DAGS ATT KALMAR KOMMUN OCH GOTA MEDIA TÄNKER OM


Ingen dålig plats för ett mediehus.                                         Foto Thoralf Alfsson

Idag fick jag svar på ett antal frågor jag ställt till Länsstyrelsen, även om det återstår en del frågeställningar är ändå svaret väldigt intressant. Det visar dessutom på att Mattias Adolfsson försökte vilseleda hela kommunfullmäktige den 27 februari när han pratade om att man hade talat med Länsstyrelsen om en dispens för Luddvårlöken.

I det svar som Länsstyrelsen givit Kalmar kommun säger man bland annat följande. Notera att man skrivit INTE med versaler. För att ge eftertryck åt sina ord.

”Kommunen ska vara medveten om att de lägger ner pengar på att anta en plan som sedan kan stoppas pga att ni inte får dispens enligt AF. Att ett område ska bebyggas eller liknande enligt en detaljplan är INTE ett särskilt skäl till att ge dispens.” 

(AF= Artskyddsförordningen)

Trots detta svar från Länsstyrelsen valde Mattias Adolfson att fortsätta arbetet med detaljplanen och dessutom driva igenom den i kommunfullmäktige. Mattias Adolfson har ju drabbats av andra bakslag under de senaste månaderna när de som överklagat de nya CA-huset på Kvarnholmen där han försöker fuska igenom ett 8-våningshus i en detaljplan som bara tillåter 6-våningshus genom att inte räkna bottenvåningen och en indragen toppvåning något som inte myndigheterna gick på. Men har man varit fackombudsman inom S så kanske man är van att göra lite som man vill och strunta i lagarna. Det kanske är dags för Mattias Adolfson att vakna upp och se sig om.

Min personliga åsikt och råd till Gota Media och Kalmar kommun är att ni underskattat de problem som finns med den antagna detaljplanen när det gäller artskyddsförordningen(luddvårlöken), strandskyddet och kulturminneslagen.

Mitt råd är: Tänk om och gör rätt. Låt det inte gå prestige i detta ärende.

Mitt förslag är att ni snabbt tar fram en ny detaljplan för nordöstra hörnet av Kvarnholmen där Gota Media kan bygga sitt mediehus. Denna plats saknar alla de problem som föreligger vid Systraströmmen. Fördelarna är många.

 • Inga fornlämningar, platsen består av fyllnadsmassor från när befästningsvallen revs på 1870-talet. Prövning mot Kulturminneslagen sannolikt väldigt enkel.
 • Troligen inga arkeologiska utgrävningar.
 • Längre ifrån vattenkanten, enklare förfarande när det gäller strandskyddet. Eller ingen prövning alls då det finns befintlig väg mellan tänkt fastighet och vattenkanten.
 • Ingen grön lunga och parkområde som tas i anspråk.
 • Inga fridlysta växter som det måste sökas dispens för.
 • Idag är ytan endast en grusparkering som sällan är fullbelagd.
 • Havsutsikt med Kalmarsund och Ölandsbron i blickfånget.
 • Gota Media skulle få ett antal parkeringsplatser för de anställda eller allra helst ett parkeringsplan i källarplanet. Då försvinner inga parkeringsplatser.
  Mindra trafik på de centrala delarna av Kvarnholmen (Larmgatan).
  Förhoppningsvis ingen som överklagar om man samråder med grannar på ett sunt sätt.
  Gissningvis ett lägre markpris för Gota Media.
  Med stor sannolikhet betydligt lägre byggkostnad då inga "befästningsvallar" måste byggas.


Detta är bara några av de fördelar jag kommer på direkt. Det finns säkert fler.


Grusparkering på den aktuella platsen.                            Foto Thoralf Alfsson


Trots att en ny detaljplan måste tas fram är jag övertygad att mediehuset kommer stå färdigt tidigare på denna plats än om man försöker driva igenom mediehuset vid Systraströmmen. Jag är övertygad om att det kommer stoppas på vägen. Det bästa vore om Länsstyrelsen sa nej med en gång. Det skulle spara väldigt mycket av skattebetalarnas pengar.


