KAMELEONTEN BO FRANK

För det första är det ett grovt fel i artikeln där man skriver flyktingfrågan när det handlar om anhöriginvandring. Är journalister så fullständigt okunniga eller handlar det om att vilseleda tidningens läsare. Oavsett vilket är det lika bedrövligt.


För det första är det ett grovt fel i artikeln där man skriver flyktingfrågan när det handlar om anhöriginvandring. Är journalister så fullständigt okunniga eller handlar det om att vilseleda tidningens läsare. Oavsett vilket är det lika bedrövligt.

Varför gapar Bo Frank i Växjö? Det moderata kommunalrådet Bo Frank är en märklig politiker. Han kommer med sina utspel titt som tätt och man kan få uppfattningen att han är emot att Växjö kommun tar emot nya invandrare men så är inte fallet. Han har skickat en faktura på 100 miljoner till regeringen för de kostnader som Växjö kommun fått på grund av invandringen och som man anser att man inte fått ersättning från staten.

Nu riskerar dessutom Växjö att det kommer över 400 somalier till Växjö på grund av regeringens uppgörelse med Miljöpartiet. Det är bara att gratulera Bo Frank till dessa människor som kommer göra Växjö till en framtidsstad. Men uppenbarligen har inte Bo Frank den uppfattningen då han kontaktat alla grannkommuner och bett om hjälp. Han har till och med kontaktat Ilmar Reepalu i Malmö och bett om hjälp. En sak är i varje fall säker, moderaten Bo Frank gillar inte att få mer än 400 somalier till Växjö och han tror inte på att det är positivt för Växjö.

Varför kontaktar han inte Fredrik Reinfeldt och berättar vad han tycker. Istället vänder han sig till Socialdemokraterna och Ilmar Reepalu. En riktig misstroendeförklaring av sin egen statsminister och inte minst sin egen migrationsminister.

Växjö kommun tar ju emot ensamkommande barn och det ger ju klirr i kassan. Åtminstone visar Riksrevisionens granskning detta.

Sedan är det svårt att förstå varför Bo Frank klagar över kostnaderna. Växjö kommun har haft avtal med Migrationsverket under flera decennier och under minst de senaste 5 åren har man haft ett avtal om 200 personer/år. Ett antal som överskridits med mer än 100 procent under flertalet av dessa år. Bo Frank har kunnat omförhandla avtalet med Migrationsverket varje år om han haft den viljan men det har han uppenbarligen inte gjort. Därmed skall han inte vädra sitt missnöje i media.

För Bo Frank gäller precis som för alla andra, nämligen som man bäddar får man ligga.



I Kalmar fortsätter det märkliga avtalen. Nu har företaget Aptare fastigheter vunnit Johan Perssons uppmärksamhet och skall få köpa den "berömda" marken Téhuset som först såldes till kinesiska Fanerdun och sedan köptes tillbaka av Kalmar kommun efter konkursen. VD för Aptare fastigheter är Anna Soltorp. Hon är socialdemokrat och sitter i Kalmar kommunfullmäktige tillsammans med Johan Persson. Hon är dessutom ledamot i Barn o ungdomsnämnden och i Kalmar Airport AB.

Nu skall det bli väldigt intressant hur "billigt" Aptare fastigheter får köpa dessa 50-60000 m2.

Trackback
RSS 2.0