MIN ÖVERKLAGAN MEDIEHUSET I MEDIA

Min första överklagan har inkommit till Kalmar kommun och kommenteras nu i media. Tidigare har Barometern skrivit att jag med stor sannolikhet inte har rätt att överklaga det har man byggt på uttalande från kommunens jurist Ann-Sofie Dejke. I dagens artikel har man dock intervjuat en jurist hos Länsstyrelsen som har uppfattningen att jag har rätt att överklaga då jag under samrådetstiden inkommit med synpunkter på detaljplanen.

Läs artikel i Barometern och Östran.

Om någon undrar varför jag skriver min första överklagan har inkommit. Det beror på att jag har delat upp min överklagan i tre olika delar. De övriga två överklaganden kommer inkomma till kommunen under veckan.

Kommentarer
Postat av: AWSvensson

Har man haft synpunkter på en detaljplan så ska man också har rätten att överklaga. Det brukar stå på en detaljplan att den som inte inkommit med synpunkter äger ej rätten att överklaga. Nu använder kommuner detta som ett argument att inte få överklaga i de fall ett överklagande kan störa deras intressen. Även ett nej till överklagande kan överklagas.

2012-03-28 @ 11:03:35
Postat av: mullis

bra jobbat,

kalmars sak har blivit hela sveriges sak

bossfasoner ska alltid bekämpas

2012-03-28 @ 11:32:39
Postat av: AWSvensson

Sent ska syndaren vakna Reepalu som ska förssöka förklara.Men hur kan det bli så här i din stad? (Malmö)- Om jag vetat och om polisen hade vetat så kanske man hade kunnat göra något åt det, säger han.Han lastar tidigare beslutsfattare på riksplanet, bland annat partikollegan Mona Sahlin, för de sociala problem Malmö lider av idag.Det största problemet, hävdar han, var rätten för nyanlända flyktingar att bosätta sig var de vill.- Den stora inflyttningen har man inte förstått konsekvensen av. De begrep inte hur allvarligt det här var. Man gjorde människor illa på det här sättet. För dem var principerna viktigare än verkligheten vi mötte, säger Ilmar Reepalu.

2012-03-28 @ 12:27:34
Postat av: Skånepåg

@ AWSvenssonReepalu i bråk med kulturberikare.

Postat av: Nalli

Barometern har skrivit fel.” Alfsson kan få överklaga bygge.”Där ska stå Alfsson får överklaga bygget.”2012-03-28 @ 14:09:47
Postat av: Anders Leander

Du gör ett bra jobb Thoralf.

Varför måste Barometerns nya mediahus ligga mitt i stan? Lägg det det ute vid den andra skit-tidningen Östra Småland, det vore väl passande med två skit-tidningar bredvid varandra!

2012-03-28 @ 14:31:19
Postat av: S-E Karlsson

Håller med dej där Anders ! Mvh Sven-Erik .

2012-03-28 @ 14:45:41
Postat av: Svensson

Du är en Klippa Thoralf "tummen upp"

2012-03-28 @ 15:09:18
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Dille

Hälsan tiger still, media tiger - men idag har en sensationell rapport släppts:

I dag har SvT syd släppt en rapport enligt sju av tio skåningar är positiva till SD:s invandringspolitik.

Som sagt: Hälsan tiger still och SD växer hela tiden

http://svt.se/1.2756133/sossarna_gar_starkt_i_skane

2012-03-28 @ 15:11:56
Postat av: Magentan

Bra att du alltid håller oss uppdaterade Thoralf! Tack för det!Nu kommer en del O/T:

Med anledning av SD:s begäran om riksdagsdebatt beträffande flyktingbarn har jag funderat på följande:Under år 2011 kom enligt Migrationsverket 2657 s k "ensamkommande flyktingbarn" hit till Sverige. Självklart måste det finnas tillgängliga uppgifter om uppgiven ålder från samtliga dessa 2657 "barn". Det skulle vara MYCKET intressant om Sverigedemokraterna, eventuellt med hjälp av Riksdagens utredningstjänst, kunde få fram siffror om åldersfördelningen bland dessa "barn" i följande grupperingar:

Antal barn med uppgiven ålder 16-17 år

Antal barn med uppgiven ålder 13-15 år

Antal barn med uppgiven ålder 10-12 år

Antal barn under 10 år.Bland "barnen" som angett ålder 16-17 år kan man UTGÅ FRÅN att en STOR del är minst 18 år och alltså vuxna.

