POLITIK ELLER HYCKLERI

Jag har valt att inte kommentera den islamistiska ”krigaren” i Frankrike. Jag har däremot läst en del, lyssnat på radio och sett en del på TV. Jag måste säga att jag häpnar över hur en del journalister och reportrar uttrycker sig. Jag drar paralleller till hur dessa uttryckte sig efter terrordåden i Norge. Begriper de inte själva vilka hycklare de är.
När man som journalist ger de franska fängelserna skulden för att den islamistiska krigaren begick dessa våldsdåd har man väldigt svårt med sanningen.

Jag hörde en muslimsk man prata i en matbutik ikväll. Med tanke på vad han sa undrar jag vart vårt land är på väg?


Jag vet inte hur många som har funderat över den politiska dimensionen av Gota Medias mediehus. När jag började skriva på min överklagan när det gäller den jävsituation som finns när det gäller samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson började jag tänka i dessa banor.

Att Gota Media fick köpa Östran/Nyheterna har sin förklaring i att Östra Småland AB gått med förlust under flera år trots ett stort presstöd. Omsättning har dessutom minskade rejält mellan 2008-2010. Östran har fått ca 30 miljoner kronor i direkt stöd och momssubventioner varje år enligt egna källor från 2008.

Östran/Nyheterna är Socialdemokraternas enda riktiga kanal ut till väljarna i Kalmar län. Därför är tidningen givetvis väldigt viktig eller ett måste för Socialdemokraterna.

När Mattias Adolfson valdes som Socialdemokraternas representant i Östra Smålands AB styrelse blev givetvis ansvaret väldigt stort. Det gäller med andra ord att uppfylla Gota Medias VD, Bennie Ohlsson och Gota Medias lednings alla önskemål, annars riskerar socialdemokraterna att deras enda tidning i Kalmar län nedläggning.

Som säkert alla vet startade projektet med mediehuset redan 2008. I februari 2010 var redan ett vinnande arkitektförslag utsett av Gota Medias styrelse. Mattias Adolfson har suttit i samhällsbyggnadsnämnden under hela denna tid och som ordförande sedan den 1 januari 2011. Detta samtidigt som han suttit i Östra Smålands AB styrelse till sammans med Bennie Ohlsson och Sören Björklund från Gota Medias styrelse.

Självklart har dessa tre herrar diskuterat mediehuset tillsammans i Östra Smålands styrelse!

Mattias Adolfson är ju dessutom i allra högsta grad medveten om Östran/Nyheternas prekära ekonomiska situation och att den socialdemokratiska tidningen är beroende av Gota Medias ”goda vilja”, annars läggs tidningen ner och socialdemokraterna förlorar sin viktigaste plattform för att ut till sina väljare.

Inget kan få mig att tro att detta inte har påverkat Mattias Adolfson i sitt politiska uppdrag som ordförande i samhällsbyggnadsnämnden när Gota Medias mediehus behandlats.

Givetvis gäller detta även det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson.


Sedan får vi inte glömma socialdemokraten i Malmö, Ilmar Reepalu. 
Läs hela artikeln i NEO, Han anklagar sd för mer saker än det som framkommit i media.  Frågan är om han börjat drabbats av någon ålderssjukdom med tanke på de lögner han häver ur sig till höger och vänster.

 


Kommentarer
Postat av: Robin Shadowes

Kan vi inte fä höra vad den mohammedanske herren i butiken hade att säga? Har man sagt A så får man säga B. Jag är säker på att jag inte är ensam om att vara nyfiken nu.

2012-03-22 @ 23:06:02
Postat av: Thoralf A

Vad tror du det gällde i en matbutik i en mindre stad.

Postat av: alf

Bacon och julskinka?

2012-03-22 @ 23:57:07
Postat av: Magne

Prata gärna ur skägget. Vad sa vår pensionsräddare?

2012-03-23 @ 01:58:17
Postat av: Hulda

När Breivik begick sina bestaliska brott var det bla. SD,s fel. Debattinlägg, artiklar, reportage, uttalanden, mm skuldbelagde allt som kunde tolkas som invandringskritiskt.

Nu värnar man om den "Franska" massmördarens trosfränder. Alla Muslimer är inte terrorister, de riskerar att stigmatiseras, osv.

Det verkar som intagningskraven på journalistskolor är politiska och inte beroende av den sökandes intilligens.

Snart är nog morden i Tolouse också SD,s fel......

