FÄLLER ALLIANSEN I SKATTEUTSKOTTET

Vid dagens möte i Skatteutskottet så fäller vi alliansen på en fråga tillsammans med S, MP och V. Det gäller ROT och RUT-avdrag som görs för jobb utomlands. Vi anser att ROT och RUT-avdrag endast skall kunna göras på arbeten utförda i Sverige. En uppfattning som Alliansen inte delar. Dessa avdrag har ju införts för att gynna svenska arbetstillfällen och göra svarta jobb vita i Sverige. Inte arbeten utförda i t.ex. Spanien eller Frankrike där många svenskar har lägenheter eller hus.

Läs artikel i DI.


Kommentarer
Postat av: Calle

Så självklart att frågan aldrig behövt komma upp.Bra jobbat med nej till detta.

2012-03-15 @ 21:04:39
Postat av: Ludvig

Bra att detta fälls.

2012-03-15 @ 21:37:34
Postat av: Sven Ekholm

Men problemet är att vi inte får diskriminera EU Det är skälet till varför reglerna blev sådana. Jag tycker oxå att det borde gälla bara fastigheter i Sverige. Se till att gör ett förslag som inte diskriminerar uppenbart. När viljan finns så brukar åtm sossarna fixa sånt. Ex v Bossa Ringholm som gladeligen diskriminerade vin genom högre beskattning än öl i många år, o när han tvingades ändrade gjorde han en minimal justering.

2012-03-15 @ 22:31:12
Postat av: Tony Ingman

Ännu en välförtjänt lusing till den föraktfulle

statsministern!

2012-03-16 @ 08:35:54
Postat av: Hacke

Helt rätt ställningstagande av sd - som vanligt!

2012-03-16 @ 08:43:44
Postat av: Åke, Västervik

...Helt rätt SD! En annan sak som borde tas upp nu Thoralf i skatteutskottet, om du har möjlighet och framförallt tid...., det är arbetsgivaravgiftens olika delar, dvs egenavgifterna. Där har det tydligen fifflats en del från alliansems håll. Den del som gått till social/sjukförsäkringsdelen av egenavgifterna minskades för några år sedan med ca 30%, och samtidigt så ökade något som kallas "Allmän löneavgift" med lika mycket? Sammantaget märker inte företagare och näringsidkare detta eftersom det man betalar in är detsamma procentuellt sett. Vad jag skulle vilja veta är vart pengarna tar vägen istället, då man gjort denna omfördelning av avgifter som betalas in till staten?? Kan någon specificera vad "Allmän Löneavgift" är för något?? Nå´t lurt är det iallafall...

2012-03-16 @ 09:12:46
Postat av: SM811

Bra arbetat SD. Ni går från klarhet till klarhet och snart måste polletten ramla ner på det sovande folket. SD är bra för Sverge.

2012-03-16 @ 09:38:30
Postat av: Sven Ekholm

Åke

Av de sk arbetsgivaravgifterna är ca22procent en ren skatt. Så har det varit i många år för att den enskilde inte ska se skattetrycket. För den som tjänar lite mer, dvs omkring 400 tkr är hela summan 31% skatt eftersom över det beloppet. Så får du inga pensions eller sjukpenningförmåner

2012-03-16 @ 09:45:42
Postat av: Christopher Dywik (KD)

Helt rätt beslut i sak.Men du och resten av era ledamöter i riksdagen vet ju att det är en väg som inte anses framkomligt eftersom det bryter emot EU-rätten.Lite bedrägligt att med den bakgrunden måla upp det som att Alliansen faktiskt VILL att man ska kunna göra avdrag utomlands... När sanningen är att nuvarande lagstiftning är utformad efter den verklighet vi lever i inom EU.Med vänliga hälsningar

Christopher Dywik

Gruppledare KD Kalmar

2012-03-16 @ 12:07:05
URL: http://Dywik.wordpress.com
Postat av: Pierre D

Är det medvetet av Alliansen att de utformat Rut och Rot på det sättet så att de med bostäder utomlands ska kunna nyttja dessa avdrag?Att meningen med Rot och Rut är att skapa svenska arbetstillfällen borde ju faktiskt säga sig självt att detta inte gälla utomlands.Fler saker som regeringen helt misslyckats med verkar vara att skapa vita arbetstillfällen inom restaurangbranschen trots sänkning av momsen, saxat från TT"Skatteverket slog till på pizzadagen framför andra. Och resultatet var nedslående för de tio pizzerior i Stockholmsregionen som kontrollerades på nyårsdagen: Nio av tio fick straffavgifter för kassafusk och på över hälften arbetade ickeregistrerade personer. "http://www.svd.se/nyheter/inrikes/mycket-pizzafusk-pa-nyarsdagen_6929183.svdMan frågar sig genast hur utbrett detta är och varför Sverige ska göra samma tavla som Frankrike gjort, Alliansen måste uppfinna hjulet flera gånger och som Einstein myntadeDet finns ting som är oändliga: Universum och männsklig dumhet, och när det gäller universum så är jag ändå inte helt säker.

