PICASSO, MATISSE OCH MIRÓ TILL KALMAR


Konstmuseum, Kaba                           Foto Thoralf Alfsson.

Kalmar satsar stort till sommaren. En utställning med verk av Picasso, Matisse och Miró skall locka besökarna till Kalmar. Det är till och med så att jag själv tycker att det skulle vara intressant att se detta.

Nu tror nog alla att Kalmar konstmuseum gjort ett klipp. Ett konstmuseum som kostade ca 50 miljoner att bygga mot planerade 19 miljoner kronor behöver stora utställningar. Inte konststudenters videoinstallationer. Undrar förresten i vems fickor det hamnade ett antal miljoner av byggpengarna och kommunens skattemedel?

Läste nyligen att taket redan läcker in på denna byggnad. Det är märkligt att man fortfarande inte begriper hur man skall bygga ett bra tak.

Kalmar Konstmuseum har dragits med ekonomiska problem och inbördes strider om vilka utställningar som skall visas i Kalmar. Den minnesgode kommer säkert ihåg att konstföreningens ordförande tillika landshövding Sven Lindgren stoppade en utställning av Lars Vilks för något år sedan.

Nu är det inte konstmuseum som skall visa Picasso, Matisse och Miró utan Kalmar slott som satsar stort. Ett stenkast från konstmuseum. Jag är nog inte den enda som undrar vad som pågår i Kalmars konstkretsar. Det sägs att konstföreningen som driver konstmuseum förlorat 80 procent av sina medlemmar. Sant eller falskt? Jag vet inte.

Konstmuseum skulle återuppliva förslaget med utställningen av Lars Vilks. Då skulle Kalmar hamna på kartan till sommaren. Det skulle säkert rädda konstföreningens ekonomi för den närmaste tiden.

Östran

Kommentarer
Postat av: Pelle P

Otroligt att bygget fick uppföras över huvud taget. Man blir deprimerad när man ser det. Kurt Lundgren hade rätt hela tiden om åbäket



http://kurtlundgren.webblogg.se/2008/january/sveriges-fulaste-byggnad-vad-tycker-du.html



http://kurtlundgren.webblogg.se/2006/august/en-medeltida-skandal.html



Hoppas att Slottet blir välbesökt under utställningen.

2011-02-19 @ 22:44:21
Postat av: LN

Signaturen kalle 2 hade i förra tråden i några olika kommentarer skisserat en ej alls orealistisk och tragisk framtid inom några samhällsområden i Nya Sverige. Jag tog mig friheten att koncentrera Kalles synpunkter, så att man i en följd, utan påtvingade uppehåll, kan läsa vad Kalle hade att säga. Fastän jag är en gammal cyniker och misantrop så berörde Kalles ord mig. Sådant, som det Kalle skildrar, blir sannolikt resultatet, när en ursprungsbefolkning löpande byts ut mot främmande och i grunden antagonistiska folkelement. Har någonsin tidigare en sådan folkförflyttning med ty åtföljande folkutbyte (per capita av ursprungsbefolkningen) som Sverige har varit utsatt för i nu mer än tjugo år, skett på denna planet? Kan syftet vara något annat än att PK-eliten inom statsförvaltning, media, akademia etc i det längsta skall kunna fortsätta rovdriften - fortsätta med sin kleptokratiska utsugning? För att Nya Sveriges maktpatrask i bästa Mubarakstil skall kunna sko sig, har i landet efterhand inrättats åtminstone tre industriella komplex, det administrativa, det kulturella och det som hängivet ägnar sig åt invandringen. Är det en överdrift att påstå att majoriteten av Nya Sveriges befolkning, så kallat vanligt folk - men förvisso även högdjur, erhåller sitt uppehälle genom anställning inom dessa industrikomplex? Att sedan fråga om någon är villig att ställa upp för en förändring till ett rakt, juste, Sverigevänligt och i grunden demokratiskt samhälle är enbart enfaldigt. Erst kommt das Fressen dann die Moral!



Och nu till 'kalle 2' - läs gärna igenom tvenne gånger!



Utlänningarna kommer aldrig att släppa ifrån sig Sverige frivilligt. Svenskarna som är väldigt konflikträdda kommer att krypa undan mer och mer och allt mindre smulor slängs till svenskarna. Utlänningarna låter utbilda sina barn till advokater, läkare och statskunskapsexperter som blir politiskt sakkunniga i departimenten. De håller redan på att ta över instans för instans. Sedan finns ingen möjlighet för en pursvensk person att hävda några rättigheter bara för att dennes föräldrar växte upp i Sverige förr i världen, då bara svenskar levde här!



I transportsektorn finns nu mest utlänningar som jobbar och fackpamparna vill då inte ha in Sverigevänliga i den fackliga organisationen, då skulle deras politiskt korrekta fjäskande under alla år ha varit förgäves. Nu utbildas mest utlänningar till taxiförare, bussförare, lastbilförare därför de har förtur pga av de står längst bort från arbetsmarknaden, så en svensk som vill ha lastbils- eller busskort får det inte, om man inte är rik och kan betala 30 000 - 40 000 kr ur egen ficka. Likadant är det inom äldrevården - invandrare får utbildning och blir sedan enhetschefer inom kommunens äldrevård. Sedan när vårdplatser måste minskas pga besparingar, då får inte svenskar någon vård och det blir palliativ vård istället - sängläge i 3 månader, sedan lunginflammation pga av detta och sedan en spruta, så hjärtat slutar slå - så är det redan nu. Hur skall de då bli om 10 år?



