Abbas rättegången

ABBAS RÄTTEGÅNGEN.
Domen i ABBAS målet är en skandal!  I dagens Sverige slutar man aldrig att förvånas över vilka milda domar som döms ut. Mordet på Abbas Rezias är nog något av det grymmaste vi upplevt i vår del av Sverige och det ger inte längre straff än 4 års ungdomsvård för en av de minst tre personer som var inblandade i dådet, föräldrarna frias helt.  Vad är ett liv värt idag? Här kommer några citat från olika källor.

” Det är alltså möjligt i vårt land att hälla kokande olja i ansiktet på en människa, att döda henne med 20 knivhugg, att krossa denna människas skalle med baseballträ, att fortsätta knivhuggen efter döden, att efter allt detta extremt grymma, uträknade, planerade medeltida brott, komma undan med fyra års vård, allt enligt lagen om vård av unga.”

Under rättegången beskrev en åhörare den mordåtalade så här.
”Den mordåtalade18-åringen slafsar på tuggummi, han bläddrar i papper och förefaller helt ointresserad. Ibland ler han opåkallat.
Under uppspelningen av en videokonstruktion av mordet i Högsby ligger han framstupa över bordet i rättegångssalen och sover med armarna om huvudet så att det hörs sex bänkrader bakom där jag sitter; detta pågår en timme. Han får ingen tillsägelse av domaren och inte heller av åklagaren eller det halva dussinet jurister som finns i rättssalen; det är en domstolsförakt som i varje annat land lett till att rättegången avbrutits; I England heter det contempt of the court och det är ett mycket allvarligt brott; i USA hade beteendet varit fullständigt otänkbart.
Men i Kalmar väcker det inte ens uppmärksamhet.”

Domen är ett enda stort skämt! För mig är det helt obegripligt att föräldrarna kan gå helt fria.
"Di skratter åt oss långt bort i Afghanistans berg", som en Högsbybo sade.

Kommentarer
Postat av: virgilio

Great site! Good luck to it's owner! http://www.bovso.org/virgilio

2007-02-23 @ 02:19:05
Postat av: Rune

Tala om farsartad rättegång? I vårt kära Sverige?
Sådana rättegångar läste man ju förr om när de ägde rum i exotiska länder med tvivelaktigt rättsväsen.

2007-02-28 @ 11:32:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0