Skolavslutning i kyrkan förbjuds

Diskreminerings ombudsmannen DO vill förbjuda skolavslutningen i kyrkan och även att psalmen ”Den blomstertid nu kommer” sjungs. Jag vet inte vad det är som händer i mitt land men en sak är säker det måste bli ett slut på detta självmord på vår egen nation och kultur.

Varför reagerar inget av det etablerade partierna på dessa vansinniga förslag? Efter att ha läst ledaren i den kristna tidningen Dagen tror jag eller rättare sagt är jag övertygad om att vi har många sympatisörer bland det kristna också.

Här kan du läsa ledaren från tidningen Dagen.


”När solen och värmen äntligen kommer dyker Diskrimineringsombudsmannen, DO, upp som ett åskmoln vid horisonten.
Ty DO tycker sig höra tonerna från psalmen "Den blomstertid nu kommer". Då blir det blixt och dunder, eftersom denna myndighet finner psalmen diskriminerande.
I varje fall om den sjungs av en skolklass på avslutning i en kyrka. Och DO kräver inte bara tyst i klassen, utan också marsch ut ur kyrkan.
Detta är Sverige, frihetens stamort på jorden (men det får man kanske inte heller sjunga numera?), år 2006.
Av tradition brukar många skolor fira sin avslutning inför sommarlovet i ortens kyrka. Det är en lokal som inte bara är estetiskt tilltalande, den knyter också samman generationer och århundraden och utgör ofta ett nav i bygdens historia. Kyrkan erbjuder högtid och stämning åt alla, troende såväl som icke troende.
Men medan det som är fräckt och provokativt och bryter mot allt vad hävdvunna föreställningar om moral heter applåderas av den politiska korrekthetens flata händer, så ger samma händer allt som andas tradition en rungande örfil. I varje fall om traditionen har någon som helst knytning till kristen tro och kristna värderingar.
Så DO ligger rätt i tiden. Men fel i tanken. Alldeles uppåt väggarna fel. Det är inte diskriminerande att sjunga "Den blomstertid nu kommer"!
DO:s enhetschef Ann-Christin Hartman säger i Svenska Dagbladet att ateister och muslimer kan känna sig kränkta om skolavslutningen sker i kyrkan. I synnerhet om man - ve och fasa - dessutom skulle sjunga en psalm.
Om ateister och muslimer är så lättkränkta - vilket är ytterst tvivelaktigt - då har vi ett jätteproblem. Vad ska de göra om de har en klasskamrat som heter Krister? Och hur ska de kunna resa genom det svenska landskapet, där kyrkspirorna gör sig synliga på de mest överraskande ställen? Och vad göra med alla talesätt med kristet ursprung, och alla bibliska uttryck, och all denna musik som skapats för kyrkobruk?
Lösningen är nog att vi alla accepterar vårt lands kulturella och värderingsmässiga grund. Och ser den som en tillgång, inte som en fara.
Och så får vi hoppas att DO hittar något meningsfullt att göra.”
Den enda välgärning DO agerande innebär är troligen ett antal 1000 nya röster för sverigedemokraterna i höstens val och det är ju alltid välkommet.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0