DE RÖD-GRÖNA SÄLJER UT KOMMUNALA FASTIGHETER


Oxhagshemmet (äldreboende)              Foto Thoralf Alfsson

Sedan Carema-skandalen uppdagades har debatten varit intensiv och delvis infekterad över hur privata företag inom äldreomsorgen och friskolorna flyttat sina vinster till skatteparadis. Med andra ord våra inbetalde skattemedel hamnar utomlands istället för att ge ökad kvalitet inom dessa sektorer.

Med detta i bakhuvudet tror man ju att politiker skall tänka sig för både en och två gånger innan man säljer ut verksamhet till riskkapitalbolag. Men så är det inte i Kalmar.

I Kalmar planerar den röd-gröna majoriteten att sälja ut många av de lokaler som omsorgen använder för sin verksamhet. Kommunen behöver pengar till andra investeringar som man uppenbarligen prioriterar högra. Vilka säger man inte men jag kan ju gissa att det gäller nya lokaler för Linneuniversitetet, som lär kosta drygt en miljard kronor.

Följande lokaler planerar kommunen att sälja.

Oxhagshemmet (äldreboende) Yta 7532 m2, Areal 11551 m2


Norrlidshemmet (äldreboendet), Yta 9302 m2. Areal 44257 m2


Smedängen (äldreboendet, förskola och vårdcentral), Yta 11459 m2, Areal 50483 m2

Stensöskolan, Yta 6484 m2, Areal 22735 m2


Eventuellt kommer även Stensberg (äldreboende och förskola) att säljas, Yta 7946 m2, Areal 16816 m2

Möregården (äldreboende), Yta 2537 m2, Areal 17128 m2

Björkhaga (äldreboende), Yta 3257 m2, Areal 39830 m2

Ljungbyholm (servicehus), Yta 1957 m2, Areal 6109 m2

Dessa fastigheter utgör totalt en yta av drygt 50 000 m2 och en areal på nästan 210000 m2.

Vad nybyggnadskostnaden för 50 000 m2 är finns det inga uppgifter på. Men enligt SCB ligger nybyggnadskostnaden på flerbostadshus mellan 30000 – 40000 kronor/m2. Det innebär att 50000 m2 skulle kosta mellan 1500-2000 miljoner kronor att bygga . Hur mycket kommer Kalmar kommun att sälja dessa fastigheter för?

Nu tycks Kalmar kommun ha uppfattningen att en köpare av dessa byggnader och lokaler inte har något vinstintresse utan kommer göra detta av ren välgörenhet. På något annat sätt går det inte att tolka kommunens agerande.

Att äga sina egna lokaler är alltid billigaste i det långa tidsperspektivet!

Nu handlar det om att kissa i byxorna! Det blir först varmt men ganska snart blir det minst sagt obehagligt.

 De företag som köper byggnaderna och lokalerna kommer givetvis försöka att få så hög avkastning på sin investering som möjligt. Kalmar kommun kan givetvis skriva ett avtal om hyror och så vidare under ett antal år men inte för tid och evighet. Förr eller senare är Kalmar kommun helt i händerna på fastighetsägarna.

I Kalmar kommuns fall kan det bli frågan om att skicka Kalmars invånares kommunalskatt till ett skatteparadis utomlands.

Att äga sina egna fastigheter där man bedriver en av kommunens viktigaste kärnverksamheter är givetvis en självklarhet om man vill vara kostnadseffektiv och ha kontroll över sin egen ekonomi.

Sverigedemokraterna säger nej till denna utförsäljning av fastigheter som ingår i den kommunala kärnverksamheten.

Som vanligt anser Barometern och Östran att den planerade försäljning inte behöver granskas när det är Johan Persson som lägger förslaget.

Det är ju minst sagt anmärkningsvärt att Vänsterpartiet står bakom denna försäljning av kommunala fastigheter. Har kommunalrådet Bertil Dahl gått och blivit kapitalist på gamla dagar? Den frågan borde media ställa till Vänsterpartiet men som vanligt håller den borgerliga tidningen Barometern vänsterpartiets kommunalråd om ryggen. Jag undrar varför?

Det ingår även en stor del bostäder som KalmarHem planerar att sälja. Läs hela dokumentet.

Kommentarer
Postat av: SD

Vi hade samma situation här. Som vanligt en "beställd" utredning vars syfte var att visa på fördelarna att föra över ägandet i ett av bolagen (äldrevård skolor m.m.) för att sedan givetvis kunna säljas ut genom styrelsebeslut i bolaget utanför debatten. Utredningen initierades 2009 gissningsvis S+Alliansen.



I valet 2010 fick V vågmästare medan utredningen pågick och styr tillsammans med S. Utredningen färdigställdes fort och innehållet röstades aldrig igenom.



Tackade faktiskt vänsterpartiet för deras tysta krav (de har munkavle), berättade hur det låg till och det uppskattades. Detta var tydligen inget man talade klarspråk om, det visar vilket lågt folkligt stöd det har att sälja ut kärntillgångar (även bland moderater).



2012-01-08 @ 00:13:57
Postat av: Magentan

@ Thoralf

Kanske ni kan få med några rader om ovanstående vansinnesaffärer också i Gota-Media-utskicket?



