VÅGAR ÖSTRAN PUBLICERA



Under fredagen kom det in ytterligare 3380 kronor till insamlingen  för vår informationskampanj om framförallt Gota Media och deras byggplaner. Det innebär att den totala insamlade summan på en vecka uppgår till 16740 kronor. Helt fantastiskt!!

Jag hade i mina vildaste förhoppningar hoppats på 10000 kronor så resultatet överträffar mina förhoppningar med råge.

Tidningen Östran ringde på fredagen och ställde en del frågor om insamlingen. Jag hade förväntat mig en artikel i lördagstidningen men så blev det inte. Vi får hoppas att den kommer på måndag. Den kan i så fall ge en extra skjuts till insamlingen och locka läsare till bloggen om nu inte Östran fått stora darren och avstår att publicera en artikel.


Kommentarer
Postat av: boj

Jättebra Thoralf.

Godnatt från en trött och glad norrländsk pensionär.

2012-01-14 @ 23:37:38
Postat av: Pelle P

Bra jobbat Thoralf & alla ni från Sveriges alla hörn som har bidragit till denna kampanj. 200:- till från mig är insatt. Hoppas att detta ger resultat. Svensken i gemen har tyvärr för lite information så privata initiativ som dessa behövs.

2012-01-14 @ 23:49:43
Postat av: Dumle

haha du är en sådan "pain in the ass" för tidningarna runt Kalmar! Med ytterst små resurser driver du dom till vansinne. Skulle gärna vilja vara en fluga på väggen på dessa tidningsredaktioner. Utan att vara synsk kan jag garantera att Thoralf Alfsson är ett namn som nämns ofta. Med bävan i rösten... Hua vad skall karln hitta på nästa gång.... Kan vi inte stoppa honom... Hur då..... Kan inte du kolla hans deklaration och ekonomi Janne.... Lisa, du kan väl höra om han varit otrogen eller varit på bögklubb för kommunenens pengar...



Vad har ni kommit fram till? Ingenting!! För helvete, karln är väl inget helgon, hitta någonting, vi kan göra ett löp om vad som helst, jag menar verkligen vad som helst...



2012-01-15 @ 00:18:54
Postat av: Vintern med Anja

Varken vintern eller Anja går att känna igen!

Som plåster på såren har en 500-ring satts in på kontot!

2012-01-15 @ 00:44:47
Postat av: Da Capo

Hasta sedan vidare till Snaphanen.dk och läs Julia Ceasars Söndagskrönika. Har hon någonsin tidigare varit så vass som idag? Henes befogade bruk av hederliga svenska svordommar höjer henns krönika till Parnassens höjder. Detta sammanbitna och helt behärskade verbala nödvändighetsmord på en kulturberikande politisk dräng på hög politisk nivå måste införlivas i den svenska litteraturhistorien. Pursvensk kultur tillväxer! Finns det hopp ändå?

2012-01-15 @ 00:47:17
Postat av: Pelle P

@ Vanja



Visst är denna insamling lättare att sponsra än radiohjälpens dito.



2012-01-15 @ 00:48:01
Postat av: Magentan

Det låter ju riktigt bra det här Thoralf!



Förhoppningsvis går det att viktmässigt få in 2 st A4-papper i varje sändning för lägsta portokostnaden, och då blir det ju hela 4 sidor text för dig att knopa ihop. Härligt!

2012-01-15 @ 01:34:49
Postat av: Magentan

"DEN EVIGA FRÅGAN OM HUR SVERIGEDEMOKRATERNA BÄST SYSTEMATISKT SKA FÖRTALAS AV PRESSEN"



När jag googlade runt på nätet igår råkade jag halka in på nedanstående inlägg av skribenten Per Gudmundson på hans bloggsida. Det är ett gammalt inlägg, från den 17 april 2007, men det är minst lika aktuellt idag.



Inlägget har rubriken "Publicistklubben förkortas PK", och där kan man bland annat läsa följande intressanta passus av Gudmundson:



"Jag hamnade på Publicistklubben igår, där årsboken avtäcktes och diskuterades."

[...]

"Årsboken behandlar hur journalister skildrar extremiströrelser, men ett visst fokus läggs också på den eviga frågan om hur Sverigedemokraterna bäst systematiskt ska förtalas av pressen (jag önskar att jag kunde länka till texterna i årsboken, men den finns bara på papper)."



