JIMMIE ÅKESSONS TAL PÅ LANDSDAGARNA


Kommentarer
Postat av: Helene

SD utpekas som ett enfrågeparti i massmedia och av övriga partier. Det är en sanning med modifikation anser jag. Det finns inget som påverkar det som övriga partier ser som sina kärnfrågor: Arbetsmarknad, skola, vård och omsorg så som invandringen gör. Nu ökar sparkraven igen inom dessa områden. Många verksamheter är kraftigt underbemannade, men pengar saknas till nyanställningar. Tvärtom är det aktuellt med uppsägningar inom många av dessa områden. Sker det nyanställningar i offentliga sektorn är det i många fall invandringsrelaterade, såsom lärare till språkundervisningar. Det enda som gynnas av massinvandringen är rättsväsendet där anslagen ökas. Detta skapar en väldig snedfördelning av de offentliga utgifterna. Det påstås också att ”främlingsfientliga” partier vinner framgång vid en lågkonjunktur. Men om man då ser på de sparpaket som lagts under de snart 30 år som olika regeringar har fört denna så hett debatterade politik, så tror jag inte jag är djärv om jag påstår att det ALDRIG förekommit något sparkrav som rör invandringen. Vi kommer väl alla ihåg hur det var på 90-talet. Sverige var i en djup ekonomisk kris. Alla drabbades av regeringens stålbad. Trots detta beviljades 10 000-tals PUT. Likadant är det nu. Ingen minskning på invandringsrelaterade kostnaderna. Klart att detta sticker i ögonen hos folk. Klart att folk blir förbannade. Att kalla det rasism och främlingsfientlighet är inte bara naivt, det är direkt oförskämt.



Jämför man livskvalitén på 70-talet, märker man en markant försämring. Jag tror många saknar livsglädje. Många av de som fortfarande har jobb känner sig mycket slitna. De flesta jobbar säkert både för två och tre på grund av neddragningar, och upplever att de är för trötta för att ha en meningsfull fritid. Många av dessa lever även i en mångkultur som societeten inom PK-eliten har tvingat på dem. Sjuka jagas med blåslampa av tyranninnan Husmark. Cancersjuka tvingas ut och arbeta. Arbetslösa drivs bort från hus och hem för att flytta dit jobben finns. Arbetsmarknadsåtgärder som diskriminerar arbetslösa svenskar, som t ex Instegjobb. Prata om kollektiv bestraffning att betrakta alla som antingen inbillningssjuka eller arbetsskygga. Jag glömmer aldrig det uttalande en kvinnlig AMS-chef gjorde i en tidning: ”Som arbetslös måste man vara beredd att flytta till jobben. Och den enorma resurs invandrarna utgör måste vi verkligen ta till vara. Vi skall göra allt vad som står i vår makt för att de skall stanna i vårt län”. Vilken människosyn. Hon sade det ju rätt ut. Svenska arbetslösa är en belastning och arbetslösa invandrare en tillgång. Jag försökte naturligtvis nå denna inskränkta människa för en kommentar, men utan resultat. Jag påstår absolut inte att alla upplever det så här. Och det lär absolut inte de som bär ansvaret för att vi har denna infekterade debatt idag göra.



Hur de äldre har de kan väl knappast undgått någon som har den minsta verklighetsförankring. Många tvingas leva ensamma mot sin vilja. Jag hoppas att ingen har glömt det äldre par där kvinnan blev sjuk och fick en plats på ett äldreboende. Hennes man, som inte ville skiljas från sin livskamrat nekades dock eftersom han saknade behov. Detta i ett land som beviljar 100 000 anhöriga uppehållstillstånd. Det är ju inhumant att splittra familjer. 90-åringar som nekas färdtjänst hänvisas till kollektivtrafiken eftersom de anses för friska. Detta innebär ”raska” promenader på några km. Allt medan SFI-elever skjutsas med taxi. I många kommuner har man av besparingsskäl anlitat privata vårdgivare, där många gånger vinst går före prestation. Vi har hört skrämmande fall där våra äldre ligger döende i sin egen avföring. Fy fan vad skamligt! Jag måste ta till kraftord för att beskriva mina känslor för detta. Är det ett värdigt slut vi ger våra äldre?

