GRANSKA MUSLIMSKA FRISKOLOR.

Det har blossat upp en debatt om friskolor sedan Plymouthbröderna fått tillstånd att starta en friskola i Småland. Anledning tycks bland annat vara ett uttalande från en medlem av Plymouthbröderna där han menar att det finns en rangordning där männen är överordnade kvinnorna. Detta har tydligen fått ett antal politiker att gå i taket, bland annat moderaterna som tycks byta fot i denna fråga. Om nu orsaken till denna upphetsning ligger i Plymouthbrödernas syn på jämlikhet mellan könen blir jag en aningen förvirrad.


Varför har ingen reagerat på samma sätt när muslimer startat friskolor i Sverige. Är det någon religion som har en förnedrande och ojämlik kvinnosyn så är det islam. Enligt koranen ärver kvinnan bara hälften av vad en man ärver.


Koranen 4:12
Gud säger om era barn: En manlig arvtagare ärver lika mycket som två kvinnor?. Allt detta är en bestämmelse från Gud; Gud äro förvisso den Vetande; den Vise?


Jag tror att alla känner till hur kvinnors situation ser ut i muslimska länder och finner det mycket absurt att ingen svensk politiker från riksdagspartierna reagerat på alla muslimska friskolor.

När man sedan också läser vad som skrivs i koranen om oss kristna (otrogna) blir det ännu mer förvånande.


Koranen
4:91
?De skulle önska att ni blev otrogen liksom de själva?. Skaffa er inte några beskyddare ibland dom förrän de konverterat till islam. Om de vänder er ryggen så och döda dom, varhelst ni finner dom. Och skaffa er inte någon beskyddare eller hjälpare ibland dom.?


Koranen
47:4
När ni möter dem som är otrogna, så halshugg dem, tills ni anställt ett blodbad bland dem! Slå dem då i bojor.


Tabari IX: 69 ( hadith )
Profeten sade: Att döda otrogna är en bagatell för oss.


När tänker svensk media ställa företrädare för muslimska friskolor mot väggen och granska vad som försiggår i dessa skolor och hur undervisningen bedrivs. Följer dessa skolor svensk skollag och läroplan.  Får pojkar och flickor undervisas tillsammans?

Tyvärr lär det väl dröja innan den politiskt korrekta mediacirkusen granskar muslimska friskolor om det överhuvudtaget kommer att ske.Den socialdemokratiska kristna Broderskapsrörelsen beslutade i helgen att även muslimer kan bli medlemmar. Men det var ju i och för sig ingen överraskning då det samarbetat med varandra tidigare, bland annat inför kyrkovalet 2005.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0