I samma inlägg relaterar Gudmundson även hur en feg ledning på Expressen närmast stoppade journalisten Niklas Svenssons grävjobb om extremvänstern efter kravallerna i Göteborg.



Ett citat om detta av Svensson:

"Aldrig under mina tretton år på Expressen har jag känt mig så totalt överkörd som den kväll då vi fick beskedet om att samtliga vänsterextremister skulle anonymiseras."

[...]

"Vi hade tidigt under vår granskning funnit obehagliga kopplingar mellan dömda vänsterextremister och anställd personal på redaktionen. Och vi hade upptäckt texter på kultursidorna som tog vänsterextremisterna i försvar."



http://gudmundson.blogspot.com/2007/04/publicistklubben-frkortas-pk.html



Här framgår alltså mycket klart och tydligt att en negativ särbehandling av SD är både sanktionerad och planerad samt tillämpas i betydande omfattning, trots att politikerna från övriga sju riksdagspartier tillsammans med svensk media både ofta och ihärdigt blånekar till detta.



Den bistra och för Sverige skamliga och tragiska sanningen är att det inte bara är tillåtet utan till och med PÅBJUDET av etablissemanget att obegränsat förtala, förfölja och beljuga ett ärligt och demokratiskt riksdagsparti. Orsaken till alla dessa grundlösa och lögnaktiga beskyllningar om högerextremism, rasism och främlingsfientlighet är att SD är det enda parti som vågar rikta kritik mot Sveriges oansvariga och okontrollerade invandringspolitik.



Men som man kan läsa i citaten ovan har däremot den våldsbejakande vänsterextremismen sin givna plats i medierna och kan utan problem både försvaras och urskuldas av mediamakten.



2012-01-15 @ 01:47:24
Postat av: Magentan

Juholts avgång?



Under en artikel i SvD av PJ Anders Linder, med titeln "MP oppositionsledare från och med onsdag?" och som behandlade Juholt-problemen inför onsdagens partiledardebatt hittade jag nedanstående sensationella kommentar av signaturen JoggBlogg.



Citat:

"Det bekräftades i kväll för Tankesmedjan_1, att Håkan Juholt avgår som ledare för Socialdemokraterna - i god tid före valet 2014. I och med denna "försäkran" från säkerställda källor inom partiet så upphör Tankesmedjan_1 att existera.

Uppdraget är slutfört. Vi önskar sossarna lycka till med sin nya ledare!"

2012-01-15 @ 02:13:23
Postat av: Magnus S

OT; Till och med min gamla mamma sa ikväll då de var hemma hos och hon har aldrig yttrat sig politiskt att de som bär sig åt skall ut ur landet. Det är väl inga svenskar som håller på och skjuter på varandra. Vadå flyktingar? Är man flykting så förväntas man väl lägga ner vapnen när man nått en frizon och chans till ett nytt liv i en annan del av världen. Man fortsätter väl inte som flykting att ta till vapen?



Jag fattar, min pappa fattar och nu min mamma fattar. Min sambo fortsätter att käbbla emot men det beror nog på att hon är le på mitt tjat. Men varför fattar inte Reinfeldt? Varför fortsätter idiotin?

2012-01-15 @ 02:30:56
Postat av: Tjadden

Jag har lånat detta inlägg på AVpixlat och instämmer till fullo.



"Jag uppmanar alla att skicka den här länken till alla ni känner och de som inte vill göra detta är en svikare eller rent ut sagt feg som inte törs göra något dylikt i rädslan att bli hånad eller något dito, visa civilkurage och intala dig också att fortsätta med det, för Sverige behöver massor av svenskar som visar på att äga civilkurage som inte sväljer 7 klöverns lögnpropaganda!



http://snaphanen.dk/2012/01/14...

2012-01-15 @ 05:49:06
Postat av: Fredrik

Allt har sin tid!

Journalister och politiker kommer ej kunna hålla käften så mycket längre.Läs artiklen och sen fundera på hur i helsike vi "folket" kan låta våra politiker hålla på så här? Hur kan man fylla på med 100% arbetslöshet där vi själva inte ens har jobb? men läs..kolla kommentarerna.



