ÄR BAROMETERN PÅVERKAD AV MIN BLOGG?

Tydligen är det många som uppskattar mina inlägg med en del fakta som våra lokala media undviker i sina artiklar. Mina besök på tingsrätten för att få fram information om diverse domar i brott begångna i Kalmar och vem som blivit dömd för dessa brott har uppskattats.


Möjligen har Barometern tagit intryck av detta för i gårdagens tidning har något inträffat som kanske är ett misstag från tidningen eller är det kanske ett trendbrott.


I helgen begicks ett grov misshandel av sex män i centrala Kalmar. En person blev nedslagen och sparkad medvetslös och sedan inkastade i en minibuss. Som tur var fanns det vittnen till händelsen och som kunde ge polisen informationen, vilket ledde till att polisen kunde stoppa minibussen utanför Kalmar.


I Barometerns artikel om misshandel skriver tidningen att "flera är utländska medborgare".

Var det ett misstag av journalisten Peter Karlsson på Barometern eller är det ett trendbrott på tidningen.


70599-211

I nätupplagan av Barometern kommer mer uppgifter om denna misshandel.
Läs artikel i Barometern.


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Jag tycker mig emellanåt se att tidningar anger när brottslingar är utländska medborgare, men däremot inte att brottslingar är svenska medborgare och invandrare.

Den dagen tidningarna skriver att en gärningsman är en invandrare är det nog ett trendbrott. Men fortfarande anser samtliga svenska tidningar att det bara är ålder, kön och regional tillhörighet som är intressant, inte vilket land man kommer ifrån. Tyvärr.

2007-12-11 @ 13:55:02
Postat av: håkan

De verkar som Barometern ändrat i artikeln i efterhand eller har jag sett fel? Nu kan åtminstone inte jag se att det talas om någon utländsk anknytning. Påminner i så fall lite om kommunisternas vanliga beteende att inte dra sig för att "skriva om historia" som blivit "fel".

2007-12-11 @ 14:42:34
Postat av: Skånepåg

Hej!

Helt riktigt. Barometern har ändrat i sin artikel.

Jag hade mina aningar att det skulle bli på det här viset, när någon "politisk komissarie" på tidningen uppmärksammade detta "stora misstag" av journalisten!

Hade det inte varit för att en annan i familjen är intresserad av det allmänna innehållet i tidningen, hade vi slutat att prenumerera på den för länge sedan. Nu börjar det trots detta bli dags att ta det här beslutet, eftersom både innehåll och ledarsida blir mer och mer PK än vad man klarar av att stå ut med.

2007-12-11 @ 16:20:57
Postat av: Alex

Står ingenting om att det är utländska medborgare... Står t.om. att kvinnorna kommer från "södra länet". Någon pk journalist som varit inne och ändrat i artikeln?

2007-12-11 @ 16:22:06
Postat av: Skånepåg

>
Alex

Som du ser av kopian i Thoralfs inlägg så är detta nu borttaget på Barometens hemsida. Man brukar normalt skriva en tidsangivelse vid artikeln när man gjort någon förändring i innehållet. Detta har man givetvis inte gjort den här gången.

Visade ovanstående för min bättre hälft! Hon kontrade omedelbart med att kalla det för ynkedom och undrade varför vi inte skall ha rätt att få reda på "utvecklingen" i VÅRT land! Prenumerationen på tidningen börjar sitta allt lösare!

2007-12-11 @ 17:41:26
Postat av: Thoralf A

Mitt "urklipp" i inlägget kommer ifrån den tryckta tidningen.
På nätet har jag inte sett samma uppgifter i någon artikel.

2007-12-11 @ 18:39:02
Postat av: Skånepåg

Thoralf!

Rätt skall givetvis vara rätt. Den politiska komissarien hann kanske inte med att stoppa det som gick till tryck sent i går kväll?

2007-12-11 @ 19:46:18
Postat av: Discount Nike Sneakers

I recently came across your article and have been reading along. I want to express my admiration of your writing skill and ability to make readers read from the beginning to the end. I would like to read newer posts and to share my thoughts with you.6.Thank you for this article. That’s all I can say. You most definitely have made this blog into something special. You clearly know what you are doing, you’ve covered so many bases.Thanks!

2011-09-10 @ 08:51:57
URL: http://www.nikerwo.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0