Detta att sälja ut vad som helst hur som helst är ju typiskt borgerlig politik. I min kommun ville de borgerliga göra en liknande (fast ännu större och vansinnigare) affär för några år sedan. Enbart därför röstade jag på sossarna i ren desperation den gången (det var innan jag hade upptäckt SD). Som väl var vann sossarna och det blev ingen affär.



Med hopp om att ni även lyckas smyga in ett par lämpliga blogg-adresser i utskicket tillsammans med ett par rader om att det finns massor att läsa på nätet som aldrig nämns i radio, TV eller papperstidningarna, så sänder även jag ett bidrag till er upplysningsverksamhet om Gota-Media.

2012-01-08 @ 00:31:12
Postat av: En annan Johan

Jag får ont i magen av att läsa om så sjuka idéer. En lågstadieelev skulle fatta bättre beslut än Johan och Co. Johan Persson tjänar inte folket, han skor bara sig själv och sina vänner i sin iver att känna sig omtyckt. Johan är en förrädare och bör behandlas därefter.



(Obs! Till journalisterna som läser detta: Jag syftar inte på våld eller olagligheter)

2012-01-08 @ 00:58:10
Postat av: Lotta

Men man måste väl dra in pengar så vi kan ta hit alla "ensamkommande" skäggebarn som Johan Persson vill. Man mår illa.

2012-01-08 @ 01:17:57
Postat av: Sommaren med Vanja

En annan Johan mfl : Enligt Eniro finns det över 1300 med det namnet i Sverige ,vilken syftar du på

Örkelljunga ,Tanumshede Bollmora osv ?

2012-01-08 @ 02:09:33
Postat av: Da Capo

"Förljugenheten ligger som en tung inlandsis över landet där tvångsmässig konsensus och åsiktsförföljelse mot oliktänkande har fått härja fritt i årtionden. Det kallas demokrati. Men precis som i en diktatur förlamar och förgiftar förljugenheten människornas sinnen, sprider rädsla och gör luften tung att andas. Längst inne i inlandsisens kärna ligger de förbjudna sanningarna inkapslade som utdöda djurarter. Förljugenhetens inlandsis skapar ett samhälle som ruttnar inifrån. Där fakta förtigs och allt färre vågar vara ärliga blir utvecklingen ohållbar.



För en tid vänder jag Sverige ryggen. Jag har fått nog. Jag behöver frisk luft att andas. När jag stiger ombord på planet som för mig långt bort är det ett sönderfallande land jag lämnar bakom mig. Bara de mest förhärdade verklighetsförnekarna kan påstå något annat. En 44-årig småbarnsfar, Tommy Lundén, blir helt oprovocerat misshandlad till döds av ett gäng afrikaner i Ludvika veckan före jul.



En 29-årig kvinna blir brutalt gruppvåldtagen av upp till elva afghanska asylsökande män i en av Migrationsverkets lägenheter i Mariannelund. Men för den vänsterextrema statssubventionerade tidskriften Expo är det inte att en ung kvinna har fått sitt liv förstört av den grövsta gruppvåldtäkten i Sverige någonsin som är problematiskt. Nej, det är ”flyktingarna” det är synd om, de trakasseras nämligen, och det finns ingen lokal som underlättar integrationen i Mariannelund. Är de illegala vapnen självutlösande? "



http://snaphanen.dk/2012/01/07/sondagskronika-isbrytarna/#more-111687



Postat av: OT

Efter att nu frivilligt haft en trevlig stund på en "mångkulturell" fest, kommer jag fundera på vilket belopp jag kommer bidra med till motståndet mot utförsäljning av gemensamma tillgångar.



Må håret ordentligt krulla sig på huvudet, må EXPO bli paralyserat av ovanstående text, vilken paradox! En SD sympatisör som är med på en "mångkulturell" fest!! En förädare i er era led!!! Hur många SDare kan vi vara?



"För Sverige i tiden" på väg i 180 mot forntiden.



Anledningen... Du hast nich mich gefragt: http://www.youtube.com/watch?v=aWE2IDEofmI

2012-01-08 @ 02:57:57
Postat av: OT

"För Sverige i tiden" on the "High way to hell": http://www.youtube.com/watch?v=9e5WTARWVKk



"Hur många ”ljusmanifestationer” och fackeltåg, hur många blomster- och nalleprydda mordplatser orkar svenska folket med innan man inser den totala meningslösheten i handlingarna? Vem är det man försöker övertyga? Vad är budskapet och vilka är mottagarna?": http://snaphanen.dk/2012/01/07/sondagskronika-isbrytarna



Men som sagt politikerna tänker nog bara som så här i Malmö, Södertälje, ... Jävlar anamma - Pickadulverman: http://www.youtube.com/watch?v=8hx4WM9Dw2I



Medans vårt kära land och dess folk fortsätter som i ett lämmeltåg över kanten, too "Paint it Black": http://www.youtube.com/watch?v=n1zBG2TEjn4



"I see a politician and I want him to explain

No colors anymore I want them to turn back

I see the girls walk by dressed in their burka clothes

I have to turn my head until my darkness goes



I see a line of girls and they're all wearing black

With no faces to my suprice, old times never come back

I see people turn their heads and quickly look away

Like a newborn baby it just happens ev'ryday



I look inside myself and see my heart is turning black



I see my politician and I want him to explain



Maybe then I'll not fade away and have to face the facts



It's not easy facing up when the whole world is turning black



No more will my green sea go turn a deeper blue



I could not forsee this thing happening to us"

2012-01-08 @ 03:42:25
Postat av: Stora Småland

Det man enkelt kan säga om denna idiotförsäljning

är, det är för d------t ! Håller med Lotta där att något med ensamkommande barn ligger i bakgrunden !

