SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDENS ORDFÖRANDE PÅ GOTA MEDIAS LÖNELISTA?


Mattias Adolfson

Avlönas Mattias Adolfsson indirekt av Gota Media?

Det jag nu kommer att skriva är väldigt uppseendeväckande och ett rejält avslöjande. Enligt min åsikt borde det leda till att mitt överklagande av detaljplanen för Gota Medias mediehus kommer att gå igenom utan problem men den kan också mycket väl leda till helt andra konsekvenser för samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson.

Mattias Adolfson sitter nämligen i Östra Småland AB styrelse tillsammans med Gota Medias VD,  Bennie Olsson som är ordförande i styrelsen. Som säkert de flesta vet ägs numera Östra Småland av Gota Media. Därmed står i praktiken Mattias Adolfson på Gota Medias lönelista, då jag förutsätter att Mattias Adolfson erhåller ett styrelsearvode. Han har dessutom inte mindre än tre olika styrelseuppdrag enligt Ratsit som har anknytning till Östra Småland AB.

I samma styrelse sitter även Sören Björklund som är redaktionschef på Barometern och dessutom styrelseledamot i Gota Media AB.
Trots detta har Mattias Adolfson aldrig anmält jäv vid något sammanträde eller beslutstillfälle. Nu är inte Mattias Adolfson bara ordförande i samhällsbyggnadsnämnden utan även ersättare i kommunstyrelsen och var den som yrkade på att detaljplanen för Gota Media skulle antas i kommunstyrelsen den 7 februari, då var han uppenbarligen inkallad som ordinarie ledamot. Han ansåg sig inte heller vid detta tillfälla vara jävig.

Som om inte detta vore nog så är han även ledamot i Kalmar kommunfullmäktige och var den som i helt lyriska ordalag skönmålade denna detaljplan den 27 februari, utan att anmäla jäv.  I Östran kan följande läsas.

”Mattias Adolfson (S) som är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden berättade om arbetet med planen, och menar att byggnaden är ”helt fantastisk” och att den kommer att sätta Kalmar på kartan.”

Mattias Adolfson och Kalmar kommun kan nu sätta Kalmar på kartan på ett helt annat sätt än man tänkt sig. Att det handlar om jäv är helt uppenbart och man kan utan tvekan misstänka att det förekommit otillbörlig påverkan i denna mycket kontroversiella detaljplan.

På Wikipedia finns följande förklaring på jäv.

”Jäv
är en situation där en person kan tänkas vara partisk eller det finns någon särskild omständighet som är ägnad att rubba förtroendet för personens opartiskhet. Den som invändningen riktas mot kallas jävig. En jävig person får inte delta i beslutet eller i förberedelserna för beslutet. För att jäv ska föreligga krävs det inte att personen är partisk, utan bara att situationen är sådan att det typiskt sett finns skäl att misstänka partiskhet. Reglerna för att förebygga jäv har ett dubbelt syfte; dels att förebygga att någon påverkar ett beslut (eller en dom) otillbörligt och dels att förebygga misstankar om att beslutet inte tagits på sakliga grunder. Reglerna om jäv varierar mellan olika verksamheter och är typiskt sett strikta när det gäller myndighetsutövning men mindre strikta i aktiebolag.”

I detta fall handlar det om myndighetsutövning och därmed är reglerna och lagen väldigt strikta. Enligt min uppfattning finns det inga tvivel om att Mattias Adolfson varit jävig när det gäller denna mycket kontroversiella detaljplan ända sedan han tillträde som ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Mattias Adolfsson tillträde som samhällsbyggnadsnämndens ordförande den 1 januari 2011 och har sedan dess varit den som handlagt detaljplanen för Gota Medias mediehus. Såväl i samhällsbyggnadsnämnden, kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige. Under hela denna tid har han i allra högsta grad varit jävig utan att någon reagerat, allra minst han själv. Jag anser att det är ett fullständigt respektlöst agerande av Mattias Adolfson och jag kommer låta Förvaltningsrätten låta avgöra om han varit jävig.

Som vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden sitter Jonas Lövgren (M), han sitter även i stiftelsen Barometern och anmälde jäv under KF-mötet. Det innebär att både ordförande och vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden är jäviga. Ett minst sagt häpnadsväckande faktum.
Som om det inte vore nog så sitter även Rolf Wallergård (M) som ledamot i samhällsbyggnadsnämnden och är även han jävig då han också sitter i stiftelsen Barometern. Vilken soppa!