Grön inringad yta är mitt förslag på plats för mediehus.

Till sist vill jag att ni även skall få läsa hur Ulf Wickbom raljerar på dagens ledarsida av Barometern. Ulf Wickbom borde istället raljerat över hur Kalmar kommun nonchalerat det yttrande som man fick från länsstyrelsen den 9 maj 2011 angående Luddvårlöken. Då kanske man insett att man var på väg i helt fel riktning. Men det finns ju ett ordspråk som säger att sent skall syndaren vakna och det gäller nog inte bara Ulf Wickbom och Mattias Adolfson utan även Bennie Olson på Gota Media.


Kommentarer
Postat av: alf

Lägg ner Gota Media. Vi har ju Internet. Deras tidningar duger ju bara att tända brasan med.

2012-03-05 @ 19:40:35
Postat av: Sigvard K.

Fanken vad bra jobbat Thoralf :-)

Detta säger återigen vilka politiker som vi har i vår kommun. Frågan är bara hur man får ut det till gemene man. Så att folk kan rösta "rätt" nästa gång

2012-03-05 @ 19:50:02
Postat av: fredrik

Den platsen är hundra gånger bättre. Ändå tråkigt område som det är nu. Eller väntar man på World Trade Center kanske?

Man kan göra två plan parkeringshus under huset. Inga konstigheter. Det finns i andra städer. Ett plan för kommunala parkeringar och ett privat plan för Gota Media + Uthyrda parkeringar.Klockrent!

2012-03-05 @ 20:11:29
Postat av: Sven Dacke

Andra tidningar sparkar personal, Gota media vill bygga nytt ( än så länge)Jag får det inte att gå ihop, och för länge sedan gissade jag att dom får pengar från Saudi Arabien för att bygga en lokal som kan användas som moske, med gamla vattentornet som minaret.

Flottaste mosken i Nya SverigeDet är den enda förklaringen jag kan komma på, nu när papperstidningar är i kris överallt. För nybyggarna räcker det med en parabolantenn och ingen morgontidning.Se på länkenFör övrigt bra jobbat Thoralf, hoppas ni får fram tillräckligt med funktionärer att besätta alla platser efter valet

Postat av: Paulina

Någon som vet hur mandatfördelningen ser ut i kalmars kommunfullmäktige?Mvh, Paulina

2012-03-05 @ 20:42:28
URL: http://paulinasekonomiblogg.blogspot.com/
Postat av: Lotta

I dagens Östran står en artikel med överskriften: Nya protester varje dag mot Gotas hus. Allmänheten tycks protestera hos Kalmar Kommun med några handfull mail/brev per dag. En skribent fastnade jag särskilt för. Individen skriver "Det är sorgligt att invändningarna mot Gota Medias tidningshus har blivit en SD-fråga". Det som är sorgligt är att 7-klöverns politiker fortfarande befinner sig i sandlådan och bara måste rösta tvärt emot SD som de motvalls kärringar de är. Det man kan säga om SD är att de är det enda parti med sunt förnuft och som värnar vårt unika kulturarv. Bedrövligt att en del fortfarande inte tycks fattat det.

2012-03-05 @ 21:10:14
Postat av: allemand

Thoralf, jag trodde att du hade semester? Eller har du flytt från Gota medias repressalier?

2012-03-05 @ 22:12:24
Postat av: Jörgen

Skulle inte ha något emot att sitta på en varm strand med paraplydrink och skriva på bloggen. Så Thoralf befinner sig helt klart på en go plats.Skål!

Och nä! Barran duger inte att tända brasan med. För något surare papper finns inte. Märkligt att miljönissarna inte skriker.

2012-03-05 @ 22:46:28
Postat av: Robin Shadowes

Teorin om en moské var onekligen intressant. Dom erövrade folkens gamla kultur skall ju förstöras i grunden och det kommer ju bli just vad som sker om man bygger på historisk och arkelogiskt intressant mark. Man får sitt skrytbygge samtidigt som man hånar dom otrogna mer än på ett sätt.