Personligen undrar jag när frågan om ensamkommande barn ska komma upp i kommunstyrelsen i Högsby kommun !

2012-01-08 @ 06:20:08
Postat av: Stora Småland

Hittade följand på "Politik i fokus" om kostnader för ensamkommande flyktingbarn ! Sista oktober 2009 fanns det 1479 sådana barn i Sverige !

1479 asylsökande ungdomar = 2.810.100 Kr/dygn .

1479 asylsökande ungdomar = 84.303.000 kr/månad .

1479 asylsökande ungdomar = 1.011.636.000 kr/år .

alltså en miljard 11 miljoner 636.000kronor !

Förra året 2011 har jag läst någon stans att vi tog emot ca 3000 st av dessa ungdomar !

Vilka får fara illa för denna idioti ?

Lätt som en plätt pensionärer ,äldreboende sjukvård ,barnomsorg svenska barn får inte kosta 1900 kr per dygn !

2012-01-08 @ 07:16:49
Postat av: Magentan

@OT

Här är ytterligare en SD:are som har varit på flera mångkulturella fester. Nästan hälften av mina gamla vänner är invandrare från olika delar av världen. Flera av dem är sekulariserade muslimer, som har anpassat sig i stort sett helt till att bli "vanliga svenskar" under de ca 30-40 år som de har bott här. Framför allt har de satt en ära i att försörja sig själva och att deras barn (födda här) skulle ha en bra utbildning.



Sedan flera decennier tillbaka har de varnat mig för att vi "pursvenskar" är alldeles för naiva och lättlurade, och de är mycket förvånade och upprörda över att vi inte generellt utvisar alla invandrare som begår brott.



Man behöver alltså varken vara rasist eller främlingsfientlig, och inte "pursvensk" heller, för att inse att vår nuvarande invandringspolitik leder till rena katastrofen.

2012-01-08 @ 08:28:45
Postat av: Magentan

@DaCapo "För en tid vänder jag Sverige ryggen..."



Jag hoppas att du får en bra tid utanför Sverige men att du inte glömmer oss här utan fortsätter skicka dina välskrivna och intressanta kommentarer till Thoralfs blogg. Webben är ju World Wide.

Ha det gott!

2012-01-08 @ 08:40:51
Postat av: Thoralf Alfsson

Magentan



Givetvis kommer vi ägna en del av utrymmet till att informera om t.ex. bra webbsidor och andra tokiga beslut.



Att bli medlem i Sverigedemokraterna.



Några rader om kostnaderna för ensamkommande barn kan också komma med.



Nya lokaler för Linneuniversitetet, trots att det finns lokaler i överflöd.



Gota Medias journalistik skall också få vara med på ett hörn, t.ex. gruppvåldtäkten i Mariannelund.

2012-01-08 @ 09:27:10
Postat av: Sommaren med Vanja

På bilderna ovan kan ses Kalmars blivande "fattigstugor",nuvarande politiker vill hålla grytan kokande så länge man själv äter ur den sedan spelar det kvitta.



Vi har redan hört politiker pudla :"Jag var inte med på den tiden beslutet togs"

Man kan lugnt ägna sej åt samhällsförstörande verksamhet ett antal år för att sedan dra sej tillbaka med en fet plånbok och pension oavsett partifärg.

Egoismen "toppfrodas" i Kalmar (obs nytt ord).



Kalmar kommunalpolitik är väl ett bra kvitto på att partibetäckningar är ovesentliga när det gäller att fylla sin egen plånbok och ego, på som i detta fall dom äldre som byggde Sverige.



Pengarna är slut i vissa kassor,tydligen bygger man till Östra Funksboskolan ,men det är väl för att nativiteten i Funkabo samt Berga centrum är så hög.

Hoppas bara att familjerna där skattefinasierar sin del av byggnationen via arbete, annars blir det ju trippelfel om man lägger utförsäljningen ovan i botten.

Bränns den sedan ned så är det bingo i brallan Arne.



Studera gärna larmkartan i Barometern och antalet bränder sista 14 dagarna, samt var.

Försök sedan hitta artiklar om detta i tex Barometern.



Potatispulver sa Bill kräkpulver sa Bull



Att journalisterna låter detta passera tyder på "djupkorruption",sannolikt är ryggraden hos många av dessa pennryttare på vingelben/vinben gjord av potatispulver (pulvermos).



Vilka hjältar "prioiteringsgenierna" på Kalmar redaktioner är va,halleduttande.

Man kommer inte upp i "kusinen från landet status ens".



Etanolcowboys är rätt benämnig på en del lokala hjältar.



När det gäller hjältarna från vänsterpartiet kanske Kaj Raving nyinvald i partistyrelsen kan ge en allmän kommentar om utförsäljningar av folkets tillgångar kommer det i Nybro med.

Vore även intresant att få kilopriset på en påse morötter på Willys i Nybro om möjligt.

