ABF + SYNDIKALISTERNA = SANT

Den som tror att ABF är en rörelse som enbart styrs av socialdemokraterna och LO misstar sig radikalt. På ABF:s hemsida finns ett stort antal organisationer som ingår som medlemmar, nämnas kan Sveriges kommunistiska parti. Sedan har ABF samarbetsavtal med ett stort antal organisationer.

Att ABF har samarbete med EXPO framgår dock inte av ovanstående förteckning. På följande länk kan du läsa om detta samarbete. I kapitel nr. 5 i detta kursmaterial från EXPO nämns en föreläsare vid namn Graeme Atkinson som enligt Wikipedia fungerar som kordinator hos AFA/antifa.net, se wikipedia.

Det märkliga är att inte på någon plats nämns samarbetet med SAC, Syndikalisterna eller är de utelämnade medvetet av ABF.

  

I Kalmar finns ett samarbete med Syndikalisterna, Kalmar LS.


70599-346

Alla möten hålls i ABF:s lokaler i Kalmar.
  

I helgen startade syndikalisterna en blockad mot McDonalds i Nybro. Läs artikel i Barometern.

Missa inte bildspelet.


Johan Ingerö beskriver syndikalisterna som en "våldsbenägen rövarliga" . Läs hans inlägg.

Det som är mest skrämmande med ABF:s samarbete med syndikalisterna är att Syndikalisterna förespråkar våld och annan brottslig verksamhet för att uppnå sina mål. Denna verksamhet planeras tydligen i ABF:s lokaler och där hålls kurser och vem vet vad som försigår på dessa kurser. Mycket uppseendeväckande att denna organisation får använda ABF:s lokaler.


Här kommer några exempel vad jag menar! Först ett exempel från Syndikalistiska ungdomsförbundets webbsida.

70599-345

I artikeln skriver man bland annat följande.

"SUF Malmö gör som bekant inte skillnad på upplopp och upplopp när det gäller arbetarungars kamp att slippa ta skit från staten, oavsett om det är aktivister från Ungdomshuset eller ungdomar från arbetarområden som står upp mot den rasistiska polisens svinaktiga beteende.
Er kravall är vår kravall!"


SUF stöder med andra ord våld, kravaller, anlagda bränder och stenkastning. Läs artikel.


I en annan artikel skriver SUF följande

"Vi å andra sidan är övertygade om att högerns framgångar inte handlar om att människor är rasister eller att vi har för få antifagrupper. Antifascismen är förvisso någonting viktigt men vi måste också vara medvetna om att den är otillräcklig i det långa loppet"


Detta går inte att tolka på något annat sätt än att SUF och AFA är djupt sammanväxta och detta bekräftas också av uppgifter jag fått i Kalmar.


Den person som dömdes till 60 dagsböter vid Kalmar Tingsrätt för ofredande av mig genom att beställa en mängd sexleksaker i mitt namn är aktiv syndikalist i Kalmar. En av hans kamrater skrev i ett mail till mig den 29 mars 2007 att den dömde var aktiv i syndikalisterna, han bekräftade också sin "fackliga" verksamhet under rättegången..


Jag har också fått tips om att en av de personer som finns på bilderna i Barometerns bildspel är skyldig till minst en av fönsterkrossningarna i min lägenhet under förra året. Jag har idag lämnat in detta tips med namn till polisen i Kalmar. Skall bli intressant att se vad polisen gör med detta tips. Personen skall alltså också vara aktiv i AFA.

Att vår lokala media skulle ägna någon tid åt dessa individer är nog att hoppas på för mycket men det vore nog ganska intressant att gräva i SAC och SUF på det lokala planet i Kalmar.

Däremot har SvD tagit upp detta i en ledare den 11 januari med rubriken "Varför trivs ABF ihop med extremvänstern?".

70599-347

Ett annat litet citat från artikeln som kan skapa ett intresse från media borde vara följande mening.

"Jag blev faktiskt förvånad över att så många extrema vänsterorganisationer rör sig inom ABF. Men jag blev nog nästan mer förvånad över att ABF:s högsta ledning tog så lätt på det."
Läs hela ledaren.


