som riktar sig mot Israel och USA.
De palestinska självmordsbombarna utför inte sina terrordåd för att sprida islam. De attackerar Israel i syfte att stoppa Israels ockupation av palestinskt territorium och få till stånd en palestinsk stat. Deras motiv är alltså politiska.
De islamistiska terroristerna som attackerar USA med terrormetoder gör det inte för att sprida islam. De attackerar USA därför att de vill att USA politiskt skall lämna Mellanöstern i fred, därför att de vill att den amerikanska militären där skall dras bort, därför att USA:s krig i Irak har orsakat omkring en miljon människors död och därför att USA hårdnackat stöder Israels ockupationspolitik. Deras motiv är alltså politiska.
Den islamistiska terrorismens verkliga orsaker är således av politisk natur. Religionen islam är i det sammanhanget bara utsmyckning, propaganda och en psykologisk snuttefilt.
Upplagd av Grottis

2007-07-10 @ 12:48:12
Postat av: Jorma

Roger detta tar jag fasta på:
"På de sättet du tänker så kan vi bortse från andra världskriget med? Det var ju så länge sedan."
Jag träter ofta med en SSUare om just innebörden i dessa ord. I huvudsak så säjer denne Sosse att deras rashygeni (höll på fram till 1975) inte är relevant jämfört med SDs politik år 1988, detta då deras politik tillhötde dåtidens tänkande!
Då ska du veta att Socialdemokrater räknar "dåtid" med allt som hände dessförinnan. 1988 är alltså nutid och relevant i nutidens tänkande med den socialistiska tankeformen i tidsnorm. Detta till trots att det endast skiljer 13 år som då ska "ursäkta" sossarnas rashygieni gentemot SDs mörka förflutna....enligt DERAS tidsbegrepp.
Hur förnuftigt är det då att dra upp saker som var nollorna kommer ifrån? Att vår moderna nolla ursprungligen kommer från Indien är, som sagt, de flesta historiker ense om. Shinzen (en lärare från USA) och asiatiska munkar går ett steg till och säger att Indiens nolla har sitt ursprung från Buddismen enligt följande:
På pali stavas "shunya" som suñña (adjektiv) eller suññatta (substantiv). Suññatta är en term som redan nämndes i theravadabuddismens tidiga kanoniska pali skrifter (se Sunnavihara sutta eller ?talet om att leva med tomheten?). Suñña och suññatta är buddistiska facktermer som hänger ihop med den mer kända termen ?anatta? som betyder ?att det inte finns ett jag/ego?. De indiska matematikerna använde ordet "shunya" efter den tid då dessa suttor kom till.
Vid 200-talet e.Kr. slutfördes islams expansion i norra Indien vilket innebar att buddismen utplånades från dess ursprungsland. Arabvärldens matematiker hade vid det här laget redan erkänt det indiska talsystemets överlägsenhet inklusive nollan och infogat det i det arabiska talsystemet. Vid ungefär samma tidpunkt introducerade italienaren Fibonacci arabvärldens matematik (inkl. nollan och algebra) till Europa.
Ofta när länder ?lånar? ord från andra länder så tar de betydelsen från det andra språket men sätter sina ord för det nya ordet. Araberna döpte nollan till ?tom? vilket blir ?sifr? vilket är betydelsen av "shunya".
I Italien blev arabiska ?sifr? => ?zefir? (italienska vid 1200 e.Kr.) lite tack vare att e och i ofta blandas ihop i arabiska. Med tiden uttalades ?zefir? som ?zefiro?. Svaga konsonanter som f har en förmåga att försvinna med tiden i olika språk och här blev slutligen ?zefiro? => ?zeiro? => ?zero? vilket är det ord vi känner igen i England/USA.
Tyvärr säger de flesta historiker att det bara är en slump att "shunya" har dessa två betydelser, både en buddistisk och en matematisk term. De tror kanske att buddismens betydelse av "shunya" kommer från de indiska matematikerna???! En vacker dag kanske historikerna ändrar sig......
Och när det gäller socialdemokratins tidsbegrepp så tillhör sannerligen korsriddare "dåtiden". Att ursäkta islamister eller denna barbariska religon samt deras våld och hat, med vad dom påstås ha tillfört världen för tusen år sedan, är förkastligt och helt osakligt idag år 2007.
Alla äter vi säkerligen kebab, Pizza mm, personligen tycker jag detta är välsmakligt. Men betyder detta att jag då per automatik ska tvingas tycka om pizzabagaren också?
Resonemanget brukar ju rulla på så hos mångkulturisterna,,bara för att Sverige tog med sej kåldolmen hem till Sverige så ska vi även tycka om Turkarna? Men hade då inte dåtidens Svenskar tagit med sej Turken istället för kåldolmen?

