DISKRIMINERINGEN AV SVENSKAR FORTSÄTTER!

Ställ samma hårda krav på invandrare som på svenskar för att få bidrag, tycker Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (s).


Ännu ett klart bevis på att vara makthavare har skapat en gräddfil för alla nysvenskar. Och vad som är ännu värre är att det är vi svenskar som får betala hela notan för kalaset genom neddragningar i barnomsorgen, skolan och äldre omsorgen.

Kalmar är ett slående exempel på detta, läs mitt referat från kommunfullmäktige i Kalmar 17 december.


Ovanstående uttalande fälldes vid en debatt mellan Ilmar Reepalu (s) och Tobias Billström (m) i Malmö enligt en artikel i DN. Tobias Billström höll inte med om detta uttalande utan ville istället tillsätta en utredning som skall presenteras 2009.

Moderaterna och alliansregeringen tycker således att svenskar skall ha hårdare regler för bidrag än invandrare. Vi har tydligen fått en oikofobi regering med Fredrik Reinfeldt som "barbarisk" fältherre!


- För oss som bott här länge ställer regeringen krav på att vi måste flytta till ett jobb för att få behålla a-kasseersättningen. Varför ställs inte samma krav på flyktingar, undrade Ilmar Reepalu.


Jag och många andra svenskar ställer samma fråga och om alla svenskar förstod hur reglerna diskriminerar svenskar borde svensken göra uppror.


På arbetsmarknaden finns det en rad exempel på etnisk diskriminering av svenskar.


- En svensk måste enligt nuvarande regler flytta dit jobben finns annars blir han/hon av        med bidrag och A-kassan. Detta gäller inte nysvenskar.


- Nystartsjobb är i huvudsak till för nysvenskar.


- Om en invandrare och en svensk söker samma jobb och båda har samma meriter skall invandraren ha förtur till jobbet. Annars är det stor risk att DO rycker ut med stora rubriker som följd för den stackars arbetsgivaren.


Det känns ändå ganska märkligt när Reepalu debatterar om dessa regler när det är hans eget parti som styrt Sverige under de tre senaste mandatperioderna och han själv styrt Malmö under lång tid.

Reepalu är inte trovärdig!  Utan han försöker med stor sannolikhet endast samla politiska poänger.

  

I Malmö fortsätter man ta emot mer än 500 så kallade flyktingar även under 2008 enligt ett nyligen fattat beslut i Malmö kommunfullmäktige men då var det annat ljud i skällan från Ilmar Reepalu då han debatterade med SD.


HYCKLERI REEPALU!


Jag har väldigt svårt att förstå att det är så få i det här landet som reagerar på den oikofobin som råder bland våra makthavare och bara tycks bli värre!


Varför reagerar inte de fackliga rörelserna?


Varför reagerar inte jämo?


Varför reagerar inte media mot orättsvisan?


Varför reagerar inte Svensson? Det kanske är det allra märkligaste för det är ju faktiskt alla Svensson som får betala notan via skattesedeln och försämrad välfärd.


Har det gått så långt att det till och med är farligt för en svensk att säga att han vill ha samma regler och lagar som en nysvensk? 

Utan att för den skull bli kallad främlingsfientlig, rasist eller islamofob!

  

Det finns dock några undantag i Sverige där oikofobin inte fått gro!


I Vellinge kommun säger man fortfarande nej till flyktingmottagning med följande motivering.


"Vi är inte beredda att ta av kommunala resurser till det här, säger kommunstyrelsens ordförande Lars-Ingvar Ljungman (m)"

  

Och även detta


"Jag ska möta mina kommuninvånare och säga att nu tar vi såhär mycket pengar från vår budget för att ta emot flyktingar. Vi är inte beredda att ta av kommunala resurser till det här."


"Vellinges nej till flyktingar är en politik som har stöd bland kommuninvånarna menar Lars-Ingvar Ljungman.
- Jag står för en politik som jag tror att majoriteten av Vellingeborna vill att vi ska föra. Jag ställer min plats till förfogande var fjärde år om man vill ha en annan politik, säger han."


Att detta stämmer med kommuninnevånarnas uppfattning förstår man när man tittar på valresultatet i Vellinge.

Dessutom har Vellinge landets nöjdaste invånare enligt SCB. Se undersökning.


Moderaterna i Vellinge för inte moderat politik utan de för Sverigedemokratisk politik. Hur länge dröjer det innan Fredrik Reinfeldt åker till Vellinge och försöker rätta upp leden.

Det är skillnad på moderater i Skåne och Vellinge och moderater i Kalmar!


Man kan ju undra om det finns något samband mellan en av Sveriges lägsta kommunalskatter och ingen flyktingmottagning under decennier?


Vellinge under 30 kronor i kommunalskatt och Kalmar 33,23. Inte undra på att det är problem med lägenheter i Vellinge när man får så låg kommunalskatt och samtidigt slipper det mångkulturella samhället.


För mig är det sambandet glasklart men varför är det så förtvivlat svårt för andra att erkänna detta faktum.


Kommentarer
Postat av: Jorma

Reepalus utspel är endast Sossehyckel, rädslan för SD inom Malmös Sossemaffia är total. Har för mig att SD har 11.5% stöd i Malmö!?

2007-12-23 @ 02:23:56
URL: http://jormas-sd-blogg.blogspot.com/
Postat av: Kurtan

Thoralf, du ställer bl.a. frågan varför reagerar inte Svensson när det gäller en helt klar diskriminering av etniska svenskar på arbetsmarknaden.

Jag tror att svaret är att den vanlige Svensson inte har en susning om att det förhåller sig på detta sättet. Det kan vi tacka vänsterpacket som styr media i Sverige. De är våra dödgrävare....

Därför är det mycket viktigt arbete du och andra gör som lyfter fram detta och annat vansinne som pågår i det "dolda"....

MVH

2007-12-23 @ 07:09:15
Postat av: AWSvensson

Invasionsverkets chef gick ju ut med en så kallad svart lista där kommuner
skulle skämmas för att de i likhet med Vellinge tog ansvar för sina kommuninvånare. Varför inte upprätta en vit lista där kommuner som Vellinge och övriga som inte gått på bedrägeriet med det mångkulturrella framstå som lysande stjärnor i det annars så mörka Sverige.

2007-12-23 @ 11:28:38
Postat av: Thoralf A

AWSvensson, en mycket bra ide.
På denna lista borde också de kommuner som säger upp avtalet med "Invasionsverket" finnas med.
-
Jaf är övertygad om att listan kommer att växa inför valet 2010.

2007-12-23 @ 11:37:09
Postat av: alex

Bor i vellinge kommun och det stämmer att det invånarna inte vill ha hit "flyktingar"... Finns många som röstar på moderaterna för att de vet att moderaterna alltid säger nej till det...

Finns ju en anledning till att vellinge var den ända kommunen i hela skåne där SD inte fick mandat... vi behövs helt enkelt inte här...

2007-12-23 @ 15:19:05
Postat av: Tore

Just precis, alex! det är ju Sverigedemokratisk politik som genomförs där. Precis som Thoralf säger,
att hur länge "Barbar-Fredrik" håller ut med en
annorlunda "moderat-politik", som föres där...

"Resebidrags-socialisten Reepalu" och hans kommentarer luktar "panik i lägret". Frågan är om
inte "förnekar-Billström" försöker ändra på makten
i Malmö, genom att låtsas som om inget hänt. Då för att allmogen skall känna sig oskyddade, med ett nuvarande socialdemokratiskt "inferno"...

2007-12-23 @ 18:23:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0