2012-01-08 @ 09:27:23
Postat av: Ex occidente lux

Har Renen råkat illa ut?? Det är tydligen inte bara i India land som det händer konstiga saker ibland.



http://www.dn.se/sthlm/dott-djur-i-garage-en-ren-gata

2012-01-08 @ 09:29:23
Postat av: Tony Ingman

Lars Ohly debuterar som komiker basunerar Aftonbladet ut??? Ja men det är väl ingen nyhet,

det har han ju hållit på med i 8 år minst!

2012-01-08 @ 09:30:13
Postat av: Tony Ingman

Ex occidente lux:"Har Renen råkat illa ut" Nej

han kommer säkert att dyka upp snart, han har varit

upptagen med vänsterpartiets kongress dom senaste

dagarna.

2012-01-08 @ 09:36:18
Postat av: Don Corleone

Jag vill ta detta tillfälle i akt för att tacka vår vän och välgörare Johan Persson för ett gott samarbete med vår organisation. Vi vill framledes även hjälpa Kalmar med sophanteringen, räddningstjänsten,

taxirörelsen, skolor och vårdcentraler mm.

Som vi säger, I nostri clienti non è possibile senza dote.



Cordiali saluti, Vito Corleone

2012-01-08 @ 09:37:11
Postat av: Sommaren med Vanja

Tony Ingman : Då går hans egen blogg på tomgång med va?

2012-01-08 @ 09:59:21
Postat av: Rune

"Som vanligt anser Barometern och Östran att den planerade försäljning inte behöver granskas när det är Johan Persson som lägger förslaget."

------------------------

Kan det inte vara helt vanlig korruption som driver dessa politiker? Och medier.

Om de etablerade politikerna och medierna har gått in i någon slags symbios och bildat någon slags maffiaorganisation så är det heller inte så konstigt att de blir arga när någon "utomstående" börjar peta i sakerna.

Vi är ju många som tycker att politiken har blivit väldigt underlig de senaste trettio-tjugo åren.

Jag tycker ju att korruption förklarar mer än begreppet dålig politik. Men som alla "vet" så förekommer det ju ingen korruption i Sverige och därför behöver inte detta undersökas.

2012-01-08 @ 10:09:23
Postat av: Lotta

Grattis Sverige. Under förra året begåvades landet med riktig spetskompetens: "Räknat i procent var det antalet städare från utomeuropeiska länder som ökade mest. Inom denna yrkesgrupp steg antalet med 64 procent till 798 beviljade tillstånd förra året."

Postat av: Lotta

Domstolar rabatterar straff för vapeninnehav i "farlig miljö." Malmö? Farlig miljö? Näe nu måste man skämta.

Postat av: Sommaren med Vanja

I mönsterstaden Malmö ber Ilmar Repaluu, Beatrice Ask att ordna en kommission ,"nu djävlar får det vara bra"

På ett sätt har han visserligen rätt men vilket har han inte en aning om i sin dumhet.

Den sista som skall begära det begär det av den sista som är villig att göra det,dessutom 20 år försent.

F-n man tror inte man hör rätt när nyheterna på TV4 basunerar ut detta.

Detta är politisk destruktionspolitik på hög nivå.

Is this for real,några spärrar finns tydligen inte.



"Hallå vem kan ha ställt till detta"



Låt Saudiarabien ta över driften av Malmö och frikoppla Malmö samt även Södertälje och i framtiden Kalmar med från övriga Sverige ,när Kalmars stadsfest har bla vodoodans är nog tiden mogen för detta.

Man skall ,i sammanhanget ha klart för sej att även en gotlänning kan dansa voddo,det behöver inte nödvändigtvis vara en Borlängebo eller Gävlebo.



Kalmar är ca 15 år efter Malmö i stads samt socialförsäkringsdestruktion,blogginlägget tar upp vad man tar till när kassan börjar ta slut eller inte räcker till.



Nu gäller detta ju naturligtvis inte dom mångkulturella områdena,man har själva skapat behovet av ett Sverigedemokratiskt parti.

(Norrliden strand multiplaner, skyskrapor etc,där är kassan obegränsad.)



Kanske skulle man tänka i nya banor även om tänka är svårt tex Berga brandkår,Norrlidsanstalten?

Varför inte ett kommunalt "Hemflyg",kanske KRIS för fd personrånare mm?



När en socialist tar till utförsäljningar av allmän egendom då det är det riktig kris på torpet,om sedan medborgarna i Kalmar förstår det är en annan femma.

Samma fenomen som när en narkoman sålt han äger och har och sitter i en tom lägenhet i avaktan på vräkning.



När det gäller "Sossehem" var man väl belånad för 1.8 miljarder,hur man nu lyckas med det när hyror skall skall täcka drift och underhåll,beståndet borde vara obelånat,nu kryper dom små socialistiska "liken" fram så sakta,allebra och reavinst är tydligen okända begrepp inom socialdemokratin när det gäller folkets egendom.

Folkhemmet in my ass.



Frågan är vad som händer när större grupper medborgare upptäcker detta/na svek/stöld.



Dessa kommer naturligtvis att fråga sej varför inte journalisterna i tex Kalmar tagit sitt samhällsansvar och slagit larm istället för att mörka åt makten.



Tillsätta en kommission är förmodligen en förvirrad sosses medicin när han skitit i det blå skåpet i minst sista 20 åren.

Det blir mycket intressant att följa resultatet av den så kallade Bergakommissionen och dess slutnota.

Notan bör "bevakas av alla Kalmarbor och Sverigevänner,den kan aldrig försvaras på något sätt eller praktiskt.