2007-07-10 @ 18:45:20
URL: http://jormas-sd-blogg.blogspot.com/
Postat av: Roger

http://www.globalexchange.org/countries/features/islam/islammyths.html

2007-07-10 @ 20:42:08
Postat av: sofie

Göran: Jo tänk att lilla jag har tänkt på det och om du studerar samhässvetenskapen och historian lite bättre så kan du säkert inse att industrialiseringen (och inget annat) har förändrat västvärlden. Detta har lett till att religionen inte längre blivit vår fasta punkt i tillvaron.
Att islam skulle ha bidragit till anafabetism är skrattretande! Anafabetism på vilken språk då? Har du inte insett att arabiskan har ett eget alfabet? Eller du kanske talar arabiska och kan uttala dig om att muslimerna är dyslektiker hela bunten?
Jag tror att du, gamle man, borde resa runt lite i världen och inse att islam sällan efterlevs exakt enligt koranen, precis som kristna sällan följer bibeln till punkt och pricka. Eller har du en ny, reviderad upplaga av bibeln som jag saknar??

2007-07-10 @ 22:57:56
Postat av: Jorma

Märkligt om man är automatiskt begåvad med läskunnighet enbart för att man har ett eget alfabet? Med den teorin så bör det aldrig ha funnits någon alfabetism på planeten.

2007-07-10 @ 23:40:50
Postat av: Jorma

analfabetism skulle det stå.

2007-07-10 @ 23:42:30
Postat av: Göran

"Sofie": Cirka fyrtio (40) procent av den MUSLIMSKA VÄRLDEN anses vara ANALFABETER, med eller utan alfabete. Förresten, tillhör du och "Roger" samma AFA-grupp?? Stackars dhimmifierade barn. Kommunismen är död och vad skall ni hitta på för stolligheter nu då, jo varför inte bli islamkramare och slicka islamofacisternas bröna rövar. Ett litet tips. Köp dig ett tvåmannatält och konvertera. Lämna därefter Europa och bosätt dig någonstans i ditt muslimska paradis. Att snacka går, men att snacka så att det går är svårare!
Over and out!

2007-07-11 @ 01:36:41
Postat av: sofie

intressant att man antas tillhöra AFA bara för att man försvarar religionsfrihet! Har röstat blått hela mitt liv, om jag nu ska behöva försvara mig!
Jag skulle fortfarande vilja veta varifrån du får dina siffror gällande anafabetism. Gäller detta muslimer som bor i sina hemland eller sådana som har utvandrat? Beror det på brist på undervisning eller menar du på fullaste allvar att den mänskliga hjärnan skiljer sig beroende på etnicitet? Har studerat hjärnan länge och såvitt jag vet ser språkcentrum likadant ut hos alla homosapiens!
Betackar mig från övriga "tips" och kommentarer i framtiden! Tack!

2007-07-11 @ 18:14:06
Postat av: Sofie

Jorma: nej, men hur kan man uttala sig om analfabetismen i ett land där man själv inte förstår språket? Siffror gällande detta i muslimska länder visar väl snarare på bristande utbildning än dyslexi? Eller är svenska analfabeter också dumma i huvudet? Det är trots allt ett handikapp, inte brist på intelligens!

2007-07-11 @ 18:37:56
Postat av: Roger

Göran:
AFA, haha. Det är underhållande att alla som inte tänker som du, stämplas som AFA. Lever du i samma konspirationvärld som Thoralf? Som Sofie försvarar jag religionsfriheten. Den rätten kan ingen i detta landet ta ifrån mig. Även om vi nu skulle få påhälsning av ett antal andra från en annan religion. Som jag sagt innan. Sätt dig ner, läs en och annan bok. Kunskap sägs göra en lite smartare.

2007-07-11 @ 18:43:26
Postat av: Jorma

Dyslexi? Hur kom nu det in i bilden? Menar du alltså på allvar att dom analfabeter som kommer i horder till Sverige, uteslutande är dyslektiker?
Ja bristande utbildning är jag med på, inom islam tillåts sällan kvinnor få någon nämvärd utbildning. Kommer speciellt ihåg ett inslag från Aktuellt där man visade hur islamska kvinnor i lärde sej cykla. Varför nu detta då? Jo för dom står under en religon som förbjuder kvinnor att lära sej vanliga ting här i livet. Och detta försvarar ni mångkulturister? Detta säjer en hel del må jag säja!