Tyvärr så kan jag ana flera kopplingar till Gota Media bland ledamöterna i samhällsbyggnadsnämnden. Det kan gälla t.ex. arbetet eller andra familjemedlemmar. Mina läsare kan säkert ge mig nya tips om jäv-förhållande i kommentarerna till detta blogginlägg. Här kommer en förteckning över ledamöterna.Detta innebär att det även finns en anledning att överklaga kommunstyrelsens beslut från den 7 februari till Förvaltningsrätten. Likväl som det finns ytterligare en anledning att överklaga kommunfullmäktiges beslut från den 27 februari.

Mattias Adolfsons uppdrag för Gota Media kan inte vara obekant för den socialdemokratiska ledningen i Kalmar med kommunalrådet Johan Persson och kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff i spetsen. Det är minst sagt märkligt att de inte agerat i frågan. Troligen känner de sig så maktfullkomliga att deras ansvarskänsla för lagar och regler helt försvunnit.

Detsamma gäller givetvis de journalister som skriver om de kommunala ärende. Men dessa journalister vill förstås inte såga av den gren de sitter på och därmed kniper de käft och struntar i att granska detta kritiskt.

När det gäller Anders Blank på Barometern är det än mer problematiskt då han även sitter i Gota Medias styrelse. Samtidigt som han skall granska Gota Medias projekt. Skrattretande! Men samtidigt sorgligt då det innebär att t.ex. Mattias Adolfson kunnat vara jävig under lång tid, utan att vara orolig för att avslöjas.Som ni kan se sitter Sören Björklund i båda styrelserna. Han var för några år sedan redaktionschef på Barometern, en befattning han kanske fortfarande sitter på.

Den stora frågan är nu om någon av tidningarna kommer skriva om detta jäv-förhållande eller om de väljer att lägga locket på tills mina överklaganden når Förvaltningsrätten.

Ett annat uppseendeväckande faktum är att 7 av 13 ledamöter för moderaterna i kommunfullmäktige även ingår i stiftelsen Barometern. Alla dessa anmälde jäv vid KF-mötet men frågan är hur stor påverkan detta haft på moderaternas ställningstagande till detaljplanen. Följande moderater anmälde jäv.

Malin Petersson
Jonas Lövgren
Göran Häggfors
Jan R Andersson
Magnus Isaksson
Zeljko Krajisnik
Rolf Wallergård


Kommentarer
Postat av: BjornER

Otroligt. Helt otroligt. Intressant att se hur media hanterar detta avslöjande.

Hög nivå på ditt grävande Thoralf. Ryggdunk från mig!

2012-03-02 @ 09:02:42
Postat av: firren

Använd din rätt att begära laglighetsprövning!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Laglighetspr%C3%B6vningTack för att du finns Thoralf, du är ett ljus i mörkret./i

2012-03-02 @ 09:14:57
Postat av: Arrne Elmquist

Mycket intressant. Jag har som tidigare Kalmarbo alltid undrat varför Barometern har blivit en så färglös tidning som aldrig tar upp något kontroversiellt av det som händer i Kalmar. Jag förstår nu att detta som Toralf skriver kan vara förklaringen. Barometern har helt enkelt gjort sig irrelevant genom att inte vara oberoende av makten. Stort tack Toralf för din undersökande journalistik.

2012-03-02 @ 09:18:26
Postat av: trorjaginte

Thoralf Alfsson är allt det som svenska journalister borde vara, men inte är.

2012-03-02 @ 09:19:46
Postat av: Gubben o Gumman

Oj tjänstefel kan ge upp till 6 års fängelse....

2012-03-02 @ 09:25:01
Postat av: nadacomprende

Ta da....Han har gjort det igen.Jäkligt bra jobbat, Thoralf.Du är fantastisk.2012-03-02 @ 09:33:21
Postat av: allemand

Bra Thoralf, synd att du måste vara journalist också, dags för löneförhöjning tycker jag. Eftersom jag betalar en del av din lön så beviljar jag dig omedelbart minst ett tjugoprocentigt lyft.Du glömde väl inte en hundring på skatten år 1990? Barometern kommer säkert att gräva djupt, då kan de.

2012-03-02 @ 09:48:55
Postat av: Nisse

Är inte kalmarbo, men hyfsat väl insatt i offentligrätt, och det känns som klockrent jävsförhållande./Christian

2012-03-02 @ 09:58:07
Postat av: AWSvensson

Välkommen i gänget,Motala,Göteborg och nu Kalmar.Som sagt makt korrumperar , ett långt styre med en självutnämnd påve leder förr eller senare till att moralen urholkas och personerna ifråga glömmer lagar och förordningar och lever efter devisen,det som är bra för mig är bra för andra.