Sveriges Landstings dåliga ekonomi resulterar i att 2000-3000 av vårdpersonalen kommer att sägas upp. Antalet vårdplatser har minskat, nyblivna mödrar skickas hem endast timmar efter förlossning på grund av besparingar.



Hur många miljoner kronor ansvarslösa politiker har plöjt ned i problemområdena vågar jag inte tänka på, men miljoner som bildligt talat har gått upp i rök har vi själva bevittnat den senaste tiden. Här existerar inga nedskärningar eller besparingar. Här är kassan outtömlig.



Att kalla människors reaktion på allt det jag har nämnt för rasism och främlingsfientlighet är inte bara naivt och oförskämt. Det är ett bevis på vilken nedvärderande syn makteliten har på svenska folket. Och att SD skulle vara ett enfrågeparti visar det jag tagit upp raka motsatsen på. ALLA i det svenska samhället berörs och drabbas på ett eller annat vis av den invandringspolitik som Sverige har bedrivit i snart 30 år



2009-10-23 @ 15:59:32
Postat av: Stefan K

Klicka på Nyhetspanelen 07.45

http://svtplay.se/t/102830/gomorron_sverige

America Vera-Zavala i sitt esse. Får man må illa framför dataskärmen?

2009-10-23 @ 16:08:58
Postat av: Allah

http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article6005360.ab



Detta är ju humor på högsta nivå. Exakt detta talade Åkesson om, men målades ut som satan själv. Men nu är det plötsligt ok att säga att vissa muslimer visst är farliga.



Har Aftohoran helt plötsligt över natten blivit rasister och nazister? S



2009-10-23 @ 16:16:26
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Stefan A

Alla borgeliga partier tävlar om att ta avstånd från SD nu, blir inte lätt för moderatväljare i valet, rösta på Reinfeldt och få Wetterstrand...eller kanske man får se Reinfeldt och Peter Eriksson på samma valaffisch...eller varför inte alla sju partiledarna på samma affisch...rösta på oss..den rödgrönblå sörjan...

2009-10-23 @ 16:20:58
Postat av: Skånepåg

En stor eloge till Helene för hennes mycket välskrivna kommentar.



2009-10-23 @ 16:29:54
Postat av: Gubben o Gumman

Eftern att ha följt landsdagarna på tv ett större antal timmar,så får man väl vara bra bakom flötet.

om man kallar SD för ett en frågeparti.



Gubben o Gumman höll på att somna under debatten om vargstammen el sametinget.



Detta är givetsvis viktigt i dessa kommuner.



Speciellt satsningen på dom pensionärena som har det sämst är mycket bra att man tittar på.



Givetsvis försvarsfrågan samt det rättsliga läget.

Är stora akuta frågor.



Läget kan inte bli mycket värre i ett land än i Sverige förrutom inbördeskrig.



Etablerade politiker samt journalister lever i en

egen ankdam när den egna plånboken är viktigare kortsiktigt istället än för Sverige.



"Vi måste se till så det inte blir som i Norge o Danmark" vadå se till dom länderna är 200% friskare än Sverige idag.



Titta på Centern som släpper in en man som vill införa shialagar i Sverige.

Det säger allt.



Sveriges olycka är att dessa Kamikaze- politiker lyckats ta sej fram till köttgrytorna pga av allmänt ointresse för politik.



Parallet med att kommunister infiltrerat radio tv o press.



Vi ser ju alla hur man bär sej åt mot SD i press o TV



Dessa politiker är inga överlevare.



I dag har vår eminente Stadsminister? Fredrik Reinfeldt talat om att han skall minsann inte samarbeta med SD.



Vad gör han om KD åker ur riksdagen och/eller Centerpartiet ?



Vänsterpartiet backar deras folk är tvärilska för Ohlys sammarbete med MP samt S.



Blir väl inte direkt överförtjusta i Folkpartiets flört med MP.



Maria Wettertrand går i taket på Folkpartiets invit.



Vill MP:s väljare att partiet sammarbetar med dom borgeliga partierna knappast.



Således har den rödgröna röran börjat begå Harakiri

men Jan björklund vid rodret lycka till.

2009-10-23 @ 16:38:33
Postat av: Anonym

Tack Skånepåg. Det värmde.



Jag hittad lite intressant läsning på Björn Brändewalls blogg. Brändewall (fp) är ju fjollen som,i jämställdhetens ville kandidera till stadens Lucia för er som inte vet. Han ville även att Sveriges arbetsplatser skulle hållas öppna helgtid p g a att ”de finns ju de som inte firar våra högtider”.