2012-03-05 @ 23:26:07
Postat av: Fredde@76

Jag tycker du skulle föreslagit att Gotia medias byggnad skulle placeras på den lokala soptippen för Kalmar, för det är där dessa journalister kommer att känna sig som mest hemma bland råttor, löss och gapande måsar.

2012-03-05 @ 23:54:39
Postat av: Fredde@76

Ursäkta! Gota media ska det stå i min förregående text.

2012-03-05 @ 23:58:32
Postat av: Sven Dacke

Robin Shadowes. Kalmar har ju redan "Kaba".

Postat av: HM

Så sent som för ett år sedan vore det väl att skriva under sin egen dödsdom att skriva som denne moderate ledarskribent gör på Gotland. Ungefär som denne skribent i Västervik så blir det ändå allt fler som verkligen ifågasätter den förda politiken och pushar dessutom för Merit Wagers bok: http://www.helagotland.se/ledare/artikel.aspx?articleid=7530636

2012-03-06 @ 06:45:50
URL: http://ondiklinte.blogspot.com/
Postat av: Sven Dacke

Varför har Saudi Arabien så lätt att bygga Moskeer i Sverige.

Kanske en del av förklaringen.

_________________________________________________

Det finns långtgående planer på att Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, i största hemlighet ska hjälpa Saudiarabien att bygga en avancerad vapenfabrik, kan Ekot avslöja. Projektet går under namnet Simoom. (Ekot)

Postat av: Fredrik

Ja vad Ulf Wickbom säger eller tycker har folk i allmänhet slutat läsa och lyssna på.Är en pajas som definitivt och aldrig har eller kommer få ett jobb på meriter.Sen de som länkas i artiklen ovan är ännu ett tecken ,bevis på att våra politiker flörtar med det politiska islam på högsta nivå..Saudi Arabien.2012-03-06 @ 07:47:07
Postat av: mullis

själv bor jag uppe i landet men följer detta drama, jag måste säga att jag tappar all respekt för politiker och hur dom beter sig, dom är tydligen helt blinda och oförmögna att förstå att man måste ge sig och kompromissa ibland, detta verkar vara ett sådant tillfälle. jag kan bara säga välkomna till den nya tiden när ni inte längre kan mygla hur som helst, i detta fall får man ju i första hand tacka eldskälen Thoralf som jag tror alla partier skulle vilja ha några stycken av och sedan internet som avslöjar mycket mygel och svågerpolitik i Sverige.

2012-03-06 @ 07:57:39
Postat av: Sven Dacke

Dessa maktens kreatur!!!Jag blir mera och mera förb...d när jag tänker på dessa arroganta, högfärdiga politiker som står i Riksdagens talarstol och pratar om "främlingsfientliga" och avskyvärda parti som Sverigedemokraterna, när dom samtliga är insyltade upp över örononen i affärer med länder som Kina, Saudo Arabien och ett flertal till.Och ju mera men får höra, desto mera självklart är att både S och M stoppar all insyn i Tsunamiband, Stazi listan mm. Tänk om alla "hemligheter" skulle komma ut.Nästa så jag spyr, men samtligt förstår jag olika samband i varför det ser ut som det gör i gamla stackars Sverige.Och i sina gravar ligger dom gamla riktiga politikerna och roterar i allt snabbare takt så att jorden vibrerar, och kan förväxlas med jordbävning.I på Riksdagens hemsida står det.ALL MAKT UTGÅR FRÅN FOLKET.Ta bort den texten snabbast möjligt.Postat av: Mattias

Jag måste bara säga: RIKTIGT bra jobbat Thoralf!

2012-03-06 @ 08:12:42
Postat av: Sven Dacke

Sverige har haft en viktig uppgift i det som kallas Arabiska våren. Är det en uppgift för Sveriges militär ???????