2007-07-11 @ 21:36:33
URL: http://jormas-sd-blogg.blogspot.com/
Postat av: Jorma

Ps. observera mina medvetna stavfel!

2007-07-11 @ 21:37:52
URL: http://jormas-sd-blogg.blogspot.com/
Postat av: Göran

"Sofie&Roger": "Ni försvarar bara religionsfriheten"--ni får mig att än en gång brista ut i skratt! Protestera då mot förföljelserna mot dom kristna i den muslimska världen.Protestera mot att "otrogna hundar" ej tillåts besöka Mekka mm.mm.Saken är mycket enkel: NI ÄRO VEDERVÄRDIGA FÖRSVARARE AV ISLAMOFACISMEN!
Att du "Sofie" har röstat "blått i hela ditt liv" imponerar föga på undertecknad. "Alliansen" är bara en ljusare nyans av det röda! Angående analfabetismen i den muslimska världen så uppskattar UNESCO att hela 40-50% av jordens vuxna befolkning äro analfabeter (eller näst intill)och att i den "muslimska världen" äro upp till 40% ANALFABETER! Undrar vem/vilka av oss som skall studera&läsa böcker? Eftersom du "Sofie" "har studerat hjärnan"-hohohoho får du nu i hemläxa att leta reda på länken till UNESCO alldeles själv! Och "Roger":Sluta nu med dina ständiga upprepningar "Som jag sagt innan. Sätt dig ner, läs en och annan bok. Kunskap sägs göra en lite smartare". Den argumentationstaktiken går ej hem i dessa kretsar,och för övrigt förefaller DU vara undantaget som bekräftar regeln! Lägg nu undan Kalle Anka och Spiderman mfl och SE dig om i världen.Besvara därefter följande fråga: 1.Vill du leva i den muslimska världen? 2.Vill du leva i den kristna världen? "Sofie": Att du "betackar dig för tips och kommentarer i framtiden" ger undertecknad fullständigt f..n i så jag föreslår att du framledes fördjupar dig i dina hjärnstudier än att i detta forum avslöja din totala inkompetens!
SVERIGE ÄR SVENSKARNAS LAND!

2007-07-12 @ 01:54:10
Postat av: sofie

Göran: Att välja att inte utesluta muslimer (troende och icke troende) är inte att försvara islam. Det är att försvara enskilda individer mot diskriminering. Jag försvarar inte islam som religion, faktum är att jag inte alls förstår den. Men jag försvarar inte heller kristendomen. Jag kan överhuvudtaget inte förstå varför någon människa väljer att tillhöra en religion, det känns ganska förlegat med heliga skrifter på 2000-talet.
Du svarar fortfarande inte på huruvida du tror att muslimers analfabetism beror på bristande utbildningsresurser eller dumhet? Jag kan läsa dina siffror även denna gång, men vad säger de eg??
För övrigt kan jag försvara kristna, buddhister, homosexuella, hemlösa, politiker eller vad f-n som helst om någon människa försöker generalisera olika handlingar till alla individer inom dessa grupper.
Slutligen, det var inte min mening att försöka imponera på dig. Om det uppfattades så ber jag om ursäkt. Dessutom är väl ett forum till för att diskutera? Tänk vad tråkigt du skulle ha om du inte hade mig att reta dig på!

2007-07-12 @ 17:55:48
Postat av: Roger

Det där med cyklar var lite roligt. Pratade lite med några från Egypten och från Irak idag. De förstod inte redigt nyttan med att ha en cykel i ökensanden. Ganska opraktiskt sa de. Så det kanske är därför som vissa från mellanöstern inte kan cykla?

2007-07-12 @ 18:53:55
Postat av: Roger

Göran:
Jag skulle vilja leva i en värld där man tillåts att få ha sin religion, sexualitet,politik, åsikt,osv osv Ifred. Visst är jag äckligt politisk korrekt. Vilken värld vill du själv leva i? En kristen som vi påstås ha här i Sverige. Isåfall vill jag påstå att det är en dålig kristendom du representerar. Du framstår som en väldigt dålig kristen, för du är väl kristen förmodar jag, annars är det väl ganska löjligt att föra argument om vilken troslära vi ska leva efter.
Jag tycker fortfarande att du ska ta och läsa lite böcker och skaffa dig en större bild av verkligheten. Alla dessa faror och konspirationer som du och Thoralf ser, verkar ju bara finna hos er, och de likasinnade ni har här.

