FANERDUM SÅPAN FORTSÄTTER.

Nu är snart tiden mogen för att döpa om Fanerdun till Fanärdum. Företagets VD verkar inte riktigt ha förstått att företaget har alla blickar på sig från ett antal myndigheter men ändå så gör man det mesta fel. Mail till kommunen som kan betecknas som hot om att stoppa projektet om inte kommunen "smörjer" berörda myndigheter i Sverige och Kina. Uteblivna löner till byggarbetarna på ca 10 miljoner kronor. Vilket kommer leda till miljonkrav i skadestånd enligt byggnadsfacket.

Mr Lou
är självklart spindeln i nätet som styr hela spelplanen och då kommer ju frågeställningen upp om "Fan är dum"? Jag börjar faktiskt undra om han hade trott att inte byggfacket skulle upptäcka hans försök att inte betala ut löner till byggarbetarna.

Enligt dagens tidningar håller Fanerdun på att skicka hem byggarbetarna till Kina och då lär ingen kunna kontrollera om de får sina löner om ca 28 000 kronor/månad. Östran uppger att 50 byggjobbare redan skickats hem.
Företaget lider av likviditetsproblem enligt Peter Fust, finanschef. Företaget har helt enkelt inga pengar och skyller detta på kinesiska myndigheter som inte tillåter företaget att föra ut några pengar från Kina.

Varför? Detta tycks ingen veta!


Hur var det journalisten Ola Wong skrev i sin nya bok om Kina, "Fanerdun, bara ett luftslott".


Läs artikel från Kalmar Läns Tidning 17 augusti

70599-203

Undrar om det är brist på pengar som fått företaget att placera ut ett stort antal granar på området. Vilket jag och många andra tycker ser för bedrövligt ut. Frågan är om de är planterade eller bara avsågade och nedstuckna i marken.


För den som inte bor i Kalmar och kan åka ut till snurrom och se med egna ögon kommer här några bilder från området (Bilderna tagna av mig idag i ett gråtrist Kalmar), media brukar inte visa den här typen av bilder för de är alldeles för avslöjande för Fanerdun. Första bilden är från området där det skulle bli en ny mässhall om ca 70 000 m2. På detta område har inget byggarbete gjorts de senaste 12 månaderna. Enligt ursprungsplanerna som presenterades den 19 september 2006 skulle denna mässhall invigts i augusti 2007.

70599-202


Nästa storslagna byggnad var hotellet som skulle stå klart i mars 2008. Idag har man grävt ett stort håll i marken men orsaken till detta kanske är att man behövt schaktmassorna på någon annan del av området. Någon byggverksamhet pågår som synes inte.

70599-201

De berömda tegelhögarna syns i bakgrunden.

De 300 bostäderna som skulle byggas i den första etappen har inte Fanerdum lyckats få fram riktiga ritningar och dokument på under 16 månader, med andra ord har ingen bygglovsansökan behandlats ännu.


Kommentarer
Postat av: Tore

Som tidigare, jag följer din eminenta beskrivning
av "Fan är Dum"! Hur står det till med "big boss" i
din kommun? Visar han sig överhuvud taget? eller har han försvunnit till "china" i en roddbåt!...

2007-12-06 @ 01:52:10
Postat av: Skånepåg

Big Boss hade under 1 maj i år besök av allas vår Mååååna S. Hela Larmtorget var packat med folk från de egna leden. Hon öste tonvis med beröm över Johan och hur kloka kalmaborna varit som hade utsett honom som big boss!

Jag förstod redan då sambandet. Måååna + Johan= Då det bara gå åt ett håll!

2007-12-06 @ 11:11:29
Postat av: Skånepåg

Hej igen!

Följande artikel i Jyllands Posten bör läsas av alla http://jp.dk/meninger/kronik/article1192932.ece

P.S.
Det blev en miss i förra inlägget: Jag förstod redan då sambandet. Måååna + Johan= Då kan det bara gå åt ett håll!

Postat av: Skånepåg

Sorry Thoralf Off Topic again, men man kan bara undra hur det då står till i Sverige inom samma område?

Här håller integrationsminister Sabuni i stället på med sådant trams som att framföra krav, att det i läroböckerna skall nämnas sveriges skuld i slavhandeln i stället för att ta tag i de verkliga problemen. D.v.s. det som påpekas i pressreleasen bl.a. angående läroplanen i Danmark.


Ur pressrelease från Dansk Folkeparti:
"Hver tredje dag året rundt modtager politiet anmeldelser om såkaldte "æresrelaterede" forbrydelser i danske indvandrerfamilier. Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet, der i juli sidste år blev bedt om at udforme en strategi for at bekæmpe denne type forbrydelser.

Martin Henriksen foreslår, at læseplanerne i historie og samfundsfag ændres, så det bliver obligatorisk for lærerne at komme ind på frihedsidealer, demokratiske rettigheder for den enkelte samt ligeværd mellem kønnene. Der bør laves en generel læseplan og en målrettet læseplan mod indvandrertunge skoler. Muslimske friskoler skal ligeledes underlægges et særligt, der sikrer, at de underviser i ligeværd mellem kønnene. Martin Henriksen vil rette henvendelse til de to ministre i Folketinget.

?Det er dybt uanstændigt, at et samfund som det danske ikke formår at skabe tryghed for muslimske kvinder, der blot gør krav på det, som danske kvinder i årtier har taget som en selvfølge. Ingen skal være underlagt religiøse og kulturelle dogmer om mandens ret til at undertrykke og herske uindskrænket i familierne. Det er ganske enkelt udansk, og regeringen må snart komme i arbejdstøjet,? siger Martin Henriksen."

2007-12-06 @ 15:28:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0