146-146 OCH NY TAKTIK

För första gången slutade en huvudvotering ”oavgjort” i riksdagen sedan SD gjorde sitt inträde. Frågan gällde huruvida enskilda nationer skall kunna säga nej till GMO-grödor.

Att det blev ett oavgjort resultat beror helt och hållet på att Sverigedemokraterna inte tillåts vara med i kvittningssystemet. Vår Erik Almqvist är på möte med nordiska rådet på Island och därmed rubbas den parlamentariska situationen i Sverige. Något som är helt absurt. Övriga partier var informerade om situationen för SD men man tar uppenbarligen ingen hänsyn till detta. Här kan man verkligen prata om att 7-klövern står upp för alla människors lika värde ;-)

Den som har följt hur taktiken ändrat sig i riksdagen sedan förra året då Alliansen började förlora voteringar i kammaren vet att Alliansen under våren ändrade sin taktik så till vida att när man visste att man skulle drabbas av ett nederlag vid voteringen så yrkade man inte på sina egna reservationer och därmed undvek man alltså en omröstning. Inga rubriker med röstsiffrorna i media.

Tyvärr är det så att vi skulle kunna göra upp med både Alliansen och med de rödgröna om de bara ville diskutera med oss. Vid dagens votering skulle vi ha kunnat fälla regeringen i en fråga om s, mp och v varit villiga att dela upp en reservation i två delar. Jag mailade de rödgröna och föreslog att de skulle skriva en separat reservation när det gäller så kallade redovisningscentraler/tömningscentraler i taxibilar. Men ingen svarade på mitt mail. Då kan man ju givetvis ställa sig frågan hur intresserade de rödgröna är av få igenom sin politik.

Nu har flera av våra ledamöter under de senaste veckorna även reagerat på ett annat och kanske nytt beteende från de rödgröna i utskotten. Jag har blivit utsatt för detta i skatteutskottet, det kan vara en tillfällighet men det kan också vara en ny taktik från de rödgröna. Det får framtiden utvisa.

Men det här spelet i utskotten och hur man yrkar på sina reservationer och att man inte pratar med oss i utskotten kan mycket väl leda till att vi Sverigedemokrater även ändrar på vårt arbetssätt i utskotten och under debatterna i kammaren.

Sverigedemokraterna är ju vågmästare i riksdagen och därmed avgör vi alla frågor där de rödgröna är enade på ena sidan och Alliansen på den andra.

Det kanske är dags att börja föra statistik över hur många frågor som SD avgör vid varje votering i riksdagen. Idag gissar jag att det rörde sig om mellan 5-10st. Sedan påstår vissa att SD inte påverkar något.
 


Kommentarer
Postat av: carl

hörde hur några invandrare pratade politik och hur besvikna och förbannade de var på på politiker och de talade om 7 klövern djäv-lar.tror SD kommer få stort väljarstöd även från invandrare.allt fler upptäcker konsekvenserna av 7 klöverns galenskap.

det verkar inte vara nån merit att vara eller har varit politiker i nån av 7 klöverns partier, ialla fall inte om de funderar på att ungås med vanliga medborgare i verkligheten.

2012-03-22 @ 00:19:08
Postat av: G Upp

7-klövern är likgiltiga för alla, åtminstone om dom inte aktivt hjälper till med att skapa kaos i samhället, och dom personer som redan slussats igenom flyktingindustrin är av lika lite intresse för 7-k som vi som är inrikes födda.

2012-03-22 @ 05:59:01
Postat av: Ludvig

Det vore intressant med statistik på hur många frågor som SD avgör vid votering.

2012-03-22 @ 06:50:43
Postat av: Rune

Om ni håller hemligt hur ni tänker rösta så kanske de vill prata med er?