Kommer utlänningar som är enhetschefer, sjuksköterskor, biståndshandläggare att ge vård till svenskar eller till sina egna landsbröder och -systrar. Det blir svenskar som får acceptera beslutet att inte få vård och hjälp. Politiskt korrekta svenskar som jobbar inom vården vågar inte neka utlänningar vård och platserna är begränsade, så det blir du eller jag som inte har några rättigheter, som inte får den behövda platsen, när vi behöver hjälp. 2011-02-19 @ 17:23:49

2011-02-20 @ 00:03:12
Postat av: Magentan

(Ytterligare OT:)



Jag håller med LN. Kalle2:s kommentarer är värda att upprepas.



Här kommer ett inlägg från Affes blogg, som också är värt att upprepas här:



90 PROCENT av Egyptens befolkning är muslimer.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Egypt

95 procent av dessa tycker det är bra att islam spelar stor roll i politiken.

84 procent av dessa vill ha dödsstraff för konvertering från islam.

82 procent av dessa vill ha stening för otrohet.

77 procent av dessa vill ha handavhuggning för stöld.

Detta enligt en undersökning av Pew Research, publicerad i december 2010.



Därför kan Muslimska Brödraskapet få majoritet i Egypten.

Därför kan Sharialagar komma att införas i Egypten.



Se även:

http://affes.wordpress.com/2011/02/17/om-egyptierna-sjalva-far-valja/

2011-02-20 @ 00:19:05
Postat av: Lelle

Sen startskottet av projekt Nya Konstumseet har det varit inofficiell majoritet för detta. Detta beror på de dåvarande kommunalråden Kjell Henriksson och den senare avlidne Jan-Olof Wernerssons överenskommelse under bordet, eller vad man nu vill kalla det. Inte inom något av dessa stora partier fick det kommer fram negativa synpunkter på detta bygge och investering. Det fanns dock kritiker inom båda partierna till hur allt skulle finansieras och hur ärendet sköttes. Allt detta går att läsa i först och främst samhällsbyggnadsnämndens protokoll men troligen också i KF-protokoll (de kan ju blivit tystade inför mötet). En fråga som ställdes tidigt var arkivering av konst som inte var aktuella för utsällning, ledamöterna fick ett klart svar att det rymdes inom budgeten. Senare överskreds budgeten för byggnationen och arkiveringen var väl troligtvis inte ens med från början av budgetarbetet. Men PK-piskan lät sig vinas och det var någon liten artikel i Barran och Östran men inte mycket till oppositionsbildning genom de så annars kritiska medierna (ironi). Men som sagt det var överenskommet innan.

Nu ska man då försöka visa hur bra KK är för Kalmar och regionen genom att dra utställningar till Kalmar Slott. Detta slott sdom påbörjades på 1100-talet och som legat där det ligger de senaste 1000 åren skall alltså ge kredit för det nybyggda fiaskot för att folk ska tro att det är KK som drar folk.



För övrigt var det en mkt bra serie som startade på (tror det var) SVT om nybörjarmuslimer. Det bästa ur detta första program var att en homosexuell kritiserade några islamkritiser för att de var trångsinta, men när han blev upplyst om vad muslimerna tyckte om homosexuella så ändrade han inställning. Detta är en sevärd serie.

2011-02-20 @ 00:39:25
Postat av: Lelle

Till Magentan:

Du har ju troligtvis rätt i det du skriver men varje högstadieelev vet ju att wikipedia inte är en säker källa. Den är inte godkänd tack vare att jag själv kan ändra "fakta".

2011-02-20 @ 00:44:07
Postat av: Robin Shadowes

Kalle2's scenario är högst trovärdigt. Jag tror redan att det kommer vara försent att ändra någonting 2014. Bara om det blir ny-val ser jag möjligtvis en strimma av hopp. Bara fram till nästa val kommer det att komma minst 300000 nya ockupanter men då har jag inte räknat in det numera instabila och oförutsägbara läget i MENA. Det kan mycket väl välla in mohammedaner i miljontals under dessa kommande år. Om så sker kommer vi vara i minoritet innan nästa val och vad det kommer innebära för oss kan ni säkert redan räkna ut. Bloggar som denna som är regimkritiska kommer släckas ned omedelbart och vi som hänger här kommer bli efterlysta som mohareber - guds fiender. Vad för konsekvenser det kommer att få kan ni säkert också räkna ut. Det behöver jag knappast skriva er på näsan för.

2011-02-20 @ 00:56:03
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: OT

"Klimathotsalarmisterna möter hårt motstånd i USA": http://blog.moderna-myter.se/2011/02/klimathotsalarmisterna-moter-hart.html

2011-02-20 @ 01:07:42
Postat av: Sanningen

Mera http://politisktinkorrekt.info/2011/02/20/subventionerade-korkort-vacker-starka-kanslor/



2014 gogogo

2011-02-20 @ 05:55:03
Postat av: Urban

Sifos mätning



Väljarstödet i januari med förändringen från januari inom parentes:

S: 30,2 (+2,4)

V: 5,4 (+1,1)

MP: 7,7 (-2,6)

M: 33,4 (-0,5)

C: 5,1 (+0,4)

FP: 6,5 (-0,6)

KD: 4,3 (-0,1)

SD: 6,4 (-0,5)

Övriga:1,2 (+0,6)

Sifo frågade 1 917 personer vilket parti de skulle rösta på om det var val i dag.

