LINNEUNIVERSITETET PÅ MALMEN OCH BROFÄSTET


Spännande förslag på Linneuniversitetet vid Brofästet.

Sakta men säkert börjar proteststormen tillta i Kalmar mot Gota Medias mediehus och de heltokiga planerna på att flytta Linneuniversitetet till nya lokaler vid Ölandshamnen och Fredrikskansområdet.

Enligt Östran är en namninsamling på gång för att få till en folkomröstning om Linneuniversitetets planer och det är givetvis något som vi stöder från SD.

Vår hållning i denna fråga har varit ”glasklar” sedan den kom upp på bordet och jag har pläderat för den på bloggen, debattartiklar och debatter i kommunfullmäktige. Vår linje har hela tiden varit att Linneuniversitetet skall vara kvar på Malmen och om nya lokaler behövs så skall dessa förläggas till Brofästet. Inte till Ölandshamnen eller Fredrikskansområdet. Läs följande blogginlägg från december 2009.

Här är länkar till några blogginlägg från 2011.

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/may/maktmissbruk-av-johan-persson.html

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/may/sta-upp-for-din-asikt.html

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/may/overklagar-beslutet-om-linneuniversitetet.html

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/august/sekretessbelagd-kalkyl.html


Östran är som vanligt på hugget när det gäller protester från allmänheten. Barometern däremot väljer även denna gång att delvis lägga locket på och bara släppa fram sporadiska artiklar eller insändare. Jag gissar att de är rädda att protesterna även skall spilla över på deras mediehus.

Det har de säkert rätt i också. Det är bara att läsa kommentarerna på Östrans artikel om en folkomröstning om Linneuniversitetet så förstår man varför Barometern är så försiktiga. För en vecka sedan publicerade man dock en debattartikel i Barometern som till och med gick att kommentera. Att de personer som står bakom denna debattartikel nu fått ca 670 mejl tyder på en mycket stark opinion även när det gäller Linneuniversitetet och det borde få även Johan Persson (S) att fundera över sina idéer och planer. Om han nu inte blivit fullständigt maktfullkomlig, vilket inte är helt omöjligt när man betänker hur andra socialdemokrater agerar i kommunen. Jag tänker på bland annat på Sjögren och Holmberg

Idag släpper Barometern fram två debattartiklar angående mediehuset i den tryckta upplagan. Det skall bli intressant att se om man även lägger ut dessa på nätet och om de i så fall kommer vara möjliga att kommentera som förra veckans debattartikel om Linneuniversitetet.

Det rör även på sig när det gäller Gota Media och deras mediehus. Jag återkommer om detta senare idag.

Den folkomröstning man försöker uppnå med en namninsamling bör även omfatta Gota Medias mediehus. Om man lyckas få in 5000 namnunderskrifter som krävs bör båda dessa byggplaner bli föremål för en folkomröstning vid samma tillfälle.


Kommentarer
Postat av: En SD sympatisör

Thoralf...

det var länge sedan jag hörde något om moderatislamisten Abdirisak Waberi. Deltar han i några riksdagsdebatter eller är det munkavle på?

2012-03-24 @ 09:17:49
Postat av: Thoralf A

En SD sympatisörSom jag tolkar det är det munkavel på som gäller!Waberi har endast varit delmotionär på två motioner, sannolikt har han inte själv skrivit någon av dem. Han har inte deltagit i någon debatt detta riksdagsår.

2012-03-24 @ 09:24:55
Postat av: Info

SVERIGES RADIO LJUGER: DET VAR INTE EN VIT RASISTSveriges radios ekoredaktions huvudnyhet idag är det en månad gamla mordet på en färgad yngling i Sanford i Florida. SR:s utlandskorrespondent Ginna Lindberg talar upprört om ”en rasande debatt i USA om vapenlagar, om rättssäkerhet och om rasism”.I de långa radioinslagen understryker Ginna Lindberg särskilt att mordet utförts av ”en VIT 28-årig man”.Man får det intrycket, att hon särskilt vänder sig till svenska rasister, dvs. sverigedemokrater, bland lyssnarna – såsom mer eller mindre direkt inblandade i mordet – i varje fall som inspiratörer.Men Sveriges radio och Ginna Lindberg LJUGER.Mördaren var inte alls vit utan en spansktalande, brun latinamerikan. Tror ni mig inte? Detta är känt i USA:http://www.friatider.se/media-hetsar-svarta-mot-vita-i-usaHär finns detaljer:http://articles.orlandosentinel.com/2012-03-15/news/os-trayvon-martin-shooting-zimmerman-letter-20120315_1_robert-zimmerman-letter-unarmed-black-teenager

2012-03-24 @ 10:29:14
Postat av: Peter

Önskar Thoralf en skön lördag. Det behöver han, med all den energi han lägger ner för att ta tag i lögner, mörkläggningar m m.