Kommentarer
Postat av: Henrik

Tjenare Thoralf. Vad gäller ABF så har de ju även ett samarbete med Expo vad gäller studiecirklar där de ger "en riktig och ärlig bild av partiet" (Sverigedemokraterna)
http://www.abf.se/stockholms_lan/norra_stor-stockholm/?PortalPageId=7179

Kapitel 5 av studiematerialet är skrivet av Graeme Atkinsson, som inte är vem som helst utan beskrivs på expos hemsida som internationell koordinator för antifa net.

http://expo.se/stieglarsson.html

Gå in på www.antifa.net och kolla vad det är för organisationer som är listade. Graeme sysslar alltså med koordinering av antifascistisk aktions (i england vanligen kallat antifa) arbete runt om i Europa.

Lite speciellt att man väljer att samarbeta med en sån person, enligt min mening.

2008-03-18 @ 02:08:59
Postat av: Thoralf A

Henrik, angående denne Graeme Atkinson finns följande på Wikipedia.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Graeme_Atkinson

2008-03-18 @ 07:33:15
Postat av: Magne

I morgon kan vi alltså vänta från våra demokratiska och från verkligheten nyhetsförmedlande morgontidningar en lång och sanningsenlig artikel om Syndikalisternas demokratisyn och samröre med AFA. Vidare får Svenska folket en förklaring på vad en sk Papperslös" är för något. Eller så blir det dubbla uppslag om Blood and Honortröjan och hur vi ska komma till rätta med alla rasister i länet.

2008-03-18 @ 12:10:40
Postat av: Henrik

Jag ser att Daniel Poohl yttrar sig lite mer utförligt om samarbetet med ABF här:

http://www.sesam.nu/artikel/19119

Om sverigedemokraternas partiarbete inför valet 2006:

"De större partierna har sagt nej till att debattera med Sverigedemokraterna. Då har Sverigedemokraterna pratat med människor på gator och torg istället. De har sagt till folk att rösta på dem, och ingen har stört dem.

Om fler får kunskap om Sverigedemokraterna, kan vanliga människor säga emot dem"

Märk speciellt formuleringen "och ingen har stört dem", vad menar killen, borde man misshandla sverigedemokrater så fort de visar sig på gator och torg?

En komisk begåvning, denne Poohl

2008-03-18 @ 18:31:02
Postat av: Skånepåg

Henrik

"Märk speciellt formuleringen "och ingen har stört dem", vad menar killen, borde man misshandla sverigedemokrater så fort de visar sig på gator och torg?"

Din slutsats är helt korrekt.

Då Ian Wachtmeister höll torgmöten inför valet 2002, föföljdes han överallt i Sverige med skrål och skrän. Han hade inte en chans att göra sin stämma hörd. Här i Kalmar stod polisen bara och tittade på och vågade inte göra någonting. Minns inte om det var här eller i Lund som man fysiskt angrep hans fru. Hon fösvarade sig så gott det gick. Vem tror du blev polisanmäld och med åtskilliga vittnen som påstod att det var hon var den som angrep? Trots detta blev hon frikänd, men f-tygen som borde åkt dit blev inte ens åtalade!

2008-03-18 @ 19:12:01
Postat av: Thomas

När ska SD ta upp sina aktiva kopplingar till nazismen, som finns över hela Sverige. Den enda anledning som gör att jag inte vågar rösta på er, är just detta. Jag vill inte förknippas med såna människor, då de har en väl extrem ideologi.
I min hemstad så känner jag till 4 st, som är förespråkare för nazismen och SD.

2008-03-18 @ 20:32:39
Postat av: Rune

Jag undrar vad som har hänt med syndikalisterna? Under det tidiga sjuttiotalet då jag var medlem så var ju syndikalisterna endast en alternativ fackförening som man kunde välja att vara medlem i om man inte tyckte om LO,s maktmissbruk. I mitt fall mätningsavgifter som togs ut utan att mätning skett.
Det verkar som om syndikaliströrelsen har tagits över av ljusskygga element. I och för sig kanske inte så konstigt efter som mitt intryck från dem under sjuttiotalet var att de var lite illa och slarvigt organiserade och deras ombudsmän i det närmaste pensionsmässiga. Ett målmedvetet gäng med ont i sinnet kan ju i ett sådant läge ganska lätt ta över. Kanske det är det som har hänt?

2008-03-18 @ 20:36:47
Postat av: Tore

Ett litet förtydligande, Thoralf! Rasbiologiska institutet startade i Sverige genom att 1 och 2 kammaren röstade för detta 13 maj 1920. Redan 1907
väcktes denna fråga. Socialdemokraterna Alva och Gunnar Myrdal skrev en debattbok, "Kris i befolkningsfrågan" som de gav ut 1934. Då hade dessa en längre tid varit insyltade i detta. Det var efter detta som Hitler (nazismen) tog
efter "rasbiologin". Därav min kommentar till Thomas
som du tydligen "skall studera"?...