Intervjuerna gjordes 7–17 februari.

Postat av: Hulda

Ännu en intressant väljarundersökning som "Urban" refererar till. SD är återigen större än KD, C och Vänstern. Avståndet till MP och FP är inte så våldsamt stort, utan inom räckhåll.

Uppgången för S kan nog bero på att nu återvänder många, då Mona Sahlin snart avgår. Samma, fast tvärtom med MP, då främst Maria Wetterberg gjort ett i deras ögon bra arbete. MP,s nya språkrör har en stor kavaj att fylla ut..

Till något annat i samma område. Det är snart omval i bla. VG-län.

Det kan bli ett bra tilfälle att stärka SD i denna region och ytterligare dra upp stödet i övriga Sverige. Hur kommer SD att agera i valet..?

2011-02-20 @ 10:01:13
Postat av: Magentan

@Lelle

Alla vet att Wikipedia inte är en säker källa ja, men det finns väl ingen anledning att misstro siffran 90 procent muslimer i Egypten, då sådant går att verifiera i vilket uppslagsverk som helst. Övriga siffror kom inte från Wiki utan från Pew Research och Affes blogg, som jag också skrev.

2011-02-20 @ 10:43:48
Postat av: Nils Dacke

En riktig "fetsmäll" mot det nya Europa av bloggen Rädda Sverige



Sista man släcker lyset

Postat av: Inge Sandén

Skrev en kommentar på Förra tråden "Transport inne"

Det finns egentligen inte så mycket motsägelsefullt i det Kalle 2. LN,Magentan och Robin SHadow säger m.fl.

Skulle det bli så som Kalle 2 säger,som är helt realistiskt,då får vi ett inbördeskrig i det här landet.

Pursvensken skulle aldrig ge upp sitt land utan strid.

Jag tror mest på när pursvensken fått klart för sig vad vänsterkrafterna vill,då får SD till att börja med så hög procent att dom får inflytande på politiken,därefter kanske makten.

När alla arbetaresossar förstått att Matias Gardell,dom s.k.Kristna broderskaparna med han Weierud som anförare,inte är annat än falska profeter och inte minst halvkommunisten Ulf Bjereld med fru.

OM dessa intellektuella skulle vara represantiva för arbetarsossarna,skall jag äta upp min hatt,som man ibland säger.

Därför ökar jag nu ut med att det finns två miljoner pursvenskar,som inte frivilligt låter sitt land säljas ut av ovannämnda förrädare.

Glömde i hastigheten den värste av dom alla Jan Hjärpe.

2011-02-20 @ 12:15:39
Postat av: Anonym

The world is a dangerous place, not because of those who do evil, but because of those who look on and do nothing. ~ Albert Einstein

2011-02-20 @ 12:16:25
Postat av: Lott

Helt sjukt att en liten skitförening med ett par tusen medlemmar, (då det begav sig) kunde få bygga sitt skrytbygge på Kalmars historiskt mest värdefulla område. Denna plats som nu för alltid är förstörd. De kunde gott ha varit kvar i sina gamla lokaler. Läste i tidningen att man gnäller på att Byttan inte är öppen året om. Kan man inte klara att dra folk till sina utställningar utan måste ha draghjälp från en restaurang kan man fråga sig hur mycket man tänkte när man vräkte till med skrytbygget? Inget alls enligt min mening. Hoppas kommunen lärde sig något av detta. Stoppa Gotha Medias planer på skrytbygget vid gamla vattentornet för all tid.

2011-02-20 @ 12:28:26
Postat av: Kalle

Muslimen går till kontmuseet Kaba. Pursvensken går till konstutställningar på Kalmar Slott.



Är det så i Kalmar lite hårdraget???

2011-02-20 @ 13:11:25
Postat av: redan omoderna grejor

...då får vi ett inbördeskrig i det här landet.

Pursvensken skulle aldrig ge upp sitt land utan strid.

. . . . . ,



WAR IS PEACE - YOUR FRIEND IS YOUR ENEMY

KILLING IS FABULOUS



http://www.youtube.com/watch?v=erVVbNSM-j4

2011-02-20 @ 13:49:54
Postat av: MatsBern

Vi börjar närma oss,point of no return.Hämtat från SDs hemsida/twitter,Kenth Ekeroths länk:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/pappa-och-barnen-i-kenya-mamma-i-falkoping

Jag håller fullständigt med.

Varför är mamman här?Normalt sett så är fadern den som flyr från sitt ansvar när det gäller 7 barn.

Mor som är så bedrövad angående barnens väl och ve bör omedelbart åka tillbaka och ta ansvaret om familjen.Av hävdo vet vi att afrikanska män inte är kapabla att axla ansvaret som pappa.Om det sen beror på att brevbäraren lika gärna kan vara far till barnen,det förtäljer inte historien.

2011-02-20 @ 15:05:19
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: J B Doe

@ Nild Dacke

I förra tråden undrade du varför lagen har ändrats, så att svensk trupp nu kan öppna eld mot den egna civilbefolkningen.

Jag har ställt frågan till Försvarsdepartementet, men ännu efter en månad inte fått något svar.

2011-02-20 @ 17:01:25
Postat av: Hulda

@J B Doe.. Ett/en mycket intressant ämne/fråga. Den bör snarast få ett svar. Varför skedde lagändringen..?

2011-02-20 @ 19:01:46
Postat av: Anders Leander

Som motståndare till detta avskyvärda och fula konstmuseum, skulle även jag jag göra ett undantag och gå dit om Lars Vilks skulle ställa ut där.