Det är väl dags att dessa människors hemländer tar ansvar för sina medborgare. Inte vi! FN får ta sitt ansvar och utnyttja varenda påtryckning som finns.. inte vårat ansvar.



Så till alla politiker & Journalister..

Våga vara det ni ska vara för detta vansinne måste få ett slut.



Sen bara en blänkare.

Såg poolias nya reklam på tv där man har jesus och judas med kommentaren: Vi ser till att du rekryterar rätt! Är det nån kristen,samfund eller övrigt i Sverige som hotat att döda,slakta,hugga huvudet av på ansvariga på poolia för detta?



Ett rungande NEJ! SÅ KLART! Vi är civiliserade!



Tycker poolia kunde göra samma reklam med en annan religion så skulle vi få se vad som händer?



Nyheten skulle gå via Sverige ända ner till nån jävla sanddyna och där skulle de skrikas,brännas flaggor o delas ut dödshot...



Så kära journalister,politiker

Tänk till lite nu.....

Postat av: Karlskronabloggen

Bra jobbat med insamlingen och ett fantastiskt resultat på bara en vecka!



Jag skänker också hellre pengar till detta än till t ex Röda Korset där det mesta av pengarna försvinner i löner till anställda och styrelse.

2012-01-15 @ 09:41:48
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Fredrik

Har kollat lite på migrationsverkets hemsida angående "flyktingbarn" Detta med pojkar vs flickor. Verkar inte finnas nån statistik över det?

Vet nån om de finns nåt sånt? Kan vara helt ute o far så är de nån som vet så...



Men

Jag använde mig av "GOOGLE"

Skrev "ensamkommande flyktingbarn" och tryckte på bilder och resultatet är slående....



Som granskade journalist och politiker så bör man väl fundera över detta fenomen eller? Göra en lite nyfiken på vad de är för kultur vi göder?



Allt för länge medborgare så har SVENSKA POLITIKER levt på att vi legat på sofflocket.



Dags att resa på sig kanske?

2012-01-15 @ 09:49:58
Postat av: HM

Fredrik - Jag har för mig att andelen flickor bland de ensamkommande flyktingbarnen är runt 10%. Dessa inkvarteras dock sällsynt på boenden utan inkvarteras oftast i familjer/familjehem och syns därför sällan på bilder. Dessa familjer/familjehem är ofta eller oftast SLÄKTINGAR (!!!!!) hur man nu får det att gå ihop med "ensamkommande flyktingbarn". Det här kan ju dessutom vara mycket lukurativt för "släktingar" i och med att staten bidrar med 2000:- per dygn.



Här på Gotland sade socialnämnden att de ville starta ett boende för ensamkommande flickor för ett par år sedan. Om detta har det efter det blivit dödstyst. Blev inget av med den vackra tanken kantänka?

2012-01-15 @ 10:30:44
URL: http://ondiklinte.blogspot.com/
Postat av: Hacke

När man tror att fulmedia inte kan komma längre på hyckleriets och lögnens väg kommer nästa dråpslag.

Förnekandet av självklarheter som överrepresentationen av brottsligehet bland invandrare har nu kompletterats med att brottsligheten rentav (den lilla som nu ändå tycks erkännas) är något positivt i sig, jobbskapande.

Nordkoreansk propagandamedia har definitivt sin överman här.

Men dom har väl lärt av Reinfeldt och hans klassiker; Den ökande kritiken mot massinvandringspolitiken skall mötas med helt okontrollerad massivällning.

Så ser logiken ut enligt den förhärskande pk-doktrinen.

2012-01-15 @ 11:06:15
Postat av: Wimarg

Hejsan

Vill gratulera till att insamlingen gick så bra. Tyvärr har jag fullt upp med att själv hålla huvudet ovanför vattenytan så jag har inte haft möjlighet att skänka något.

Önskar dig lycka till med projektet och skulle väl tro att du lägger ut det färdiga materialet på din blogg så även vi som inte direkt är berörda av det kan läsa det. Bor nämligen långt ifrån dina trakter.

Läser din blogg dagligen och även kommentarerna som också de är intressanta och kommer med länktips.

Tack för att Du finns!

2012-01-15 @ 11:47:25
Postat av: Lotta

"– Jag tycker det börjar eskalera lite det här, säger Per-Einar Tufvesson.