Det verkar som att när "partiplanen aviker för mycket mot verkligheten så går hela proppskåpet på en gång och ordet kommission låser sej i päronet .



Kommissioner mot grov brottslighet är som att försöka släcka ett brinnande handelscentrum med en burk Zzzingo,det går liksom inte.

Tveksam, ring brandchefen han vet vet.

0480-450000.



Man får intrycket att någon blandat ihop begreppen på unga örnars grundkurs i samhällsdestruktion.

Lag och polis har ersatts med ordet kommission.

Det var väl gulligt men föga begåvat.



SSU hängde väl på med att byta ut lag och ordning mot dialog,i alla fall får man det intrycket om man öppnar en svensk kraftig socialistcensurerad tidning.



Svenska folkets dom kan komma att bli mycket hård oavsett om man är vit svart blå grön eller lila.

Svika ett folk brukar kallas för landsföräderi.

Åtminstone historiskt, och i resten av världen.

Ytterst sannolikt kommer "mullret" att starta i grupper med icke svensk bakgrund.



Införa "skatteslaveri" och överföra medlen till resten av Tellus befolkning motprestationslöst kan inte vara annat är ett brott mot det folkets rättigheter.



Frågan är hur den fredlige bingolotto spelande Svenne Banan reagerar när han får ett plus ett till två?

När han dessutom märker att svensk militär har rätt att skjuta honom och hans familj när dom vaknar och börjar protestera blir ett jobbigt uppvaknande.

Detta genom en vidrig grundlagsändring i frågan



Frågan är för övrigt om inte Kalmar är värre än serien Svinarp faktiskt.



Tack gode gud att motståndet mot detta organiserat sej i partiet Sverigedemokraterna, ett stort tack dessutom.



Vi får hoppas och be att svenska folket sparkar dom egenberikande "betongbufflarna" så långt österut det går vart det lider



Sparka skall i sambandet tolkas symboliskt och inte ordagrant ifall någon media-anställd undrar.



Bäst vore väl att be med Pinge ding dong dra till varmare breddgrader nästa gång han ringer red.

Fast han är väl en för kär vän kan man tänka.



Dessutom kan man ju faktiskt inte ha otur varje gång man tänker.

Man kan bara hoppas att "Holgerssons underbara resa" slutar i a-kassekön vart det lider.

2012-01-08 @ 11:44:14
Postat av: World Traveller

Jag hade idag ett langt samtal med en afghansk polis som snart kommer till Sverige som ensamkommande flyktingbarn. Han har tidigare blivit deporterad fran Manchester i Storbritannien dar han blev arresterad for nat brott. Han tog sig till Storbritannien via Dubai, Aten, Rom och Calais vilket kostade honom 15000 dollar. Sen blev han deporterad fran Calais i Frankrike dit han tog sig via Bulgarien, Ungern och Tyskland vilket kostade honom 13000 dollar. Nu sa han att han har hoer fran bekanta att det ar Sverige som gaeller. 'Daer faar man massor med pengar utan att behova arbeta och man har frihet att gora precis vad man vill och man blir inte deporterad. Han ar i 30-ars aldern men det utgor inte nagot problem for att han ska kunna bli vael emottagen som ensamkommande barn.

2012-01-08 @ 12:08:03
Postat av: Stora Småland

Enligt bortgångne Kurt Lundgren Östra Ölands fria horisont , Ilmar Repaluu den väsande politikern .

2012-01-08 @ 12:12:20
Postat av: Stora Småland

Bra om kostnaderna för "ensamkommande barnen" kommer med i den planerade informationen !

Det är en kostnad som folk inte vet om .

2012-01-08 @ 12:20:31
Postat av: Lassekolja

Man får onekligen känslan att det viktigaste är att till varje pris tycka tvärtemot Sverigedemokraterna. Sunt förnuft och att stå upp för vad som i andra sammanhang är rätt och dylikt trams, får komma i andra hand!

Postat av: Sommaren med Vanja

World Traveller : Du är en klippa, och säkert skitsöt.....

Kramiz från Vanja von Wanker.



Uppgifterna stämmer helt med programmet "Boarder force" från England då med just Calais som "inkrypshål" tex.



Tyvärr så går ju direktförträngningsmaskineriet igång hos en del riks och kommunalpoloitiker vem vet din "kompis kanske kommer till Kalmar och kommer att gå på Östra Funkaboskolan i klass 7a.



Det är just därför dessa politiker är så vedervärdiga

2012-01-08 @ 12:26:58
Postat av: Sommaren med Vanja

"Kommunalpolitiker" skall det givetvis vara Holgerssson

2012-01-08 @ 12:29:20
Postat av: Lotta

@Thoralf

Nyheter som den jag länkar till vore ju också bra att få med, även om jag förstår att utrymmet i ert utskick måste vara begränsat. Alla läser ju inte Ölandsbladet är annars min tanke.

Postat av: Sommaren med Vanja

Lotta : Vänta bara till Ölänningarna fått nog

Öland är första stället som invasionsverket kommer att få verkliga problem med den inhemska befolkningen,bara en tidsfråga.



Det var hemskt vad det brinner i Ljunbyholm 3 bränder på en vecka container osv,även Oxhagen Norrliden så brinner soprum och allmänna lokaler.

5 bränder på ca 14 dagar,gud vad mysigt alltså.

Kanske en Ljunbyholms kommission?