2011-02-20 @ 19:23:34
Postat av: LN

--> DAGENS LÄSOBLIGATORIUM <--



Jan Millds Blogg



Om vår oerhörda skuld för Auschwitz och judeutrotningen, som vi endast kan sona genom att avsäga oss vår nationalitet som svenskar och låta oss bytas ut mot stackars muslimer och andra ekonomiska lycksökare från världens olika skräpnationer.



http://janmilld.wordpress.com/

2011-02-20 @ 20:23:47
Postat av: Magentan

Reinfeldt tror på ÖPPNA GRÄNSER!



Vid statsministerns frågestund den 14 februari frågade Sven-Olof Sällström om Reinfeldts åsikter beträffande EU-topparna Merkels, Camerons och Sarkozys sågningar av multikulti-samhället.



Jag tycker Reinfeldts uppseendeväckande s k "svar" försvann alldeles för snabbt från bloggarna. Om man läser hans uttalande i skrift ser man ännu tydligare att "svaret" enbart var ett vältrande i hans eget SD-hat samt en flummig lovsång till hans egen och alliansens generösa invandringspolitik (= den mest generösa i EU-länderna).



Reinfeldts s k "svar" - första delen:

"Herr Talman, SD hämtar nästan alltid stöd för sina sätt att ställa frågor från ett sorts VI&DOM-perspektiv. Det finns vi - det är då dom som är födda här i Sverige, och dom - det är dom som är utanför. För mig är det inte så världen ser ut, utan för mig utgörs Sverige och svenskarna av dom som här bor, och det är dom som är födda här och dom som har kommit hit senare i livet, och jag aktar mig för att göra den typen av gränsdragningar.

Sverige är redan multietniskt, mångkulturellt. Här finns alla världsreligioner företrädda. Det skapar i grunden tycker jag ett spännande samhälle, ett samhälle där vi lär oss tolerans inför olikheter, vilket jag tror är grunden för att förstå essensen vad som är mänskliga fri- och rättigheter.

Låt mig då säga att det ibland skapar spänningar, inte minst det att komma från ett annat sammanhang, ett annat land, en annan kultur, och så finna sig tillrätta i en ny kultur.

För mig så måste det mötas med integrationsarbete, med arbetslinje så att man kommer in i arbete, med att lära sig språket. Men det är mer att hjälpa människor komma på plats, och där skiljer jag mig kanske från SD, som mer verkar vilja att stänga dörren."



Reinfeldt säger alltså i sitt första delsvar att multikulti "skapar ett spännande samhälle" (jo, det kan man kanske kalla det för). Han påstår också att "vi lär oss tolerans inför olikheter" (ja, men det är enbart svenskarna som får lära sig den toleransen). Sedan följer en lång snällhetsdeklaration om hur han själv i motsats till SD "vill hjälpa invandrarna", t ex till att "få arbete genom arbetslinjen" (d.v.s. genom att locka arbetsgivare med skattefinansierade lönebidrag för att prioritera nyanlända, lågutbildade invandrare framför arbetslösa svenska ungdomar). När Europas största ledare erkänner att ett av de allvarligaste felen de har gjort i multikulti-yran har varit att de prioriterat invandrarnas krav och behov på bekostnad av ursprungsbefolkningens, då står alltså Reinfeldt och skryter över att han gör just detta just nu!

Detta missriktade skryt och självberöm fortsätter han med även i andra delen av sitt "svar".



Reinfeldts s k "svar" - andra delen:

"Jag var i början av veckan på fritidsgården "Guts" i Angered utanför Göteborg. Jag satt med 30 flickor med huvudsakligen invandrarbakgrund och lyssnade på deras beskrivning av Sverige, som på nätet domineras av allt fler Sverigedemokrater som uttrycker rasistiska tillmälen och nedlåtande omdömen om dom. Trots att merparten av dom var födda i Sverige så beskrivs dom som att dom inte hör hemma här, och det är mycket tydligt varifrån detta kommer.

Jag är absolut beredd att lyssna på dom och att markera vid varje tillfälle att jag kommer att göra vad jag kan för att stå upp mot det sättet att dela upp människor i ett VI&DOM-tänkande som vi nu får ett exempel på.

Jag är beredd att göra förändringar så att arbetslinjen fungerar så att folk kan få jobb som har kommit från andra länder. Jag är beredd att göra ytterligare ansträngningar så att man bättre lär sig det svenska språket. Men jag tror i grunden på mänsklig rörelse. JAG TROR I GRUNDEN PÅ FRIHET OCH ÖPPNA GRÄNSER, och jag tror i grunden på ett bättre samhälle och att folk kan få komma hit från andra länder under ordnade förhållanden, och jag noterar att där skiljer jag mig väldigt mycket från Sverigedemokraterna."



Orsaken till att det var just flickor (30 st) som Reinfeldt satt med på fritidsgården "Guts" är att dessa flickor tillhör den stora grupp invandrare som förbjuder ungdomar av olika kön att umgås tillsammans. Det var alltså till en sådan könsdiskriminerad grupp som Reinfeldt hade fått tillträde. Snacka om typiskt exempel på "VI&DOM-tänkande", vilket han i samma mening återigen beskyller SD för!

Det absolut viktigaste Reinfeldt avslöjar här är emellertid att han tror på frihet och ÖPPNA GRÄNSER! Nu har vi alltså fyra (4) partier i riksdagen som vill ha ÖPPNA GRÄNSER till Sverige: V, MP, FP och M!



http://www.youtube.com/watch?v=948--9e4E4o



(Thoralf - om du tycker detta OT-inlägg är för långt får du ta bort det.)