2007-07-12 @ 19:46:15
Postat av: sofie

Go Roger! :)

2007-07-12 @ 21:31:08
Postat av: Thoralf A

Roger, nu tror jag du trampade dig själv på tån när du skrev följande "Jag skulle vilja leva i en värld där man tillåts att få ha sin religion, sexualitet,politik, åsikt,osv osv Ifred"
Jag tycks inte få ha min åsikt och politik ifred för dig.
Eller menar du att det bara är dom som har samma uppfattning som dig som skall lämnas ifred?
Roger, det är inte bara jag som upplever att vår demokrati, värderingar och inte minst välfärdssystem som hotat i dagens samhälle. Så fort som någon av de större tidningar gör en opinionsundersökning på sina nättidningar brukar svaret vara ganska entydigt. Senast hade Expressen/GT en undersökning om huruvida personer från Irak skulle få stanna i Sverige, Ca 80 procent (av ca 12000 röster) anser att de inte skall få flyktingstatus och stanna i Sverige.
Läs själv på denna länk
http://www.gt.se/nyheter/1.754901/hur-kan-de-forneka-att-de-skickar-oss-direkt-i-doden
Så Roger jag känner mig inte ensam, utan vet att jag har stöd utav väldigt många personer.
Angående cyklar så kan jag berätta att det även finns vägar i öknen, till och med med asfalt.
Däremot är det inte tillåtet för kvinnor att utbilda sig i vissa av de muslimska länderna och därför är det så många som inte kan vare sig läsa eller skriva. Detta vet väl de flesta vid det här laget och historien att detta är ett sätt att kunna behålla makten över kvinnan.
Jag är mycket förvånad över att både du Roger och Sofie inte har något att säga om det kvinnoförtryck som råder i de flesta muslimska länder.

2007-07-12 @ 23:48:44
Postat av: Göran

"Sofie":Ooooooh nej ooh nej. Jag retar verkligen inte upp mig på dig men jag tycker att du förefaller aningen naiv ibland. Angående muslimers eventuella dumhet contra deras analfabetism är det DU själv som tagit upp denna frågeställning, eller vill du påstå att jag någonstans här på bloggen hävdat detta? Givetvis beror detta stora handikapp på den underutvecklade muslimska världen som styrs av den politiska "religionen" Islam! Varför är inte ca 40% av befolkningen i det "kristna" civiliserade Europa analfabeter???? För övrigt får jag tillönska dig en fridfull weekend,men vi kanske hörs nästa vecka:-)))) "Roger":Tänk vad förutsägbar du är.Ditt undvikande svar var väntat! Visa nu att du är karl för din hatt (vilket jag för övrigt betvivlar att du är) Alltså: 1.VILL DU LEVA I DEN MUSLIMSKA VÄRLDEN?? 2.VILL DU LEVA I DEN KRISTNA VÄRLDEN? För övrigt kan jag upplysa dig om att jag ej är kristen utan snarare agnostiker vilket ej hindrar mig och många andra att anse att det mångtusenåriga kristna budskapet och arvet som genomsyrar hela den europeiska kontinenten har fört den vita civilisationen dit den är i dag,och detta till skillnad från det perverterade plagiatet av Gamla Testamentet (Tanach)som du så frenetiskt omhuldar.Endast en byfåne kan ha svårt att inse detta, men du är väl ingen byfåne "Roger"---eller???

2007-07-13 @ 01:23:49
Postat av: Jorma

"Det där med cyklar var lite roligt. Pratade lite med några från Egypten och från Irak idag. De förstod inte redigt nyttan med att ha en cykel i ökensanden."
Roger hälsa dina kamrater från Irak och Egyptien att deras uttalande hade kallats rasistiskt och främlingsfientligt om dom hade varit Sverigedemokrater!
Jag vill inte gärna sitta och länka till min egna blogg när jag är inne och skriver hos en politisk sympatisör. Men jag gör det ändå (ursäkta för detta Thoralf). Men jag tycker Roger och Sofie kanske borde läsa om att det nu krävs att sharia skall införas från en skolchefs uttalande:
http://jormas-sd-blogg.blogspot.com/2007/07/dagens-nyheter-gr-reklam-fr.html