2012-03-22 @ 08:03:36
Postat av: Sven Dacke

Några synpunkter från en vanlig SD väljare.1 Vill 7 klövern inte samarbeta eller inte kan det av diverse olika skäl, är det så. Kör helt enligt er agenda.2 Öppna mål. Under det gångna året har bollen legat på strafflinjen ett flertal gånger, men Åkesson har aldrig skjutit straff. Kan han inte eller vill han inte.Jag var tidigare övertygad att Åkesson var en bra partiledare, men nu får ni snart försöka bevisa om han är det, eller ej.3 Främlingsfientlig.

I alla typer av debatter och i PK sammanhang, hänger media på begreppet "främlingsfientlig" på oss sverigedemokratiska väljare, fast dom flesta av oss är kritiska mot invandringspolitiken, inte dom enskilda människorna.Är det inte dags att kräva svar från dom som anser att kritik är "främlingsfientlig" och att aldrig bara släppa det påståendet som sker dagligenNär skall Sverigedemokraterna förklara för "folket" vad som är skillnaden.4 Vad händer med "falangstriden" inom SD. Klarar Åkessson av detta med "Ekerötterna"Thoralf och flera andra inom SD och SDU gör ett jättejobb men räcker det inför valet 2014

2012-03-22 @ 08:04:15
Postat av: Cavatus

Idag är en debattartikel införd i Svenska Dagbladet där en företrädare för den judiska gruppen i Sverige tar upp judarnas alltmer ohållbara och hotade situation i Sverige, detta givetvis med anledning av dåden i Toulouse i Frankrike.Det intressanta är att denna debattartikel, till skillnad från alla andra debattartiklar, inte går att kommentera!SvD vågar inte låta folk få komma till tals för de vill inte att det ska blottas att dagens antisemitism är ett importerat problem i och med den muslimska gruppens allt större numerära närvaro. Nej, sådant får inte debatteras. Svenskarna kan ju få reda på sanningen bakom denna vettlösa och numera helt ohanterliga massinvandringspolitik.Dick Erixon skriver initierat om utspelen om gärningsmannen i Toulose. Medierna spekulerade fritt om att det rörde sig om en högerextremist. Nu när det visat sig att det inte var det, lär de inte bli angripna för att hysa fördomar, vilket alla blev angripna för efter Brevik-dådet, då många (även gammelmedia) antog att det rörde sig om en muslim.Vågskålen väger alltså inte jämnt i Sverige när de olika falangerna debatteras. Det förstår och vet folk. Problemet är de som vinklar själva, media, inte verkar vara på det klara med sin agenda.http://erixon.com/blogg/2012/03/hogerextremist-var-islamist/

2012-03-22 @ 08:21:31
URL: http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar
Postat av: felix

Vet du nånstans där man kan hitta information om hur alla röstade?Hittar ingenting på riksdagen.se :-/

2012-03-22 @ 08:29:39
Postat av: Thoralf A

FelixOm du syftar på DLD så hittar du det här.http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utskottens-dokument/Betankanden/Arenden/201112/JuU28/?vote=true

Postat av: Åke, Västervik

...Man skulle inför nästa val behöva ett extrablad till alla hushåll, där det framgår hur det trixas i fall som Thoralf nämner ovan. Det är ju rent ut sagt fördjävligt! Får hoppas att Söder, Åkesson eller någon av de andra kan flika in på detta vid någon debatt eller helst direktsändning i TV, så folk får reda på detta.....Hur funkar kvittningssystemet egentligen och varför omfattas inte SD av det?

2012-03-22 @ 08:55:21
Postat av: Hacke

Sd gör verkligen skillnad. Dels som vågmästare men inte minst när man genom sin blotta närvaro avslöjar vilken sandlådenivå våra folkvalda inom övriga partier befinner sig.

Riktigt skrämmande att dessa omogna fasoner ska få råda inom landets högsta beslutande organ.

2012-03-22 @ 09:04:33
Postat av: S-E Karlsson

Vad tyst det plötsligt blev om SD:s och Reepalus gemensamma brev till Malmös rikdagsledamöter , inget kvar på text-tv .