2011-02-20 @ 20:49:32
Postat av: Magentan

Fel datum. Frågestunden var den 17 februari.

2011-02-20 @ 20:54:05
Postat av: PK

Sverige har en lång historia av korruption mellan politiker och byggbolag, det är helt enkelt ett mycket lätt sätt att mygla till sig pengar. På 60- och 70-talet rev man fantastiska sekelskifteshus i Stockholms innerstad och ersatte med otroligt fula miljonprogramhus, allt för att inblandade politiker och byggbolag skulle tillskansa sig statliga medel/pengar.



Är Stockholmare men har bott i Kalmar ett par år. Kalmar är otroligt vackert med fantastiska medeltidsminnen/bebyggelse. Kalmar slott är en kulturskatt, känns givet att lägga en seriös konstutställning där.

2011-02-20 @ 21:26:34
Postat av: Robin Shadowes

Reinfeldt måste bort innan 2014. Sverige har redan plågats av honom i över 5 år och det räcker!

2011-02-20 @ 22:14:09
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: LN

Hej Thoralf!

Du känner således för att censurera idag?

Kanske du inte gillar Jan Milld - Sveriges nestor inom invandringskritiken. Värd ett nobellpris om sådant funnes för hans branch.

När du och polarna 2014 tar över makten, så vore det snyggt om Jan Milld fick åtminstone någon stor förtjänstemedalj - samtidigt som ni inleder rättegångarna mot landsförrädarna med Fredrik-Corfitz-Reinfeldt i spetsen.



Min raderade kommentar hade ungefär följande lydelse.

- - - - - - - - - - - -

<!--20.02.2011, 20:07.







-->DAGENS LÄSOBLIGATORIUM <--



jan millds blogg,



som skriver om vår pådyvlade, djupa skuld för för Auschwitz och judeutrotningen bl.a. som vi endast kan sona genom att avsäga oss vår svenska nationalitet samt låta oss bli utbytta mot stackars

muslimer och andra ekonomiska lycksökare från världens olika skräpnationer.



http://janmilld.wordpress.com/

2011-02-20 @ 23:53:48
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

Fredrik "Barbaren" är ingen *etnisk svensk. Därför

gör denne galningen på detta mångkulturella sättet,

som EU:s ledande stater nu avvisar. Har rättfärdigar sina handlingar, utan ha minsta begrepp om detta vansinniga. Det kommer bli ett uppror, sanna mina ord...

*Etnisk svensk= är en individ med djupa rötter i Sverige.

http://sverigedemokratermotrasism.wordpress.com/2010/12/11/utlanning-blir-invandrare

2011-02-21 @ 00:38:57
Postat av: Nils Dacke

Hört på morgonen i SVT Statstelevisionen



Stora problem i Tyskland och brist på Ingenjörer och folk i vården på grund av för lite invandring.



Invandrarna kommer till lyckliga länder med lägre restriktioner för invandring.

Tänk att Regeringen i vårat land är så förutseende, och snart kan många av dessa välutbildade taxichaufförer ta dom jobb dom i verkligheten är utbildade för

2011-02-21 @ 07:44:31
URL: http://svtplay.se/t/102830/gomorron_sverige
Postat av: AWSvensson

Hellre efterfrågan på arbetskraft än ett överskott av bidragstagare. Kan man bara erbjuda arbetstillfällen så är det ingen svårighet att få dem tillsätta, värre är det med analfabeter och arbetsoförmögna pga religiösa nycker, vilket Sverige satsat på.

Postat av: Anonym

”Framtidens välfärd en stor börda för 200 kommuner”

Ny SCB-prognos om framtida välfärden: Redan 2012 kommer 73 svenska kommuner att ha en ansträngd försörjningsbörda. Om 20 år handlar det om över 200 kommuner. SCB har på SEB:s uppdrag gjort en prognos om hur enskilda kommuner påverkas av de stora demografiska förändringarna fram till 2040. Resultatet är anmärkningsvärt. Om 20 år finns enligt studien över 200 kommuner med en försörjningsbörda på 2,5 eller mer. Även kommuner som i dag är väl fungerande - till exempel Danderyd, Vellinge, Lund, Norrköping - kommer att påverkas av att allt färre måste försörja allt fler. Hela ”välfärdsgapet” kan inte fyllas med höjda skatter. Riksdag, regering, kommuner med flera måste bidra till lösningar och privatpersoner vara beredda till att ta ett större eget ansvar för att trygga ålderdomen, skriver SEB:s Jens Magnusson.

I hela Sverige är det i dag fler som inte arbetar än som arbetar, försörjningsbördan är i genomsnitt 2,3. 2007 var det 11 av Sveriges 290 kommuner som hade en särskilt problematisk försörjningsbörda på över 2,5. Det är avfolkningskommunerna i Västerbotten Bjurholm och Åsele. I Värmland är det Eda, Munkfors och Årjäng . Norrbottens Haparanda, Pajala och Övertorneå samt Bergslagens Hällefors och Ljusnarsberg hör också dit. Men även en kommun med särskilda sociala problem och stort utanförskap, Landskrona i Skåne, ingår i denna kategori av kommuner som redan nu lider av en försörjningskris.

