HEKTISK VECKA

Den senaste veckan har varit väldigt intensiv med många möten och mycket material att läsa in på kort tid. Därför hade jag vare sig tid eller ork att skriva ett blogginlägg igår kväll. Trots att det fanns en hel del att skriva om.

Igår hade jag faktiskt tre anföranden i kammaren, ett i betänkandet om inkomstskatter och ett anförande om punktskatter. Båda dessa anföranden handlar förstås om Skatteutskottet. Sedan fick jag även hoppa in i en debatt i Civilutskottet då Carina H var sjuk men där blev det bara ett kort anförande. Carina tvingades ändå till Stockholm för att närvara vid voteringen.

Som jag skrev i en kommentar igår gillar jag inte att titta på mig själv men eftersom jag gissar att flera av mina läsare gärna vill se något av mina anföranden så lägger jag dock upp ett av dessa på bloggen med en länk till riksdagens hemsida. (Scrolla ner till mitt namn, drygt 60 minuter)

 

I mitt anförande tog jag upp den så kallade pensionärsskatten, ROT och RUT-avdrag för arbeten som gjorts i utlandet och Öresundsavtalet. Det var faktiskt väldigt roligt att vi fällde regeringen på två av dessa punkter. När det gällde att stoppa ROT o RUT-avdrag i utlandet vann vi med 155-154 och när det gällde Öresundsavtalet blev röstsiffrorna 156-154. Det kändes väldigt bra för mig som relativt ny i Skatteutskottet att kunna få igenom två frågor som vi Sverigedemokrater står bakom och fälla regeringen, vilket ger rubriker.

Regeringen fick även ”stryk” när det gäller fjälljakten.

En annan fråga som regeringen även borde fått smaka på smisk gällde GMO men för andra gången blev röstsiffrorna oavgjort, igår 155-155. Därmed säger konstitutionen att vi i riksdagen skulle rösta om att antingen skicka tillbaka frågan till Miljö o jordbruksutskottet eller avgöra frågan genom lottning. Till min stora förvåning valde Socialdemokraterna att rösta för lottning, helt obegripligt i mina ögon. Det var detsamma som att lämna walkover. Sanslöst! Vi förlorade dessutom lottningen! Viktigare var inte frågan för socialdemokraterna.

Sedan vill jag nämna en annan sak som sällan uppmärksammas av media. Det är sällan att något parti vill skriva en gemensam reservation med oss Sverigedemokrater. Idag hade vi faktiskt en reservation gemensam med Kristdemokraterna. Jag vill ge en eloge till Anders Andersson (KD) som vågar göra en gemensam reservation med SD. Det kanske beror på att Anders Andersson kommer från Kalmar län och har lite bondförnuft ;-)

Sedan kan du också läsa om debatten som inte blev av. Kanske är det ett nytt sätt för 7-klöverns ledamöter att ta debatten med Sverigedemokraterna!


Nu kopplar vi av med lite musik!Kommentarer
Postat av: Robert

Vart läser jag om debatten som inte blev av?annars bra jobbat thoralf, gillar att följa arbetet i riksdagen

2012-03-30 @ 08:10:37
Postat av: AWSvensson

Du går från klarhet till klarhet,efter ett par anförande så märker man att dessa utplacerade representanter från 7 klövern är inte annat än megafoner, utan rätt att tänka, för den från högre ort implanterade åsikter.

När vi ändå är inne på musikavdelningen så får den senaste opinionsundersökningen en att tänka på Silence is golden, GoG kan förklara närmare.

2012-03-30 @ 09:00:10
Postat av: Thoralf A

RobertMissat länken2012-03-30 @ 09:25:36
Postat av: Lärare

Såg ditt deltagande i kammaren!

Mycket bra Thoralf!

Bra att du "röt" till ang. pensionärsskatten som är en "skam utan like"!

Pensionärerna i Sverige ska INTE betala samma skatt som de övriga. NEJ, de ska betala LÄGRE skatt som i de flesta andra europeiska länder!

Läste för en tid sedan följande;Några ex. på de som har lägre pensionärsskatt:Danmark 7%, Finland 1%, Norge 6-11%, Frankrike 13%, Grekland 12%, Italien 7%, Luxenburg 9%, Nederländerna 15%, Portugal 6-11%, Spanien som Portugal, Storbritannien 11%, Tyskland 18%, Österrike 8-9%, SVERIGE 5% HÖGRE!Ja det var några exempel.

Detta kan Du ju kolla hur det är idag, förmodligen ganska lika skulle jag tro.

Finns många, många röster att hämta hos pensionärerna om dom bara visste.Reinfeldt sa tidigare att när det finns ekonomiskt urymme ska pensionärerna få sitt också. Ja, men det finns ju ekonomiskt utrymme nu, tydligen till vissa!!!

2012-03-30 @ 10:57:13
Postat av: PMS

OT:Läser man kommentarerna angående Ipsos siffror,så bör moderpartiet ta sig en funderare.

http://avpixlat.info/2012/03/30/ipsos-mars/#disqus_thread

2012-03-30 @ 12:10:53
Postat av: Ludvig

Tack för den fina musiken!

Anders Andersson verkar vara en förnuftig politiker.