-----------------------------------------På en Natobas utanför Rimini i Italien producerar Lukas Linné flygblad och radiosändningar till befolkningen i Libyen. Han är en av Sveriges totalt tio psyopsanställda i Libyenmissionen.

ETIKETTER: DIK FORUM 2011 DIK FORUM 2011 NR 8 DIK FORUM

Postat av: Thoralf Alfsson

Är det någon som kan scanna Östrans artikel som Lotta nämner i en kommentar och skicka den till mig?thoralf.alfsson@telia.com

2012-03-06 @ 09:54:02
Postat av: Magentan

@ Sven Dacke

Nu börjar det klarna varför Reinfeldt och Alliansen är så angelägna om att islamisera Sverige. Saudiarabien får bygga moskéer i Sverige, och Sverige får bygga vapenfabrik i Saudiarabien.Men en del nya frågor uppstår. Till exempel:

Finns det något samband med att Moderaterna har släppt in en islamistisk shariaförespråkare i Sveriges riksdag?

Vilka är den rödgröna opinionens skäl till att de är precis lika angelägna om att islamisera Sverige som regeringen Reinfeldt är?

2012-03-06 @ 10:11:18
Postat av: karolinajonsson

Sugen på att tävla? :DVinn ett valfritt iphoneskal på min blogg;

http://jonssonsfoton.blogg.se/2011/december/utkast-dec-12-2011.html#commentVinn ett sminkkit;

http://jonssonsfoton.blogg.se/2012/february/vinn-sminkkit.html#commentEller varför inte ta en titt på min bloppis?

http://jonssonsfoton.blogg.se/category/bloppis.htmlWOOPWOOP, ha det så bra! Och sorry om du inte gillar reklam ;*

2012-03-06 @ 10:15:56
URL: http://jonssonsfoton.blogg.se/
Postat av: Systemfel

Lite OT

"Kom och prata sjal i moskén"http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.4439219-kom-och-prata-sjal-i-mosken

Postat av: Hulda

Magentan:..

Ja, detta med en planerad vapenfabrik i Saudi-Arabien väcker många, många frågor....

2012-03-06 @ 10:33:05
Postat av: Hulda

Systemfel:...

Om nu dessa sjalar (och andra kläder) är så våldsamt bra, varför bär inte de muslimska männen dem också..??

Varför döljer inte se sitt hår, armar och annat i stora tyger??

2012-03-06 @ 10:38:05
Postat av: Magentan

Hulda skrev: "Ja, detta med en planerad vapenfabrik i Saudi-Arabien väcker många, många frågor...."Verkligen! Och Moderaternas islamist sitter ju i FÖRSVARSUTSKOTTET dessutom ...

2012-03-06 @ 10:48:49
Postat av: AWSvensson

Statstelevisionen i desinformationens tjänst presenterar Snillen spekulerar.

Har lyssnat flera gånger ,det är något som saknas,kanske kan vår talesman i gangsterfrågor kriminolog GoG hjälpa oss på traven.

Postat av: Nalli

Vinner du slaget mot bl.a. Gota Media-huset p.g.a. Luddvårlöken, ta då den som SD:s partisymbol.

2012-03-06 @ 11:08:18
Postat av: Victoria - Foto och Vardagen

Vad tycker du om min nya design ? :D

före och efterbilder finns på bloggen ! :)

Hoppas du får en underbar dag :D

2012-03-06 @ 11:17:30
URL: http://mezei.blogg.se/
Postat av: Lotta

@ThoralfÄr det bråttom annars kan jag fixa det ikväll?

2012-03-06 @ 11:42:41
Postat av: Thoralf Alfsson

LottaBlir bra ikväll!Skall ligga vid poolen eller på standen under dagen.Tack för hjälpen

2012-03-06 @ 11:44:40
Postat av: Sven Dacke

Undrar vad Regeringen gör i dag.Kanske ser fram mot "Hetvägg" på Tisdag eftermiddagen

2012-03-06 @ 12:10:02
URL: http://www.semlor.nu/hetvagg-1340175
Postat av: Gubben o Gumman

AW S : Saknas inget direkt barnfattigdomen närheten till kontinenten behovet att bära vapen akutens trevliga arbetssituation finns med .Eller menar du den stora elefanten som smyger omkring i studion resp Malmö "Jippiejumbo"?