2012-03-02 @ 10:05:12
Postat av: Hulda

Bra jobbat Thoralf!

2012-03-02 @ 10:08:32
Postat av: Sven Dacke

Makten gör reklam för sig själva och hamnar på kartan.Kartan över politisk korrupta personer och platser.

GrattisI Barometern i dag

Nytt mediehus är självklart

Postat av: Ellen

Fantastiskt bra jobbat! Så här ser det säkert ut i flertalet kommuner. Politikerna representerar inte längre folket utan sig själva!! Rena inaveln!

2012-03-02 @ 10:19:41
Postat av: Sven Dacke

Bättre länk till Barometern som sätter Kalmar på kartan

Postat av: Kommungranskarna nästa?

Detta är nog något för SVTs Kommungranskarna. Har Thoralf eller någon annan kontaktat dem?

Det är viktigt att all korruption i svensk politik grävs fram och blottläggs.http://blogg.svt.se/kommungranskarna/tipsa-teamet-direkt/

2012-03-02 @ 10:34:00
Postat av: alf

Jag måste gratulera Barometern till att ha en sån duktig grävande journalist som Thoralf i sitt utgivningsområde. Han gör ert jobb alldeles gratis när ni fikar och rullar tummarna.

Anlita honom någon gång som kursledare i journalistik!!

2012-03-02 @ 10:35:47
Postat av: 2014=vändpunkten

Bra jobbat,fortsätt att sätt dit nageln i ögat på dom

2012-03-02 @ 10:36:20
Postat av: Gubben o Gumman

Läs Barometern om klassiska kvarter som förstörs

Is this for real,flytta fokus plattfötterna slår till igen.

2012-03-02 @ 10:39:43
Postat av: fredrik

Stor eloge till dig Thoralf! Helt fantastiskt!

Donerat lite till nu föra Gota Media insamlingen.

Ska bli spännande och se hur det här hanteras av media.

2012-03-02 @ 10:56:58
Postat av: Magentan

Det finns i alla fall EN riktig, grävande "journalist" i Sverige!Frågan är nu om det kommer att informeras om denna delikata härva i lokal-TV, -radio eller -tidningar i Kalmar med omnejd.Vi kanske ska skicka in ytterligare lite pengar så att även dessa intressanta uppgifter kommer ut till ALLA boende och skattebetalare (åtminstone i Kalmartrakten) och inte enbart till läsarna här i bloggen.

2012-03-02 @ 11:04:48
Postat av: Gubben o Gumman

Magentan : Helt rätt här kan alternativ demokrati visserligen kostsam sådan vara med och skriva politisk historia.Plånböckerna behövs för att stötta Alfsson hoppas att resten av Sveriges Sverigevänner hajjar det.Alfsson är banbrytande på att gå runt svågerpolitiken och det politiska myglet i Sverige.Kan man med löpande intervaller få ut info i brevlådorna fram till valet 2014 så kan man direkt mäta effektiviteten i komunalvalresultatet i Kalmar kommun.Vi påminner "utbölingar" besökandes bloggen att Thor-alf är släkt med konung Gustav Wasa.

Konungen som gett namnet till ett mindre skidlopp i Sverige aktuellt i dagarna.

2012-03-02 @ 11:13:45
Postat av: alf

Hans Sander vill med Gotia's glasbygge sätta Kalmar på kartan. Gotia kan spara alla dessa pengar som ett sådant hus skulle kosta. Jag sökte på Google Earth idag och döm om min förvåning- Kalmar finns redan på kartan.

2012-03-02 @ 11:19:02
Postat av: Don Corleone

Jag är stum av beundran, detta mediaföretag och dessa politiker agerar helt efter min skola. Här har det öppnat sig en ny marknad i ett nytt land. Håll i hattarna för nu kommer vi.

Bästa Hälsningar

Don Corleone

2012-03-02 @ 11:51:35
Postat av: Stefan A

Ja det var en soppa utan like, ska bli intressant att höra bortförklaringarna, för de kommer säkert, märkligt att inte höga politiker förstår att de skall hålla armslängds lucka till allt som kan likna jäv.