– Det ska vara vakter i varje butik, vad är man rädd för? undrar han."

Postat av: OT

@Thoralf



Innan utskicket går i tryck, borde du lägga upp det här på bloggen. På så sätt kan alla här ge konstruktiv kritik.



Tänk också på att du måste unna politrukerna den vånda de förtjänar inför utskicket.

2012-01-15 @ 12:34:09
Postat av: Jonas

Thoralf!



Avsluta alla blogginlägg med en länk/liknande till kontonumret och syftet med insamlingen, så de mindre frekventa snabbt kommer in i matchen =)



200 kr påväg..

2012-01-15 @ 12:41:43
Postat av: matspp

@Magentan:

Det finns en mycket stark koppling mellan det svenska etablissemanget och de svenska säkerhets/underrättelsetjänsterna MUST(KSI)/SÄPO(SSG).Det är detta som utgör själva GRUNDBULTEN i PK bedrägeriet! Det handlar om tjänster och väntjänster samt om makt i det fördålda.

Ett exempel:

Jan Balle skriver en bra och korrekt reportage serie om SD innan valet.JB blir inom kort uthängd som KGB agent och börjar därefter ta avstånd från sina tidigare väl skrivna SD artiklar.

Vilka hade info om JBs kontakter med KGB och GRU ? Vilka kan få in sådan info i tidningarna ?

Vad var syftet ?

Vilka tjänar på det ?



Dagens PK Sverige ser ut så här grovt till yxat:

Riksdagen ≥ 94,3% PK

Media ≥ 100% PK

Kulturelit ≥ 100% PK

Kungahuset ≥ 100% PK

SAF ≥ 100% PK

LO ≥ 100% PK

Polisen ≥ 100% PK

SÄPO ≥ 100% PK

Försvarsmakten ≥ 100% PK

MUST/KSI ≥ 100% PK

Kustbevakning ≥ 100% PK

Tull ≥ 100% PK

Landstingen ≥ 94% PK

Kommunerna ≥ 94% PK

Utbildningsväsendet ≥ 100% PK

Övriga statliga myndigheter ≥ 100% PK



Det mest tragiska är att de två undergrupperna jag tagit med nämligen SÄPO och KSI gått bort sej riktigt ordentligt!De som verkligen borde skyddat oss hur har de förvaltat arvet?



Nu tror ni också förstår bakgrunden till varför de massiva kampanjer mot SD kan pågå år efter år.



2012-01-15 @ 13:01:22
Postat av: Thoralf Alfsson

Magentan och andra



Vår plan eller min tanke och idé är ett A4 format med 4 sidor. Tryckkostnad ligger på ca 11000 kronor för 25 000st. (hushåll i Kalmar kommun)



2-3 sidor kommer ägnas åt Gota medias planerade byggnation. En del kommer handla om Gota Medias journalistik och andra viktiga kommunala beslut t.ex. kostnaderna för så kallade ensamkommande barn.



Baksidan kommer till stor del användas till annan information om SD. Där kommer ett antal länkar finnas till upplysande webbsidor inklusive min blogg, ett svarskort som man kan skicka in om man önskar mer information från SD. t.ex. några nummer av SD-kuriren som prov, eller om man vill bli medlem i SD eller ge bidrag till SD i Kalmar

2012-01-15 @ 13:43:38
Postat av: Jägarn

Thoralf glöm nu inte stasiarkiven. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4909210

2012-01-15 @ 13:53:47
Postat av: Fredrik

@Lotta

Läste ölandsbladet och nu ska man då bjuda in

handlare för att visa upp "att dom är inte farliga"

Vilket flum!! Istället för att bara samla ihop alla på förläggningen och börja såhär!



Ni som sköter er, inte snattar,trakasserar folk,brukar våld o dyligt behöver inte ta åt er!



Men ni som håller på med sånt här ska vi se till att få bort omgående och ni är inte välkommna i detta landet!! Vi hjälper gärna folk så gott vi kan men tro mig..Sånt här skit tolererar vi inte!



Nä men vi bjuder in handlarna o lotsar runt dem o visar upp dom!?!? Undra vem de är som är rasist?



Tror ni verkligen inte större delen skulle fatta galoppen om ni talade klarspråk istället för att ha nån rundvandring? Snacka om förnedring utav dem som inte gjort en fluga förnär.