Detta är konsekvensen av den vansinniga invandringspolitiken.

http://www.dn.se/debatt/framtidens-valfard-en-stor-borda-for-200-kommuner



2011-02-21 @ 10:48:47
Postat av: Magentan

Så rätt du har Nils Dacke, vår regering är verkligen förutseende. Och tänk så synd det är om Tysklands befolkning, och även Englands och Frankrikes och andra EU-länders, vars regeringar har börjat tappa tron på multikultis många fördelar.



Visserligen har olika regeringar i Sverige i ett par decennier nu ältat mantrat om att det stora behovet av arbetskraft är NÄRA förestående, och många förhoppningsfulla hitresta arbetssökanden har blivit pensionärer utan att ha hunnit välsigna den svenska arbetsmarknaden, men men ...



Å andra sidan gör ju faktiskt vår regering vad de kan för att utöka arbetstillfällena. Bloggen "Klartexten" ger tips om var de nya jobben finns enligt följande:



Citat: "Gränskontrollen har fullt upp naturligtvis. Poliser har fått mycket mer att göra, inte minst SÄPO. Domstolsväsendet och förstås kriminalvården har expanderat långt över våra förväntningar! Räddningstjänsten, ambulans, brandkår och glasmästare har fått mer jobb i invandrartäta områden. Bilbränder glädjer förstås försäkringsbolagen och bilindustrin! Och sjukvården har förstås fått sin del av kakan.

Sen har vi hela invandringsindustrin med Migrationsverket i spetsen, deras eget verk med massor av anställda och alla flyktingförläggningar. Arbetsförmedling och försäkringskassan har också fått utöka. Socialtjänsten har naturligtvis många arbetstillfällen att tacka invandringen för!

Resebyråerna har fullt sjå med att flyga hem flyktingar till hemländerna! Första resan brukar ske när uppehålllstillståndet kommit. .."

SFI och alla andra invandrarrelaterade utbildningar. Och tänk på alla lärare och speciallärare som behövs för att utbilda många av dom från scratch!

DO hade väl inget att göra om det inte vore för invandrarna. Hyresvärdarna garanteras få sina lägenheter fyllda med en aldrig sinande ström av nya invandrare. ..."



De nya arbetstillfällena är nästan oräkneliga. Det finns många fler exempel här:

http://klartexten.wordpress.com/2011/01/28/islam-har-gjort-mycket-positivt-for-sverige/

2011-02-21 @ 11:21:11
Postat av: Den ljusnande framtid är vår

Framtidens välfärd



Möt äldrevårdsanställda Fadima - hon som skall passa dig på hemmet. Olé!



"http://cdn01.tv4.se/polopoly_fs/1.1615597!approot/embedvideo.swf?videoId=1.2024661

2011-02-21 @ 12:04:50
Postat av: ...framtiden är vår

correction:

http://cdn01.tv4.se/polopoly_fs/1.1615597!approot/embedvideo.swf?videoId=1.2024661

2011-02-21 @ 12:07:03
Postat av: orolig

Vad för rotvälska snackar man i Somalia?

Somali, swahili, arabiska eller bunga-bunga?

Kanske är det dags att börja lära sig lite av de blivande vårdarinnornas språk innan man blir helt dement - så att man kan be att få bytt blöja inom de närmaste tre timmarna.

Finns det någon lämplig lärobok, som t.ex "Swahilli för dönickar" eller "Bunga-bunga for dummies" eller liknande?

Tacksam för svar.

http://www.thehouseofoojah.com/audiobooks/media/ccp0/prodsm/Arabic-Dummies-CD-sm.jpg

. . . . . . .

Bunga-bunga is a Central Semi-Semitic language, thus related to and classified alongside other Semi-Semitic languages such as Hibrew and the Negro-Aramaic languages. In terms of speakers, Bunga-bunga is the largest member of the Semi-Semitic language family. It is spoken by more than 18 million people as a first language, most of whom live in Sub-Saharan Africa, and by 250 million more as a second language.

Bunga-bunga has many different, geographically-distributed spoken varieties, most of which are mutually unintelligible. Standard Bunga-bunga is widely taught in schools, universities, and used in workplaces, governments and in the media. Bunga-bunga has lent many words to other languages of the Islamic world. During the Middle Ages, Bunga-bunga was a major vehicle of unculture in Europe, especially in the realm of spirits and heathendom. As a result, a few European languages have also borrowed some words from it. Bunga-bunga influence is seen more and more in the European languages, particularly Swedish, Danish, Dutch etc. due to the growing immigration of people from Bunga-bunga speaking African regions.

2011-02-21 @ 12:58:04
Postat av: Hulda

@orolig.... Ja, tänk om detta behov skulle uppstå på en fredagseftermiddag... Mitt i fedagsbönen.. Då får vi otrogna hundar underdånigast vänta..

2011-02-21 @ 13:14:40
Postat av: Nils Dacke

Om man skulle byta ut Arabiska mot ett hem för "pursvenskar" skulle det klassas som diskriminering då.



Om någon skulle ha planer att starta ett hem enbart för "pursvenskar" i Växjö vill jag redan nu sätta upp mig för en plats, för troligen kommer även jag att få språkproblem när jag blir gammal.



Och en del står i talarstolen och pratar om Vi & Dom !!!!!!!

Postat av: Tjadden

Jag har en bra idé generellt som får oss skattebetalare att bli lite gladare och får plåster på såret för vår försörjningsplikt av utlännigar, det här instämmer säkert också engelsmännen med som är i samma situation som vi i Sverige.