2012-03-22 @ 09:46:32
Postat av: Q

Angående datalagringen är jag inte upprörd över den navia blindtron på att det kommer att hjälpa. Skurkarna kör redan dolt och krypterat, med lite finess sätts telefonavlyssningen också ur spel. De som haft anledning att gömma sig gör det redan. Datalagringen kommer bara att tvinga vanliga svenssons att också gömma sig. Jämför med kardinal Richelieus sex rader för att hänga den hederligaste mannen.Jag är inte heller upprörd över att SD som förut var motståndare till EU-överstatlighet nu väljer att vika sig. Ska man försvara sig mot något av folket oönskat så bör försvaret vara tätt över allt.Det jag är upprörd över är att SD missar tiopoängaren bland ungdomar och arbetarklass som ett rungande NEJ hade gett. Nu återgår situationen till tiden före valet 2010 då flera ungdomar jag talade med velade mellan just SD och PP. Om SD norpat russinen ur piraternas program så hade partiet antagligen fått tio till hundra tusen fler röster och antagligen kunnat axla manteln som yttrandefrihetens och den personliga integritetens försvarare.

2012-03-22 @ 12:26:00
Postat av: allemand

@Sven Dacke, bra frågor som jag ställer mig bakom. Dessutom tycker jag att ledningen skall gå ut och förklara sig när det gäller SDU och en eventuell kupp som det talas om på nätet. Är det rykten som andra planterar eller är det substans i allt snack?

2012-03-22 @ 12:52:56
Postat av: allemand

Glömde bort att nämna att SDU har idag lanserat en ny hemsida och en kampanj, stolt svensk. En snygg och i mina ögon en pärla till sida, den talar mycket om Sverige och svenskt.http://sdu.nu/kampanj/stolt-svensk/Gustav Kasselstrand är i mina ögon ett enormt framtidslöfte och en som kan föra SD in i en ny era.

2012-03-22 @ 12:58:08
Postat av: Sven Dacke

Det verkar nästan som SDU är "mera på hugget" än moderpartiet.Men vi får väl se vad som kommer fram närmaste tiden. Kanske dags för Jimmie Å att visa sig för folketMen lokalt anser jag att Thoralf i Kalmar gör ett bra jobb.

Hur det är i Växjö vet jag inte, för dom hörs inte i debatten.

2012-03-22 @ 13:10:00
URL: http://sdu.nu/kampanj/stolt-svensk/
Postat av: Tobbe

Hela den här grejen med SDU växer som en cancer och partiledaren säger inte ett ljud.Om ledningen inte inser vad det här kan utvecklas till så är det en plikt för andra framstående sverigedemokrater att uttala sig.

2012-03-22 @ 13:32:45
Postat av: Kalle

Snygg hemsida SDU fixat. Håller med om att de är på Hugget. Mer än moderpartiet.SDU har till och med lyckats med PDF utskrift av sin sida så att vem som helst kan printa ut. Den utskrivna PDF sidan kan sedan lämnas/glömmas på lämpliga allmänna ställen.""Har du tänkt på hur mycket vi kan vara stolta över?"" skriver SDU och beskriver det svenska på sin hemsida.Något för gamla och mossiga SD att ta efter!!! SDU SDU har som sagt lyckets med PDF-utskrifter något som även "Fri Tider" gör i sin nätidning.Har närmast gett upp hoppet att SD vaknar någon gång och gör det samma med sina artiklar på SD hemsida!!!

2012-03-22 @ 14:05:15
Postat av: Hulda

Kalle...

Jo, det finns mycket som vi Svenskar kan vara stolta över. Stora tekniska uppfinningar, stora författare, upptäkter osv.

Tyvärr verkar det som det Svenska ska hållas undan för det mångkulturella experimentet. Något som framtiden inte kommer att hålla särskilt högt....