2012-03-30 @ 12:45:27
Postat av: HM

Jag lyssnade också på ditt anförande. Tycker det var mycket bra och klokt argumenterande. Däremot får man känslan att stå i riksdagens talarstol inte den plats talaren trivs bäst i. Så länge ett anförande är så pass bra som det var så arbetar tiden för att det blir mer hemtamt och avslappnat.Det blev till en stark kontrast när man såg v-riksdagsmannen börja sitt anförande efteråt och direkt började med sin perswonliga agenda.Jag gillar politiker utan personlig agenda utan intresse för att påverka.Apropå debatten som "inte blev av". Här på Gotland har det varit en hel del debatt när man haft planer på att lägga ned en hel del landsbygdsskolor. I och med det har jag kollat en del på vad kommunen har för uppgifter och statistik på sin hemsida och där finns också nationella uppgifter. En sak som förvånnade mig storeligen är att privata skolor har mindre betygsdifferens än kommunala om man jaämför resultat på nationella prov och satta betyg. En annan sak som förvånade mig var att i en så liten och "oberikad" kommun så Gotland satsades så pass mycket pengar öronmärkta för elever med invandrarbakgrund genom SALSA-bidrag och hemspråksundervisning. Överhuvudtaget gick det att få fram ganska mycket men jag själv är ganska okunnig i att utläsa budgetar, nationell statistik osv men fick lite blodad tand.

2012-03-30 @ 12:51:08
URL: http://ondiklinte.blogspot.se/
Postat av: Kalle

Thoralf, du var jättebra i riksdageńs talarstol. Du var faktist ett föredöme för ALLA Sverigedemokrater. Lungt sansat samtidigt som du nådde ut till kammaren och alla andra som lyssnade.Ditt framträdande var inte bara en snabbuppläsning av talet som så många andra gör och samtidigt läser så fort så de snubblar på orden med felsäkningar samt betoningar som blir oförstådda.Thoralf du bör lära alla andra i SD riksdagsgrupp hur man håller tal.

2012-03-30 @ 13:11:52
Postat av: Magentan

Håller med Kalle. "Lugnt och sansat".

Om man har förberett ett inlägg som blir så långt att man knappt hinner med hela inom den disponibla tiden MÅSTE man skära bort och göra det MYCKET kortare. Annars uppfattar lyssnaren nästan ingenting av det man alldeles för snabbt rabblar sig igenom.Thoralfs var perfekt.

2012-03-30 @ 15:31:00
Postat av: Tony Ingman

Det är välgörande när invandrare som själva levt

i muslimska länder, tar bladet från munnen och

läser lusen av den Svenska mediakåren för deras aningslöshet. Detta gör Nazrin Sjögren i "Världen idag", själv född och uppvuxen i Iran. Hon menar

att "Ryggradslösa patetiska journalister och ledare urskuldar allt som denna Religion står för.

Och det är bara att helhjärtat hålla med henne!

2012-03-30 @ 17:21:22
Postat av: Svensson

Reinfeldt log i teven igår, det innebär att han är nära en kollaps, den karln kan inte hantera sina egna känslor.

2012-03-30 @ 17:30:21
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Gubben o Gumman

Svensson : Bra en tidsfråga nu till :"Mina barn har fått utstå mycket"

2012-03-30 @ 17:38:43
Postat av: Gubben o Gumman

Säga vad man vill om Kalmarborna men enligt Östrans undersökning av besök på "Våldtäkten av stadsparken" dvs det nya vänstermuseet, så går man inte dit 76% av svarande bojkottar monumentet över socialismens totala dårskap.

Nu träter Boljevikerna lite fint i Östran.

"Alltid röd alltid hjärndöd"

2012-03-30 @ 17:42:44
Postat av: Lotta

OT/ Måste bara tipsa om denna mycket läsvärda krönika från Expressen, hör och häpna.

Postat av: Gubben o Gumman

Lotta : Hoppsan en Jimmie till som tagit ställning mot mångkulturens barbari,frågan är bara aom båda två har jobbet kvar om ett halvår.

Sanningen ses inte med blida ögon av bröderna Donkey

2012-03-30 @ 18:55:19
Postat av: Pelle P

Ledsen,lite ot,men Lundegårdssagan verkar vara över.http://www.ostran.se/nyheter/Oeland/Slut-paa-guldkontrakt-med-Migrationsverket/(comment)/view#view

2012-03-30 @ 19:40:17
Postat av: Erik

Det är sjuklöverns politiker som är ansvariga för att detta kan ske. Notera att det i princip är helt knäpptyst i nationell media. Detta hade kunnit varit på vartenda löpsedel, stora artikelserier i kvällstidningarna, debattprogram på TV, demonstrationer osv osv. Men media och sjuklöverns politiker gör allt de kan för att sopa en sån här händelse under mattan.http://www.hoglandsnytt.se/gruppvaldtakt/

2012-03-30 @ 20:02:00
Postat av: Hulda

OT Lysna gärna på dagens Ring P1, men sitt ner. En konvertit till Islam debatterar i början av programmet. Skrämmande och naivt....

2012-03-30 @ 21:21:35
Postat av: Thoralf A

HuldaDet är väl för mycket att hoppas på att Täppas fick sig en tankeställare av samtalet.Jag hörde direktsändningen och fick än en gång bekräftad att jag är med i rätt parti, det enda partiet som vågar kritisera den tokiga religionen islam.

2012-03-30 @ 21:38:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0