2012-03-23 @ 07:21:41
Postat av: Lotta

Slasktratten Anders Lindberg på slaskblaskan Aftonbladet tar väl ändå veckans hycklarpris med råge. Denne Sverigedemokrathatare har tagit alla tillfällen i akt att skylla Breiviks dåd på alla Sverigedemokrater. Nu skriver hen "Att ge alla muslimer skulden för dåden i Tolouse är som att ge alla kristna skulden för Utöya". Precis, men alla Sverigedemokrater och alla vi som röstade på SD går det bra att skuldbelägga.

Postat av: Info

SVERIGES RADIO: MORDEN I TOULOUSE HAR INGET MED ISLAM ATT GÖRA!Fantastiskt! För Sveriges radios ekoredaktion var morden i Toulouse i sig själva bara en parentes. Däremot ser man en stor fara i att de kan komma att gynna främlingsfientliga och högerpopulistiska krafter som Front National och Sverigedemokraterna…Kanske var det i själva verket Sverigedemokraterna som genom sitt muslimhat inspirerade Muhammed Mehra att åka på salafist- och terroristutbildning i Afghanistan?Ni har väl hört SR:s ÄHH-Anja ÄHH-Sahlberg ÄHH rapportera ÄHH direkt ÄHH från ÄHH Toulouse ÄHH de senaste ÄHH dagarna?I ett inslag i P1 Morgon idag kunde hon bl.a. meddela:”– Mohammed Mehra, den man som var misstänkt för sju mord och sköts ihjäl av polis igår, har gjort högerpopulistiska Front National en stor tjänst, menar 24-årige Ryan.Ledare Marine Le Pen måste jubla framför sin tv nu, säger Ryan, en av flera muslimer här i Toulouse som fruktar en spiral av populistiska utspel inför första omgången av presidentvalet som hålls om en månad.[Ryan talar franska en stund.]En annan ung Toulousebo, som bor i det kvarter där Mohammed Mehra förskansat sig fram till polisen stormade hans lägenhet igår vid lunchtid, är säker på att han och andra muslimer kommer att stigmatiseras i årets valkampanj. - - -– Jag är muslim, fortsätter mannen som inte vill säga sitt namn, och jag fördömer Mohammed Mehras dåd, det har inget med islam att göra.”Inget med islam att göra? Vad har det då med att göra? Krav på att förbjuda partier som Sverigedemokraterna?

2012-03-23 @ 07:43:42
Postat av: Hacke

Presstödet var ju från början tänkt som en garant för ökad mångfald i tidningsbranschen.

Det står ju alltmer klart såväl i detta fall liksom så många andra branschen och inte minst inom politiken i stort, at det bara är fråga om skenbara skillnader där man över alla s k åsiktsriktningar" maximalt utnyttjar ett föråldrat system.

För var dag som går står alltmer klart att det bara finns ett enda oppositionsparti i reell mening i detta land.

Så tack ska ni ha alla myglare och taskspelare inom 7-klövern. Sd vinner mark i det tysta varje stund, varje dag.

2012-03-23 @ 08:17:28
Postat av: Stefan A

Journalister är inga "äkta människor" de är hubbotar programerade på främlingsfientlighet,utanförskap,socioekonomiska orsaker...etc..etc..några har lyckats bryta sig ur fållan och blir mycket riktigt utfrysta,undrar hur länge detta kan fortsätta, hur många islamistiska dåd det krävs innan bubblan spricker, det senaste i Frankrike är med all säkerhet inte det sista.

2012-03-23 @ 08:19:19
Postat av: Tony Ingman

Ja det är otroligt hur journalisterna nu vrider sig som maskar för att dådet i Toulouse inte ska

kopplas till Islam, utan i stället vara ett dåd

som gynnar högerkrafter,vilka nu dessa är.

Och ändå kan inte journalisten Helen Gierta förstå

varför journalister har så dåligt anseende.

2012-03-23 @ 08:32:55
Postat av: Tony Ingman

Stefan A.