Visst brann det förrut men liksom inte i samma omfattning,märkligt.



Det var riktigt läskigt när Berga centrum delsvis brändes ned efter helt otroliga ca 22 försök.

Måste vara någon form av polisrekord.



Detta vore väl något för tvillingjournaisten Blan-Andersson att sätta tänderna i eller varför inte "Pinges" kompis.



Go for it flatfoot.

2012-01-08 @ 12:48:13
Postat av: Sommaren med Vanja

"tvillingjournalisten Blank-Andersson"

2012-01-08 @ 12:49:23
Postat av: Olli Rein

När det gäller fastighetsförvaltning, håller jag för en gångs skull inte med er. Kommuner, landsting och andra offentliga fastighetsförvaltare, har ingen chans att förvalta och förnya fastigheter, som fastighetsbolag och byggnadsföretag, där kunskapsnivån är mycket högre än hos de offentliga, för just fastighetsförvaltning. Det beror självklart på att det är deras huvudsyssla och att de offentliga mest arbetar med människor. Direktiv kan komma från det offentliga, men dessa direktiv handhas bäst, billigast och effektivast av fastighetsförvaltare, som ser till helheten av fastigheten, på samma sätt som det vore angeläget att det offentliga såg till hela människan. Därför och för att fastigheterna ska förvaltas så effektivt och billigt som möjligt, så ska rätt organisation förvalta fastigheterna och det allmänna människorna. Då blir det bäst och billigast. Det andra är en kvarleva från Socialdemokraterna, som ville ha höga poster att placera sina partimedlemmar på. Sedan har de liksom vänsterpartiet argumenterat så starkt för detta att det blivit någon sorts dogm. Vill ni ha politiker utan sakkunskap när ni ska laga er egen bil, eller vill ni ha bilreparatörer. Det är en mycket näraliggande liknelse.



2012-01-08 @ 13:50:10
URL: http://petterssons.bloggsida.se
Postat av: Lotta

@Olli Rein

Man behöver ju inte sälja beståndet bara för att någon annan förvaltar fastigheterna. Jämför med bostadsrättsföreningar där, föreningarna äger sina fastigheter men något förvaltningsföretag mot betalning såklart har hand om förvaltningen. Ett färskt skräckexempel är ju Berga Centrum som såldes av det kommunala Kalmarhem till ett danskt företag som lät området i det närmaste förfalla. Det hade varit bättre om kommunen behållt ägandet och låtit någon annan ta hand om förvaltningen. Hade man sedan inte varit nöjd med förvaltningsbolagets jobb så hade man bara behövt se sig om efter något annat företag som kunde ta hand om förvaltningen på ett bättre sätt. Säljer man fastigheterna och inte blir nöjd hur de sköter sig kan de ju inte rätt gärna byta köpare.

2012-01-08 @ 14:21:01
Postat av: dille

sossechefen i Malmö talar som en SVERIGEDEMOKRAT...



Verkligen hoppfullt. Snart kommer fler efter och Sverige kanske kan räddas.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ask-maste-tillsatta-en-kriskommission_6754725.svd

2012-01-08 @ 15:07:45
Postat av: Olli Rein

Lotta, det är givetvis mycket bättre med en lokal och seriös fastighetsförvaltare, än en oseriös förvaltare på långt avstånd. Det ligger inom samma nivå, som ordspråken "hellre frisk och rik än sjuk och fattig". De flesta städer av Kalmars storlek har egna fastighetsbolag varav en del med egen byggverksamhet, de flyttar eller säljer inte fastigheter hur som helst. Priset för fastigheterna får inte bli det primära, utan om man köper av långsiktiga fastighetsbolag, med Kalmar och kringliggande tätorter som sitt förvaltningsområde och lång historia i Kalmar, så får man den fastighetsförvaltning man önskat sig. Äldreboenden har under senare år måst byggas om eller nybyggen har blivit nödvändiga, vartefter mer och mer hjälpmedel och fler och fler lagar, inte minst arbetslagar har tillkommit. Många gamla fastigheter kan inte byggas om för rimliga kostnader och nytt måste till. Då är det inte det allmännas huvudvärk, vad man ska göra med de gamla byggnaderna på dessa fastigheter, utan ägarens. Då blir besluten mer rätt för det offentliga. Jag behöver väl bara nämna sossarnas fantastiska affärer med Kina, för att man ska inse att man inte ska dansa med de största elefanterna. Bra avtal har dock tyvärr inte våra politiker ännu lärt sig göra, och speciellt inte sossarna. Men med vettiga långsiktiga företag, som har sitt varumärke i Kalmar eller Småland eller t.o.m. i Sverige som Skanska, NCC och PEAB, kan man göra för båda parter goda affärer. Men det fordrar att man kan se längre än näsan räcker,men det tror jag inte att sossen Persson gör.

2012-01-08 @ 15:12:47
URL: http://petterssons.bloggsida.se
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

>Lotta

Bra och tydligt inlägg. Håller med till fullo. Sedan vill jag tillägga att vi som är politiska sekreterare i Kalmar ( delar tjänsten med Lars Rosén) aktivt arbetar på detta område.

Fortsättning följer....



Ps. Även från mitt håll har en liten slant satts in för Gota-Media kampanjen!