2012-03-02 @ 12:27:28
Postat av: Lars Te

Det var en svart dag när Kurt Lundgren gick bort för några år sedan. Jag trodde då att all kritik tystnat. Nu har Thoralf fullt ut bekräftat att jag inte behöver vara orolig. Tack Thoralf, du är inte journalist men både journalister och politiker har mycket att lära av dig.

2012-03-02 @ 12:29:11
Postat av: jägarn

Givetvis så kommer vi lite till mans tänka på uttrycken "mutkolvar" och "nyttiga idioter". Frågan är vilket som lämpar sig bäst i denna simpla röra för Johan Perssons bruntungor?

2012-03-02 @ 12:51:55
Postat av: SM811

Otroligt. Vilken soppa. Jag beundrar dig Thoralf och känner att pengarna som jag skickat är väl använda.

Nu har jag lagt in en länk på Avpixlat så fler kan läsa detta.

2012-03-02 @ 14:40:02
Postat av: MolleA

Såg i protokollet från Samhällsbyggnadsnämndens möte i januari att Jonas Lövgren(m) anmälde jäv men inte Mattias Adolfsson (S) eller Rolf Wallergård (M) när Gota Media togs upp.2012-03-02 @ 14:47:58
Postat av: Thoralf Alfsson

MolleAJag noterade även detta när jag gjorde min research.

2012-03-02 @ 14:56:13
Postat av: Jimmy

Undrar om ansvariga som Thoralf namnger här ovan kommer gå i svaromål övh.? Blir väl rimligtvis inte en en rad i Barometern tills förvaltningsrätten sagt sitt. Lite retligt att detta kom fram just efter utskicket av informationsbladet, men får väl hoppas på Östran

2012-03-02 @ 15:38:03
Postat av: selektivt urval

Tyvärr är detta nog ganska typiskt för svenska kommuner. Korruptionsskandalerna i Gbg är inte unika. Har under 10 år arbetat i kommuner och tyvärr, i feghet, fått blunda för diverse.

2012-03-02 @ 15:48:24
Postat av: Inte-en-till

Det spelar ingen roll huruvida Mattias Adolfson erhåller styrelsearvode av Östra Småland AB. Jävig är han i vilket fall som helst.

2012-03-02 @ 15:49:26
Postat av: Lars Å Månsson

Mina lyckönskningar och ett stort tack för allt arbete du lägger ner,för visa på den "ruttenhet",som råder inom den svenska "demokratin".

Vet själv av erfarenhet hur tvivelktiga/kriminella beslut klubbades under tystnad,med tanke på att nästa gång kan jag vara vinnaren.F.ö är det enbart en liten minoritet folkvalda,som har ett fläckfritt förflutet,såväl kommunalt som på riksnivå !!

2012-03-02 @ 16:20:51
URL: http://Gammelgubben.net
Postat av: Svensson

Intressant inlägg. dom verkar vara köpta (ägda) av Gota Media. Det här måste man nysta mer i. Bra inlägg :)

2012-03-02 @ 16:44:30
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Essendon

Vi får hoppas att projektet glashus nu

får bli ett korthus d.v.s. att hela ski..n,

rasar ihop!Sätter man ljuset på dom involverade bruntungorna här, så kommer framtiden att mörkare ut för dessa!

2012-03-02 @ 17:00:56
Postat av: Magnus

Det är många som gapar om korruption, men är det något ärendet visar så är det väl snarare att svenska politiker är ganska bra på att identifiera när det föreligger en intressekonflikt. 7 av 8 har ju trots allt anmält jäv.

2012-03-02 @ 17:39:14
Postat av: Lotta

I dagens Östran skriver man om Luddvårlöken som är den mest sällsynta vårlöken i Sverige. 172 plantor måste flyttas innan Gota Media får bygga. Endast ett försök i Trelleborg har tidigare gjorts att försöka flytta Luddvårlöken men det misslyckades och växten försvann efter ett par år. Kommunen medger också att man inte kan veta hur det går förrän efteråt. Med tanke på detta besked tycker man kommunen borde backa och se sig om efter en annan plats men icke. Man slår helt enkelt fast att "det finns biologer som anser att en flytt av växten i Kalmar kan ge värdefull kunskap om dess chans att överleva". En stilla undran är varför man inte tog tillvara på denna "värdefulla kunskap" när man prövade att flytta Luddvårlöken i Trelleborg?

2012-03-02 @ 17:47:57
Postat av: S-E Karlsson

Detta borde faen i mej hamna i Uppdrag granskning !

Där har det varit snällare saker som granskats !

2012-03-02 @ 18:15:05
Postat av: AWSvensson

"det finns biologer som anser att en flytt av växten i Kalmar kan ge värdefull kunskap om dess chans att överleva".

