FUSKANDE FÖRETAGARE I KALMAR

70599-222

En butiksägare i Kalmar fälls för skattebrott och skönstaxeras med 425 000 kronor.

"Under granskningen framkom också att lönekostnaderna i företaget i förhållande till verksamheten var misstänkt låga. Detta samtidigt som butiksägaren, trots låg redovisad lön, gjorde täta resor till olika länder runt om i världen."

Det Barometer glömmer att nämna är att dessa täta resor troligen gått till bland annat "nysvenskens" hemland .

Läs artikeln i Barometern.

Inte undra på att ett vanligt jobb med lön inte är så populärt inom vissa grupper när egenföretagare är så mycket mer lukrativt

Kommentarer
Postat av: Skånepåg

> Thoralf

Vilket hemland hade den stackaren "flytt från"?

2007-12-28 @ 23:41:25
Postat av: Putte

Det är väldigt, väldigt vanligt förekommande att personer som söker asyl här i Sverige är flitiga besökare i hemlandet när väl uppehållstillstånd beviljats. Som exempel: En person beviljades inte uppehållstillstånd. Det snyftades i tidningar. Det ordnades stödgrupper där snyftande "gråterskor" vittnade om vilket helvete personen hade varit utsatt för unnder "krigets fasor" och "förföljelser". Massmediatrycket och de organiserade svenska "gråterskorna" lyckades till slut få till stånd ett permanent uppehållstillstånd. Numera åker personen i fråga på semester till hemlandet minst en gång/år. Massmedierna låtsas som ingenting. Gråterskorna är tysta. Sådan är "moralen" i landet Sverige att lögnare och bedragare belönas med PUT vilket uppmanar fler lögnare och bedragare att söka sig hit. Mindre än 10 av 100 som beviljas PUT har flyktingskäl enligt flyktingkonventionen.

2007-12-29 @ 08:59:05
Postat av: Skånepåg

Skulle aldrig blivit publicerat i "våra" tidningar Barometern eller Östran i Kalmar.

Utmärkt artikel om den misslyckade invandringspolitiken:

http://www.kristianstadsbladet.se/article/20071224/OPINION/130594571/1025/OPINIONINDEX

Postat av: Lasse

Vad är det för syften som styr våra lokala Kalmar-tidningar ?

Östran kommenterar jag inte eftersom jag betraktar dem som ett hopplöst fall.

Men Barometern däremot skall enligt min uppfattning stå upp för Moderata värden och då jobba för och uppmuntra följande.

- Minskade skatter.
- Minskad brottslighet.
- Ökad sysselsättning.
- Minskade sociala kostnader.
- Generellt minskade offentliga utgifter.

Att Barometern då mörkar och förtiger följderna av den okontrollerade invandringen anser jag vara beklagligt. Vad kostar det Kalmar Kommun ? Barometern förtiger konsekvent etnicitet och andra uppgifter som pekar ut en invandrare som en brottsling.

Deras artikel om Thoralfs stämning mot 16-åringen som köpt diverse sex-artiklar i Thoralfs namn anser jag vara djupt kränkande mot Thoralf. Att då som Barometern i annan persons namn utnyttja situationen och kalla Thoralf för rasist är djupt ärekränkande . Detta är inte ett verk av en enskild journalist utan är en medveten sanktionerad taktik från Barometerns högsta ledning.

Barometern censurerar konsekvent alla enligt deras åsikt negativa kommentarer på deras nätupplaga. Det ser ju vackert ut att det finns möjlighet att själv kommentera artiklarna. Men ack vad bedrägligt det är när respektive journalist först får chans att plocka bort det som inte passar in i artikelns syfte. Jag har själv fått kommentarer bortplockade och vet att de tämligen konsekvent tar bort kommentarer från Thoralf.

Som jag ser det har vi i Kalmar en vikande tillgång på industrijobb. Möjligen finns det nu lite ökande tillgång på arbetstillfällen vad beträffar handel. Men vem skall skapa alla dessa pengar vi skall handla för ?

Som Östran och Barometern nu stöder det offentliga hyllandet av invandringen undrar jag hur många av de flyktingar som kommit de senaste 2 åren som har fått anställning hos Barometern eller Östran ? Har Ni tagit Er del av det sociala ansvaret ?

Olof Palme myntade uttrycket ?Diktaturens Kreatur?
Som våra lokala journalister nu agerar vill jag ge begreppet PK ytterligare en betydelse:

?Pressens Kreatur?

Jag står för moderata värden och har tidigare röstat på moderaterna. Men när nu moderaterna i regeringen är upptagna av sin maktberusning och ej vågar skapa någon debatt som splittrar alliansen eller riskerar regeringens makt är det handlingsförlamning jäms över.

Var finns Kalmar-Moderaterna ?
Finns de kvar ?

Nej, lös era interna Moderata generationsproblem och börja jobba för Moderata värden istället för att som nu indirekt stödja Johan Person med Er flathet.

Tack för ordet

Det är skönt att kunna skriva på en blogg utan censur.

Jag önskar alla Kalmarbor ett:

Gott Nytt År !

Lasse

2007-12-29 @ 14:38:15
Postat av: Skånepåg

> Lasse

Har i förmiddags lagt in ovanstående länk till Kristiandstadsbladet i kommentarerna till Barometerns artikeln om flyktingmottagning i Kalmar län. Har ännu inte lagts ut, så skulle inte bli förvånad om den blir bortplockad.

2007-12-29 @ 14:52:52
Postat av: Lasse

Hej Skånepåg,

I Kristianstad verkar det finnas en förståndig journalist och chefredaktör !!

Hoppas att de förökar sig norrut.

MVH

Lasse

2007-12-29 @ 15:47:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0