Bra jobbat!

2012-03-24 @ 12:04:28
Postat av: igor

Jag blir inte riktigt klok på den där bilden, den verkar inte riktigt stämmaöverens med verkligheten.Om jag uppfattar den rätt skall man alltså dra in kanaler till Nyckeln. Riva det där kolloni området söder om skolan, minigolf grejen (med kaffe?) på andra sidan vägen verkar ligga under vatten. Man skall dra upp en 7-8 nya höghus (eller några våningar iaf) som inte finns där idag. Där finns idag skog (eller någonform av "natur").Hur exakt blir det bättre av att hugga ner skog vid Nyckeln än att plundra lite grönområden någonannanstans? Bygger man höghus nere i hamnen förstör vi iaf inte några grönområden, även om jag kan tycka att det nog kanske vore lämpligare att bygga vid Nyckeln då det där finns mycket "ledigt" utrymme medan inne i staden får man ganska snart börja bygga på höjden.

2012-03-24 @ 13:56:22
Postat av: Hulda

Waberi var nog bara en röstmagnet för att Reinfeldt skulle få Muslimska röster.

Ett oerhört cyniskt kalkalyrerande med vår demokrati och kvinnosyn.

Vi vet alla vad denne Waberi tycker i kvinno och jämställdhetsfrågor...

2012-03-24 @ 14:00:03
Postat av: Tony Ingman

Den märklige Ilmar Repalu i Malmö hamnar ständigt

i blåsväder när han skall uttala sig om judar.

Det blir märkligt när han ska försvara den grupp

som är störst i Malmö, och som hatar judar, detta gör även Ilmar,fast det är han för feg att erkänna.

Så ett gott råd Ilmar, håll käften stängd, då gör

du det bästa intrycket, och slipper att trassla in dig i idiotiska uttalanden.

2012-03-24 @ 14:51:24
Postat av: Lotta

OT/Läs de socialdemokratiske soffnötaren i TV Göran Greiders osmakliga ledare där han offerförklarar den islamistiske terroristen.

Postat av: Hulda

Lotta...

Ja, några floder av fördömande debattinlägg, ledare och uttalanden som födömmer den "Franske" mördaren blir det knappast i den Svenska ankdammen.Istället blir det säkert med tiden flera "tyck synd om" skrivningar i media.

För kritik mot massmördarens ideologi blir indirekt mot mångkulturen.....

2012-03-24 @ 16:50:19
Postat av: S-E Karlsson

Har idag varit på stormöte i Aneby med föreningen Vanvårdad och Bortglömd , det är alltså en förening för oss som tillhör Vanvårdsutredningen , gäller alltså barnhemsbarn och fosterhemsbarn som blivit illa behandlade under sin barndom , tror någon att TV 4 eller SVT eller Smp , Tranåstidningen orkade göra sej besvär med att komma för intervjuer ! Icke sa nicke ändå så har jag personligen tipsat dessa 4 , via mail , Skitdåligt utav media som ju sägs ska vara folkets röst !

2012-03-24 @ 17:24:30
Postat av: Tony Ingman

S-E Karlsson:"skitdåligt av media som sägs ska

vara folkets röst". Jo visst är

dom folkets röst, men inte Svenska

folkets, dem skiter dom i, här gäller

det i stället att vara folket från

mellanösterns röst!

2012-03-24 @ 19:30:59
Postat av: S-E Karlsson

Tony Ingman är helt benägen att hålla med dej ! När det gäller ensamkommande "barn " finns det ingen som helst hejd på vad det får kosta men att göra rätt för sej vad det gäller vanvårdsutredningen då ska det dras i långbänk , 66 st av de 800 som ursprungligen har varit på intervju om vanvården har lämnat det jordiska sedan år 2006 , det plockar den ene efter den andre !

2012-03-24 @ 20:20:37
Postat av: Robin Shadowes

@Hulda. Om Waberi bara vore en röstmagnet för mussar, varför har då Fredde placerat honom i FU? Här ligger snarare en hel drös kennlar begravda.

2012-03-24 @ 20:41:35
Postat av: cheap oakley sunglasses sale

Many individuals believe buying cheap oakley sunglasses sale right from the shop and also through one of the numerous high street retailers is the most effective methodcheap oakley sunglasses usa. This is a great way, yet usually you may be spending a higher advanced to your picked oakley sunglasses cheap sale. Most of these mous as well as outstanding artist brands produce as well as list a number of the most amazing <a href="http://www.icheapoakleysunglasses.org" title="cheap oakley sunglasses canada>cheap oakley sunglasses canada that are available on todays marketplace. will be way too vivid on bearing, they're just the shion declaration.

2012-05-09 @ 11:31:14
URL: http://www.icheapoakleysunglasses.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0