2012-01-08 @ 15:20:10
Postat av: Olli Rein

Lotta, det är givetvis mycket bättre med en lokal och seriös fastighetsförvaltare, än en oseriös förvaltare på långt avstånd. Det ligger inom samma nivå, som ordspråken "hellre frisk och rik än sjuk och fattig". De flesta städer av Kalmars storlek har egna fastighetsbolag varav en del med egen byggverksamhet, de flyttar eller säljer inte fastigheter hur som helst. Priset för fastigheterna får inte bli det primära, utan om man köper av långsiktiga fastighetsbolag, med Kalmar och kringliggande tätorter som sitt förvaltningsområde och lång historia i Kalmar, så får man den fastighetsförvaltning man önskat sig. Äldreboenden har under senare år måst byggas om eller nybyggen har blivit nödvändiga, vartefter mer och mer hjälpmedel och fler och fler lagar, inte minst arbetslagar har tillkommit. Många gamla fastigheter kan inte byggas om för rimliga kostnader och nytt måste till. Då är det inte det allmännas huvudvärk, vad man ska göra med de gamla byggnaderna på dessa fastigheter, utan ägarens. Då blir besluten mer rätt för det offentliga. Jag behöver väl bara nämna Johan Perssons och sossarnas fantastiska affärer med Kina, för att man ska inse att man inte ska dansa med de största elefanterna. Bra avtal har dock tyvärr inte våra politiker ännu lärt sig göra, och speciellt inte sossarna. Men med vettiga långsiktiga företag, som har sitt varumärke i Kalmar eller Småland eller t.o.m. i Sverige som Skanska, NCC och PEAB, kan man göra för båda parter goda affärer. Men det fordrar att man kan se längre än näsan räcker, men det tror jag inte att sossen Johan Persson gör.

2012-01-08 @ 15:32:36
URL: http://petterssons.bloggsida.se
Postat av: Thoralf Alfsson

Olli Rein



Vilka uppgifter har en fastighetsförvaltare?

2012-01-08 @ 17:01:32
Postat av: Olli Rein

De är så många Alf, att jag ingalunda kan räkna upp alla här, men det berör allt inom fastigheternas gränser. Vägar, grönytor, plattläggningar och allt som finns inom fastighetens gränser, såsom byggnader, monument, skyltar, avloppsledningar, vattenledningar, fjärrvärme om sådan finns,el och teleförbindelser, fasader och tak på byggnader, stomme, vattenavrinning, invändiga väggar, tak, golv, trappor, utrymningsvägar, inre elledningar, lampor,viss inredning, hissar, fönster även putsning, städning, m.m. av åtgärder på kort sikt.

Sedan har man långtidsplaner för sina renoveringsarbeten.

Man ska naturligtvis även ha kontakt med de som vill ha nya apparater och annat installerat eller t.ex. vill ha nya väggar uppförda eller hål för nya dörrar m.m.saker som man givetvis vill ha betalt för. det finns nästan hur mycket som helst som kan regleras i avtal, men jag tror nog att det här visar att jag inte är helt obevandrad inom byggnadsbranschen. Dock är jag numera pensionerad, men kan tänka mig ett jobb som byggnadsexpert i SD.







2012-01-08 @ 18:11:17
URL: http://petterssons.bloggsida.se
Postat av: Oraklet

30000-40000 är ganska överdrivet, 20000 är en mer rimlig byggkostnad i dagsläget.



Annars hade det knappast byggts bostadsrätter utanför Stockholm...



Men visst kommer kommunen inte tjäna nåt på det i längden (förvisso är kommuner oftast extremt ineffektiva på fastighetsskötsel)



Detta handlar enbart om att lösa ett likviditetsproblem.

2012-01-08 @ 19:38:10
Postat av: Olli Rein

Det är att jämföra äpplen och päron Lotta, om man jämför en bostadsförening med en kommunal fastighet.

Det bostadsrättsföreningarna oftast tar hjälp med är den dagliga administrationen som bokföringen och lite annat. Annars finns ju en styrelse för bostadsrättsförening som sköter löpande ärenden i bostadsrättsföreningen, med bland annat att anställa någon som fastighetsskötare och någon som städerska, o.s.v.Man sköter också ibland räkenskaperna, men ofta sköts det dagliga administrativa arbetet av någon annan.Men man kollar och stämmer av räkenskaperna. Dessa styrelsemedlemmar lyfter för detta ett arvode man kommit överens om. För renoveringar anlitas byggnadsfirmor, för vissa arbeten kräver man att de som köpt bostadsrätten gör si och så många timmar och de som inte ställer upp, får lov att betala kontant. Ägaren till bostadsrätten, har oftast lån på insatsen och betalar till sina avgifter även denna ränta. Ibland kan bostadsrättsinnehavaren tjäna bra på att sälja sin andel och ibland förlorar de på att sälja, det förra är dock vanligast om man har bott i samma bostadsrätt länge.

Dock ska den nya ägaren godkännas av de kvarboende bostadsrättsinnehavarna, så man inte får in en katt bland hermelinerna. En bostadsrättsförening, är en ganska enkel sak att sköta, jämfört med fastigheter i äldreboende och sjukhusfastigheter. Det går inte att jämföra, de senare räknas som kommersiella fastigheter, där det finns helt andra krav och lagar.