Nej dom har otroligt lätt för att friskriva Islam

från illdåd, och ändå sker det nästan dagligen att

en självmordsbombare spränger sig själv och 30-40 st i luften I Afghanistan eller Pakistan

2012-03-23 @ 08:41:24
Postat av: Observer

Har suttit nu på morgonen och följt dels fransk tv,dels läst franska tidningar på nätet.Det är intressant att jämföra skildringarna och analyserna i svenska medier och franska dito av illdåden i Toulouse.För att uttrycka det försiktigt;det finns en viss nyansskillnad.Den korrekta analysen och sanningen finns t.ex. på tidningsredaktioner i Sthlm för att ta några exempel,fransmännen fattar ju ingenting som bekant.Så fortsätter den svenska journalistkåren att desinformera den svenska befolkningen genom att förvränga verkligheten och frisera sanningen.Det finns faktiskt inga ursäkter för detta.Att man inte kan franska på tidningsredaktionerna är heller inget gångbart skäl.Men går det, så går det.Inte undra på att förtroendet för journalister som yrkesgrupp sviktar.

2012-03-23 @ 08:47:53
Postat av: Inte-en-till

"Jag hörde en muslimsk man prata i en matbutik ikväll. Med tanke på vad han sa undrar jag vart vårt land är på väg?"Vad sa han?

2012-03-23 @ 09:57:55
Postat av: AWSvensson

Vi som har kommit upp lite i åldern minns Hasse Alfredssons figur Valfrid Lindeman, monologen slutade alltid med att han knäppt ihop västern med gylfen. En parodi på detta finner vi dagligen i media där alla artiklar om illdåd som begås ska kopplas ihop med Sverigedemokraterna. Modern komik,fast undrar om dessa självutnämnda journalister fattar det, man kan ju undra när de inte begriper varför de står så lågt i kurs i undersökning efter undersökning.

2012-03-23 @ 10:03:18
Postat av: Hulda

Expressens Ledarredaktion (vilka ingår där?) visar prov på sin politiska korekthet idag.

Orden "Sveriges mest avskydda parti" ihop med morden i Toulose och all annan antisemitism visar på en sällsynt låg intelligens och krypande för allt politiskt korrekt.Att indirekt och fegt nästan skylla mord av en Islamist i Frankrike på Sverigedemokraterna visar inte bara på otrolig dumhet utan en skräck för en ökande kritik mot mångkulturen.Det verkar vara väldigt låga anställningskrav för att få jobb på Expressen. Det enda verkar vara en bakgrund som skribent hos EXPO...

2012-03-23 @ 10:18:15
Postat av: AWSvensson

Hulda ,det är inte för inte journalister tillhör den mest avskyvärda yrkesgruppen i Sverige. Att de inte förstår varför tyder på att de inte har sjukdomsinsikt.

2012-03-23 @ 10:35:30
Postat av: allemand

@AWSvensson, varför kallar du dem för journalister? De är skribenter, journalister fanns förr i tiden för länge sedan, numera utdöda.

2012-03-23 @ 10:57:56
Postat av: AWSvensson

Allemand, i mitt tidigare inlägg skriver jag självutnämnda journalister vilket skulle vara det riktiga.

2012-03-23 @ 11:08:21
Postat av: Svensson

Det var Islams religion som dödade, dessa oskyldiga människor i Frankrike, för varför skulle förövraren just skjuta dessa oskyldiga människor ? Det finns alltid en tanke bakom allt.

2012-03-23 @ 15:40:31
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Bertil

I början av mars hade Newsweek en artikel som behandlade det faktum att kristna runt om i världen förföljs och mördas av muslimer, att det i flera fall var sanktionerat av staten och i vissa länder beskrevs som ett pågående folkmord. Artikeln utgjorde dessutom förstasida den veckan.http://www.thedailybeast.com/newsweek/2012/02/05/ayaan-hirsi-ali-the-global-war-on-christians-in-the-muslim-world.html

2012-03-23 @ 15:51:09
Postat av: Lassekolja

Instämmer verkligen med första stycket i Thoralf´s inlägg.

Även jag har observerat hur debatten har gått i nyhetsmedia.

Betr. Breivik gjordes tydliga kopplingar till Sverigedemokraterna. Hela PK-etablissemanget var eniga i anti-SD-kören!

Nu däremot låter det helt annorlunda, "vi får absolut inte låta vansinnesdådet i Tolouse gå ut över alla muslimer"!?!

Jag blir bara såååååå trött!!!

Postat av: Sven Dacke

Växjö city skall utsmyckas för 30 miljoner så att dom nya innevånarna från Somalia kommer till en fin stad där dom kan trivas.Hoppas bara att kommunkassan räcker tiil så att inte Bo Frank får tigga mera pengar av RainfeltPostat av: Dille

Det går framåt. Sakta går det framåt för SD. I Sörmlands landsting går en folkpartistisk kvinna öppet ut med krav om respekt för svensk lag - till och med när det gäller illegala invandrare.

