Hembygdsföreningar diskrimineras av kommunen.

"Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en historia, någonting som binder er ihop. Och vad har vi? Vi har midsommar och sådana töntiga saker."

Så uttryckte sig socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin om vår kultur och historia  2002 enligt Euroturk (Turkiska ungdomsförbundets tidning).


Detta tycks även gälla i vänsterstyrda Kalmar. Vid kommunfullmäktige den 18 juni klubbades budgeten för 2008 av vänstermajoriteten i Kalmar och dessvärre får hembygdsföreningarna inte en enda krona i driftsbidrag.

År 1995 togs ett beslut av vänsterstyret i Kalmar att våra hembygdsföreningar inte längre var berättigade/behov av bidrag och sedan dess har de fått klara sig utan bidrag.

Det som jag finner mycket anmärkningsvärt är att under alla år sedan 1995 har invandrarföreningar varit berättigade till driftsbidrag och dessa invandrarföreningar har ju i princip samma syfte med sin verksamhet som hembygdsföreningarna att just bevara sin kultur. Sedan 1995 har det anslagits ca 1 500 000 kronor till invandrarföreningar medan våra hembygdsföreningar inte fått en enda krona.


Vänsterstyret har istället satsat på Medeltidsstaden Salve, ett kommersiellt jippo som kommunen trodde sig kunna få ekonomisk lönsamhet i. Men som så många gånger för fungerar inte detta när kommunens företrädare skall leka företagare något vidare utan nu står kommunen med byxorna vid fotknölarna och levererar en nota på ca 20 miljoner kronor till kommunens skattebetalare. Men det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson är lika stor i korken för det, ingen självkritik eller ödmjukhet där inte.


Kommunen skall ägna sig åt sin kärnverksamhet som skola, vård och omsorg och inte slösa med skattebetalarnas indrivna skatter.


Nu har ju tyvärr kommunen börjat leka företagare ännu en gång tillsammans med kinesiska Fanerdun, resultatet av detta kommer med stor sannolikhet bli en ny nota för kommunens innevånare. Frågan är bara hur stor den blir denna gång?


Kommunens resurser skall inte användas för att marknadsföra kinesiska företag!

Är det några företag kommunen skall stöta så är det svenska företag och då i första hand Kalmarföretag.

Trackback
RSS 2.0