KINESISKA INVESTERARE INTE IMPONERADE I KALMAR

Ett fåtal investerare från Kina har de senaste dagarna besökt Kalmar för att titta på Fanerduns projekt. Enligt Barometern är de inte imponerade utan istället väldigt besvikna över att mässhallarna ej är klara. Någon förhandsinformation om programmet för besöken lämnar inte Fanerdun men det försvarar kommunens informationsansvariga Kyrre Dahl med att det är ett "typiskt kinesiskt sätt att jobba".

Fanerduns representanter tycks bevaka de kinesiska investerarna så de inte uttalar sig till media enligt Barometern, som liknar dem vid politruker. Fanerduns VD Peter Fust tycker ändå att dessa besök är bra då de tilltänkta investerarna aldrig varit i Sverige. Är dessa besök utformade som turistresor och borde de då inte betraktas som mutresor betalda av Fanerdun?
 
Kommunen informerar tydligen om att det mesta är grattis i Sverige, som skola och sjukvård men jag undrar om de då också informerar om vilka inkomstskatter som väntar de som flyttar till Kalmar med uppemot 60 procent marginalskatt och 25 procentig moms. Men ingen vet om de nu kommer att betala någon skatt i Sverige. Skattemyndigheten i Kalmar har ju redan tillsatt en grupp som skall reda ut skattereglerna mellan Kina och Sverige
.
Man kan ju verkligen fråga sig vad Fanerdun kan vinna på att ta hit tilltänkta investerare till Kalmar för att vissa upp ingenting! En gammal lagerlokal som man knackar bort tegel i, ett antal jordhögar och inte att förglömma flera tegelhögar. Mycket "imponerande" efter ca 9 månaders kinesiskt byggarbete.Fanerduns VD Peter Fust anser att det är viktigt att inte hasta igenom ett så stort projekt. Förklaringarna till det långsamma bygget blir mer och mer krystade. Nu börjar han även skylla på svenska regler precis som jag förutspådde i min blogg i ett tidigare inlägg. Den svenska reglerade arbetstiden är nu ett hinder. Citat:"-Vi är ju inte i Kina och jag skulle också vilja att vi kunde jobba sju dagar i veckan och 24 timmar per dygn. Men det kan vi inte, vi har de svenska reglerna att följa."
Hur enfaldigt dum är denne VD Peter Fust?

Hur tror han att vår sjukvård kan fungera dygnet runt eller stora processindustrier med kontinuerlig drift som t.ex. Södra i Mönsterås. Tror han att kärnkraftverket OGK i Oskarshamn bara producerar el mellan 07:00 och 16:00. Har han aldrig hört talas om olika arbetsscheman och skiftarbete.
Peter Fusts argument är så skrämmande dåliga att det är pinsamt att läsa!
Jag föreslår att Fanerdun inför 3-skift eller 5-skift på sitt bygge så är det inget problem med att arbeta 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan och ändå uppfylla de svenska arbetstidsreglerna som för övrigt numera gäller inom hela EU.Jag tror att de flesta förstår att orsakerna till det långsamma bygget har helt andra grunder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0