POLITIKERTYSTNAD

Jag hade hoppats att någon av företrädarna för riksdagspartierna skulle uttala sig efter det överfall som Martin Kinnunens sambo blev utsatt för den 15 augusti men tyvärr har jag inte sett eller kunnat läsa något. Vänsterextremister tycks få härja fritt mot sverigedemokrater utan att det bekommer riksdagsmännen och riksdagskvinnorna i riksdagen.


Orsaken till detta är troligen att ingen vågar ta risken att uttala sig för att sedan bli anklagad av media för att stödja sverigedemokraterna. Med andra ord är det enligt min mening media som styr hur våra politiker vågar uttala sig i känsliga ämnen.


Den politiker som givetvis skulle ha synts i media är ju vår justitieminister Beatrice Ask men hon lyser med sin frånvaro så fort sverigedemokrater utsätts för hot och våld. Hon kanske har lärt sig av Laila Freivalds som fick avgå då hon farit med falska uppgifter angående nedstängningen av sverigedemokraternas hemsida.


När sverigedemokraternas utbildningsdag i Eslöv i oktober 2006 angrepps av ett 40-tal vänsterextremister begärde partiets ledning ett möte med Beatrice Ask men hon vägrade träffa någon från sd. Det kanske är hög tid för Beatrice Ask att ta initiativ till ett möte med partiets ledning.


På dagens ledarsidor uppmärksammar fler tidningar detta förhållande och det får väl ändå ses som ett steg i rätt riktning.


" En anledning till den här utvecklingen är också att vänsterextremisterna känner att de har ett visst stöd för sina aktioner bland de politiska partierna på vänsterkanten. Socialdemokrater, miljöpartister och inte minst vänsterpartister fördömer på ett bra och förtjänstfullt sätt politiskt våld utfört av främlingsfientliga och rasistiska grupper, men kommenterar nästan aldrig vänsterextremisternas våld. Det är ungefär som om Sverigedemokraternas åsikter är så felaktiga att de får skylla sig själva."


Norrtelje Tidning


 

"Våra riksdagspartier behöver inte dela sd:s invandringskritiska åsikter, vilket de tack och lov inte gör, men det brukar sällan råda brist på kommentarer om faran med hot mot demokratin ens i fall då det som här inte är fullt klarlagt vad som har hänt. Politikerna är vana vid att reservera sig och uttala sig på ett sätt som gör att det blir tydligt att de i alla lägen försvarar allas rätt att bedriva opinionsbildning. Var finns de nu?"

Kristianstadsbladet


Det var två ledare som är inne på samma linje men det borde givetvis vara fler tidningar. Journalisterna borde samtidigt kräva uttalande från Beatrice Ask och partiledarna genom att ställa kritiska frågor kring deras syn på sverigedemokraternas rätt till att driva sin politik utan hot och våld.


Tyvärr finns det journalister och då främst från vänstertidningar som försöker insinuera att sverigedemokraterna skulle ha iscensatt detta själva för att få publicitet.

Tanken är så befängd att man blir mörkrädd men det bevisar egentligen bara hur illa det är ställt inom journalistkåren.


Kommentarer
Postat av: Putte

Om du läser mitt inlägg under "LARS OHLYS MILITANTA STÖDGRUPP AFA, BEGÅR NYA ILLDÅD" så skriver jag faktist där att en av Aftonbladets ledarskribenter födömer attacken mot Kinnunens sambo. Jag tror att hon heter Lena Melin. Hon skrev bland annat att om attacken gkorts mot centerpartiets ungdomsförbund hade historein hamnat högst upp på alla tidnigars dörstasida.

2007-08-17 @ 21:05:56
Postat av: Thoralf A

Jo, det finns ett och annat ljus i mörkret men alla journalister borde reagera på det sättet.
MEN VAR ÄR POLITIKERNA

2007-08-17 @ 22:50:05
Postat av: Anonym

Får ingen som inte håller med SD lämna kommentarer här längre eller? Fegt...

2007-08-19 @ 14:20:28
Postat av: Thoralf A

Här får alla lämna kommentarer! Den enda person som jag plockar bort är Roger. Läs i bloggens kommentarer så tror jag att du förstår varför.

2007-08-19 @ 19:44:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0