FANERDUN STÄLLER ULTIMATUM TILL KALMAR KOMMUN.

Kinaprojektet verkar vara på väg att haverera, det är svårt att tolka Fanerduns mail till Kalmar kommun på något annat sätt. I mailet hotar man kommunen med att stoppa projektet om inte kommunen hjälper till.

Mr Lou tycks ha fått väldigt mycket om bakfoten vad det gäller Sverige och demokrati. Det ingår inte Kalmar kommuns åtaganden att "smörja" svenska eller kinesiska myndigheter.


Läs mail till Kalmar kommun.

70599-200


Fanerduns utpressning mot Kalmar kommun är helt enkelt ett brott mot alla affärsetik som finns. Kalmar kommun måste agera kraftfullt mot denna typ av utpressningsförsök.


"Antingen fixar ni uppehållstillstånd för våra kinesiska investerare, eller så lägger vi ner."


Det är svårt att tolka mailet på något annat sätt.


Kalmar kommun kan bara svara på ett sätt, nämligen att det inte är Kalmar kommun som utfärdar visum eller uppehållstillstånd och sedan hänvisa till berörd myndighet.Fanerdun vill bland annat ha hjälp med arbetstillstånd och visum. Hittills har detta inte varit något problem, hundratals arbetare har varit i Kalmar.

Är det de svenska eller de kinesiska myndigheterna som inte är nöjda? Oavsett vilken myndighet det gäller har de med stor sannolikhet goda skäl för detta. Fanerdun har ju drivit en reklamkampanj i Kina som inte var sanningsenlig, utan varit fylld med falska påståenden. Uppehållstillstånd, gratisskola och höga bidrag var några av de saker som Fanerdun försökte locka investerarna med.


Det märkliga är att för bara en dryg vecka sedan skrev Barometern att konsulatet i Kina inte fått in några visum ansökningar sedan Fanerduns låtsas invigning i slutet på september. Vad är det för rökridåer som Fanerdun och Mr Lou lägger ut.


Mr Lou har givetvis inte själv undertecknat brevet utan någon underställd har givetvis fått göra detta. Om brevet får den negativa uppmärksamhet som det givetvis borde få kan Mr Lou skylla hela brevet på Vicky Yin som skrivit under brevet/hoten.


Är detta ännu en "kulturkrock" i detta projekt. Företrädare för kommunen och svenska delen av Fanerdun kommer säkert skylla på detta i morgonens tidningar när de fått helgen på sig att fundera på detta otrevliga mail.


Hur många riktiga avtal har Fanerdun skrivit med investerare?


Den frågan hoppas jag media ställer till Mr Lou när han besöker Kalmar igen. Det är denna fråga som styr om projektet kommer att fortsätta eller läggas i malpåse.


Besök gärna Fanerduns hemsida och kommentera den om ni har lust


Kommentarer
Postat av: Tore

Mr Lou är ju "kines", så varför lyssnar inte kommunfullmäktige Kalmar, på de varningar som skett
"från Kina". Han har ju också tidigare bluffat sig fram.
Dessutom har han gått vid sidan om kinesiska myndigheter och deras beslut om "valutautförsel".
Jag tror du har haft rätt från början, när du kritiserat detta vågspel från början. Men du är ju
Sverigedemokrat och då lyssnar inte några socialister bland de "7 syskonen". Nu får du visa
din "höga svansföring" för patrasket!...

2007-12-03 @ 17:31:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0