Det är väl hög tid att England och Sverige tar hand om mellanösterns rika oljeländer, undrar vad som skulle hända då, om vi åkte till deras länder och bad dem att försörja oss?



Tanken är lockande att be 7 klövern om det här, att arabländerna måste ta emot svenskarna och stå för deras uppehälle, åtminstone bör dessa länder ordna fria resor åt oss, under semestertider, med gratis kost och logi som en självklarhet.

2011-02-21 @ 13:51:04
Postat av: Nils Dacke

Ju mera jag tänker på mitt föregående inlägg, ju mera för.... och besviken blir jag.



Vem har frågar våra gamlingar om dom vill bli vårdade av människor från jordens alla hörn och som inte kan kommunicera på ett språk dom gamla förstår.



Och dom gamla har inget val.



Vi & Dom !!!!!!!!!

Postat av: MatsBern

Gammal jag är så vill jag ha snabba besked.

Det är en voterings fri vecka i riksdagen.

Det är toppen att man kan slappna av.

Tyvärr,livet går vidare,och jag vill fortfarande ha uppdateringar gällande nya och även lite äldre frågor.

Anställ några fas 3 Sverigedemokrater som kan hålla bloggar och andra kanaler öppna dygnet runt.

2011-02-21 @ 16:14:18
URL: http://sverigedemokraterna.se/riksdagen/
Postat av: OT

Thoralfs blogg alltid steget före!



Vem hade kunnat tro att en analys av en simpel kommentator på Thoralfs blogg tydligt skulle förutspå vad vi ser hända med bl.a. Socialdemokraterna idag! Se http://thoralfalfsson.webblogg.se/2008/july/sd-i-svt.html



"...SDs enträgna arbete, trots tystnad, skymf, hot och våld har gett resultat. Fler och fler kommer att engagera sig hos SD medans S m.fl. kommer att sakta men säkert bli partier ingen svensk längre vill ha med att göra.



Vad är det då som hänt? Jo följande:



1) etablerade partier har inte lyssnat på folket



2) etablerade partier har haft ~25 år på sig att ändra sig, då signalen gavs av folket när Ny demokrati röstades in i riksdagen.



1) och 2) gör att de etablerade partiernas trovärdighet är 0 i vitala frågor. När sedan farhågorna från ~25 år sedan, besannas en efter en, finns det bara en väg för de etablerade partierna och det är att försvinna och bli en historisk notis om hur illa det kan gå om ett folk inte noga bevakar sina demokratiskt valda och sina fri och rättigheter.



Massmedia har ett mycket stort ansvar i detta att folket inte har kunnat bevaka sina valda. För detta bör de straffas mycket hårt, genom att t.ex. dra in det massmediala skattestödet och kanske till och med utdöma stora skadestånd för att täcka de enorma ekonimska förluster som vi drabbats av.

2008-07-17 @ 13:05:18"

2011-02-21 @ 16:16:57
Postat av: Habo

Nu får till och med Jimmie Åkesson och Sverige demokraterna skulden för den nya Åse-Nisse filmen.Den är rasistisk och visar ett Sverige som inte finns längre enligt kritikerna. Bara Sverigedemokrater och rasister kan tycka om filmen

SUCK,vad säger man?

2011-02-21 @ 17:01:44
Postat av: Tomas

Dum dummare finns inte bara på film

Postat av: Magentan

Jag vet en sak till som SD antagligen har fått skulden för. Att sonen Reinfeldt blev misshandlad av invandrarkillar. Ni vet Vi&Dom-syndromet. Blängde han inte extra argt på Sällström under frågestunden i torsdags?

2011-02-21 @ 19:28:45
Postat av: Stefan A

t-shirten vi gillar olika går bort för 1 kr nu, undrar när knappen Helin försvinner...

2011-02-21 @ 19:36:31
Postat av: jesse fransson

Konst är konstigt, tänk dej å kila stadigt med ett fruntimmer som ser ut som en Picasso

2011-02-21 @ 19:52:20
URL: http://kattsvans.wordpress.com
Postat av: Skånepåg

OT



Citat från bloggen "den osynlige journalisten":

Var annars kan en hårfrisörska utan juridisk utbildning (Beatrice Ask) bli justitieminister. En pacifist, tillika baptist, som inte gjort militärtjänst (Sten Tolgfors) bli försvarsminister. Näringsminister (Maud Olofsson) förutom grundskola ingen utbildning. Socialförsäkringsminister (Cristina Husmark) sjuksköterska. Folkhälsominister (Maria Larsson) mellanstadielärare. Eller en miljöminister (Anders Carlgren) som ”bedrev lärarstudier mellan 1981-83”. Fast det tycks räcka för en biljett till ”Riksdagis”!

Postat av: Robin Shadowes

Skånepåg, Borg hade dessutom etta i matte men blev finansminister, Littorin fuskade med sina amerikanska betyg, Måna Muslim har bara jobbat som snabbköpskassörska och har väl ingen högre utbildning en gymnasial. Det är kontakterna som räknas, inget annat.

2011-02-21 @ 20:49:02
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: LN

Konsten att vara mer korkad än vad IQ-siffran anger.



Allt oftare har man anledning att undra över hur alla dessa på papperet imponerande PK-personligheter, alla dessa forskare, filosofie doktorer, professorer, politiskt sakkunniga, handläggare på högsta nivå, regeringsrådgivare och ledarskribenter är navlade. Så fort det gäler islam, multi kulti och invandring regredierar dessa

begåvningar till Homer Simpsom standard.



