MONA SAHLINS BEFÄNGDA DEBATTARTIKEL!

De två mest inflytelserika politikerna i Sverige statsministern Fredrik Reinfeldt och socialdemokraterna partiledare Mona Sahlin har både bannlyst överenskommelser med sverigedemokraterna oavsett vilken fråga det gäller.

Dessa uttalanden och uppmaningar är mycket uppseendeväckande men de ger också väljarna klara besked inför kommande valrörelser. Vill väljarna att Sverige skall begränsa invandringen kan de inte rösta på socialdemokraterna eller moderaterna.


Fredrik Reinfeldts uttalande kom efter en uppgörelse i Karlskrona med sverigedmokraterna om skolbudgeten. Hela pk-eliten angrepp de stackars politikerna i Karlskrona som bara försökte skapa en så bred lösning som möjligt. Följden blev en riktig kalabalik och kaos i budgetarbetet och för detta ville en del okunniga ge sverigedemokraterna skulden. Den som betraktar detta med lite objektiva ögon ser att detta kaos kommer som en följd av statsministerns uttalande och alla som följer i hans fotspår.


I en debattartikel i Aftonbladet den 5 december gick Mona Sahlin ut tillsammans med några lokala s-politiker i Karlskrona och Landskrona och lovar att socialdemokraterna aldrig kommer samarbeta eller göra upp med sverigedemokraterna. Personligen skall jag lägga denna debattartikel på minnet för jag tror att jag kommer få en möjlighet att stoppa ner den "långt ner i halsen" på Mona Sahlin eller någon annan s-politiker inom en inte alltför avlägsen framtid.

70599-150
Bruce Springsten konsert viktigare än Nobelfesten för Mona Sahlin. 


Det märkliga med Mona Sahlins debattartikel är att hon inte någonstans förklarar varför socialdemokraterna bannlyser sverigedemokraterna. Det enda hon pekar på är 15-20 år gammalt och är inte relevant för de medlemmar och den partiledning som styrt sverigedemokraterna under 2000-talet.


Sedan är det ju väldigt anmärkningsvärt att Mona Sahlin kommer med pekpinnar för allianspartierna och ännu mer anmärkningsvärt är att de borgerliga partierna inte opponerar sig mot dessa förmaningar.

Hade Mona Sahlins pekpinne gällt något annat än SD hade nog de borgerliga partierna blivit upprörda men om de gjort detta när det gäller SD kunde detta uppfattas som ett stöd för SD och därför förblir de väldigt tysta.


I Danmark samarbetar Dansk Folkeparti med flera partier och de driver också frågor tillsammans med LO och även socialdemokraterna. I konsekvensens namn bör väl Mona Sahlin ta avstånd från sina socialdemokratiska partivänner i Danmark och inte minst för att de också förespråkar en betydligt mycket mer restriktiv invandringspolitik än de svenska socialdemokraterna. Man skall inte kasta sten när man sitter i glashus heter det ju.


I sin debattartikel tar Mona Sahlin upp Ronneby som bra exempel på ett oheligt samarbete mellan partier " I Ronneby styr, sedan valet, en koalition bestående av socialdemokraterna, folkpartiet och kristdemokraterna för att hitta en tydlig kommunledning som inte är beroende av något främlingsfientligt parti."


Som tur är finns det faktiskt politiker som har lite kurage och vågar trotsa pk-eliten i sina partier.

Lisbeth Beselin, folkpartiet i Ronneby är en av dessa politiker som sätter demokratin väldigt högt på agendan. I en insändare i Barometern kritiserar hon dessa bannlysningar av samarbete med sverigedemokraterna. Hon skriver bland annat följande.


70599-213

" Det senaste exemplet är att statsministern har förklarat att överenskommelser med sd är bannlysta inom moderaterna. Jag trodde att vi hade en strävan efter demokrati i det här landet!"

  

Hon skriver vidare följande

  

" Jag anser också att det är ren och skär mobbning att nonchalera sd i politiska sammanhang, att inte ta notis om det de säger, att inte kunna ta ställning för samma saker som de i frågor där man är överens. Är inte detta närmast befängt?
Detta är ett mycket dåligt sätt att bemöta åsikter i vårt samhälle. Vi når ingenvart genom att tysta människor, nonchalera dem och genom att låtsas som om de inte existerar."

  

Detta är ord och inga visor från en folkpartist i Ronneby! Det visar också på en annan bild av Ronneby än den som Mona Sahlin försöker utmåla.


Läs hela insändaren


Nu får vi hoppas att inte folkpartiets partiledare Jan Björklund tar Lisbeth Beselin i örat och tvingar in henne i ledet igen.


När kommer jag få höra och läsa samma sak från en folkpartist i Kalmar. Blir det Inger Hilmansson eller Joachim Håkansson eller någon annan som är först ut.


Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson bjöd även in oss sverigedemokrater till diskussion om den ekonomiska situationen i Kalmar helt nyligen trots protester från vänsterpartiet.

Jag har även fått intrycket från Johan Persson att han kommer bjuda in SD i fortsättning oavsett vad Mona Sahlin tycker.


