NEJ TILL ÖKAD FLYKTINGMOTTAGNING I KALMAR

Integrationsverket vill att Kalmar kommun skall öka sin flyktingmottagning med ca 300 procent mot gällande avtal.  Sverigedemokraterna kräver att kommunen inte ändrar på det rådande avtalet med integrationsverket utan istället planerar för en minskning av antalet mottagna flyktingar under 2008.

Kalmar kommun har ett avtal med integrationsverket sedan år 2000 om att ta emot ca 50 ?flyktingar? per år men förra året gjordes en tillfällig uppgörelse om ca 170 personer. Detta beslut fattades av ett totalt enigt fullmäktige den 27 mars 2006 där inte en enda ledamot hade någon invändning mot beslutet. (Jag satt själv som åhörare). Lyckligtvis för många av Kalmars innevånare sitter nu sverigedemokraterna med två mandat i kommunfullmäktige sedan 1 november 2006 och kan ifrågasätta liknande beslut.

Nu har informationen nått mig att ledande politiker i majoriteten (s, v, mp) planerar för en liknande avvikelse för 2007-2009 från det liggande avtalet med integrationsverket.  

Enligt uppgift planerar kommunen för ett "flyktingmottagande" av ca 170 personer för 2007, ca 200 personer 2008 och ca 160 personer 2009.  

Jag anser att Kalmar kommun redan mer än väl tagit emot sin andel av så kallade flyktingar och att vi nu istället måste fokusera på att få alla invandrare i jobb. Att vår regering driver en tokgenerös invandringspolitik har inte kommunerna någon skyldighet att ta ansvar för! Enligt statistik från invandrarservice i Kalmar 2006 är 55 procent av de som varit i Kalmar ca 4 år fortfarande utan arbete och måste nu försörjas av det sociala skyddsnätet då inget bidrag utgår från integrationsverket längre. I kommunens välfärdsrapport från 2005 finns alarmerande siffror från bostadsområdet Norrliden.  

  • Det högsta ohälsotalet för både män och kvinnor.
  • Den högsta arbetslösheten.
  • Högst andel familjer med ekonomiskt bistånd.
  • Lägst antal med eftergymnasial utbildning.
 För alla som bor i Kalmar så är det också ingen hemlighet att brottsligheten är väldigt hög i detta område men detta ämne tas inte upp i kommunens välfärdsrapport av någon märklig anledning. Om kommunen fortsätter med sin flyktingmottagning i nuvarande eller högre omfattning är Norrliden ett förlorat bostadsområde och segregeringen kommer att bli fullständig inom en snar framtid. Norrliden kommer att liknas vid Kalmars "Rosengård" där du inte längre behöver lära dig svenska för att klara vardagen. Sedan kommer andra bostadsområden följa efter på samma katastrofala sätt. 

Vi sverigedemokrater kommer med kraft motsätta oss kommunens planer på att öka mottagningen av "flyktingar" i kommunfullmäktige.

Kommentarer
Postat av: Robban

Jag laste lite pa din hemsida, det ar beundrasvart vad du sysslar med. Din uppdateringar ar oerhort intressanta, det ar kul att kunna se verkligheten bakom ett nytt partis intrade i kommunerna. Det ar viktigt for allmanheten att kunna se resultatet av deras val, det kan man med dina uppdateringar. Du sysslar med de saker som ar viktiga. Information om kostnaderna som du kraver av de andra partierna har ju alltid hemlighallits. Din redovisning som du lyckets fa fram ar den enda jag nagonsin sett. Snart kanske man kan fa ett begrepp om vad kostnderna ar for hela landet, det kan blir skrammande lasning. Anledningen till att du ser ett vaxande stod for ert parti kan ju vara just det faktum att ni ar de enda som redovisar sanningen om kostnaderna sa gatt ni kan och redovisar andra aktiviteter i kommunen. Forsok fa andra SD distrikt att gora detsamma, det ar nardemokrati som helt sakert kommer att oka ert stod ibland allmanheten. Eftersom vanster media blockerar nyheter om er sa far ni koppla med hemsidor och bloggar direkt till valjarna. Bra jobb, jag onskar er lycka till. Du far garna lanka till min hemsida, dar kan man rosta om hur invandringen ska se ut.

2007-04-10 @ 06:45:00
URL: http://www.folkomrostning.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0