2007-07-13 @ 02:21:07
URL: http://jormas-sd-blogg.blogspot.com
Postat av: sofie

Göran: det var bara det jag ville ha sagt. Statisktik i all ära, men den säger inte mycket om de olika bakgrundsvariablerna som finns med i bilden. Som Nelson Mandela en gång skrev angående läget i Sydafrika: "Mitt folk led inte brist på intellekt, utan brist på resurser och förutsättningar". I det fallet var det den vite mannen som hindrade Afrikas utveckling. Samma sak har många gånger skett under 1900-talet, fast det har då snarare rört sig om USA kontra arabvärlden.
Jag försvarar definitivt inte Islam eller talibanism och tycker inte att svenska traditioner som t ex skolavslutningar i kyrkan ska anpassas efter invandringen. Men jag tror att hat inte ska bemötas med hat. Samma hat som självmordsbombare känner mot USA och västvärlden känner ju ni gentemot muslimer.

2007-07-13 @ 20:15:05
Postat av: Roger

Thoralf.
Du kommer nog heller aldrig få ha din politik eller åsikt ifred. Eftersom den till att börja med bygger på okunskap, fördomar och ren idioti. Sen är du politiker. Du har valt detta ,min uppgift som medborgare är att syna dig så mkt det bara går. Jag kommer sitta som en igel på dig tills nästa val. Det är min demokratiska skyldighet. Gör jag likadant emot andra politiker i Kalmar. Det kan du ge dig fasiken på att jag gör. Ingen kommer unden mig. Politiker ska ifrågasättas och ständigt granskas. Varför? Genom att ständigt analysera deras arbete och ifrågasätta dom, så hjälper man dom att förbättra sig i sitt arbete. Ifrågasättande är viktigt i en demokrati. Din politik bygger på en väldigt snäv värlsbild. Vilket är väldigt tragiskt. Du tänker svart eller vitt. Det finns inga mellanskillnader överhuvudtaget i ditt sätt att tänka.
Nu har jag svårt att ta in den form av information som Expressen och Aftonbladet vill ge mig. Den journalistiska närvaron i deras arbete är tragisk låg många ggr.
Mer intressant skulle vara om man gjorde en likande undersökning på gatan. Det är för lätt att styra reslutat på nätet. Men visst kan det ligga en sanning i den undersökning.
Oj har de vägar i Öknen. Vilket mirakel detta är då. Vad är det du vill komma med detta? Vi kan ju kasta om saker lite. Vi har inte Kamelereller
pyramider här i Sverige, få av oss talar Latin eller Arabiska. Detta gör oss till?????
Jag är fullt medveten om förtrycket som sker emot kvinnor världen över. Oavsett religion eller politisk styre förtrycks kvinnor. Att måla in det hela under islam är väldigt fel. Att vi inte tagit upp förtrycket här. Ja det kankse beror på att saken inte kommit upp än. Men visst Vi kan hoppa in på det ämnet med. Välj du ett händelse som du påstås ske under syn av koranen. Så pratar vi vidare från det sen.
Vad jag gör för att försöka förbättra kvinnans roll i världen. Det är nog egentligen alldeles för lite, alla likaså jag kan göra mkt mkt mer. Men om du vill så kan jag redovisa nån gång vad jag gör i min vardag.
//[email protected]

2007-07-14 @ 10:14:36
Postat av: Roger

Göran:
Ja egentligen spelar det inte så stor roll vilken av världarna jag lever i. Båda tankesystemen, kristendom och Islam, är samma religion. De bygger på samma tankar och ideal. De har samma "profeter", de hänvisar båda till samma ideal. Visserligen följs det dåligt, tyvärr =/
Ahh nu tror jag att jag börjar förstå detta. Så det är den vita överlägsenheten det hela handlar om? Varför har ni inte sagt det från första början?
Berätta gärna mer om hur överlägsna vi vita är, och definera vad en vit person är.
//[email protected]

2007-07-14 @ 10:20:07
Postat av: Roger

Jorma:
Förstår inte vad det rasistiska ligger i att det är opraktiskt och väldigt energikrävande att cykla i öknen?
Det sista man vill i ökenvärmen är att slösa på sin energi, så sätta sig på en cykel och trampa fram i 40-50 graders värme (om det nur är så varmt, eller om det är varmare) är inte direkt smart.
Jora jag har läst den artikeln du hänvisar till. Jag tänker inte ge så mkt kommentarer men än detta. Vad är det mer han säger? Kan göra det lite enkelt för dig. Han hänvisar till ngt vi har i detta landet.
//[email protected]

2007-07-14 @ 10:23:33
Postat av: Roger

Jorma:
Hittade en liten artikel om just detta med Sharia.
http://www.expressen.se/1.571230
Hoppas ni alla har en trevlig helg

2007-07-14 @ 13:43:56
Postat av: Jorma

Sofie...nu var det ju faktiskt så att Mandelas folk var där före den vite mannen! Nog för att det som idag kallas Syd-Afrika hade tidigare populationer som tex Hottentott folket. Men du talar emot din egna sak nu...I S-A så trängdes dom svarta undan till fördel för en härskande vit rasisadel...vem vet om det blir nåt liknande här? Kanske trängs Svensken undan snart för en härskande elit utav Nazislam. Jo just det...islamister är nazister! vill du ha bevis? säj till så ska du få det...