Under det senaste året har jag hört många som uttryckt positiva omdömen om att vi finns representerade i kommunfullmäktige. Det har kommit såväl från andra politiker som från privatpersoner och journalister, som tycker att den politiska temperaturen har stigit med ett antal grader. En journalist sa till mig härom dagen att han ansåg den politiska debatten var alldeles för tam i Kalmar trots den svåra ekonomiska situationen och Fanerdunsåpan. Jag hoppas att han närvarar vid fullmäktige den 17 december för då kanske temperaturen stiger en del.

  

Mona Sahlin avslutar sin debattartikel med följande utfästelse.


"Vi socialdemokrater kommer aldrig att göra upp, göra oss beroende av eller samarbeta med sverigedemokraterna i någon kommun, i något landsting eller i riksdagen."


Det innebär att socialdemokraterna aldrig kan stödja ett förslag en motion eller liknande som läggs av Sverigedemokraterna. Denna utfästelse är med andra ord fullständigt befängd och kommer att fungera som en kvarnsten kring halsen på varenda socialdemokratisk lokalpolitiker. Gisses, vilken dårskap!

Kanske dags att lägga några motioner i socialdemokratisk anda och se om de får gehör från s i kommunfullmäktige.HUR LÄNGE KLARAR SOCIALDEMOKRATERNA AV ATT HÅLLA DEN UTFÄSTELSEN?


Kommentarer
Postat av: SIVAN

Bra skrivet. Vem var det förresten som gick ut när Sommarlandet gick in. Lika dåligt då som nu.

2007-12-12 @ 23:38:20
Postat av: j-å

Det är ju rent befängda uttalanden som de andra partiledarna gör. SD är ju invald i demokratisk ordning, oavsett vad man anser om SD:s politik.
Väljarna tappar snart all tilltro till den svenska demokratin.
Gillar man inte SD:s invandrarpolitik så får man väl ta debatten och försöka övertygan väljarna om varför den är fel.
Försöker de bojkotta ett demokratiskt invalt parti, då lägger de onekligen krokben för sej själva.

2007-12-13 @ 01:44:17
Postat av: unzipp

Ur Göteborgs-Posten 2007-12-13

"Ulvskog ger s i Göteborg sitt stöd
Socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog har inga invändningar mot att partikamraterna i Göteborg vill minska flyktingmottagandet.

Först Göran Johanssons utspel om insmugglade flyktingar. Nu beskedet att (s) vill minska flyktingmottagandet i Göteborg.

Ändå hävdar Marita Ulvskog att hon inte ser någon risk att socialdemokraterna ska uppfattas som ett flyktingfientligt parti.
- Absolut inte. Men nu hoppas jag att övriga partier kommer med konstruktiva förslag om hur nyanlända flyktingar bättre ska kunna integreras i Göteborg och det svenska samhället.

Hur tror du väljarna uppfattar utspelen från (s) i Göteborg?
- Jag vet inte vilken koppling väljarna gör. Men jag vet att Göran Johansson och kommunalråd från några andra städer under lång tid varnat för att det inte är hållbart att några få kommuner tar emot de flesta flyktingar som söker sig till Sverige.

Vilket ansvar har Göteborg?
- Jag kan konstatera att det inte är rimligt att några få länder inom EU tar emot merparten av flyktingar som på grund av krig och katastrofer söker sig till Europa. På samma sätt gäller att det måste finnas solidaritet mellan svenska kommuner."

Man kan alltså dra slutsatsen att när Marita Ulsvskog och hennes parti vill begränsa invandringen så är det helt ok. När Sverigedemokraterna däremot vill göra samma sak betraktas de som främlingsfientliga. Som vanligt är sossarnas politik ologisk och befängd.

2007-12-13 @ 08:03:09
Postat av: j-å

unzipp
Jag skulle vilja påstå tvärt om. Det är helt logisk politik sossarna för.
För har man äntligen börjat förstå att invandrarsituationen är ohållbar, då gäller det att lura väljarna med krystade förklaringar, annars riskerar man att få samma stämpel som SD.
Det gäller övriga partier också. Vi kommer att få höra mycket konstiga förklaringar framöver.
För jag kan inte tro annat än att man förr eller senare, i samtliga partier, fattar att landet håller på att urholkas, både ekonomiskt och kulturellt. Frågan var bara vilket parti, av de etablerade, som skulle våga ta första steget.
Men jag håller med om att politik är befängd.
Man borde från början insett problemen med för stor invandring.

2007-12-13 @ 11:56:00
Postat av: kent

Går det inte att anmäla till eu domstolen för demokrati brott

2007-12-13 @ 13:27:15
Postat av: kent

Är mäniskan ifråga helt frisk,eller bara feg i allafall odemokratisk, hoppas hon i framtiden får samma respons tillbaka

2007-12-13 @ 15:54:49
Postat av: Thoralf A

Jag har tydligen uttryckt mig lite oklart i mitt inlägg.
Kopplingen till SSU är ett citat från följande blogg
http://everykindapeople.blogspot.com/2007/12/salem-socialdemokrater-hyllar-mrdare.html

Det är ju ett faktum att SSU gick i samma demonstration som AFA.
-
Kom ihåg att om någon från mitt parti skulle gå i samma demonstrationståg som nazister så blir det stora rubriker oavsett om vi delar deras åsikter.

2007-12-13 @ 23:00:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0