2012-03-22 @ 16:02:42
Postat av: Svensson

Mörka hur ni ska rösta, då blir dom nog nyfikna och kommer och pratar.

2012-03-22 @ 16:36:59
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Anonym

"Det handlar ju om uppenbara fanatiker som sätter Israels intressen före såväl Sveriges som Sverigedemokraternas bästa.""En artikel om Sverigedemokraternas Israelfalang skulle inte vara komplett om den inte, utöver bröderna Ekeroth, tog upp Tommy Hansson. Utöver sitt medlemskap i en sekt som dyrkar en koreansk pastor som Messias och förespråkar mångkultur, har Tommy Hansson, SD-Kurirens chefredaktör, profilerat sig genom en lång rad bisarra utspel. Han känner, enligt egen utsago, ”ledsnad över att inte själv vara jude”, anser att Israels intressen är viktigare än Sveriges och tycker att den före detta Expomedarbetaren och SD-hataren Fredrik Malm är ”en utmärkt person” och en ”favoritpolitiker” eftersom denne, liksom Hansson, är aktiv inom Samfundet Sverige-Israel."http://www.friatider.se/det-ar-sverige-som-raknas

2012-03-22 @ 17:35:08
Postat av: Johan_Eriksson

Och på Avpixlat sitter man givetvis och låtsas som om det regnar. Det är nu över två veckor sedan som Israelfalangens kuppförsök avslöjades. Men Avpixlat har ännu inte skrivit ett ord!

2012-03-22 @ 17:45:03
Postat av: SM811

Att Sverigedemokraterna inte tillåts vara med i kvittningssystemet är ren diskriminering men det är ju sju(k)klövern bra på.

2012-03-22 @ 18:42:39
Postat av: Magentan

@ Cavatus

I dagens SvD har alltså ordförande i Judiska centralrådet i Sverige lyckats skriva en hel artikel om judeförföljelse i Sverige utan att nämna vilka som står för denna förföljelse. I hennes text står emellertid följande: "Den som vill få en bild kan söka sig till nätet. Där finns fruktansvärda exempel på judehat, det handlar om texter och hat som jag tror att de flesta inte kan föreställa sig."Detta har jag gjort, och jag kan nu hjälpa Judiska centralrådet med följande offentliga uttalande från några andra judar som tydligen vågar ta bladet från munnen. VarsågodI en Newsmill-artikel från 2010 med titeln "Mona Sahlin bör be judarna i Malmö om ursäkt", skriver Peter Rubinstein, av judisk börd och bosatt i Malmö följande:

"Den senaste tidens antisemitiska hatbrott kommer inte från några vilsna skinnskallar utan är en direkt följd av den antisemitism som finns hos delar av den muslimska befolkningen i Malmö. Jag vet, för jag är själv malmöbo och jude. Jag vet för att jag har varit med när vi har blivit utsatta och jag känner själv flera av dem som har blivit misshandlade eller verbalt påhoppade. Förövarna har alltid en gemensam nämnare: de har sina rötter i muslimska länder."

http://www.newsmill.se/artikel/2010/03/09/mona-sahlin-b-r-be-judarna-i-malm-om-urs-ktOrdförande i informationskommittén i Malmös Judiska församling, Fredrik Sieradzki, gör i tidningen "Världen Idag" följande uttalande om vilka som förföljer och hotar judarna i Malmö (citat:)

"Det är uteslutande muslimer. Vi har ett problem i Malmö; att här finns muslimer som inte gillar judar. Men det är något som media väljer att förtiga. Att tala om det anses inte politiskt korrekt och man är väl rädd för att framstå som rasistisk. Men man måste ju ändå säga sanningen."

http://www.varldenidag.se/nyhet/2011/12/14/Nu-satter-Malmos-judar-ner-foten/I DN-artikeln "Jag var oförberedd på det hat som skulle möta mig" säger rabbinen Schneur Kesselman (citat:) "För det mesta är det unga muslimer och det borde ingen blunda för. Det är tragiskt att det ska vara så, att hat ska frodas i religiösa kretsar."

