POLITIKERARVODEN I KALMAR

Som mina trogna läsare kanske minns blev Sverigedemokraterna utkastade från arvodeskommittén sedan vi avslöjat det hutlösa höjningarna som s, m, c ville införa.

Efter vårt avslöjande påtalades också att flera som satt i arvodeskommittén var jäviga. Därför fick en ny arvodeskommittén tillsättas och då kastades SD och vår ledamot Micael Foghagen ut från arvodeskommittén och ersattes av ännu en socialdemokrat.

Eftersom Micael Foghagen suttit i arvodeskommittén tidigare gick han in och tog min plats under gårdagens kf-möte igår då detta var den enda större punkten på dagordningen. Enligt uppgift från andra partier gjorde Micael det riktigt bra.

Nu har den nya arvodeskommittén presenterat sitt förslag och det behandlades igår av Kalmar kommunfullmäktige. Ett stort antal ledamöter var jäviga, så jakten på ersättare hade uppenbarligen varit stor men ändå fanns bara 38 röstberättigade i salen av 61 ledamöter. Det nya förslaget innebär att alla löner/arvoden knyts till riksdagsledamöternas arvoden, med olika procentsatser. T.ex. kommunalråd 95 procent av riksdagslönen på 57 000 kronor/månad.

SD har motsatt sig denna hutlösa höjning och förespråkat en 3 procentig höjning men vi hade också ett tilläggsyrkande som röstades ner av KF.

Det handlar om att just nu sitter en parlamentarisk grupp i riksdagen och tittar riksdagsledamöterna garantilöner och pensionsförmåner. Vad jag har hört har det gjorts en jämförelse med våra nordiska grannländer. Det visar sig då att vi i Sverige har betydligt bättre förmåner när någon lämnar riksdagen än i våra grannländer. Men å andra sidan har ledamöter i Danmark och Finland ca 10000 kronor mer per månad i lön. I Norge handlar det om ca 20000 kronor (valuta skillnaderna inräknade).

Min slutsats blir då att det troliga är att den parlamentariska utredningen mycket väl kan komma fram till ett förslag som innebär att förmånerna minskas när det gäller garantilön och pensioner men att samtidigt månadslönen höjs kraftigt, kanske i nivå med Danmark och Finland.

Eftersom då redan knutit de kommunala arvodena mot riksdagsledamöternas löner kommer det bli en ny ”lönechock” inom kommunerna. I vårt tilläggsförslag ville vi föerbygga för andra höjningar av lönehöjningar som inte grundar sig på den årliga lönejusteringen i riksdagen.

Eftersom tilläggsförslaget kom från SD så var intresset svalt för att stödja detta yrkande. Möjligen stödde även kd tilläggsyrkandet.

Läs artikel i Östran o Barometern.


Kommentarer
Postat av: Nils

Det är lite lurigt att jämföra dansk lön med svensk därför att skatten är mycket högre i DK pga att sociala avgifter inte betalas av arbetsgivaren, men är en del av den skatt, som löntagaren betalar.

2012-03-27 @ 20:31:49
Postat av: Göran Andersson

Det kan inte vara så svårt att bestämma den egna lönen när det inte står i paritet med den utförda prestationen när någon annan betalar. Att blott belasta kommuninvånarna med ökad skattebörda kan väl inte vara till någon prydnad för någon kommunpolitiker oaktad dess partifärg. Denna omoraliska huggsexa efter skattemedel är ju inget nytt utan har pågått orimligt länge. Det finns t.o.m. de som driver företag med enbart skattemedel som enda inkostkälla. (ex flyktingförvaring.) Att dessas ägare är helgalna på SD är knappast förvånande.Ett konsept härvidlag kan vara att migrationsverket och kommunerna upphandlade flyktingförvaring efter gängse upphandlingsmodell istället för att skyffla pengar över kommuner och förläggningar.Beaktas bör att vi konsumenter betalar moms på allt vi köper, 6, 12 eller 20%. Köper du en ny bil så går minst 50.000:- i moms.Sverige är fantastiskt !2012-03-27 @ 21:30:45
Postat av: J B Doe

När man bestämmer riksdagsledamöternas garantilöner och pensionsförmåner är det egentligen totalt ovidkommande hur stora dessa är i andra länder.

Rättesnöret bör i stället vara: Vad är det utförda jobbet värt?

2012-03-27 @ 21:56:19
Postat av: Lotta

Jaha så det var skälet till att både Östra och Oskarshamns Nyheterna båda idag publicerade samma insändare. S-E Karlsson skriver följande under en annan artikel på bloggen:"Läste en insändare idag i Oskarshamns Nyheterna den hade rubriken "Sverigedemokraterna berikar sig på dina skattepengar " skribenten tycker att SD:s riksdagspolitiker har för höga månadslöner , är det inte det ena så är det det andra SD måste det hackas på !"