2012-01-08 @ 20:29:49
URL: http://petterssons.bloggsida.se
Postat av: Lotta

Ärligt talat förstår jag inte vad du menar med att jämföra äpplen och päron. Bostadsrättsföreningar har möjlighet att få, genom betalning hjälp med ekonomisk och/ eller teknisk förvaltning. Lämnar man över den tekniska förvaltningen till ett utomstående företag så jobbar man gemensamt mellan bostadsrättsföreningens styrelse och förvaltningsföretaget fram en underhållsplan som man är skyldig, enligt lag om jag inte missminner mig att följa. I en underhållsplan där det står exakt i vilka tidsintervaller exempelvis tak skall läggas om eller fönster bytas osv. Vilket företag man sedan anlitar för att utföra jobbet hör ju inte riktigt hit. Varför skulle man inte på samma sätt kunna leja ut förvaltning och underhåll på ett utomstående förvaltningsföretag menar du? Till sist kan jag berätta att jag suttit med i en styrelse så lite vet jag faktiskt vad jag pratar om.

2012-01-08 @ 21:20:23
Postat av: Thoralf Alfsson

Olli Rein



Jag delar inte din uppfattning. Jag tror inte större förvaltare = bättre förvaltare.



Jag tror att den mindre ägaren eller förvaltaren i de flesta fall är den bättre förvaltaren/ägaren.



Det är helt andra faktorer som styr detta. T.ex handlar det först och främst om rätt person på rätt plats i hela organisationen.



Här har ofta kommuner problem eftersom de har en annan "företagskultur" i jämförelse med privata företag.

2012-01-08 @ 21:52:59
Postat av: Olli Rein

Det är skillnaden i komplexiteten jag talar om, men var och en får väl bli salig på sin tro. Och att man suttit med i diverse styrelser utan att förstå vad som där sagts, har ju bland många andra LO-basen Wanja Lundby Wedin gett ett ansikte åt. Jag menar nu inte att du Lotta har gjort det, bara säger att det inte alltid är någon merit. Tack för debatten!

2012-01-08 @ 22:04:48
URL: http://petterssons.bloggsida.se
Postat av: Robin Shadowes

Har GoG-nicken blivit bannad eller? Just curious.

2012-01-08 @ 22:39:51
Postat av: Lotta

Vill bara avsluta mitt deltagande i denna diskussion med ett svar på ditt påstående: "En bostadsrättsförening, är en ganska enkel sak att sköta". Jag vill påstå att det är en sanning med modifikation eftersom det ofta beror på hur stor bostadsrättsföreningen är. Och ja, jag förstod nog till skillnad mot vissa andra exakt vad som avhandlades. Jag tycker också så klart att man måste få ha olika åsikter om saker och dessutom ha rätt att få ventilera dem vilket vi gjort här.

2012-01-08 @ 23:08:26
Postat av: Leif Tore Åhlin SD Arvika

Jag vet inte om vi talar samma språk, Thoralf, men EU har visst bestämt att kommunernas bolagsordning skall särskiljas från kommunens övrig verksamhet.



Här i Arvika har Arvikas fastighetsbolag bildat AB med skuld till kommunen. Även de övriga, Arvika teknik, Arvika fjärrvärme, Arvika elnät som enskilda aktiebolag.



Kan det vara något sådant som rört till det i Kalmar

genom alternativ försäljning, då dessa ovan numera stoltiserar med stora skulder till kommunen.



Därmed drivs dessa som vinstdrivna företag med masshöjning av kostnader för den enskilda. Naturligtvis även med stora klagomål som följd.



Vi i SD har ej heller någon insyn i dessa nämnder, ej heller i kommunens utskott. De gör insynen komplicerad och jobbig, då genomgångar "läggs till handlingarna". Nu har även utskotten genom kommunstyrelsen delegerat ärenden till bl a tjänstemännen helt i strid med kommunallagen. Så här låter det i Kommunstyrelsen skrivelse av den 2010-11-29:



"Kommunstyrelsen har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän enligt en av Kommunstyrelsen antagen delegeringsordning. Dessa beslut ska redovisas till Kommunstyrelsen. Redovisningen innebär inte att Kommunstyrelsen får ompröva eller fastställa delegeringsbesluten. Däremot står det Kommunstyrelsen fritt att återkalla

lämnad delegering".



Detta innebär ett brott mot Kommunallagen, då vissa beslut berör Arvikas befolkning och kan kosta stora summor. Då är det endast Kommunfullmäktige som skall avgöra. Men som jag påtalat nästan varje gång "jag är uppe i stolen", att Arvika kommun har ingen demokrati utan det är demokraturen som gäller.



Jag skall försöka riva upp dessa beslut genom Förvaltningsdomstolen. Vi får se vilken sida dessa

nu ställer sig på. Kämpigt som f*n för en åldersman

som mig...haha!



Nu kommer "vänsternissarna" yla vilt här, då de är ofta inne i din blogg Thoralf, för att försöka hänga mig... De vet tydligen inte vem de ger sig på!

2012-01-08 @ 23:34:11
Postat av: T

en miljard om året för ensamkommande flyktingbarn.

en hel miljard!



det är ju hela en hundring per person i sverige.

även om 90% fuskar så är det värt en hundring om året för de 10% som inte fuskar.



men ni kanske hellre sätter i er ett par påsar chips istället?

2012-05-03 @ 04:54:23
Postat av: T

det är 10000 för hela livet om man blir 100 år.



är det allt din lojalitet kostar?

2012-05-03 @ 04:56:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0