500 POLISER TILL EN KOSTNAD AV 6 MILJONER KRONOR

Det är notan för årets Salemdemonstration enligt P1 och Ekonyheterna.

Jag finner det mycket intressant att se hur olika tidningar rapporterar om denna demonstration.


Först av allt vill jag säga att jag inte sympatiserar med några nazister men jag finner det intressant att se hur media försöker skuldbelägga högergrupper. MEN när man läser i diverse artiklar och bloggar framtonar en helt annan bild än den som media förmedlar.


70599-207
TV3 är nämner inte ett ord om att det är i stort sett uteslutande vänsteraktivister som omhändertas.

Närmare 200 personer greps av polisen under lördagseftermiddagen och kvällen.

Detta uttalande från moderata kommunalrådet Lennart Kalderén i Salem borde ju få de flesta att tänka till!

"Inte heller är Kalderén imponerad av Nätverket mot rasism, som anordnade vänsterdemonstrationen.

- Deras tillstånd var ju bara en ursäkt för att släppa helvetet löst i Salem."

(SVD nättidning)

Ett ganska klargörande uttalande om vem det är som ställer till med vandalisering och våld. När man sedan läser detta inlägg på en blogg så blir jag även bekymrad över hur socialdemokraterna hanterar sitt ungdomsförbund. Mona Sahlin bör nog fundera på om hon inte har allvarliga bekymmer inom rörelsen.


"Socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU betedde sig idag avskyvärt genom att hylla mördarna till en pojke som mördades i Salem år 2000. De deltog i en motdemonstration där det på en av banderollerna stod att läsa "En fixad - nu tar vi resten" tillsammans med en bild på en gravsten som innehåller den mördade pojkens namn."

(Bloggen Every Kinda People)


I Aftonbladet går det inte att hitta några artiklar om Salemdemonstrationerna och det är ju förståligt när det bara handlar om vänsterungdomar som begår brott på löpande band. Aftonbladet visar med stor tydlighet vilket hyckleri som råder på denna tidning.


"Salem upplevde på lördagskvällen några av sina oroligaste timmar hittills. Militanta vänsteraktivister anlade bränder och kastade sten mot brandkåren och polisen. Nästan 200 personer omhändertogs eller avlägsnades av polisen.

Vi maskerar oss för att polisen håller på med olaglig åsiktsregistrering men även för att nazisterna inte ska kunna ta bilder på oss, berättade en demonstrant för SvD."

(SVD nättidning)


"När polisen vid på kvällen summerade alla rapporter konstaterades att 45 personer från olika länder omhändertagits med stöd av utlänningslagen, att 146 personer avlägsnats med stöd i polislagen för undvikande av ordningsstörning, och att två person gripits misstänkta för våld mot tjänsteman.

- Nästan alla kommer från vänsteraktivisterna, konstaterar Mats Nyhlén vid Stockholmspolisens ledningscentral."

Dagens Nyheters nättidning."De sista tolv danska vänsteraktivister som togs vid gårdagens demonstrationerna i Salem är släppta."

SVD nätupplaga
 
70599-208
TV4 väljer också att inte avslöja att det är vänsteraktivister som uteslutande bär ansvar för våldet.


Trots dessa vittnesmål kommer ingen anklaga dessa vänstergrupper och kräva åtgärder mot att detta inte upprepas. Ingen politiker kommer ifrågasätta dessa organisationer som får bidrag från både staten och kommuner, utan istället kommer det tystas ner.

TV4 KAMPANJAR OM NOLLRASISM MEN BLUNDAR FÖR VÄNSTERVÅLDET!

TYVÄRR BLUNDAR OCKSÅ DE FLESTA POLITIKERNA FÖR AVARTERNA PÅ VÄNSTERKANTEN, VÄNSTERPARTIET OCH LARS OHLYS MILITANTA GRUPPER.


Kommentarer
Postat av: Kurtan

6 miljoner ?!.
Jag trodde att polisen hade månadslön !. Alltså att de får sin lön oavsett om de försöker hålla styr på alla nazister (läs afa etc), som bråkar där eller sitter och fikar. Snacka om att media sprider dynga...

MVH

2007-12-09 @ 22:24:02
Postat av: j-å

Min första tanke: Varför blev man inte polis? Räkna bort omkostnaderna för bilar och minibussar, så har dessa poliser tjänat så där en 10 000:- var på ett Lördagsskift. Det börjar bli tungt att vara skattebetalare.
För övrigt tror jag att politisk idiologi för dessa s.k. vänsteraktivister, är ungefär vad fotboll är för fotbollshuliganerna. Deras stora intresse är att ställa till med bråk under täckmantel.
Du måste nödvändigtvis sätta en politisk etikett på denna företeeelse, likaväl som massmedia gör det, och massor av människor blir lurade att tro på detta.

2007-12-09 @ 23:46:12
Postat av: Anonym högerröstare.

http://wwwc.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,70674130_852__,00.html

2007-12-10 @ 10:18:45
Postat av: leif

"En fixad - nu tar vi resten". Detta är väl en uppmaning till att begå brott?
Någon borde fråga Sahlin och Ohly hur det känns att befinna sig i en tankegemenskap med den sortens människor.

2007-12-10 @ 16:19:39
Postat av: Tore

Och nu skall Nya Moderaterna samarbeta med Social-
demokraterna, för att hindra Sverigedemokraterna att "få makt"! Skall det bli mer "yxor" i dörrarna då. De vill tydligen ej att det skall bli lugnt och
trevligt i Sverige mer. Stackars oss svenskar...

2007-12-10 @ 21:19:26
Postat av: Micke i Kalmar

Läste någonstans att Polisen har en årsbudget på 4 miljarder. Allstå har man brukat 0.15 % av årsbudgeten under en dag till en av årets största insatser, inte särskilt mycket med tanke på storleken på insatsen.

500 poliser x 8 timmars arbetsdag = 4000 mantimmar

6 miljoner / 4000 mantimmar = 1500 kr per polis

Den enda fråga som då återstår är varför man har beräknat utgifterna för denna specifika insats och därefter släppt dessa uppgifter till media. Och detta inom ett dygn, snabbt jobbat av polisens revisorer...

2007-12-15 @ 15:51:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0