– Äh, killar. Det blir ingen julledighet i år. Ahmed firar ju inte jul.



Det var egentligen inte det som var det intressanta, men ville ändå berätta det för er. Kolla in adressen och titta särskilt på dessa motioner som togs upp i Liberala ungdomsförbundets kongress 2007. ”Här stakas framtiden ut”:



http://brandewall.blogspot.com/2007/08/hr-stakas-framtiden-ut.html



Global solidaritet:

Nej till omskärelse av minderåriga



Ekonomi och välfärd:

Avskaffa presstödet (Utan konstgjord andning skulle de flesta PK-blaskor självdö. Obs! Egen kommentar)



Utbildning och Kultur:

Nej till religiösa friskolor



Miljö:

Öka djurskyddet



Inte helt olikt SD:s krav eller vad säger ni? Skulle vi inte visa tolerans mot andra grupper?



2009-10-23 @ 16:40:43
Postat av: S-E Karlsson

Helene , Det var en lång harang men den innehöll bara sanningsord ! Vad det gäller SFI-elever som istället för kommunala färdmedel åker taxi så har jag sett det här i Högsby ! Bra rytet iallafall !

Mvh S-E Karlsson .

2009-10-23 @ 16:41:40
Postat av: Lotta

@Helene Du har verkligen lyckats spegla det svenska samhället på ett mycket bra sätt. Bra skrivet.

2009-10-23 @ 16:43:50
Postat av: AWSvensson

Justitiekanslern (JK) inleder ingen förundersökning mot Aftonbladet med anledning av Sverigedemokraternas (SD) debattartikel om islam.

Så nu har man som någon sa skitit i det blå skåpet. Vägen för debatt är öppen , hoten är verkningslösa.

2009-10-23 @ 17:27:44
Postat av: Cap

Tack Thoralf för att du la upp klippet, har längtat länge efter att se det!



Framåt fram, strid är för nåder!



2009-10-23 @ 18:07:08
Postat av: Stora Småland

" Anonym " bra kommenterat på H. G . Strömers blogg ! Han är iallafall ytterligt tacksam mot Sverige det är inte alla invandrare som är det !

S. Småland .

2009-10-23 @ 18:56:41
Postat av: Lotta

Mycket intressant artikel skriven av Wolfgang Hansson. Tar även med en kommentar till artikeln: "Nu är jag jätte förvirrad. Igår varnade Jimmie Åkesson för detta och i dag håller AB med?????Vad är detta för hjärntvätteri??När SD ser faran då är det rasism när en vänstersnubbe talar om det är det fullt lagligt .Vad i h....te försigår i vänsterns hjärna egentligen??"

Postat av: Lotta

Hmm ser nu att Allah redan lagt ut en länk om detta. Tyckte jag kollade så noga innnan jag lade ut den men missade ändå att någon annan redan lagt ut den. Ber om ursäkt för det.

2009-10-23 @ 19:47:36
Postat av: Thoralf A

Lotta



Hellre en gång för mycket än inte alls!

Postat av: Lotta

Tack för det Thoralf. Denna länk tror jag ingen lagt ut förut. Handlar om "svenskar" som åker till Paktistan, Somalia osv och lite funderingar om syftet till detta.

Postat av: Tusan

Hittade följand på DN:



traditionella moderater lägga sin röst på. Själv har jag, från att tidigare varit M-väljare, de två senaste valen röstat SD. Det är inte så att jag i allt delar SD:s åsikter, men att rösta på ett parti är inte samma sak som att gifta sig med dess politiker. Valdagen är enda tillfället då vi vanliga medborgare kan utöva inflytande. Det absolut viktigaste för Sverige nu är att få stopp på den katastrofala massinvandringen, och då är SD det självklara valet. Utan ett starkt SD i riksdagen kommer massinvandringen att fortsätta och med den förstörelsen av vårt samhälle.

Arvid, 18:44, 23 oktober 2009. Anmäl

2009-10-23 @ 22:39:25
Postat av: Tusan

Helenes inlägg var lysande! Här kommer ytterligare ett från tidningarna - nu Expressen. Det är som sagt väldigt svårt att förstå Reinfeldts uttalande och man ju undra om han förakrat det hos de övriga i Alliasen. Vad menar karln? Skall han släppa makten till socialisterna? Eller ta med miljötalibanerna? man tar sig för huvudet!



citatet!