Sverige är fantastiskt!.... korkat!

2012-01-15 @ 14:11:32
Postat av: Sommaren med Vanja

Fredrik : Ruinvandring (Beatrice i Rosengård)

Nattvandrare in tex Kalmar (Bergacentrum) och denna Multikultisafari visar bara att efterblivenheten hos makthavare är total, och ligger på bordet och sprattlar värre än om AW Svensson fått in fingrarna i elutaget hemma i hyddan.



Man undrar förresten om dialogvästarna skall följa med dom 17 nyligen påfunna Kalmarpoliserna till Malmö,helgen borde i allafall gått åt till att snabbstudera fraser på främmande språk i polishuset i Kalmar Los Fireos



Avslutningsvis får man nog ändå säga,svårt att släppa faktiskt ..."Blonda Bettan" jämförelse med dagens "campinggäster" och sommarens skatteslavar:

"Vi skulle kunna ta emot flera nybyggare med tanke på att det finns 250000 extra människor på ön sommartid"

Hon och Kalmar "Blonde Storsmurf"" skulle nog gå bra ihop i fantasifabriken : "Tjofaderittan fotsvett o mjölk"



Kramiz aus Vanja von Wanker

2012-01-15 @ 15:06:31
Postat av: Magentan

@ Thoralf



Tack för infon. Det blir säkert alldeles utmärkt.

2012-01-15 @ 15:33:07
Postat av: Kalle

Annu en svikare lämnar SD!



Göteborgsposten (GP) skriver:

""SD-ordföranden i Halmstad har lämnat partiet. Göran Lundqvist berättar om odemokratiska möten och förljugen politik.

- Okunniga människor [inom SD] som inte förstår mötesstruktur sitter i styrelser i partiet. Mötena sköts inte som de ska, det blir odemokratiskt, säger han.

Han tycker att det slarvas inom partiet, bland annat med att skicka kallelser och att följa stadgar."" säger den avhoppande SD Ordföranden i Halmstad till GP.

Postat av: Kalle

SvD skriver



""Inga rondellhundar i riksdagen



Det blir ingen utställning av konstnären Lars Vilks rondellhundar i riksdagen. Sverigedemokraternas krav avvisas bestämt av en majoritet av partiernas gruppledare, visar SvD:s rundringning. ”Kvalificerat trams”, säger Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson om förslaget."" skrev SvD



Snacka om hyckleri av de andra Riksdagspartierna!!!!

Bra att SD drar upp denna rondellhundsfråga!!!

Postat av: Karlskronabloggen

@ Thoralf



Fyra A4-sidor låter som ett mycket bra upplägg för informationen!



Undvik dock SD-reklam och loggor på de tre första sidorna utan informera bara om verkligheten där, annars är det risk att det går direkt till pappersåtervinningen när indoktrinerade medborgare ser att det kommer från Sverigedemokraterna.

2012-01-15 @ 16:37:30
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Thoralf Alfsson

Karlskronabloggen



Vi kommer endast ägna en del baksidan för lite information om SD.



Även om det kommer framgå i texten på de första sidorna att SD är det enda partiet som tar avstånd från detta "glashus".

2012-01-15 @ 16:58:02
Postat av: Karlskronabloggen

@ Thoralf



Låter perfekt Thoralf!



Hoppas många Kalmarbor läser detta utskick och förstår hur de blir grundlurade av Gota Media genom Barometern och Östran!



Hoppas även du lägger upp en PDF på utskicket så vi läsare av din blogg som bor på andra orter också kan ta del!

2012-01-15 @ 17:09:36
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Tony Ingman

Med rubriken så lever de nu,har Aftonlögnen ett

reportage om grova brottslingars fängelsevistelse.

Om man bortser från den Tyska barnamördaren, så har

dom lyckats med konststycket att hitta idel pursvenska förbrytare. Det är inte illa när man vet

att det bara är c.a 25% som är Svenskar av dem som vistas i våra fängelser.

Men det finns säkert ett illa dolt uppsåt med det också!!!

2012-01-15 @ 17:15:05
Postat av: Sommaren med Vanja

Iden med insamlingen är både logisk och bra,detta är enda möjligheten att gå runt socialistgänget på redaktionerna.