2007-07-14 @ 19:20:47
Postat av: Anonym

"Sofie": Du säger att du alltid röstat "blått" men använder stundtals sjuka vänsterargument. Att påstå att den primitiva och underutvecklade arabvärlden beror på USA:s "förtryckt" under 1900-talet är pinsamt att höra. Hört talas om det muslimska 600-åriga Osmanska väldet som gud ske lov hejdades utanför Wiens portar av Karl Martell. Hade inte den civiliserade världen hittat och prospekterat arabernas oljefyndigheter så hade dessa stater ännu levt på medeltiden ty själva hade de ALDRIG kunnat prospektera dessa fyndigheter.Ingen av dessa stater är i dag en kapabla till att massproducera tandpetare! Titta bara på paradiset Iran. En av världens största oljeproducenter som MÅSTE IMPORTERA BENSIN mm ty man har fortfarande inte fattat att det kanske skulle vara bra med några raffinaderier. Det är verkligen synd om det stolta Perserna, men dom kan gott sitta där i shariaskiten efter att ha kastat ut Shahen vid sin islamistiska revolution! För övrigt också typiska vänsterargument att förkasta pålitlig statistik NÄR DENNA EJ PASSAR IN EDER FÖRVIRRADE KAOSVÄRLD! "Roger": Du är fortfarande skyldig mig ett svar: 1.VILL DU LEVA I DEN MUSLIMSKA VÄRLDEN?
2.VILL DU LEVA I DEN KRISTNA VÄRLDEN? Sluta nu och svamla, ty jag har i drygt trettio år diskuterat med vänsterelement av din kaliber och som tidigare sagts:DIN TAKTIK GÅR EJ HEM! För övrigt tycker jag det är BRA att du ifrågasätter/jagar samtliga politiker i Kalmar. Då detta förefaller vara en heltidssyssla så räknar jag kallt med att du är en arbetsskygg rödgardist som parasiterar på oss arbetande skattebetalare, men rätta mig gärna om jag har fel! Vem har talat om den vita rasens överlägsenhet?? Det är DU som förvränger saker och ting för att passa din undermåliga argumentationsteknik! Jag har hela tiden hänvisat till den KRISTNA CIVILISATIONENS ÖVERLÄGSENHET viket givetvis inte passar dig i din oikofobiska föreställningsvärld! Avslutar härmed med ett litet tips till dig.Besök gärna diskussionsforumet www.fomi.nu om du är sugen på att diskutera isdlamiseringen av Europa!
Med hälsningar Göran/Nationaldemokrat
SVERIGE ÄR SVENSKARNAS LAND OCH SKALL SÅ FÖRBLI!!

2007-07-15 @ 16:19:54
Postat av: Göran

Sorry mina vänner. Ovanstående postat av "Göran" vilket tydligen missades i all upphetsning:-))
Ha dé!

2007-07-15 @ 16:38:58
Postat av: Thoralf A

Roger, jag har aldrig sett dig på de övriga lokala politikernas bloggar i Kalmar.
Du kan ju få några tips:
Inger Hillmansson gruppledare fp http://www.hilmansson.blogspot.com/
Och Birgitta Axelsson Edström v http://birgittaaxelsson.blogspot.com/
Det skall bli roligt att följa ditt kritiska granskande av vänsterpartiet i Kalmar.
Lycka till!

2007-07-15 @ 19:40:20
Postat av: Jorma

hehe...det där var en nagel rakt i Rogers synande öga!!!
Thoralf VS Roger=1-0

2007-07-15 @ 19:59:40
Postat av: Roger

Nej du har aldrig sett mig i några andra bloggar. Det kommer du nog aldrig heller att få göra. Du som är så "modern" borde veta att det finns andra sätt att kommunicera på, än att hänga framför en dator. Man kan tex träffa människor och föra samtal med dom. Om du inte vet hur man gör detta så kan jag ge dig en föreläsning i andra sätt att framföra budskap och kommunicera på.

