EXPO OCH KFF-LIRAREN HENRIK RYDSTRÖM

Kalmar FF spelaren Henrik Rydström har debuterat som gästkrönikör på tidningen EXPO och det gör att jag lyfter lite på ögonbrynen. På många sätt tycker jag detta är ett olämpligt forum för Henrik Rydström men han har ju aldrig varit rädd för att uttrycka sig och säga vad han tycker och det är ju trots allt en väldigt positiv och osvensk egenskap.

Läs gästkrönikan "Hat är inte alltid dåligt".


Det finns många bra och tänkvärda saker i Henriks krönika som till exempel följande

"I moralpanikens Sverige får man dock inte diskutera sådana här saker. Tendensen i samhället går mot att utrota alla yttringar av aggressivitet, att fördöma det, och jag förstår givetvis varför. Men jag tror att det är fel väg. stället tror jag att man måste skilja på hat och hat; man måste skilja på den känslan som kan frigöra kraft, en positiv kraft, och på den som bara bryter ner och skadar. Men när vi klumpar ihop allting, när vi brännmärker alla former, omöjliggör vi diskussionen."


Jag känner så väl igen detta inom politiken även om jag aldrig använder aggressivitet när jag argumenterar för vår sak.


Men varför Expo Henrik?  Duger inte Barometeern eller Östran längre?


Så här beskriver Expo sig själva.

"Vad är Expo?

Stiftelsen Expo grundades 1995 i syfte att studera och kartlägga antidemokratiska, högerextrema och rasistiska tendenser i samhället. Verksamheten bedrivs på ideell grund. Expos plattform värnar demokrati och yttrandefrihet mot rasistiska, högerextrema, antisemitiska och totalitära tendenser i samhället. Expo saknar kopplingar till specifika partier och politiska grupper, men samarbetar med alla individer och grupper som delar stiftelsens plattform."


Jag har inget emot att Expo granskar högerextrema grupper, för jag räknar inte in Sverigedemokraterna i denna kategori men till den slutsatsen har inte Expo nått ännu.


Det jag finner mycket besvärande för Expo är det faktum att man säger sig studera och kartlägga antidemokratiska tendenser i samhället.


Varför har i så fall inte AFA eller Osynliga partiet granskats av Expo?


Jag har aldrig läst en enda granskande artikel om AFA i den denna vänstervridna tidning Expo. Istället handlar det till väldigt stor del om just sverigedemokrater.


Enligt min uppfattning är inte SD vare sig antidemokratiskt eller högerextremt och definitivt inte rasistiskt.


Expo skriver också att man inte har några kopplingar till politiska partier eller politiska grupper. Vilken lögn!
Det finns flera personer som ägnat sig åt att granska personerna bakom Expo och dess medarbetare och kopplingen till vänsterpolitiska grupper lyser klart som en ledstjärna.
Men det behövs ingen större analys av innehållet och materialet i Expo för att se kopplingen till vänstergrupperna.


När vi sverigedemokrater utsätts för dessa vänsterextremisters hot, skadegörelse eller våld så skriver inte Expo en rad om detta. Inte ens när AFA tar på sig skulden för dessa attentat skriver Expo om detta. Ändå säger man sig granska antidemokratiska grupper. Rödare än Expos hemsida kan det knappast vara, ändå påstår man sig vara politiskt obunden. Den som går på dessa floskler kan inte ha så mycket av eget tänkande.

Genom Expos agerande legitimerar man just dessa handlingar mot oss Sverigedemokrater. Detta är givetvis Expo mycket medvetna om och det är just därför jag reagerar på att Henrik Rydström väljer att skriva en gästkrönika för den odemokratiska tidningen Expo.
Men jag hoppas att det bottnar sig i en djup okunskap från Henrik Rydström.

FRÅGAN ÄR OM DET ÄR POSITIVT FÖR KFF ATT DERAS SPELARE TAR POLITISKA STÄLLNINGSTAGANDE?


Kommentarer
Postat av: Magnus

Ja, Expo hade oredigerat AFA-material i ett kapitel i sen bok Brunt. Slätt vill förbjuda SD:are att vara medlemmar i LO-fack o s v.

Och med tanke på att de är nära syndikalistvänstern har de väl även fritt fram i skolor, vilket ger dem viss mindre lyckad cred. Ska Sverige ha en framtid är det ju inte de krafterna som ska gynnas.

(Men Expo har kanske även varit bra för ert parti när det gällt att belysa tillståndet i SD när det ännu fanns Klarström-anhängare hos er, eller?

Tips kanske: Varför inte (personligt och vänligt) fråga honom -- och/eller andra -- om de kan skriva krönikor i er tidning? Naturligtvis kan ju tema föreslås, t ex att åsiktsklimatet är inskränkt och att det måste gå att ifrågasätta stor invandring, samt att vi ska försöka hålla ihop vår kultur som en gemenskap.

Jag tror att "en Bohman" skulle kunna ha skrivit något sådant, och kanske för den delen en Widar Andersson (som naturligtvis aldrig skulle skriva något för SD). Bert? Vänligt fråga Merit Wager, så får man se om hon törs. Låta danska JP:s chefredaktör skriva något om yttrandefrihet?

Självklart kanske dessa inte förespråkar ett moratorium för invandring (där endast kvotflyktingar tas emot), men det kanske kan skapa intresse och bredda läsekretsen lite -- fast bara om att bredda läsekretsen är syftet med tidningen är det kanske klokt, och kanske i massutskick.

Vidare tycker jag att ni borde vara rappa att replikera på t ex det som hänt i dag, att försvarsbeedningen inte bara såg klimatet som allvarligaste hot utan även menade att det inte finns något som helst behov av att försvara landet.

Det är skandal, och här skriver t ex Soderbaum om det:
http://jesoderbaum.wordpress.com/2007/12/04/inget-militart-hot/

Finns det någon (vad heter det?) "pressmeddelande-organisation" på kansliet?

2007-12-05 @ 03:01:06
Postat av: Varjager

EXPO är en del av förtryckar maskineriet.

2007-12-06 @ 09:14:20
Postat av: Skånepåg

Thoralf du som kollar på KFF:s matcher. Du såg inte om han ev. fick en hård boll i huvudet (!) i den sista matchen för säsongen?

2007-12-06 @ 22:29:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0