//Albert Einstein (1879-1955

2012-03-16 @ 13:54:21
Postat av: S-E Karlsson

Bra att SD fick stopp på detta med ROToch RUT utomlands Annars kunde ju de som väntar på PUT Och får PUT , åkt tillbaka till tex Irak och reparera sina hus där på vår bekostnad ! Starkt gjort !

2012-03-16 @ 16:10:47
Postat av: Urban Jakobsson

Att man ska behöva rösta om en sån självklar sak,Bra SD

2012-03-16 @ 17:59:01
Postat av: Thoralf Alfsson

Christopher Dywik (KD)Jag vet inte vad du fått din information ifrån.Skatteutskottets kansli har inte informerat om att det skulle vara något problem med EU-rätten. Jag tolkar det snarare som ett försök från Alliansen att undvika ännu ett nederlag i riksdagen.Men som du skriver är det "rätt beslut i sak". Borde du då inte istället kritisera EU-rätten istället.Enligt den information jag fått har andra EU-länder liknande regler som bara gäller i det egna landet och då skall det inte vara något problem för Sverige heller.

2012-03-16 @ 21:10:29
Postat av: Christopher Dywik (KD)

Tack för ditt svar Toralf.Den informationen som jag har fått är att Allianens ställningstagande och den nuvarande lagstiftningens utformning bottnar i att man måste komma runt EU-rätten. Jag kan förstås ha fel, men då har jag mycket svårt att förstå vad Alliansen tjänar på sitt ställningstagande.Vad gäller själva EU-rätten så har jag - som en av mitt partis EU-kritiker - inga som helt problem att kritisera den tilltagande överstatliga byråkratin(med allt fifel som där följer), klåfingrigheten och hur ett samarbete för fred, frihandel och de fyra friheterna har utvecklats till ett av de främsta hindren för just frihet.Vad gäller det som du hävdar att andra EU-länder har liknande regler, är givetvis hoppingivande, dock ingen garant för att det är möjligt att genomföra även i Sverige. Flertalet länder har specialla avtal med undantagsregler och Sverige har redan, så vitt jag fölrstått rätt flest undantag.Med vänliga hälsningarChristopher Dywik

Ordförande och Gruppledare för Kroistdemokraterna i Kalmar

2012-03-17 @ 12:05:51
URL: http://dywik.wordpress.com
Postat av: Christopher Dywik (KD)

Ber om mursäkt för felstavningarna...Men hoppas att mitt budskap når fram ändå.

2012-03-17 @ 12:07:21
URL: http://dywik.wordpress.com
Postat av: Thoralf A

Christopher Dywik (KD)Det var först vid justeringen av betänkandet som denna invändning kom från Alliansen. Jag ser det lite som enda möjligheten för dem att försvara en "sjuk" regel när det gäller ROT och RUT.

2012-03-17 @ 12:29:21
Postat av: Thoralf Alfsson

Christopher Dywik (KD)Eftersom du är intresserad så lägger jag ute ett citat från utskottets förslag till ställningstagande."Bakgrunden till de svenska reglerna att medge skattereduktion för tjänster

och arbeten som utförts utanför Sverige var att man gjorde bedömningen

att en begränsning av avdragsrätten skulle komma att strida mot EUrätten.

Den utredning som föregick propositionen visade dock att ett flertal

länder inom EU har liknande skattesubventioner utan att medge avdrag för

arbeten som utförs utanför det egna landets gränser. Mot bakgrund av

detta anser utskottet att det finns skäl att ompröva det tidigare ställningstagandet.

I första hand bör frågan utredas. En översyn bör göras över hur

övriga medlemsländer har hanterat denna fråga och hur lagstiftningen på

området ser ut i dag i de olika medlemsländerna. Utskottet förutsätter att

arbetet bedrivs skyndsamt.

Vad utskottet nu anfört bör riksdagen som sin mening ge regeringen till

känna. Utskottet tillstyrker således motion Sk216."Jag tror att även du instämmer i det ställningstagande som Alliansen gick emot är förnuftigt.

2012-03-17 @ 12:40:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0