2007-07-15 @ 20:57:55
Postat av: Göran

Några undersökningar visar att uppemot 80 procent av amerikanerna tror, att muslimernas allah är samma gud som de kristnas.
Detta är en myt, som hävdas av muslimerna och multikulturalisterna i syfte att göra islam mer aptitlig.
De är alla upptagna med att framhäva det som är gemensamt i bibeln och koranen: Moses, Noa, Abraham, Jesus och Maria.
Katoliker i synnerhet är imponerade över den plats Maria tar i koranen. Hon nämns 34 gånger, vilket är mer än i bibeln. Jesus nämns 33 gånger. Hon är för övrigt den enda kvinna som nämns med namn i koranen.
Vad som inte blir sagt, är att hon primärt används till att slå ned på Jesus. De två nämns tillsammans gång på gång. Jesus kallas ?Jesus - Marias son? och inte ?Jesus - Guds son?. Syftet med detta är att allah inte har någon partner. Ingen son. Ingen helig ande. Muslimer tror Jesus var en människa som dog som en människa. Och de tror inte på korsfästelsen.
Koran 5:75: ?Kristus, son till Maria, var inte annat än en budbringare.?
Jesus betraktas av muslimerna som en profet av mindre karat än Muhammed. Koranen använder frasen ?son till Maria?, som en förbannelse av kristna, inte som en komplimang.
Koran 9:31: ?Och de blev beordrade att bara tillbe en gud.?
Islams anhängare argumenterar med att vi alla härstammar från Abraham. Men också där är det en skillnad. Muslimerna hävdar att de härstammar, fysiskt och andligt från Ishmael och Esau, medan de kristna menar sig vara efterföljare av Abraham, Isak och Jakob.
Och medan koranen nämner alla dessa personer, så nämner bibeln aldrig Muhammed. Bibelns 40 författare berättar en sammanhängande historia som sträcker sig över århundraden, och förutsäger till och med Jesus och hans korsfästelse. Men hans påstådde siste profet - Muhammed - eller koranen, allah och Mekka nämns inte en enda gång.
Det är ett grovt misstag att tro, att koranens gud är den samma som bibelns gud, säger Reza Safa, en konverterad muslim.
?Den största skillnaden mellan religionerna är kärlek. Den kristna gudens kärlek är universell. Han älskar alla skapelser - inklusive muslimerna. Allah älskar inte de otrogna (3:32) och har bara betingad kärlek till de troende (3:57).?
Dessutom är den kristna gudens kärlek en självuppoffrande kärlek:
?Gud älskade världen så mycket, att han gav sin enfödde son, så att var och en som tror på honom skall få evigt liv.? (Johannes 3:16).
Detta är självfallet blasfemi enligt muslimerna, som tror att en gud inte vill nedvärdera sig på ett sådant sätt. Muslimer offrar sitt blod för allah - och inte omvänt.
Hur många gånger omtalar koranen kärlek? Tio (10) gånger. Av dessa är sex (6) kärlek till allah (i motsats till medmänniskan). Bibeln omtalar kärlek 395 gånger - tretton (13) är till gud.
Kristus, som omtalas som fredens prins och lammet, var världens största pacifist och anhängare av fred:
?Ni har hört det bli sagt ?Du skall älska din granne och hata din fiende?. Men jag säger er, älska era fiender, välsigna dem som förbannar er, gör gott för dem som hatar er och be för dem som utnyttjar och förföljer er.? (Bergspredikan).
Koranens gud beordrar direkt muslimer att döda sina fiender.
Koran 2:190-191: ?Bekämpa för allahs skull dem som bekämpar dig. Och döda dem var du än finner dem.?
Profeten själv spelade en stor roll i krig, och tillstyrkte politiska lönnmord.
Jämför det med Jesus, der skäller ut Petrus för att dra sitt svärd och skära örat av en av fariséernas soldater, då de kom för att anhålla honom. Jesus helade till och med mannens öra. Som det står i det gamla testamentet. Jesus har aldrig varit våldsbenägen.
Att vända den andra kinden till ses som ett tecken på svaghet i islam. Islam kräver rättfärdighet och hämnd.
?Ett öga för ett öga och en tand för en tand.?
Muslimerna pekar här ofta på två ställen i bibeln, som de säger visar att Jesus gick in för våld. I det första säger Jesus:
?Jag har inte kommit med fred men med svärdet.? (Matteus 10:34)
Men stället är taget ut ur sin kontext. Jesus säger till lärjungarna, att ett svärd skall komma över dem. Hans kontroversiella budskap skulle skapa konflikter (svärdet) - även mellan familjemedlemmar. Jesus sade till Peter:
?Sätt ditt svärd i skidan, för alla som använder svärd skall omkomma med svärd.? (Matteus 26:52). Med andra ord - våld avlar våld.
Det nästa ställe muslimer hänvisar till är hos Lukas.
?Jesus säger, att fiender som inte accepterar hans herradöme, skall drabbas i hans närvaro.?
Detta är en liknelse, som genom en adelsmans röst omtalar domens dag och skall inte förstås bokstavligen.
Komna hit börjar muslimerna med gamla testamentet och säger, att det gamla testamentets gud var minst lika så våldsbenägen som allah.
Ja, han var svartsjuk, vred och våldsam. Men hans vrede gick ut över stammar, som så att säga gick amok. Hans vrede gick inte ut över alla vantrogna, som muslimernas allah.
Kontrasterna fortsätter. Även religionernas paradis är olika.
I koranen är himlen en mycket fysisk sensuell föreställning, där köttsliga lustar tillfredsställs. Män förses med unga jungfruliga och rena kvinnor. De dricker ur floder av vin, som inte ger baksmälla. De vilar i luxuösa bostäder med kostbara mattor, juvelbesatta troner och blir uppassade av tjänstefolk.
Bibelns paradis är motsatsen. Ett metafysiskt ställe utan begär, makt, rikedom och köttsliga lustar. De återuppståndna är som änglar.
Kan det vara samma gud, når paradisen är olika?
En sista punkt.
Kristus dog nedbruten på korset, för att människan kan leva, och sade att hans kraft fulländas i svaghet. Jesus? ande kan summeras i versen:
?Jesus grät.? (Johannes 11:35)
Detta är det rakt motsatta till islam, där svaghet är något avskyvärt. Allahs ande kan summeras i versen:
?Allah sade till dem: Dö.? (Koran; 2:243)

