S-LÖGNER OM MEDIEHUSET

Kommunalrådet Johan Persson och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson har tränat in sitt mantra som de sprider var de kommer åt. Jag kallar det för rena s-lögner!

Man talar givetvis inte om hela sanningen när man påstår att endast parkeringsytan kommer tas i anspråk för det nya mediehuset. Det dessa herrar sysslar med är på så låg nivå så det är rent ynkligt.

Antingen kan de inte läsa en ritning/karta eller så är det rena lögner som man försöker sprida till allmänheten.

Johan Persson skrev följande på sin blogg den 4 mars.

”Idag är parkeringsplatsen i området 1700 kvadratmeter, den försvinner i den nya detaljplanen. Den mark som tas i anspråk för byggnationen är 900 kvadratmeter. Med andra ord blir det 800 kvadratmeter mer grönyta i området.”

Mattias Adolfson vill givetvis inte vara sämre och skriver att det bara är p-ytan som tas i anspråk. Han skriver bland annat följande på Kalmar Nyheter.

”Kommer gröna ytor och lungor att försvinna?

Nej. Tvärtom. Vi skapar en helt ny park mitt i staden. Det är enbart p-ytan som tas i anspråk. Det blir dubbelt så mycket gröna ytor som nu.”

Jag har tagit fram en karta som finns i handlingarna där de framgår byggnadens utsträckning men även också alla trädens placering. Om det nu bara är p-ytan som skulle tas i anspråk borde man inte behöva fälla ett enda träd i parken.

Det svarta linjerna är byggnadsutsträckning men det kommer även bli påverkan utanför byggnaden mot Systraströmmen då höga vallar skall uppföras. Sedan har jag lagt till den gröna linjen som är gränsen för den befintliga parkeringen. De cirklar i magenta som jag lagt in är de träd som jag bedömer att man måste såga ner för att kunna uppföra byggnaden och utföra ett rationellt byggjobb.

Som alla kan se är det minst lika mycket yta utanför den befintliga parkeringsplatsen som kommer tas i anspråk. Inte minst upp emot den högre avsatsen i parken.

Jag bara undrar hur man som kommunalråd och samhällsbyggnadsnämndens ordförande kan sprida dessa oriktiga uppgifter.

Om jag inte tidigare förlorat allt förtroende för dessa personer så är det helt borta nu. Frågan är hur många kalmarbor som går på dessa uppgifter och hur många politiker som tror på dessa herrar?Ritningen kan även ses i större format här.


Jag har idag också skickat ett öppet brev till landshövdingen Stefan Carlsson, kommunalrådet Johan Persson och Gota Medias VD Bennie Ohlsson. Skall bli intressant att se vad dessa svarar. Läs mitt öppna brev här.

Johan Persson har redan svarat att han inte tänker kommentera mitt öppna brev.


Kommentarer
Postat av: SM811

Mycket bra som vanligt av dig Thoralf.

Jag förstår inte varför denna underbara plats skall tas till anspråk när det finns andra mycket bra platser. Det luktar unket prestige.

2012-03-12 @ 20:29:28
Postat av: Pelle P

Bra Thoralf. Dom kämpar emot & stretar som Dynamitharry med sin 6-pack öl. Varför tar dom inte till sig all kritik & inser sitt misstag. När det är byggt är det för sent. Förmodligen är det som SM811 skriver:prestige.

2012-03-12 @ 21:00:28
Postat av: Tjelvar

Genom att göra den ritningen mera känd, tar du hem spelet. Ingen i Kalmar kan tro på dem som bara talar om parkeringsplatsen längre.Grattis till en elegant turnering.

2012-03-12 @ 21:28:18
Postat av: jörgen

Håret reste sig på armarna. Mycket bra skrivet!2012-03-12 @ 21:48:42
Postat av: Jonas Nordh

Det var ynkligt att inte svara! Undrar om han har napp och snuttefilt också...

2012-03-12 @ 23:25:16
Postat av: Funtaren

Tusan, enligt denna karta är det ju snarare så att den största delen av byggnaden kommer att byggas utanför parkeringsplatsen. Vilka lögnhalsar!Man undrar bara: vilken är deras motivation? Detta var ju inte ens GM:s ursprungsförslag. Är det bara vanlig prestige, eller finns det pengar inblandade?Kör hårt, låt dem veta att de lever!

2012-03-12 @ 23:47:18
Postat av: Ante

Alfahannen har talat, supportrarna jublar och slickar fot.

2012-03-13 @ 00:26:17
Postat av: cipera

"Antingen kan de inte läsa en ritning, eller så är det rena lögner"

Jag gissar på lögner. Genomskinliga lögner.

Lögner, så genomskinliga, att det till slut i Herrans namn måste bli omöjligt ens för den mest inbitne struts att inte utveckla aktivt politikerförakt.

Eller : Målet, så skrämmande vidöppet, att foten fryser till is.

2012-03-13 @ 03:10:56
Postat av: Kurtan

Thoralf en undran,Du har helt klart visat att de ljuger sig blå i sann 7-klöver anda !Jag undrar hur ligger det till med Mediehusets parkering. Skall de inte ha någon?De antyder ju att den befintliga parkeringen, som inte används för själva byggnaden, kommer att bli park, eller hur ?Finns det någon detaljplan för den nya parkeringen, eller kommer samtliga cykla eller gå till jobbet (miljövänliga, ha)...