På temat operationen lyckades men patienten dog.

2012-03-02 @ 18:36:02
Postat av: jägarn

Detta avslöjande är ta mig fan något av det bästa jag varit med om i hela mitt 65 åriga liv. Bakom fasaderna på både media och kommunen hittar vi slödder av värsta sort. Slödder som få i denna kommun kunde föreställa sig. Jag hoppas att riksmedia verkligen tar upp detta och visar hur ruttet det är i Kalmar.

2012-03-02 @ 18:50:33
Postat av: Notarien

Hur gick det förresten med Stasiärendet? Den 29/2 skulle besked ges. Har SD ställt sig bakom att mörka detta eller inte? Hittar inget på SD:s hemsida.

Hur agerade SD? Ingår SD i "den eniga oppositionen"?

I så fall är det kört!

2012-03-02 @ 18:51:06
Postat av: Lotta

@Kommungranskarna nästa?Tack för länken. Jag har tipsat Kommungranskarna och hoppas fler gör det. Fick till svar att man läser alla mail.

2012-03-02 @ 19:12:45
Postat av: Jeppe

Suveränt Thoralf, jag tror att vissa får kalla fötter om de nu förstår sin jävsituation

2012-03-02 @ 19:47:47
Postat av: jägarn

Thoralf tack vare dig så har den korrumperade makten också fått ett ansikte, ett ansikte som vi kan riskera att möta på stan.

2012-03-02 @ 20:20:33
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Detta är J P berömda Kalmaranda. Vi andra kallar det NEPOTISM etc. Hade det varit i utlandet hade svenska medier kallat det korruption. När skall svenska folket vakna upp.

2012-03-02 @ 20:35:23
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

PS Glömde att säga " bra jobbat Alfsson ".

2012-03-02 @ 20:40:37
Postat av: Henke

Jag röstade inte på SD förra gången. Har hela tiden gått på den linje som merparten av all media skriver. Dvs att SD är något man inte ska lyssna på mm. Men efter att ha följt denna blogg ett antal veckor så har jag ändrat mitt synsätt. Jag kommer i nästa val rösta på SD

2012-03-02 @ 20:47:23
Postat av: Lotta

Välkommen Henke.

2012-03-02 @ 21:03:18
Postat av: Lassese

Så här ser det nog ut på många håll i Sverige. Korruptionen och ryggkliandet är väldigt utbredd.

Den är inbyggd i systemet efter decennier av socialistiskt styre. De där herrarna tycker nog inte att de gjort något fel... tvärtom, det är DU som gjort fel genom att föra fram det i ljuset.

2012-03-02 @ 21:06:11
Postat av: Anders

Hej Thoralf !Gör ett nytt utskick med dessa nya Anmärkningvärda

uppgifter !

Jag sätter in pengar på ditt konto direkt !Mvh Anders

2012-03-02 @ 21:59:34
Postat av: Anders

Hej Thoralf !Gör ett nytt utskick med dessa nya Anmärkningvärda

uppgifter !

Jag sätter in pengar på ditt konto direkt !Mvh Anders

2012-03-02 @ 21:59:54
Postat av: Göran Andersson

Läcker avklädning ! Inte hade jag en aning om att det finns så mycket svin i Kalmar. Bygg ett svinstall istället för mediahus !

2012-03-02 @ 22:43:38
Postat av: Göran

Du är fullkomligt lysande Thoralf. Tänk om fler Sverigedemokrater kunde vara som du. Mitt kryss har du igen 2014.

2012-03-03 @ 02:20:24
Postat av: Gubben o Gumman

Egentligen behöver man inte ha några partibetäckningar på sjuklövern.

En gemensam betäckning "Cecilia"Demokratins möjligheter i Sverige slår ju ändå media ut på ett eller annat sätt med olika mål/syften.

2012-03-03 @ 03:58:06
Postat av: surkart

Mycket bra Alfsson, är djupt imponerad. Denna soppa bör föras ut till en vidare allmänhet!