2007-07-15 @ 21:40:05
Postat av: Roger

För att vara en person som inte är troende , så argumenterar du väldigt hårt för de kristna "idealen". Otroligt underhållande att allt är en lögn så fort det inte passar in i din världsbild.
Och jo Göran, om du tittar lite högre upp, så skriver du om den vita civilisationen. Sen har du kallat muslimer det ena och andra med. Primitiva är väl en sak bara. Så med tanke på din otroliga kunskap, humanim och stora tänkade så kan vi snart se dig som pristagare av nobel?

2007-07-15 @ 22:57:38
Postat av: Roger

För att vara en person som inte är troende , så argumenterar du väldigt hårt för de kristna "idealen". Otroligt underhållande att allt är en lögn så fort det inte passar in i din världsbild.
Och jo Göran, om du tittar lite högre upp, så skriver du om den vita civilisationen. Sen har du kallat muslimer det ena och andra med. Primitiva är väl en sak bara. Så med tanke på din otroliga kunskap, humanim och stora tänkade så kan vi snart se dig som pristagare av nobel?

2007-07-15 @ 22:58:14
Postat av: Roger

För att vara en person som inte är troende , så argumenterar du väldigt hårt för de kristna "idealen". Otroligt underhållande att allt är en lögn så fort det inte passar in i din världsbild.
Och jo Göran, om du tittar lite högre upp, så skriver du om den vita civilisationen. Sen har du kallat muslimer det ena och andra med. Primitiva är väl en sak bara. Så med tanke på din otroliga kunskap, humanim och stora tänkade så kan vi snart se dig som pristagare av nobel?

2007-07-15 @ 22:59:34
Postat av: Roger

För att vara en person som inte är troende , så argumenterar du väldigt hårt för de kristna "idealen". Otroligt underhållande att allt är en lögn så fort det inte passar in i din världsbild.
Och jo Göran, om du tittar lite högre upp, så skriver du om den vita civilisationen. Sen har du kallat muslimer det ena och andra med. Primitiva är väl en sak bara. Så med tanke på din otroliga kunskap, humanim och stora tänkade så kan vi snart se dig som pristagare av nobelpris?

2007-07-15 @ 23:02:47
Postat av: Roger

Hoppsan. Förlåt Thoralf. Var inte meningen att det skulle bli så många inlägg. Det stod anslutningsfel ett flertal ggr. Ber verkligen om ursäkt

2007-07-15 @ 23:04:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0