MVH

2012-03-13 @ 07:57:12
Postat av: Tony Ingman

Ett typiskt svar av en självgod socialdemokrat,

han besitter samma pösmunks mentalitet som Malmös

Ilmar Repalu,ungefär som Jag är socialdemokrat,och vet självfallet bäst.

2012-03-13 @ 08:29:12
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Apropå S. Stefan L. har i stort sett inte uttalat knappt någonting vad S vill eller är på väg. Ändå springer opionsmätningarna i väg. Tycker det är lite märkligt att folk köper " grisen i säcken " utan att veta vad den innehåller.

2012-03-13 @ 09:00:24
Postat av: Henke

Du glömde en sak på ritningen. Det är vägen som ska breddas upp till vattentornet. Den kommer, som ser det, förstöra en hel del också :-(

http://www.ostran.se/nyheter/Kalmar/Ingen-plats-foer-luddvaarloek

2012-03-13 @ 09:41:11
Postat av: Inte-en-till

Länsstyrelsen har ju hävdat att den sällsynta luddvårlöken hotas av den tänkta byggnaden.Växer luddvårlöken i asfalt?

2012-03-13 @ 09:45:09
Postat av: Eric H

Det påstås vara så här:

- Det finns de som ser till att det händer.

- Det finns de som ser att det händer.

- Det finns de som undrar, vad hände??En alltför (s)tor del av det svenska folket tillhör grupp 3, och då är det vanligen försent..

Även för kalmarborna..

2012-03-13 @ 09:50:00
Postat av: Magentan

@ Lars Rosén

Den enda förklaringen jag kan se är att många sossar måste ha varit väldigt missnöjda med Sahlin och Juholt. De missnöjda har gått över till i första hand MP och M, och fått dessa partier att växa kraftigt.Till skillnad från de virriga och luddiga Sahlin och Juholt ger Löfven intryck av att vara en eftertänksam karl som står med bägge fötterna på jorden. Genom sitt jobb som Metalls fackbas har han definitivt fått en helt annan kontakt med verkligheten inom industrin och en rejäl insikt i våra företags problem med bland annat den globala konkurrensen, än de flumsnackiga Sahlin och Juholt. Jag har till och med hört ett par riktigt inbitna gamla moderater som eventuellt kan tänka sig gå över till sossarna pga detta och för att de samtidigt är missnöjda med Reinfeldts stupida envishet, bl.a. när det gäller massinvandringen.De som har flytt till MP och M lämnar nu dessa partier och går tillbaka till S. MP har dessutom tappat en del väljare som återgått till V pga bytet från Ohly till Sjöstedt. Nu kommer dock de S-väljare som tidigare gått över till V att återvända till S, så Sjöstedt-effekten blir nog inte så stor som V väntade sig.Men M och MP kommer säkert att tappa många väljare till S den närmaste tiden, oavsett Löfvens framträdanden.

2012-03-13 @ 10:02:39
Postat av: Svensson

Sossarna tänker att en liten lögn gör inget, men sen när man spinner på med lögn efter lögn. Blir ju allt en ända Stor lögn.

2012-03-13 @ 10:55:22
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Sven Dacke

Och alliansens misslyckande fortsätter, nu med lärarlegitimationerna som inte ens blev en "tummetott" trots stora kostnader.Hur gick det med polisens "Solsidan mopeder" Segway, hamna dom med på soptippen.Och i Bogholm skall kommunala tjänstemän ha elcyklar. Hoppas bara inte det slutar blåsa när dom skall laddas.

Har dom för övrigt så många kommunanställda som är handikappade så att dom inte orkar cykla på en vanlig cykel

Postat av: Hulda

Magentan...

En mycket bra analys. Har hört liknande tankar från personer i omgivningen, att nu har (S) en riktig partiledare som vet hur det är att jobba på golvet.

Men än vet vi inte fullt ut vad han tycker om invandringen i rollen som partiledare.

2012-03-13 @ 12:41:36
Postat av: Gubben o Gumman

Lars Rosen : Stefan L har talat om att Ljuholt är en veritabel klippa, och skall ha en framskjuten placering

Menar han allvar med det så tjolahopp.Mätningarna är styrda som vanligt av Boljeviker

Sifo 3.9% för SD innan valet det största klavertrampet,du kan vänta dej precis vad som helst från dessa lögnare.

Den bästa termometern hur löjligt det än låter är är bloggen Avpixlads ökning på Alexa

2012-03-13 @ 14:19:37
Postat av: Varin

Vekar inte som om Adolfsson vill bemöta det faktum att endast en knapp tredjedel av byggnaden ligger på parkeringsområdet. Resterande två tredjedelar av husbyggnaden på grönområden alltså...Ca 8 träd kommer att fällas påstår han vidare. Sannolikt handlar det alltså om nästan det dubbla antalet. Mycket anmärkningsvärt och bra jobbat Thoralf!

2012-03-13 @ 15:34:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0