Media i symbios med den politiska korrektheten.

Den senaste tiden har fått flera exempel på hur media antingen försöker dölja fakta eller inte vågar stå emot det politiskt korrekta etablissemanget.  Lars Adaktusson avslöjar i en debattartikel i DN nyligen att han utsatts för påtryckningar 2002 från dåvarande statsminister Göran Perssons närmaste man Jan Larsson. Anledningen var att sverigedemokraternas Sten Andersson skulle debattera med Lars Lejonborg i Agenda. Detta är bara ett ibland många exempel på hur våra politiker försöker styra media. Lars Adaktusson avslöjar inte detta förrän 4 år efter det inträffade då han nyligen lämnat SVT och börjat jobba på TV8 vilket i sig är riktigt ynkligt och förklaringen är nog att han varit rädd om sin egen karriär. SVT:s reklam om ”Fri television” är inte mycket värd i praktiken eller är det så att den just kommit till i ett försök att hjärntvätta svenska folket om SVT:s oberoende ställning som public service företag. Läs även Kurt Lundgrens kommentar på Östra Ölands fria horisont

Smålandsposten har sparkat sin publicist Margareta Dalgren Göthe (MEG) sedan hon skrivit en artikel som chefredaktören ansett vara alldeles för nationalistisk eller inte politiskt korrekt. Efter mer än 2000 artiklar i Smålandsposten duger hon inte längre. Läs mer på denna länk. Den politiska korrekta censuren har slagit till, på Smålandsposten tycks det vara lika högt till tak som under en byrå. Jag hoppas att Smålandspostens läsare och prenumeranter protesterar högljutt. 

I Karlshamn vägrade en läkare på juldagen undersöka och behandla en amerikansk kvinna p.g.a. att hon var amerikanska och att han vägrade höra på engelska. I de få tidningar som har skrivit om denna händelse nämns inte läkarens nationalitet (se exempel). Läkaren var från Palestina och då får händelsen en helt annan innebörd. Landstinget i Blekinge försvarar läkaren och anser att han inte gjort något fel vilket jag tycker är helt horribelt. I media har detta mer eller mindre gått obemärkt förbi men TÄNK OM det istället varit en Irakier som nekats vård av en svensk eller amerikansk läkare p.g.a. hans etnicitet och religion hade det med stor sannolikhet varit stora rubriker i våra största tidningar och ministrar som uttalat sig, var så säkra. Åter igen handlar det om vad som är politiskt korrekt att skriva i tidningarna eller är det så att alla chefredaktörer i själva verket är en skock fegisar som inte törs trotsa det som är politiskt korrekt. Den egna karriären och plånboken är viktigare än något annat. 

En annan anmärkningsvärd händelse är den manifestation som skall hållas till minne av förintelsen och mot sverigedemokraternas politik i Karlskrona. Skolorna i Karlskrona skall ha en temadag om förintelsen och uppmanas av 5 rektorer att delta i denna manifestation. Rektorn Marina Eriksson skriver i sin uppmaning att manifestationen också skall gälla sverigedemokraterna som är 3:e största parti i Karlskrona. Dessa rektorer begår tjänstefel då det försöker påverka elevernas politiska åsikter. Som tur var har detta uppmärksammats i media och rektorerna har tagit tillbaka sitt och skolornas ställningstagande om sverigedemokraterna. Jag är helt övertygad om att dessa rektorer och då i första hand Marina Eriksson gick för långt i sina försök att vara politiskt korrekt och glömde bort att åsiktsfrihet och demokrati råder i vårt land.

Kommentarer
Postat av: ola

Ser att det har varit en stammande vänsterextremist här med skrivsvårigheter ;-)
Trashanken har väl rökt ut hjärnan eller nåt.
Kämpa på Thoralf!

2007-02-17 @ 22:57:45
Postat av: virgilio

Great site! Good luck to it's owner! http://www.bovso.org/virgilio

2007-02-23 @ 02:15:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0