TV4 debatt mellan Jimmie Å och Mona S

Så har det då äntligen hänt. En debatt mellan sverigedemokraterna och socialdemokraterna, historia har skrivits när Jimmie Åkesson möte Mona Sahlin.
Min första reflektion efter programmet är att Jimmie försökte hålla sig till mer fakta och vara konkret i sina inlägg medan Mona istället försökte med floskler och känsloargument som solidaritet o.s.v. Jag undrar var hennes och socialdemokraternas solidaritet finns med Sveriges fattigpensionärer.
Mona kom också med i mina ögon flera på gränsen till falska påståenden. Bland annat att sd skulle vara ett borgerligt parti, vilket enbart var ett påstående som var ämnat att försöka få tillbaka socialdemokratiska väljare som gått över till sd. Hon påstod också att vi vill stoppa aborterna, vilket är en lögn. Vi vill ändra reglerna så det endast är möjligt att utföra en abort senast vid den 12:e graviditetsveckan istället för vid 18:e veckan. Det kallar inte jag att vilja stoppa aborter utan istället anpassa sig till övriga EU-länder som har detta.
När det gäller invandrings och integrationspolitik så kan inget parti slå oss på fingrarna. Mona S försökte som alla andra hävda att siffrorna för kostnaderna invandringen är starkt överdrivna men samtidigt vill hon och andra inte ange någon siffra vad de i själva verket anser kostnaden vara. Genom att undvika detta slipper de med andra ord att ljuga svenska folket rakt i ögonen och att själva bli granskade. Resultet blir i själva verket att de förlorar i trovärdighet.

Jag tycker personligen att Jimmie Åkesson vann debatten trots att Mona Sahlin rofade åt sig 60-70 procent av talartiden utan att  programledaren Ekdahl försökte avbryta henne och ge mer tid till Jimmie Åkesson. Eller som en del skribenter skriver att Ekdahl fick gå in och stödja Mona Sahlin.

En annan märklig sak är de utvalda gästerna i studion som var en rad kritiker av sverigedemokraterna. Inte en enda person som kunde tänkas ha en annan uppfattning fick kommentera debatten.
Lars Ohly kommentarer var rent bedrövliga, skrämmande och det mest osakliga i hela programmet. I sin uppräkning av ideologier glömde Lars Ohly kommunismens brott mot mänskligheten, vilken hycklare!
 JAG TROR ALLA KAN FÖRSTÅ VILKET ODEMOKRATISKT SAMHÄLLE VI SKULLE FÅ OM VÄNSTERPARTIET HADE MER MAKT!
Den enda personen som förde fram några vettiga kommentarer var ju faktiskt den moderata kvinnan från Landskrona. Som ville prata om grundproblemen som finns i samhället med andra ord det som socialdemokraterna och Mona Sahlin vägrar att se.

Det bästa med hela debatten är ändå det faktum att för första gången har hela svenska folket fått möjligheten att höra Jimmie Åkesson och kunnat bilda sig en egen uppfattning om vem han är. Det var ingen skinnskalle, ingen nazist eller något liknande utan bara en helt vanlig ung svensk man med väldigt sunda åsikter om våra samhällsfrågor. Att vi sverigedemokrater kommer att avdramatiseras hos många svenskar efter detta ser jag som en trolig utveckling och förhoppningsvis leder det till ännu större framgångar i kommande opinionsundersökningar.

Grattis Jimmie och alla sd-sympatisörer och blivande sympatisörer! Nu kan jag sova gott inatt!

Kommentarer
Postat av: Uffe Lund

Skönta tt få se Lögnarpartiet med Mona Muslim, göra bort sig offentligt. Som vanligt klarar inte sossarna av att freda sig mod fakta. De små tafatta försöken till lögner och taktiken a la´ Tom Hjelte att "få med sig publiken" är bara pinsamma. Vi väljare skrattar bara åt Sossarna och deras nye ledare! Och kommunisten Ohly som tycker att SD inte skall behandlas demokratisk, kan packa o flytta till Korea, eftersom han uppenbarligen inte är demokratiskt sinnad alls! Skönt att även se denna extremist göra bort sig som ett litet barn.

SD är klara till Riksdagen 2010. Vi Svenskar Står bakom er.

2007-04-20 @ 12:01:24
Postat av: Anonym

Citat som visar vem Mona är.
"Jag hatar allt genuint typiskt svenskt." * Källa: Expressen, 26 juli 2002.
"Arbetslösheten drabbar tydligast och hårdast dem som blir utan jobb". * Mona Sahlin som samhällsbyggnadsminister. Källa: socialdemokrati.se
"Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker." * Mona Sahlin i ett tal inför Turkiska ungdomsförbundets Euroturk, mars 2002.
"Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet". * Mona Sahlin (dåv. integrationsminister) i en intervju i Göteborgs-Posten, 22 oktober 2000.
http://sv.wikiquote.org/wiki/Mona_Sahlin

2007-04-20 @ 12:09:23
Postat av: Anonym

Hur kommer det sig att majoriteten av gästerna inte delade Jimmie Åkessons uppfattning, tror du?

2007-04-20 @ 12:30:50
Postat av: Leffe Strand

På min firma resonerar vi sålunda "Om en invandrare o en Svensk, lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats ska Svensken få jobbet".

Ser ingen rasism i detta då Mona tycker det är ok åt andra hållet

2007-04-20 @ 13:39:39
Postat av: Anonym

Eftersom "gästerna" var handplockade av TV4. Lars Ohly.., Vilken skrämmande människa!

2007-04-20 @ 15:20:26
Postat av: Mange O-Hamn

Eftersom "gästerna" var handplockade av TV4. Lars Ohly.., Vilken skrämmande människa!

Måna Muslim var arg efter debatten. Haha hon pladdrade oavbrutet, fick ideligen hjälp av programledaren som tillsammans inte gav Jimmy någon egentlig ro att tala. Ändå knockades Måna direkt. Självklart är hon förgrymmad. Förstår om hon inte vågar gå upp i ringen fler gånger mot Jimmy.

2007-04-20 @ 15:25:16
Postat av: anders leander

Tycker att Jimmie Åkesson vann debatten helt sol klart.
Att Ekdahl fick gå in och stödja Mona Sahlin var tur för henne, hon var ju helt borta vissa stunder.

En annan sak är att inte en enda person med samma åsikter som sd fick kommentera debatten, utan handplockade idioter som Lars Ohly det var rent bedrövligt att höra honom, skrämmande och det mest osmakligaste i hela programmet, vilken dåre. Tänk om vänstern hade mer makt, usch vilken tanke.
Nej, Ge dom bara jimmie, kör över dom.

2007-04-20 @ 18:44:10
Postat av: jossan

jimme åkesson vann lätt. Mona är en falsk hycklare som förtränger sanningen och hjärntvättar senska folket! Hon hade inget att komma med, blir irriterad bara att tänka på henne .. fyfan

2008-01-29 @ 10:37:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0