SVERIGE I FOKUS

Karin Pettersson, programledare för TV8:s Sverige i fokus lyckades med det som Lars Adaktusson misslyckades totalt med. Nämligen med att vara en opartisk programledare. Tack Karin!!
Jag vill även ge en stor eloge till moderaternas partisekreterare Per Schlingmann som inte en enda gång föll in i folkpartiets Erik Ullenhags tjafsande om SD:s gamla historia. Debatten blev därför givande för tittarna då den uteslutande handlade om aktuella politiska frågor.
Nu har folkpartiet och moderaterna skickat fram sina partisekreterare att debattera med vår partiledare Jimmie Åkesson så nu återstår att se vilket parti som blir först med att låta sin partiledare debattera mot Jimmie Å.
Skall bli intressant att se. 
Enligt ett rykte kommer Jimmie Åkesson medverka i en av de stora kanalerna kommande vecka.

Jag kommenterade Lars Adaktussons insats efter programmet i torsdags på nätet i negativa ordalag. Detta tycks Barometerns politiska redaktör Sylvia Asklöf ha snappat upp som skriver i lördagens ledare (14 april)  "Här i Kalmar har partiet trumpetat ut att debatten inte var objektivt hållen". Sylvia A, det är inte så lätt att trumpeta ut något utan tillgång till media! Jag är ganska övertygad om att alla som såg debatten i TV8 mellan Jimmie Åkesson och Erik Ullenhag att programledaren var allt annat än objektiv.
Det som ändå är mest intressant med ledaren som helt ägnas åt debatten i TV8 är att Sylvia Asklöf inte en enda gång skriver främlingsfientliga eller rasistiska SD. Nej, det nya epitetet var populisterna i sverigedemokraterna och socialdemokraternas Marita Ulvskog kritiserades för sitt nej till debatt med SD. Pekar detta månne ut riktningen hur Barometern ser på oss nu när vi kommit in i "finrummen". Detta borde faktiskt vara värt en tårta till Barometerns politiska redaktion.

SIFO kom också idag med en ny undersökning där SD går fram till 3,4 procent vilket är den bästa siffran vi fått i en sifo-undersökning. På SVT-text valda man dock att inte ens visa våra siffror, snacka om hyckleri från vår så kallade "Fria television".
Många av våra kritiker menar ju att våra väljare är lågutbildade arbetare. De tycks mena att våra väljare skulle vara okunniga och mindre bildade människor. Min egen uppfattning och efarenhet är att det snarare är tvärtom eller är en väldig spridning mellan olika "samhällsklasser" (jag gillar inte det ordet).  Detta tycker jag bevisas i Svenska Dagbladets webbfråga söndagen den 15 april där man frågar vilket parti du skulle rösta på om det var val idag.
Jag tror inte det är en massa lågutbildade människor som läser SVD:s nätbilaga på söndagar. Om dessa kritiker skulle ha rätt borde SD få väldigt låga siffror på denna webbfråga men verkligheten är rakt motsatt. När ca 9000 personer svarat på frågan får SD 16 procent och är näst största parti efter moderaterna.

image13

Kommentarer
Postat av: Dumle

Mycket bra och lättöverskådlig statistik över anhörighetsinvandringen och "ensamma unga arabiska män". Tack!

2007-04-17 @ 22:08:34
URL: http://skafferitrollen.blogspot.com/
Postat av: DDR2

Jag är varken lågutbildad eller arbetare (systemingenjör och tjänsteman), men röstar ändå på SD.

2007-04-17 @ 22:48:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0