2008-03-18 @ 21:39:58
Postat av: Tore

Ja, Thoralf, första inlägget kom ju till sist! Jag
blev faktist lite förvånad...

2008-03-18 @ 21:45:00
Postat av: Joakim

Roligt att SD anklagas för att ha nazistiska sympatisörer. Vänd på det. Läs vad SD skriver om sina egna politiska mål och jämför det med valfri nationalsocialistisk hemsida där deras målsättningar redovisas. Så kommer du nog snart till insikt om att skillnaderna mellan de båda är större än likheterna. Varför skulle vi nationalsocialister vilja stödja SD? Det avståndstagande mot "nazismen" från SD:s sida som efterlyses är redan gjort och den är ömsesidig. Vi nationalsocialister tar nämligen sedan många år avstånd från SD.

Thoralfs blogg, trots att jag inte är något större fan av SD, är dock den intressantaste politiska blogg som tar upp aktuella lokalpolitiska händelser. Så den gemensamma beröringspunkten är i det här fallet Kalmar.

2008-03-18 @ 23:57:54
Postat av: Per

Utan att lägga mig i er diskussion om kopplingar mellan nazister och sd å ena sidan och ABF och AFA å andra sidan, så kan en historiskt kuriös detalj vara att embryot till Sd var en ungdomsrörelse inom Allmänna Valmansförbundet (det som tillsist blev Moderaterna) som uteslöts ur det dåvarande konservativa partiet för sin nationalistiska och högerextrema hållning. Jag använder ordet högerextrem här ur ett historiskt perspektiv och ska inte blandas ihop med mer förvirrade och moderna sammanslutningar som Vlaams Blok (idag Vlaams Belang med dåtida traditionellt starka kopplingar till Apartheid-regimen i Sydafrika) och Jean-Marie Le Pens Front National etc. Man ska också i rättvisans namn nämna att Sd avsade sig sina kontakter med Vlaams Blok som istället samarbetade med de semiöppet nazistiska nationaldemokraterna (en utbrytarfraktion från Sd) som dock hävdar socialdemokratiska rötter. Om man tar bort antisemitismen och homofobin, så var den ursprungliga nazismen en socialistisk rörelse, och därmed fick den stort genomslag i, ska man kalla det, de bredare folklagren i Tyskland. Själva Sd har sina moderna rötter i en riksbekant underground-rörelse som gick under namnet BSS eller Bevara Sverige Svenskt. Det som möjligen kan vara en av orsakerna till Jimmie Åkessons utrensning av gamla BSS:are var att BSS-tagsen sågs lite väl ofta tillsammans med VAM-tags (Lasermannens favvo-organisation). Moderaterna gick, i takt med att de liberala krafterna växte, mot en internationalstisk inriktning.

Jag är inte ute efter skapa en hätsk debatt kring detta, eller gå i polemik med någon. Har inget som helst intresse av det, min tid är upptagen av annat. Thoralf och jag kommer väl säkert att diskutera detta någon gång när vi inte har bättre saker för oss. Men i övrigt så läser jag inte mer här.

2008-03-19 @ 00:01:40
Postat av: Tore

Jag är inte heller ute för att föra en "hätsk" de-
batt, men då "Per"? lagt ut ett litet "embryo", tillåter jag mig själv detsamma:
Embryot till "Nya moderaterna" är att söka i de olika konservativa grupper under 1800-talets andra hälft. Ett av namnen var "Minoritetspartiet" eller
"Moderata partiet", vilket känns igen idag. Under
1933-34 följde en splittring av partiet, då många
hade hållning till Nazismen! Partiets fristående
ungdomsförbund "Nationella ungdomsförbundet" hade
starka dragningar till nazismen. Man organiserade
uniformerade "kampgrupper" bl a.(NSF?). Högerns riksorganisation 1938, förespråkade tidigt (1950-talet) ett närmande till Västeuropa, vilket vi idag kan konstatera är genomfört. Deras förespråkande till, att alla beslut tillföras EU, har därmed uppvisat att de idag är en av Sverigedemokraternas kombatanter.
Att dessa "högermän" haft stora ideologer till nazismen är konstaterat, även om "nationalkoserva-
tismen" varit huvudalternativ. Därmed är detta framfört...

2008-03-19 @ 23:40:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0