Här kanske Svenne Banan kanske skall släppa Bingolotten en stund och fundera lite .Studiopersonalen på SVT68 i den vackra röda soffan följer bara manualen: "När du går som katten kring het gröt".Visst förstår man att den egenskapade situationen i Malmö "andra himmelriket" i Sverige kan bli lite besvärande,men här har man ju stötdämparmöjlighet via Sveriges oberoende Television att tillgå.Kriminiologens efternamn Granath ligger väl i tiden,lite synd att damen bredvid inte hette Sprint..

Han har samma kvalifikationer som professor "Jerry"

Båda lider svårt av "BagdadBob" syndromet.

"Jerry" har tydligen ett fint hus på Lidingö med golfbana,så det är tydligen lönsamt att återge situationen i Sverige.

Båda två kan ägna sej åt ballongdans på heltid istället för kriminiologi,ta med Leif GW också.Faktum är att cirkus Scott förmodigen är intresserade 4 Clowner i en soffa.

Samt en stor elefant i studion kan det bli bättre?.Man tänker osökt på Telias reklamfilm med Kjell Bergkvist som säger :"Jag gör allt för pengar".Om Alfsson glömmer en konsonant till så, ligger han i sanden :=)(=:

Som alla vet så sa den gamle nudisten på stranden : "Livet är underbart när underlivet är bart.

2012-03-06 @ 12:11:55
Postat av: Gubben o Gumman

OT :Östrans reportage om mentorer till nyanlända flyktingbarn har inte en enda kommentar .

Visst är det märkligt AW Svensson

2012-03-06 @ 12:21:30
Postat av: AWSvensson

Va skönt att det var fler än jag som såg elefanten, Märkligt att en elefant kan gå omkring i en studio och ingen lägger märke till den,lite som att debattera Titanics undergång utan att nämna ordet isberg.

2012-03-06 @ 14:08:27
Postat av: Kalle

Invandrarna blir våldsamma i Kalmar vid lägre bidrag!!!Fria Tider skriver:

""Invandrarna klagar över att det blivit svårare att få bidrag sedan deras ansökningar behandlas utifrån samma mall som svenskars./.../Riksdagsmannen och lokalpolitikern Thoralf Alfsson (SD) i Kalmar har tidigare uttryckt viss irritation över att det varit så svårt att få ut uppgifter från Lars-Ove Angré om hur Invandrarservice använder sina pengar."" skrev Fria Tider.Bra Thoralf ditt envisa,hårda och strävsamma arbete ger resultat.Nu när invandrarna behandlas efter samma normer som pursvenskar går de till attack mot det svenska samhället. Vilket visar vilka falska och ynkliga Politiskt Korrekta politiker vi har. PK-politikerna har bluffat och fört pursvenskar bakom ljuset i många år. Detta gäller nog inte enbart i Kalmar!!!

Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : "Plötsligt låg Titanic bara på botten"

SVT68:s sjöexpert Olle Vingelben tror att skeppet sjönk pga barnfattigdom

2012-03-06 @ 16:18:26
Postat av: beciell

Passa på, TÄVLA om ett par RAY BAN SOLGLASÖGON i min blogg: http://beciell.blogg.se/2012/march/bloggtavling-vinn-ett-par-ray-ban-wayfarer.html

2012-03-06 @ 16:28:47
URL: http://beciell.blogg.se/
Postat av: Maddez ♥

Hej !

Allt bra med dig ? :)

Jag har precis startat en tävling där du kan vinna örhängen eller ear cuff från ur & penn.