Bland "barnen" som angett ålder 13-15 år kan man MISSTÄNKA att NÅGRA av dessa är 18 år och alltså vuxna.Ju större andel av "barnen" som har uppgett åldern 16-17 år, desto större orsak finns att rutinmässigt ALLTID genomföra ålderstester på samtliga sökande som uppger denna ålder. Bland "barn" som uppger 13-15 år bör ålderstester utföras vid misstanke om felaktig åldersuppgift.Uppgifter om storleken på den översta åldersgruppen är givetvis både intressanta och mycket viktiga av flera orsaker, så varför ska vi som står för kostnaderna inte få vetskap om dessa uppgifter?Kan det vara många fler än hälften av "barnen" som uppger åldern 16-17 år? Kan det kanske rent av vara uppåt 80-90% som uppger sig ha denna ålder på EXAKT RÄTT SIDA GRÄNSEN för att erhålla en oerhört kostsam asyl-gräddfil och ännu mildare regler för asylgodkännande än vad man har som vuxensökande?Dessutom, om t ex ca 99% "barnen" har uppgett högre ålder än 12 år finns det ingen anledning att ha kvar ordet "barn" i beteckningen. Då är "tonåringar" eller "ungdomar" en mer sanningsenlig och adekvat term. Så kanske vi också slipper se alla de där missvisande, patetiska bilderna på späda små barn som illustrationer till de olika snyftreportagen i PK-media.

2012-03-28 @ 15:13:58
Postat av: Irene

Tack för att du inledde ditt anförande i Riksdagen idag med att påvisa det vansinniga med "pensionärsskatten".Tack för att du nämnde att det är vi som idag är gamla som lagt grunden till det välfärdssamhälle som somliga idag hånar men som de gärna utnyttjar. Ja helt enkelt - tack för att du stod där i talarstolen - du var strålande!

2012-03-28 @ 16:03:30
Postat av: Magentan

BISTRA ORD FRÅN MERIT WAGER"Finns det något annat land på jorden än Sverige – och något annat folk än svenskar – som låter sig behandlas som Reepalu och Janne Josefsson, i sitt eget land?

Som låter folk från andra länder som man gett en fristad här och bekostat bostäder, skolgång och sjukvård för och betalat socialbidrag till etc hunsa med dem på detta sätt?

Som låter folk på allmän plats försöka jaga bort en och skrika “Fuck you” och “Håll käften” och “Det är min gata”.

Visa mig det landet!"Dessa högst relevanta frågor ställer Merit Wager i sin blogg idag med anledning av att Janne Josefsson och Ilmar Reepalu blev antastade av två män när kvällens avsnitt av Uppdrag Granskning spelades in.http://meritwager.wordpress.com/2012/03/28/total-respektloshet-som-snabbt-kan-eskalera-till-nagot-mycket-varre/

2012-03-28 @ 16:18:55
Postat av: Thoralf A

IreneTack för dom orden.Jag gillar inte att titta på mig själv i efterhand, därför lägger jag inte upp mina anföranden på bloggen.Men dina ord värmer. Då lyckades jag få fram det jag önskade.

2012-03-28 @ 18:26:14
Postat av: Skånepåg

Sorry Thoralf, men tycker att fler än Irene skall få se dig i Riksdagens talarstol. Du behöver inte titta sjäv. Håller med henne, bra jobbat!

Postat av: Patrik

Hoppas att du och SD samt alla kalmarbor som delar din uppfattning om mediehusets illa valda plcering går segrande ur denna strid.

2012-03-28 @ 21:20:19
Postat av: Tony Ingman

Stöddiga saker som Skattebetalarna förser med

livets nödtorft, ingen dålig bil heller, ingen

vanlig Svenssonbil precis. Kanske inte så konstigt

att Malmös socialbidrags kostnader uppgår till

över en miljard om året.

Inte ens när dessa två stöddiga rötägg parkerar bilen , går ut och drar upp huvan över skallen samt

kommer fram med hotfulla steg mot J.J och Ilmar,

inte ens då kan Svensk TV låta kameran rulla på,

istället pixlar man trynen på dessa storkäftar.

2012-03-28 @ 21:23:57
Postat av: S-E Karlsson

Reepalu säger sej inte förstå varför det blivit som det är i Malmö , jag kan tipsa honom o m det det beror helt och hållet på honom själv ,han har varit "pengakåt "!

2012-03-28 @ 21:46:47
Postat av: Robin Shadowes

"Varför måste Barometerns nya mediahus ligga mitt i stan? Lägg det det ute vid den andra skit-tidningen Östra Småland, det vore väl passande med två skit-tidningar bredvid varandra!"I Malmö har Sydsvenskan och Kvällsposten delat samma kåk så länge jag kan minnas. Från ett studiebesök för långt över 30 år sedan minns jag att fördelen med det var att dom kunde trycka båda publikationerna på samma ställe. Något som kanske även era blaskor borde överväga?

2012-03-28 @ 22:10:37
Postat av: AWSvensson

Jag har nu lyssnat till ditt anförande i riksdagen , utan att verka inställsam så får jag meddela att du får fortsatt förtroende.

2012-03-28 @ 22:23:32
Postat av: Några på Getingen

Lögnare

2012-03-28 @ 22:42:53
Postat av: Leffe Stundtahl

@Skånepåg

-Tack för länken.