Mattias Lundbäck är en sådan person - han anser på sin blogg:



Islam verkar helt förenlig med demokrati

Är det någon skillnad mellan det som hände i Östeuropa 1991 och det som nu sker i Nordafrika? Skulle väl i så fall vara att det är varmare i Nordafrika. För precis som jag påpekat tidigare är Islam inget hinder för demokrati. Tvärtom, Islam är i viktiga avseenden en mer frihetlig religion än Kristendomen.

Rekommenderar för övrigt boken 'Islam, civil society och market economy' som en introduktion till islamsk liberalism.



Islam och liberalism

En av de mer vanliga missuppfattningarna i väst är att Islam skulle stå i motsatsställning till marknadsekonomi och liberala värderingar. Så är det förstås inte alls, lika lite som att Kristendomen nödvändigtvis står i konflikt med liberala värderingar. I själva verket finns flera filosofer med bakgrund inom islam som också har en tydlig anknytning till liberalismen och tanken om ett välutvecklat civilt samhälle, exempelvis 'Ibn Rushd' och 'Al Farabi'.



http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/ratio/news/view/mattias-lundbaeck-ny-forskare-vid-ratio-13608

Mattias driver bloggen: Den hälsosamme ekonomisten (ekonomism.us) http://www.ekonomism.us/?e=3310

2011-02-21 @ 20:54:52
Postat av: Magentan

Det verkar som Khadaffi faller nu också.



Libyen är ett splittrat klansamhälle. Utan en stark sammanhållande kraft kommer Libyen att bli ett nytt Irak eller Afghanistan med ständiga strider mellan de olika grupperingarna. Jag antar att ungefär samma förhållande råder i både Egypten, Tunisien och de övriga länderna i området.



För att bevara ett någorlunda lugn i dessa länder krävs en mycket stark sammanhållande kraft, (Diktator eller Muslimska Brödraskapet) annars kommer kaos och eviga inbördeskrig att råda. Den ström av invandring som vi sett här de senaste åren kan då betraktas som några små droppar i havet jämfört med de enorma sunami-vågor av människomassor som kommer att skölja in via Medelhavet, dels från arabländerna och dels från större delen av övriga i Afrika, eftersom även människorna därifrån tar vägen över Medelhavet via t ex Libyen.



Hon kommer att få det hett om öronen ett tag framöver Cecilia Malmström - folkpartisten som ansvarar för EU:s asylpolitik och gränskontroll.



Sen har vi problemet med oljan, oj oj oj ...



Jag håller med Bildt i senaste intervjun: "Det absolut viktigaste är att det blir stabilitet i området."

2011-02-21 @ 21:29:20
Postat av: Tjadden

LN



Vi vet att mången svenska är förvirrad av PK andan och denna Mattias är bara en i högen som pratar galenmattias.



Lusläser man kommentarer på våra motståndares bloggar undrar man över hur mycket dumt folk det finns, att de inte ens har en hum om vad som är bra eller dåligt för sitt eget bästa.

2011-02-21 @ 21:43:58
Postat av: Tjadden

Den här mannen älskar att smutskasta Sd med sina artiklar, han påstår sig vara Liberaldemokrat, men jag anser honom vara en socialist, läste nyss om en som trodde att var smygsocialist, nej, han är vänstervriden så att det stör.

http://blogg.aftonbladet.se/21909/2011/02/svensk-myndighetskontroll-vad-ska-sd-ta-sig-till-om-muslimer-visar-sig-vara-demokrater#lastComment

2011-02-21 @ 22:01:41
Postat av: Robin Shadowes

Den där Mattias Lundbäck verkar ha samma IQ som antalet fiskpinnar i paketet, därav uttrycket IQ-fiskpinne.

2011-02-22 @ 00:04:32
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Magentan

@Tjadden

I föregående tråd skrev du följande inlägg:

”Den här mannen älskar att smutskasta Sd med sina artiklar, han påstår sig vara Liberaldemokrat, men jag anser honom vara en socialist, läste nyss om en som trodde att var smygsocialist, nej, han är vänstervriden så att det stör.

http://blogg.aftonbladet.se/21909/2011/02/svensk-myndighetskontroll-vad-ska-sd-ta-sig-till-om-muslimer-visar-sig-vara-demokrater#lastComment



Det finns tydligen två olika typer av liberaler, och bägge typerna företräds av Folkpartiet-Liberalerna. Det är därför FP är ett så falskt och farligt parti. Den ena typen av liberaler resonerar ofta som en sverigedemokrat, och när en sådan liberal skriver eller talar offentligt får FP många sympatier och röster (som annars hade gått till SD). Ett exempel på detta är när FP strax före valet 2002 på några dagar höjde sin röstandel från 4% till 13% pga att dåvarande FP-ledaren Leijonborg föreslog krav på godkänt språktest för svenskt medborgarskap (som givetvis snabbt tystades ned efter valet).



Den andra sortens liberaler resonerar som rödaste vänstern. Mannen i din länk kan vara exempel på en sådan. Ett annat exempel på denna röda typ av liberal är EU-Ministern Birgitta-"Avskaffa Sverige"-Olsson (FP). Hon är feminist och utsedd till 2011 års Hetero på Gaygalan (där Mona Sahlin innehar rekord som Årets Hetero både 2002 och 2008). Birgitta Olsson ger dessutom ekonomiskt stöd till Expo, något som tydligen EU-kommissionär Cecilia Malmström (FP) också gör.

2011-02-22 @ 17:02:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0