Postat av Snuffmannen 0 den 23 okt 2009 kl 22:29

Martyren Reinfeldt gör sig själv viktig. Känns ännu mer berättigat att rösta på SD nu när alliansen hellre regerar med MP än skärper invandringspolitiken.



2009-10-23 @ 22:51:07
Postat av: Helene

Tack för att ni uppskattade mitt inlägg. Hade ett uppdämt behov att skriva av mig lite ilska och frustration. Och då är detta rätta forumet. Tack för det Thoralf.

2009-10-23 @ 23:01:25
Postat av: Tusan

OM inte Thoralf säger nej, så postar jag några bra inlägg från Newsmill, då jag inbillar mig att bra inlägg bör spridas till så många som möjligt.



citat

Det är tråkigt att Aje Carlbom helt förbigår de ekonomiska konsekvenserna av den demografiska förändringen för det är de som kommer att avgöra den framtida utvecklingen i Sverige.



Genom den typ av invandring som Sverige har accepterat har vi fått stora och för varje dag växande grupper som utgör en ekonomisk belastning för storsamhället. Vi har idag över 100 områden med "utanförskap", har Folkpartiet räknat fram och antalet växer hela tiden. Dessa områden lever på resurser som det svenska storsamhället för över genom diverse bidrag.



Genom att benhårt hålla fast vid sin livsstil och sina religiösa regler utdefinierar muslimerna i stor utsträckning sig själva från det svenska samhället och kan i ringa grad skaffa sig en egen försörjning.



Detta kommer inte att tolereras hur länge som helst och en strid, blodig eller ej, men troligen med våldsinslag, kommer att utkämpas mellan de skattebetalande svenskarna och etablerade invandrare som har tröttnat på att föra över miljarder och åter miljarder kronor till grupper vars livsstil och ideal framstår som helt främmande för försörjarna.



Hur det slutar vågar jag inte förutspå men påfrestningarna kommer att bli mycket stora.



Permalänk | Anmäl#58 Räknenissen, 2009-10-23



Detta är ett "kaos utan dess like" trots att SD inte ens är i Riksdagen, läste jag den senaste "skrämseltaktiken" från Reinfeldt Jag AVGÅR hellre än får stöd av SD, man kan inte annat än ta sig för pannan.



Innan räven ens nått fram till hönsgården kacklar hönorna för fullt:-)



Permalänk | Anmäl#59 Katrin Andersson, 2009-10-23, 22:28



#58 Räknenissen



Ja, och ska man tolka Aje rätt föreligger det också stor risk att vi inom landet får stora konflikter mellan olika muslimska grupperingar. Ser man på världen i stort så utgörs ju de facto många av dagens konflikter av olika muslimska grupperingar mot varandra. Hur man än ser på Sveriges framtid så går vi mot mindre eller större konflikter, blodiga eller mindre blodiga, precis så som mångkultur har bedrivits genom historien. Den som hävdar att SD ställer grupper mot varandra, det är mångkulturalism som ställer grupper mot varandra. Det är ingen slump eller något oundvikligt att Sverige idag är mångetniskt, det är frukten av en medveten förd politik av de etablerade partierna sen 70-talet då man ersatte assimilationspolitiken med integrationspolitik.



Permalänk | Anmäl#62 Jan Östh, 2009-10-23, 22:4



#59,



Katrin Andersson



Mycket riktigt, dom politiker som gör allt dom kan för att maximera musliminvandringen är mycket nervösa och förvirrade just nu.



Jag undrar varför dom är så nervösa? Står dom inte för det dom har gjort, skäms dom? Kan det vara så att dom nu upplever att dom kanske kommer ställas till svars för sina handlingar? Varför är dom inte glada att deras livsverk nu tas upp till debatt?



Sverigedemokraterna är utan tvekan ett mycket potent parti då dom får så många människor att nästan glömma vad dom heter.



Permalänk | Anmäl#63 Markus Valiant, 2009-10-23, 22:4



slut citat



Bottenpluggen har gått ur, och de bara strömmar fram bra synpunkter av kritiskt på den förda massinvandringen!

2009-10-24 @ 03:06:26
Postat av: Lotta

Hittade denna länk bland inlägg under Wolfgang Hanssons artikel.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0