Indirekt skickar DU dom till a-kassekön ev på lite sikt,SD:s i rännsten liggandes valsedel samt "nyårsscoopet skall sent glömmas.

Det kommer ev att kosta många sköna kronor o prenumeranter,begåvat tilltag mot en kreativ kille som Thor-alf.

Tydligen så har Alfsson bra stöd i landet, vilket han sannerligen har förtjänat,han har något annat än många andra politiker sunt förnuft.

Att Alfsson inte stod sist i kön när hjärnorna delades ut gör väl inte saken sämre heller direkt.



Det hade varit intressant med en löpande insamling till ett bankkonto (månatlig överföring tex)

Då skulle man kunna skicka ut kanske 3-4 utskick per år i Kalmarområdet,för att sedan stämma av efter valet 2014.

Du Sverigevän gör en automatisk överföring på tex 100-200kr per månad till "Alfssons pilotprojekt i Kalmar", barnsligt, enkelt och bra investerade pengar.

Dessutom märker ju Alfsson om mail o teletrafik ökar,gör det det så ökar även antalet SD röster 2014 i Kalmarområdet.

Om inte bara att lägga ned det hela,då är den vägen provad så att säga.

Förmodligen blir det tvärtom....

Nu j-vlar i båten startar vi Kalmarupproret med Thor-alf "Wasa" Alfsson von Ängö i spetsen"

Till häst alla Sverigevänner.

Tänk att få vara med och störa "TotaMedias" inavlade Boljveikers vardag lite,det blir ju kanooon....



Egentligen kan alla givare vara med och skriva politisk historia,med Kalmar och Thor-alf som "försökskaniner"



Bankkontot kan ligga på bloggen så kan Thor-alf påminna lite ibland allra helst om det är något akut som mörkas ned osv ,dessutom så somnar inte AW Svensson till för mycket.



P.S Glöm inte borgenssumman på 4,79kr för att köpa ut Gubben o Gumman



D.s S-tan "man", det rör på sej

(Ölandsslang)



Stora varma kramar till alla Sverigevänner från Vanja von Wanker.

2012-01-15 @ 17:23:31
Postat av: Rune

Eftersom jag har lite kvar av pensionen så har även jag sänt över en hundring. Jag hoppas att etablissemanget får vad de förtjänar i detta utskick!

2012-01-15 @ 17:42:00
Postat av: AWSvensson

En person som lämnat SD i somras skapar rubriker ett halvår senare. Att personen ifråga som gammal SSU:are

börjar svamlar å de grövsta bara för att han inte har riktigt klart för sig vad han står politiskt. I ett försök att åter omfamnas av sossarnas värme så måste han göra en omvändelse och se det positiva i en havererad asylhantering. Vissa säljer sig till djävulen för en fimp.

2012-01-15 @ 17:45:18
Postat av: Svensson

Bra jobbat Thoralf, din blogg växer för var dag :)

2012-01-15 @ 17:49:14
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Sommaren med Vanja

AW Svensson : En fimp och en halv folköl skall det vara sådeså



"Blink blink från Wanja..."

2012-01-15 @ 18:13:57
Postat av: chaussure timberland

La plus grande packs, qui ont une<a href="http://www.chaussure-timberland.com" title="chaussure timberland">chaussure timberland</a>

capacité de plus de litres soixante-dix et ont <a href="http://www.chaussure-timberland.com" title="timberland pas cher">timberland pas cher</a>

habituellement un certain nombre de caractéristiques particulières.

2012-03-03 @ 03:50:00
URL: http://www.chaussure-timberland.com
Postat av: chaussures puma

En fait, à cette taille,<a href="http://www.chaussures-puma-pas-cher.net" title="chaussures puma pas cher">chaussures puma pas cher</a>

il ressemblait à une épée courte de plus<a href="http://www.chaussures-puma-pas-cher.net" title="chaussures puma">chaussures puma</a>

qu'un couteau. La longueur de la lame est compensé <a href="http://www.chaussures-puma-pas-cher.net" title="puma pas cher">puma pas cher</a>

par la largeur de la lame - habituellement de un pouce et demi à deux pouces de largeur.

2012-03-03 @ 03:52:53
URL: http://www.chaussures-puma-pas-cher.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0