Heder åt henne!http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5026694

2012-03-23 @ 18:48:01
Postat av: J B Doe

@Lotta (& alla andra)

Använd aldrig ordet "hen". Förr eller senare leder det då till att vi har vant oss vid det och accepterar det. Låt oss i stället hjälpas åt att döda ordet genom att:

Aldrig själv använda det

Uttala det som "han" eller "hon" när vi läser det

Fråga folk vad de menar varje gång de använder det.

Redan nu har man visst inställsamt inkluderat det i ordböcker. Död åt "hen"!

2012-03-23 @ 19:20:57
Postat av: Rune

"J B Doe

Om det handlar om en ond människa så kan man använda ordet "Hin".

2012-03-23 @ 20:10:43
Postat av: Tony Ingman

Man ska inte skuldbelägga alla Muslimer för Morden

i Toulouse bräker PK patrasket. Finns det någon som

gjort detta då? Men det finns tillräckligt mycket

ändå att lägga på fanatiska muslimer, ta alla

självmordsbombare som spränger sig själva och 30-40

st i luften åt gången, det blir till flera hundra om året som mister livet, och kanske lika många

lemlästas för dessa dårars sjuka tro.Detta sker

nästan uteslutande i Muslimska länder.

Hur oskyldiga Medelmuslimen än är till dessa

illdåd, så tar dom i vart fall sällan avstånd från

sina fanatiska trosfränder. Så kallat" Talande Tystnad"

2012-03-23 @ 20:15:25
Postat av: sophia

Man blir bestört och sorgsen av att läsa och lyssna på media ang. morden i Frankrike. Ingen talar om offren och judarnas situation. Är det några som förtjänar att kallas för "rasister"och "nazister" är det dessa hycklande, hjärntvättade individer till journalister som besudlar media.

2012-03-23 @ 20:33:20
Postat av: Tony Ingman

Expressens Anna Skarin skriver idag om det växande

problemet med vägglöss i Sverige, och speciellt i

Gävle. Och i en korkad journalists värld så har vi

dom med hem efter Semesterresor?? Men visst är det

konstigt, Svensken har semestrat utomlands i stor

skala sedan början på 60 talet, utan att ta med sig

vare sig vägglöss eller kackerlackor. Det är dom senaste årtionden som detta fenomen dykt upp, och likadant är det med sjukdomar som här i landet varit utrotade i hundra år, har plötsligt fått

fotfäste här igen. Det är väl antagligen den billiga spriten som får Svensken att bli så omdömeslös att han tar ohyran med sig,

för det kan väl aldrig vara så att det är........+

nej ånej det vore ju rasistiskt att påstå något sådant!

2012-03-23 @ 20:46:01
Postat av: Hulda

Tony Ingman...

Ja, visst är det märkligt. Bara Svenskar på semesterresa riskerar att få med sig vägglöss in i Sverige.

Däremot verkar de resväskor som funnits utomlands i många, många år och som kommer hit med "nybyggare", de verkar vara 100% säkra från små kryp.

Finns det någon med insyn i dessa frågor som vet i vilka områden är värst utsatta för vägglöss?(Det bästa vore nog att vi köper dessa krypsäkra resväskor som tas med hit och använder dem på våra utomlandssemestrar....;)

2012-03-23 @ 21:32:04
Postat av: Stora Småland

I lilla Ruda i Högsby kommun fick man sanera en hel hyreslänga bebodd av asylsökande , från kackerlackor och löss men det blev genast nedtystat det var väl såna som väntade på PUT och under tiden dom väntade åkte hem till de länder dom sa sej ha flytt från och fick med sej denna ohyra tillbaka efter "semestern".

2012-03-23 @ 21:49:13
Postat av: OT

En gång sades "Gud bevare oss för normännens raseri". Numera sägs det "Gud bevare oss för journalisternas naivitet".Till alla skattebetalare önskar jag en trevlig helg - "Äntligen Fredag": http://www.youtube.com/watch?v=b2pHaHHgqks

2012-03-23 @ 22:26:15
Postat av: Hulda

Stora Småland...

Bra! Sådan information måste fram. Då inser fler och fler att journalisterna ljuger oss rakt i ansiktet.