En ytterst angenäm upplevelse att lyssna och uppleva vår politiske företrädare i Riksdagen -ett utmärkt bra anförande av Thoralf Alfsson.OT, -Förmodligen blev flera av oss mycket berörda av den skandalösa behandlingen av Maria Cimini…..en rakryggad tjej med moral och etik som överträffar.

-Maria, att Du fortsatt jobbar i symbios med Percy Barnevik att hjälpa kvinnor i andra länder ger hjälp till politiskt focus.

Hojta när du behöver vår hjälp Maria.

2012-03-28 @ 23:15:01
Postat av: G Upp

Percy Barnevik? Var det inte han som förhöll sig till systemets möjligheter på ett sådant sätt att han tilldelades 750 000 000 kronor?

Erbjöd systemet inga andra möjligheter som kändes mer meningsfulla för honom?

2012-03-29 @ 07:30:54
Postat av: Hacke

Man kan man bara undra vad som ostört och mörkat pågått inom etablissemanget under alla år innan sd, med frontare som Thoralf, började rota runt i skiten.

Tack för allt du åstadkommer Thoralf och för att du håller oss underrättade med din utmärkta blogg.

Fulmedia har sedan länge inget att tillföra oss när det gäller verklig substans i informationsväg.

2012-03-29 @ 09:10:16
Postat av: S-E Karlsson

Det är bara att konstatera att fler av Thoralfs kaliber är det bästa för Sverige ! Lyckades hitta så jag kunde lyssna på honom alldeles nyss ! Bra, bra, både om pensionärsskatten och Rot och Rut avdragen .

2012-03-29 @ 10:07:50
Postat av: AWSvensson

Ni behöver inte leta, länken finner ni hos Skånepågs inlägg,bara luta er tillbaka och njut.Gäller Thoralfs inlägg i riksdagen så klart.

2012-03-29 @ 10:12:24
Postat av: Stefan A

Politiker är bara människor nu enl. Reinfeldt när tomhylsan avgår, när Sverigedemokrater hotas och misshandlas får de skylla sig själva enl. samme Reinfeldt...

2012-03-29 @ 12:11:53
Postat av: Kalle

Förbjudet för sverige att bygga vapenfabrik i Saudi.

Tillåtet för Saudi att bygga moskeer i sverige!!!I vapenfabiken laddas krigsmissiler. I moskeerna laddas muslimer med krigshat mot väst, de otrogna!!!

2012-03-29 @ 13:59:46
Postat av: S-E Karlsson

Jojo,men just en fin försvarsminister Sverige haft vapenvägrare men plötsligt tycker han det är rätt att hjälpa till att bygga vapenfabriker i Saudiarabien ! Dubbelmoral .

2012-03-29 @ 15:07:03
Postat av: SM811

Ser med spänning framemot upplösningen av detta.

Tack Thoralf för att du rensar upp i politikerträsket.

2012-03-29 @ 15:20:08
Postat av: John

Om folk har en timme är här en bra amerikansk dokumentärfilm om uttrycket "rasism".http://www.youtube.com/watch?v=PSyEUzsbzw8

2012-03-29 @ 16:28:51
Postat av: Svensson

Om mer Svenskar kunde klaga, när vi ser orättvisor, så skulle Sverige bli ett bättre land.

2012-03-29 @ 17:32:31
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: jägarn

Så här går det till i Sverige och det tog tio (10) dagar av påtryckningar innan svenska media skrev om saken, de flesta syltryggarna tiger fortfarande. Läs här hur det är att vara gammal bland muslimer.

http://swedenconfidential.wordpress.com/2012/03/28/muslimskt-ungdomsgang-dodsmisshandlade-61-arig-man/#comments

2012-03-29 @ 17:39:04
Postat av: Calle

@ Kalle

Exact detta reflekterade jag över när jag idag såg Gustav Fridolin i intervju ondgöra sig över det svenska " samarbetet" med världens värsta diktatur. Men att låta densamma finansiera och driva moskee´r i Sverige går bra. Då blir det ingen mediastorm.

2012-03-29 @ 22:36:47
Postat av: Anonym

Märkligt hur sossarna föredrar lottning för ett så infekterad ämne som GMO, vore kanske bättre med fler folkomröstningar med tanke på att vissa politker inte vill bestämma.

2012-03-30 @ 15:45:59
Postat av: cheap oakley sunglasses sale

cheap oakley sunglasses for china http://www.icheapoakleysunglasses.org

cheap oakley sunglasses sale http://www.icheapoakleysunglasses.org

cheap oakley sunglasses onlin http://www.icheapoakleysunglasses.org

cheap oakley sunglasses usa http://www.icheapoakleysunglasses.org

oakley sunglasses cheap usa http://www.icheapoakleysunglasses.org

2012-05-09 @ 11:35:25
URL: http://www.icheapoakleysunglasses.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0