DUBBLA IDENTITETER = DUBBLA BIDRAG ?

Skatteverket har startat ett antal utredningar mot personer som har folkbokfört sig i Sverige under flera identiteter enligt Sveriges Radio. De har haft både falska och dubbla EU-pass som kommer från framförallt de baltiska länderna, Tyskland och Spanien.


70599-50

I förra veckan dömdes en man från Kirgizistan vid Solna tingsrätt som hade vistas i Sverige sedan 2002. När han skulle utvisas skaffade han sig ett nytt pass och en ny identitet. De två litauiska passen upptäcktes när han snattade. Mannen dömdes till tre månaders fängelse samt utvisning.


Polisen Åke Linderdahl inspektör på krimjouren kan se två skäl till att en person skaffar sig två eller flera identiteter. Dels för att ha en reservidentitet att falla tillbaka på ifall man gör en kriminell handling och sedan blir avslöjad, dels för att komma undan ett utvisningsbeslut.


För det första är det inte en kriminell handling att skaffa sig dubbla identiteter, tydligen anser inte polisen det eftersom det är först efter en kriminell handling som reservidentiteten används.


För det andra tycker jag att det mest uppenbara skälet till att skaffa sig flera identiteter måste vara att det då är möjligt att kvittera ut dubbla eller ännu fler bidrag från samhället. Det måste vara väldigt enkelt att kvittera ut dubbla försörjningsstöd och bostadsbidrag om man bor både i t.ex. Södertälje och i Tensta under olika identitet.

Frågan är hur många det finns i Sverige med dubbla identiteter om det är så lätt.


Kommentarer
Postat av: Kurtan

Hej,
Har oxo tänkt på detta dilemma. Vad är det som säger att en invandrare inte kan ha 10 olika identiteter ?. Om jag känner våra idiotiska myndigheter rätt så har de noll koll. Har de fingeravtrycks-register, foto-register, dna-register där de kan göra jämförelser. Knappast !! De är dumma som spån och inte undra på att de och vi andra vanliga svenskar blir förlöjligade, utnyttjade och föraktade.... Vet du om de har nämda register och gör kontroller ? Jag kan ju ha fel ?!
MVH

2007-08-10 @ 00:03:51
Postat av: maggi

Då kanske de i realiteten inte är så många invandrare i sverige trots allt. Om många har flera indentiteter. Alltid en liten tröst i eländet.
Kurtan
Man får enligt svensk lag ej ta fingeravtryck eller något blodprov på en anländ flykting. Intrigiteten, ack så viktig, you know

2007-08-10 @ 07:11:23
Postat av: Thoralf A

En liten upplysning om vårt mycket förnuftiga grannland Finland är att det alltid tas DNA-prov för att kunna klarställa släktskap vid t.ex. anhöriginvandring.

2007-08-10 @ 08:32:49
Postat av: Roger

haha, hur orkar ni ens få ihop era små konspirationer. Har ni mer käcka saker ni håller på?

2007-08-10 @ 13:41:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0