2012-03-03 @ 06:38:50
Postat av: Dannie

Thoralf, istället för att referera till wikipedia för att föklara jäv, får du här SKL skrift med direkt referens till lagen. http://www.mdh.se/polopoly_fs/1.37121!mutor_jav.pdfJäv och andra intressekonflikter

Vad säger lagen?Lagreglerna om jäv för offentliganställda finns bland annat i 11 §

förvaltningslagen och i 6 kap. 24-27 §§ kommunallagen. Reglerna

talar om när en anställd eller förtroendevald ska anses ha ett

sådant intresse i ett ärende att hans eller hennes opartiskhet kan

ifrågasättas.Jävsreglerna gäller vid all ärendehantering och riktar sig till den

som på något sätt kan påverka dess utgång. I första hand gäller

reglerna beslutande och föredragande, men även den som med-

verkat genom att upprätta ett förslag till beslut men sedan inte är

med vid den slutliga handläggningen.När är man jävig?

Klara fall av jäv är

• om du eller någon närstående är sökande i ärendet eller om

ärendets utgång kan väntas medföra synnerlig nytta eller skada

för dig eller en närstående,

• när ett ärende överklagats eller av annat skäl ska avgöras i en

högre instans och du tidigare deltagit i den slutliga handlägg-

ningen i den lägre instansen.

Du kan också vara jävig om det finns någon annan särskild om-

ständighet som skulle kunna rubba förtroendet för din opartisk-

het, till exempel om du är

• vän eller ovän med någon som är part eller intressent i ärendet,

• ekonomiskt beroende av en part eller intressent,

• engagerad i saken på ett sådant sätt att misstanke lätt kan

uppkomma att det brister i förutsättningarna för en opartisk

bedömning.

2012-03-03 @ 07:14:14
URL: http://missionxp.webblogg.se/
Postat av: Martin

Ropa inte hej för tidigt :(. Eftersom Östran och Barometern är två olika företag som dock är ägda av samma aktör så kommer Sveriges korrupta system godkänna det här och ej anse det som jäv.

2012-03-03 @ 08:16:20
Postat av: surkart

Nog borde dessa herrar med fingrarna i syltburken föräras ett riktigt sort skithus där de kan placera all sin dynga! Men lägg detta skithus utanför stan så inte stanken förstör hela Kalmar.

2012-03-03 @ 08:22:37
Postat av: SM811

Tycker som "Anders" lite längre upp.Gör ett nytt utskick med dessa nya Anmärkningvärda

uppgifter!

Jag sätter in pengar på ditt konto direkt!

2012-03-03 @ 09:00:04
Postat av: Hacke

Snacka om att sd och Thoralf gör skillnad!

Han och partiet är inte bara förbilder i kommun- och riksdagsarbetet nu gör man dessutom "journalisternas" jobb också.

Det här skulle sannolikt renderat i något av deras alla otaliga journalisutmärkelser om dom själva behagat göra sitt jobb.

Men nu blir det förstås fart på dom när det gäller att begrava denna storstilade samhällsinsats med mesta möjliga tystnad.

Tack Thoralf, du gör ett fantastiskt samhällsjobb i folkets tjänst!

2012-03-03 @ 09:15:49
Postat av: Samhällsbyggare

Viktigt att dessa jävförhållanden också når samhällsplanerings avdelsningen och juristerna på länsstyrelsen, som kommer ha planen för granskning. Är inte processen korrekt, kan länsstyrelsen stoppa planen.

2012-03-03 @ 10:23:20
Postat av: Henrik

myglande sossar - så överraskandeHar de varit på kurs här i Göteborg?

Floskelmaskinerna pratar om folket, demokrati, solidaritet, men maffiakulturen har aldrig varit starkare än hos sossarna.- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sosseslogan: "Demokrati - på våra villkor"

2012-03-03 @ 13:18:12
Postat av: Anonym

Hej Thoralf !Naivt av Barometern att tro att det skall gå att "mörka" att Anders Blank som intervjuvar dig sitter i Gota Medias styrelse,vad beträffar Mattias Adolfsson så är min bedömning att det är helt ointressant för jävsfrågan om du han styrelearvode eller sitter utan ersättning !

Kommunjuristen Dejkes uttalande i dagens Barometer

är helt ointressant eftersom de sitter i knät på varandra allihop !Den stora frågan är hur du skall få ut ditt budskap i media !Barometern är ju i stort sett meningslöst och tyvärr så är det inte många som läser Östra Småland längre !Janne Josefsson är säkert intresserad men det tar säkert för lång tid och då har tåget redan gått för att stoppa bygget! Återstår då att skicka ut i brevlådorna som tidigare ! Janne Josefsson har stött på inavel i små och medelstora kommuner många ggr tidigare, men kommer nog ändå att bli förvånad över att upptäcka en inavel som nästan är i klass med Amishfolket !Mvh Anders

2012-03-04 @ 00:18:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0