http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/jag-var-oforberedd-pa-det-hat-som-skulle-mota-migI Finlandstidningen Hufvudstadsbladet finns följande i artikel med titeln: "Förintelseöverlevare möter judehat i Malmö":

"Bland Malmös judar råder det inget tvivel om att det är muslimer som står för hatbrotten. I Malmöområdet bor 2 000 judar och omkring 40 000 muslimer."

http://hbl.fi/nyheter/2010-03-09/forintelseoverlevare-moter-judehat-i-malmoI TV-programmet "Jüdisches Leben in Europa" (sök på YouTube) berättar en 21-årig judinna att hon nu flyttar från Malmö till Israel på grund av trakasserier från muslimska grupper.

2012-03-22 @ 18:43:22
Postat av: Edward Ulfertz

Vid folkomröstning till riksdag och kommun har medborgaren möjlighet att post-rösta eller att rösta genom ombud.Detta för att demokratiska beslut inte ska bli beroende av att de röstberättigade kanske inte kan deltaga på grund av sjukdom, bristande transporter eller andra åtaganden.Att inte samma möjligheter inte finns vid omröstningar i sverges riksdag är ett allvarligt hot mot demokratin!Kvittningssystemet, som det fungerar nu, är ju ett stort skämt!Naturligtvis ska en riksdagsman, som inte kan närvara vid omröstning, kunna ge fullmakt åt annan person att rösta för honom/henne.Som det nu fungerar kan ju ett parti få igenom vilka beslut som helst, genom att lägga purex-lavemang i motståndarpartiernas lunch.Det är dags att införa riktig demokrati i Sverige.

2012-03-22 @ 18:47:42
Postat av: Tony Ingman

Journalisten Helena Giertta ojar sig över journalisters dåliga förtroende hos allmänheten.

Ja tänk H.G, att svensken kan vara så otacksam,

som inte förstår det hårda arbete som ni lägger ner

på att mörka och öppet ljuga om Sveriges väg mot

medeltiden, med kvinnoförtryck, våld,allmän dekadans, att ni hela tiden förhärligar en vriden

invandringspolitik som sedan länge spårat ur, hur ni hela tiden skuldbelägger den del av folket som

bekostar vansinnet, kallar dom för rasister i tid och otid. Och du förstår inte att ni som har 3 års

utbildning på kommunist. förlåt journalisthögskolan

och jobbar så hårt, att ni kan ha så låg status.

Men det förstår jag, det räcker med att nämna namn som Jan Helin, Tommas Mattsson,Oisin Cantwell,

hela patrasket på Sveriges radio SvT , Tv4, Nyheter 24, Lokalradion, samt många många fler, alla skolade till vänster om Lars Ohly i VP.

Så Helen Giertta, du skall inte alls förvåna dig över att Svensken tycker illa om Massmediafolk,

det har ni ärligen tjänat in till, med ert illasinnade beteende motSvenska folket, att i stället för att granska makten fungerar som dess

knähundar skall inte, och kommer inte heller framledes att belönas av allmänheten.

2012-03-22 @ 20:13:46
Postat av: Kalle

""Det är Sverige som räknas"" skriver den SverigeDemokratiska vänliga nätidningen i sin ledare som också berör falangstriden inom SverigeDeomokraterna ungdomsförbund.Länk till Fria Tiders ledarartikel.

Postat av: Hulda

Med tanke på händelserna i Frankrike med den Islamistiske terroristen kan man fundera över följande.

I Sverige hade han kunnat blivit ett ensamkommande "barn".

2012-03-22 @ 20:43:30
Postat av: g

@Hulda

Arbetspassen utanför boendena kan bli både långa och många.

2012-03-23 @ 10:06:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0