2012-03-27 @ 22:06:28
Postat av: Jeppe

Alla politikerlöner skulle utgå från basbeloppet. De mesta räknas från detta.

2012-03-27 @ 22:10:49
Postat av: Magentan

Mrutyuanjai Mishra har gått med i Sverigedemokraterna!Mishra har en europeisk magisterexamen i mänskliga rättigheter och demokrati och är styrelsemedlem i danska Trykkefrihedsselskabet. Han är också krönikör i Jyllands-Posten och han skriver idag på Newsmill:

"Efter att ha spenderat halva livet i Indien och den andra halvan i Skandinavien har jag beslutat mig för att ta ett drastiskt steg: Jag har gått med i Sverigedemokraterna."Lite längre ned i artikeln skriver Mishra:

" ... Under en period tog Sverige emot fler flyktingar från Irak än till och med USA, ett betydligt större land än Sverige. Sverige har helt mist proportionerna i denna fråga.

Kort sagt har Danmark tacklat denna fråga mycket bättre. Saker och ting kan fortfarande bli bättre i Danmark, men där har man åtminstone tagit en ärlig debatt om invandring, islamism och integration. Sverige har inte ens börjat diskussionen. ..."Tack Mishra!http://www.newsmill.se/artikel/2012/03/26/d-rf-r-har-jag-valt-att-bli-sverigedemokrat-1

2012-03-27 @ 23:49:38
Postat av: Kalle

""Islamistiska Hizb ut-Tahrir är en förbjuden organisation i många muslimska länder, men kan arbeta helt öppet i Europa. Sverige har dock fram tills nyss förskonats. Men partiet har under det senaste året byggt upp en svensk organisation i det fördolda. Nu kan personerna bakom avslöjas, liksom kopplingarna till en av Sveriges ledande muslimska centralorganisationer."" skriver Gudmunsson på sin blogg.Islamistiska Hizb ut-Tahrir är en förbjuden organisation i många muslimska länder men i det kristna sverige kan den bygga upp sin organisation i hemlighet.Kommer den att utveckla sådan islamistiska jihadresesnärer som mördaren i Toulose i framtiden. Har SÄPO någon koll på denna islamistiska organisation eller sover de likt våra svenska politiker.

Tänk på att den är förbjuden i många muslimska länder. varför får den då tillåtas i Europa och sverige???Gudmundson ringer i varningsklockan. Hjälper det i det "sovande" sverige???Länk till Gudmundsons blogg

Postat av: AWSvensson

Smålandsposten skriver idag om en byxis Bo Frank som börjat förstå vidden av den generösa mottagning av "flyktingar" som håller på att stjälpa hela Växjö ekonomi.Reportaget som är ett sammelsurium av begrepp ,man blandar och ge, ensamkommande flyktingbarn blandas med asylsökande . Personer med uppehållstillstånd blir flyktingar ,allt i en obegriplig sörja. Men tydligen vill han säga upp avtalet med Migrationsverket för mottagande av de som Billström beskriver dem ,asylsökande yngre män.

Förekommer inte på nätet,allt för att undvika vad folket tycker.

2012-03-28 @ 09:06:33
Postat av: AWSvensson

När det gäller arvoden , i vilket annat sammanhang när det gäller lönesättning jämför man med grannländer. Skulle sjuksköterskorna jämför sina löner med Norge så skulle landstingens ekonomi knäckas,nu kommer det att göras ändå men av andra orsaker. Eftersom det krävs en total genomsyn av skatter ,avgifter kostnadsläge så är en jämförelse med andra länder nästan omöjlig. En jämförelse ska göras med den allmänna lönesättningen inom landet. Nu är ju kompetensen av varierande grad bland politiker, ja i vissa fall skulle dagisavgift tas ut.

2012-03-28 @ 10:14:43
Postat av: AWSvensson

Merith Wager går idag ut på sin blogg och vädjar till anställda på Migrationsverket så kallade miggor att rapportera om verkligen bakom detta bedrägeri som går under beteckningen ensamkommande. Att en gång för alla avslöja detta svindleri med skattepengar för den stora allmänheten dvs skattebetalare kan en gång för alla resultera i ett stopp för bedrägeriet.

Postat av: Sven Dacke

När det gäller Bo Frank Moderat och ansvarig för den huvudlösa invandringen i Växjö, måste representanter från Sverigedemokratena i Växjö bemöta artiken med Bo Frank och förklara fakta för oss skattebetalare i Växjö.Varför är ni så tysta som möss.

2012-03-28 @ 11:05:03
Postat av: Pshaw

Får du påökt är det bara att lägga de extra pengarna på en ny informationsbroschyr.På sista sidan skriver du tydligt att broschyren är betald av Kalmar kommun.

2012-03-28 @ 19:11:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0