2012-03-23 @ 23:13:00
Postat av: OT

Med varma hälsningar till (nästan) alla journalister i Sverige - "Highway to Hell": http://www.youtube.com/watch?v=Xv24N8H1KyIFortsättning... till (nästan) alla journalister i Sverige, ert arv - "The Unforgiven": http://www.youtube.com/watch?v=Xgrl9S6HtK8Med hälsningar till alla utlands svenskar - "Nothing else metter": http://www.youtube.com/watch?v=x7bIbVlIqEcP.S. Varför inte göra som i Afganistan? Gudrun tycker ju ändå att vi är talibaner... förbjud musik i Sverige!

2012-03-23 @ 23:56:26
Postat av: OT

För de kulturellt medvetna i Täby o annorstädes - "Du Hast" nicht mich gefrahgt: http://www.youtube.com/watch?v=9gRQgYdlxbAVilket är odemokratiskt.

2012-03-24 @ 00:14:09
Postat av: OT

Apropå Repalau... - "Abba..."": http://www.youtube.com/watch?v=22CGlF7l5MI

2012-03-24 @ 00:27:57
Postat av: Anders

Thoralf. Gör nåt. Dom gamla med senilhandikapp på Öland får inte gå på kristen sammankomst och sjunga psalmer. Äldreboendets chef (som hatar SD) har förbjudit dom gamla. Läs mer på AvpixlatJag är så förb****d att jag snart exploderar

2012-03-24 @ 00:54:26
Postat av: Magnus S

Anders@

När är det nog undrar jag? När får svensken nog/mod att slå näven i pk-trynet?

2012-03-24 @ 02:04:54
Postat av: Hulda

Anders...

Vad får egentligen vissa människor att hata sin bakgrund och utan motstånd bli något som liknar "Quislingar"?

Hur kan man vara så menlös? Gäller det i andra fall också eller är trycket så hårt ovanifrån att "mångkulturen" står över allt och alla..?

2012-03-24 @ 07:33:54
Postat av: S-E Karlsson

jahapp,jahapp många utnyttjar inte det statliga tandvårdsstödet på ca 300 kr per år . Det ser inte jag som konstigt om man betänker att vi pensionärer fått sänkt pension de senaste 2 åren med 7,3 % , för att kunna betala och därmed utnyttja tandvårdsstödet så måste vi ju ha ngt att betala med ! Visserligen har vi av nåder från och med i år fått 3,5 % tillbaka , vaddå då vi ska väl först och främst ha tillbaka hela de 7,3 procenten sen kan dom lägga på 3,5 % ! Ett j---a ruffel och båg är vad det är !

2012-03-24 @ 08:00:09
Postat av: S-E Karlsson

PS vad det gäller de ensamkommande ankarbarnen behövs det inga sänkningar där finns det hur mycket pengar som helst !

2012-03-24 @ 08:02:29
Postat av: Hacke

Ilmar Reepalu börjar t o m bli för mycket för pk-etablissemanget med sitt slirande kring judeförföljelserna i Malmö.

För att blidka fulmedia famlar han efter det klassiska trumfkortet - att vända blickarna mot sd.

Det verkar som inte ens detta taskspel med närmast full utfallsgaranti hos gammelmedia räcker längre. Ett tecken om något på att man trampat rejält i klaveret.

2012-03-24 @ 10:36:53
Postat av: Lotta

@ J B DoeDu har helt rätt. Jag använde det i mitt inlägg endast för att vara retfull. Skall icke upprepas, jag lovar.

2012-03-24 @ 11:41:18
Postat av: OT

Lektyr för journalister. Vem vet, kanske ni lär er något, någon gång."Failed State Colonization - The Greatest Threat of Our TimeLet's compare two countries side by side. Country A has a sizable middle class and economy, social welfare benefits and a low birth rate. Country B is a failed state where thugs run amok in the street, a few families control the economy and the birth rate is off the charts...Country B is a failed state. But Country A is also turning into a failed state as it imports Country B's surplus population, along with its criminality, its political culture and its ignorance across the border...The greatest error of immigration advocates is the failure to understand that immigration does not just import a population raw for the mixing, but entire cultures with their own political culture...As the system breaks down, the leftist parties pretend that nothing is wrong and the rightist parties go for slash and burn reforms that ignore the root of the problem..."[1][1]: http://sultanknish.blogspot.se/2011/05/failed-state-colonization-greatest.html

2012-03-24 @ 14:20:38
Postat av: Lassekolja

Tony Ingman@ slog huve´t på spiken kl.20:46:01!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0