Är du intresserad klicka bara på länken här nedanför;

http://maddez.blogg.se/2012/march/vinn-valfria-orhangen-fran-urpenn.html#comment

Kram♥

2012-03-06 @ 17:25:56
URL: http://Medd0pedd0@hotmail.com
Postat av: Robin Shadowes

Kanske Thoralf borde börja med Captcha-kod för att bli av med spammarna?

2012-03-06 @ 17:52:47
Postat av: Svensson

Tänk om, tänk rätt, det ska väl vara lätt.

2012-03-06 @ 17:57:26
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Medllem

Kommer det mera information från SD om Stasiarkiven?

2012-03-06 @ 18:09:16
Postat av: Tony Ingman

Sverige bygger vapenfabrik till en av världens värsta diktaturer,nämligen Saudiarabien.

Nu förstår man ju var Moddarna får sina stora

partianslag ifrån. Kontaktförmedlare är väl

Abdirizak Waberi.

Sverige. Hyckleriets stamort på jorden, vi lotsas som om vi är politiskt neutrala, men har

förunderligt lätt för att samarbeta med dom värsta

diktaturerna i världen, Stasi i Östtyskland igår,

Arab diktaturena idag, samtidigt ska allt tystas

ned och hållas hemligt för att invånarna ska veta

så lite som möjligt vad som försigår bakom fasaderna. För att vara ett så kallat öppet land,

är det otroligt mycket som hemligstämplas.

Det enda som verkar vara öppet är gränserna in i landet, men dom står ju dessvärre på vid gavel.

2012-03-06 @ 19:21:49
Postat av: M I N A B R U N - photography

Hoppas du har haft en bra tisdag! :D

2012-03-06 @ 22:07:22
URL: http://miinabrun.blogg.se/
Postat av: Kalle

""Inger-Siv Mattson är en argsint 75-årig dam som bor i Nacka söder om Stockholm. Med jämna mellanrum bombarderar hon journalister, partiledare och andra politiker med pepprade skrivelser om missförhållanden och uttryck för det svenska politiska vansinnet."" skriver på snaphanen.dk.""Behöver Sverige fler gamla dementa?"" syftande på flera fall där gråteskor på olika tidningar breder ut sig i krokodiltårar och dränker hela tidningsidor med sina tårar.Inger-Siw Mattson har genomskådat dem å det grundligaste!!!Hon är före detta internationell sekreterare vid ett statligt forskningsråd.Postat av: Göran

Tillåter mig att göra en återversering till herr Wickbom, antagligen får vi INTE läsa den under punkten "sagt hos andra" på Barometerns insändarsida:Ledarsidan stod ibland för rena skandalen,

fy Alice, nu var du återigen utanför marginalen,

Saxen klippte banden, Ulf rättade till kanalen,

se där, åter till den mer korrekta signalen,

låt vårt nya, fina mediahus bli finalen,

hurra, vårt skrivande hörs ända till kardinalen."Ge dem en religon, ge dem två, blanda in politiken och de slåss om den".

2012-03-06 @ 23:41:11
Postat av: John

http://www.ostran.se/nyheter/Kalmar/Ingen-plats-foer-luddvaarloek/%28comment%29/view#viewHär är något mer att se fram emot om bygget blir av... det är inget man kan läsa om i Barometern!

2012-03-07 @ 09:09:28
Postat av: Lisbeth Johnsson

hela iden är helt idiotiskt,det borde inte vara diskuterbart ens.

2012-03-07 @ 12:39:10
Postat av: Tony Ingman

Att många politiker är stora hycklare ser man dagligen. Som när Lill Gahrton i MP spelar indignerad över avtalet om vapen tillverkning, som

dom själva tillsammans med sossarna fattat beslut

om, likaså kommunisterna, ändå får dessa klåpare

spela ovetande i den staliga opolitiska Tv kanalen

SVT. Om SD hade någon åsikt i frågan ställdes

aldrig, efter som dom enligt Svensk Media tydligen

inte finns, förutom när det gäller att skriva skit

om dem.

2012-03-07 @ 13:38:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0